Web Analytics Made Easy - Statcounter

اختلافات در دو اردوگاه که یکی شامل روسیه و سوریه و دیگری شامل آمریکا و ترکیه درباره وضعیت ادلب در شمال غرب سوریه می‌شود در جلسه فوق‌العاده شورای امنیت در روز جمعه نیز ادامه داشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز، شورای امنیت در پی بالا گرفتن تنش در ادلب که طی آن ده‌ها سرباز ترکیه و سوریه کشته شدند و این چهار طرف اتهاماتی را میان یکدیگر رد و بدل کردند، انگلیس و اعضای دیگر شورای امنیت خواستار توافق جدید آتش‌بس در شمال غرب سوریه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست ایالات متحده، انگلیس، آلمان، فرانسه، بلژیک، استونی و جمهوری دومینیکن جهت بررسی افزایش تنش در شمال غرب سوریه، به‌ویژه ادلب اواخر شب گذشته جلسه فوق‌العاده برگزار کرد.

طی این جلسه نمایندگان تعدادی از کشورها در راس آن آمریکا، فرانسه و انگلیس توافقنامه آستانه را "مرده" خواندند و خواستار توافق جدید آتش‌بس در ادلب زیر چتر شورای امنیت شدند.

واشنگتن، مسکو و دمشق را به نقض توافقنامه آستانه متهم و بر لزوم آتش‌بس فوری در ادلب تاکید کرد.

کلی کرافت، سفیر آمریکا در شورای امنیت گفت: ترکیه از حمایت کامل ما برای پاسخ‌گویی در دفاع از خود در برابر حملات "غیرقابل توجیه" به پست‌های دیده‌بانی خود در خاک سوریه برخوردار است و ما از کشته شدن سربازان ترکیه متاسفیم.

وی در اظهاراتی جانبدارانه حملات ارتش سوریه را "وحشیانه" خواند و دولت دمشق و روسیه را به ادعای نقض توافق آتش‌بس امضا شده در شهر آستانه (نام سابق پایتخت قزاقستان) مورد سرزنش قرار داد.

در مقابل واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در شورای امنیت نیز گفت، سربازان ترکیه که اخیرا کشته شدند در مناطق عاری از سلاح بودند که نقض توافقنامه آتش‌بس است.

وی تاکید کرد: روسیه به مبارزه با تروریسم در سوریه می‌پردازد.

نماینده دائم روسیه در نشست شورای امنیت افزود: توافق آتش‌بس در ادلب نقض می‌شود و مقامات سوریه حق کامل پاسخ‌گویی به حملات تروریست‌ها را در خاک خود دارند.

نماینده روسیه خاطرنشان کرد: در سایه تجاوزات مستمر علیه سیستم آتش‌بس که از داخل منطقه کاهش تنش در ادلب صورت می‌گیرد طبیعتا این حق ارتش سوریه است که به این حملات پاسخ داده و مانع حملات تروریست‌ها شود.

نبنزیا ضمن ابراز تاسف از کشته شدن سربازان ترکیه و نیز اخباری از کشته شدن سربازان ارتش سوریه گفت: نمی‌توانیم ارتش سوریه را از اجرای خواسته‌های مطرح شده در قطعنامه‌های شورای امنیت درباره مقابله با تروریسم با هر نوع آن در خاک سوریه باز بداریم.

بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل نیز بار دیگر تاکید کرد: دمشق با تروریسم در خاک خود می‌جنگد ادلب خاک سوریه است، رژیم رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه اصول حسن هم‌جواری را کاملا زیر پا گذاشته است.

جفعری در جلسه شورای امنیت گفت: حضور نیروهای ترکیه جدای از پست‌های دیده‌بانی دلیلی بر حمایتش از گروه‌های تروریستی است و رژیم ترکیه پست‌های دیده‌بانی را در داخل خاک سوریه به اتاق‌های عملیات در حمایت از تشکیلات تروریستی تبدیل کرده است.

نماینده سوریه افزود: اردوغان ارتش ترکیه را به شاخه‌های تشکیلات اخوان المسلمین بدل کرده است.

نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل نیز مدعی شد، آنکارا خواهان جنگ نبوده اما اگر امنیت ‌کشور تهدید شود لحظه‌ای درنگ نمی‌کند.

فریدیون سینیرلی‌اوغلو، نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل متحد طی سخنانی در نشست فوق العاده شورای امنیت درباره ادلب سوریه ادعا کرد: ما خواهان جنگ نیستیم، اما اگر امنیت ‌کشورمان تهدید شود در استفاده از قدرت خود لحظه‌ای درنگ نمی‌کنیم.

وی در سخنرانی خود در نشست فوق العاده شورای امنیت اظهار کرد: در پی حملات هوایی روز گذشته به ادلب که 33 سرباز ترکیه شهید شدند. تصاویر و مسیرهای راداری نشان می‌دهند که هنگام این حمله، هواپیماهای رژیم اسد و روسی در حال پرواز در منطقه بوده‌اند.

سینیرلی‌اوغلو با ادعای اینکه "نیروهای ترکیه در آن منطقه تنها بودند و آگاهانه و قصدا هدف حمله قرار گرفتند"، مدعی شد: "علیرغم اینکه در مورد محل حضور کاروان ترکیه با نیروهای روسی هماهنگی صورت گرفت و پس از اولین حمله بلافاصله به آنها هشدار داده شد اما حملات هوایی ادامه یافت، حتی آمبولانس‌هایی که برای سربازان زخمی اعزام شده بودند نیز هدف قرار گرفتند".

نماینده دائم ترکیه در سازمان ملل متحد با اشاره به ادامه گفت‌وگوها با مسکو و حضور یک هیئت روس در آنکارا گفت: "ما یک بار دیگر به طرف روسی گفته‌ایم که مراکز دیده‌بانی خود در ادلب را ترک نخواهیم کرد و به تقویت نظامی ادامه خواهیم داد".

سینیرلی‌اوغلو در بخشی از سخنانی خود ادعا کرد: "همه باید این را به وضوح درک کنند که سربازان ما جان غیرنظامیان در ادلب را نجات می‌دهند. تداوم حضور ترکیه در ادلب تنها تضمین کننده ادامه کمک‌های بشردوستانه به این منطقه است. رژیم اسد و حامیان آن خواهان کشاندن ترکیه به یک جنگ کثیف هستند. ما خواهان جنگ نیستیم اما اگر امنیت ‌کشور تهدید شود، در مقابل اقدامات تحریک آمیز لحظه‌ای درنگ نمی‌کنیم و به آن پاسخ می‌دهیم".

وی خطاب به اعضای شورای امنیت با بیان اینکه ترکیه به منظور جلوگیری از وقوع درگیری نظامی حداکثر خویشتن‌داری را نشان می‌دهد، مدعی شد: ''این یک مبارزه بین حق و باطل است. همه این تلاش‌های ترکیه به نمایندگی از جامعه بین‌الملل به منظور حفاظت جان میلیون‌ها غیرنظامی از جمله زنان و کودکان صورت می‌گیرد. همه شما از ما به خاطر تلاش‌های وصف ناپذیرمان تشکر می‌کنید اما انتظار قدردانی از شما را نداریم بلکه می‌خواهیم در این مسؤولیت سهیم شوید. سرنوشت میلیون‌ها غیرنظامی مسؤولیت مشترک ماست. وقت آن رسیده که جلوی "رفتار بی‌پروای رژیم سوریه را که مستقیماً صلح و امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند"، توسط شورای امنیت گرفته شود و پایان یابد.''

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شوراي امنيت عملیات ادلب شورای امنیت ارتش سوریه فوق العاده دیده بانی خاک سوریه آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۸۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد

فداحسین مالکی اظهار داشت: ما حتما باید به کمبود‌ها و تنگنا‌هایی که نیرو‌های امنیتی فراجا و مرزبانان عزیز ما در استان دارند توجه کنیم. اگر الان شرایط فعلی استان را بخواهید بدانید، شرایط خوبی نیست. مردم نگران هستند. مردم علاوه بر اینکه نگران امنیت هستند، احساس عدم امنیت بیشتر زجرشان می‌دهد. در طول یک ماه حدود ۲۸-۲۹ نفر فقط در حوزه سیستان شهید دادیم و در حوزه بلوچستان هم همین‌طور، تعدادی شهید دادیم. از این بابت حتما باید اقداماتی صورت گیرد.

به گزارش ایلنا، وی گفت: ما حتما باید به کمبود‌ها و تنگنا‌هایی که نیرو‌های امنیتی فراجا و مرزبانان عزیز ما در استان دارند توجه کنیم. اگر الان شرایط فعلی استان را بخواهید بدانید، شرایط خوبی نیست. مردم نگران هستند. مردم علاوه بر اینکه نگران امنیت هستند، احساس عدم امنیت بیشتر زجرشان می‌دهد. در طول یک ماه حدود ۲۸-۲۹ نفر فقط در حوزه سیستان شهید دادیم و در حوزه بلوچستان هم همین‌طور، تعدادی شهید دادیم. از این بابت حتما باید اقداماتی صورت گیرد.

فداحسین مالکی نماینده مردم سیستان و بلوچستان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که در مدت اخیر استان سیستان و بلوچستان مورد حملات تروریستی قرار گرفته و شاهد شهادت چندین نیرو بودیم. مهم‌ترین عوامل این حوادث از نظر شما چیست، گفت: استان سیستان و بلوچستان استانی است که با دو کشور که خودشان به گونه‌ای مشکلات خاص خودشان را دارند هم مرز است. از مسیر دریا با کشور‌های حوزه خلیج فارس هم مرز مشترک دارد. طی سفری که با هیأت‌های مختلف به پاکستان داشتیم، ارزیابی مان این بود که باید با مقامات پاکستانی نسبت به مرز مشترکی که داریم اقدامات و عملیات مشترکی انجام دهیم. چون همان اندازه که ما آسیب می‌بینیم، آن آسیب در پاکستان هم وجود دارد.

وی افزود: اما با این وجود سیستان و بلوچستان مؤلفه‌های مختلفی دارد؛ یکی از آن‌ها مرز است. دیگری کشور‌های همسایه است که باید عملیات مشترک در آن صورت بگیرد. دوم این است که دولت باید نگاه استراتژیک به این منطقه داشته باشد و از نظر امکانات، تجهیزات و توسعه استان‌ها اقداماتی انجام دهد. طبق تعاریفی که مقامات ارشد نظام و خودمان از سیستان و بلوچستان داریم این است که توسعه این استان باید در اولویت اول قرار بگیرد که این موضوع می‌تواند در امنیت استان تأثیرگذار باشد.

مالکی تصریح کرد: نکته بعدی آنکه ما حتما باید به کمبود‌ها و تنگنا‌هایی که نیرو‌های امنیتی فراجا و مرزبانان عزیز ما در استان دارند توجه کنیم. اگر الان شرایط فعلی استان را بخواهید بدانید، شرایط خوبی نیست. مردم نگران هستند. علاوه بر اینکه مردم نگران امنیت هستند، احساس عدم امنیت بیشتر مردم را زجر می‌دهد. در طول یک ماه حدود ۲۸-۲۹ نفر فقط در حوزه سیستان شهید دادیم و در حوزه بلوچستان هم همین‌طور، تعدادی شهید دادیم. از این بابت حتما باید این اقدام صورت گیرد.

وی گفت: از طرفی انتظار ما از بزرگان، نخبگان استان و کسانی که در شمال و جنوب استان تریبون در دست دارند این است که به گونه‌ای حرکت نکنند که امنیت، وحدت و همدلی مردم زیرسوال برود و آسیب ببیند. چون همیشه مردمان جنوب و شمال استان، شیعه و سنی سال‌ها در کنار هم بوده و کنار هم زندگی کردند و این الفت و برادری نباید زیر سوال برود، خواسته ما هم این است وحدت ملی در آنجا تقویت شود؛ بنابراین این مسئله می‌تواند برای ایجاد امنیت پایدار تأثیر داشته باشد.

دیگر خبرها

  • تعلیق تبادل تجاری ۹.۵ میلیارد دلاری ترکیه با رژیم صهیونیستی
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی
  • نماینده مجلس: احساس عدم امنیت مردم سیستان و بلوچستان را زجر می‌دهد
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه