Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد معماری با انتقاد از برخی مهندسان که هنوز مصالح را نمی‌شناسند گفت:معماری باید از کودکی به افراد آموزش داده شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی شبکه چهار سیما، جدیدترین قسمت از برنامه گذشته «شب معماری» با موضوع «گنجینه معماران سنتی برای امروز» با حضور مرتضی مطیفی‌فرد از اساتید برجسته معماری روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مطیفی‌فرد با بیان اینکه از 8 سالگی وارد حوزه معماری شده ام، گفت: این کار را از پدرم که جزو استادکاران زمان خود بود و در ساخت کاخ سعدآباد و نیاوران مشارکت داشتم، فرا  گرفتم. متاسفانه در یک برهه ای در رژیم پهلوی وضعیت کار برای استادکاران بسیار بد شد تا جایی که مجبور شدم بسیاری از اوقات به مکان های تاریخی در اصفهان بروم و علاوه بر کشیدن طرح بناهای تاریخی، در منزل مان طرز کار با گچ و شناخت انواع گچ‌ها را نیز تمرین کنم.

وی ادامه داد: طرح مسجد جامع اصفهان را که معماری اش مربوط به دورن ایلخانی است، کپی برداری می کردم و تمام اجزای این بنا از آجربندی، گره، محراب و ... را مورد بررسی قرار می دادم. از سوی دیگر در آن مدت که 7 سال هم به  طول انجامید کلیه آرایه های گچی و حتی آیینه کاری را دنبال و سبک های دوره فرنگی را نیز پیگیری می کردم. 

این استاد معماری تصریح کرد: حدود 8 نوع گچ وجود دارد که هر کدام از آنها فواید خاص به خودش را دارد و قطعا عدم شناخت گچ ها برای یک استادکار ضعف بسیار بزرگی محسوب می شود که متاسفانه امروز شاهد آن هستیم. 

مطیفی‌فرد بیان داشت: معماران ما در گذشته استادان قابل و دانایی بودند و علی رغم اینکه وقتی خواستند طراحی یک بنا را انجام دهند، این کار را با ابتدایی ترین تجهیزات مانند کاغذ و مداد طراحی می زدند ، اما حتی قنات را نیز از داخل خانه ها عبور می دادند و بنا را به گونه ای می ساختند که در هر چهار فصل، گردش هوا در آن جریان داشته باشد که این نشان از دقت محاسباتی آنها در آن ایام است.

وی گفت: در گذشته از قوس‌ها در ساخت بناها استفاده می کردند که شکل هر کدام از آنها در دوره‌های مختلف متفاوت بود، اما امروزه از آهن برای این کار استفاده می شود و به همین دلیل است که می بینیم در هر زلزله ای بناهای زیادی دچار آسیب می شود؛ چرا که آهن نمی تواند وزن را تحمل کند، اما قوس وزن به راحتی وزن را تحمل می کند و به همین دلیل است که می بینیم بسیاری از بناهای تاریخی بعد از گذشت سالها و تجربه زلزله‌های متفاوت هنوز پابرجا هستند. 

این استاد معماری اظهار داشت: در دوره قاجار اساتیدی از فرانسه به ایران آمدند و سبک معماری فرنگی با ایرانی تلقیق و در نهایت سبک قاجار ایجاد شد. 

مطیفی فرد به اهمیت آموزش در دوران فعلی اشاره و تصریح کرد:  آموزش باید از دوران کودکی آغاز شود و افراد از همان دوران با مصالح آشنا شوند،اما می بینیم که هیچ آموزشی به کودکان در حوزه معماری داده نمی شود و حتی برخی مهندسان نیز اصلا مصالح را نمی شناسند، در حالی که قطعا مدرک گرفتن هنر نیست بلکه مسئله اصلی داشتن آگاهی نسبت به مصالح و ویژگی های آنها است.

انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: شب معماری شبکه چهار سیما معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۱۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نوشتن کتابی درباره امام قلی‌خان برای بچه‌ها
  • خود مراقبتی در فضای مجازی امری ضروری است
  • چگونه در سال ۱۴۰۳ مدرک کامپیوتر آی سی دی ال بگیریم؟
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • ۱۹ درصد فوتی های سال گذشته در گلستان افراد زیر ۱۸ سال بودند
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس