Web Analytics Made Easy - Statcounter

خاک سرخ هرمز ارزش اقتصادی بالایی دارد به طوری که در سال های گذشته در سایه بی تدبیری مسئولان به صورت فله‌ای با توناژ بالا به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شد و شیوخ عرب از این فرصت بهره می‌جستند و خاک این جزیره که با کمترین قیمت خریداری می‌کردند، در بسته بندی‌های شکیل به کشورهای اروپایی در نهایت سود می فروختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ هرمزگان، با دارا بودن 42 کیلومتر مساحت یکی از جزایر ناب خلیج فارس به شمار می رود و در طول تاریخ به دلیل داشتن موقعیت استراتژیک آن محلی برای رفت و آمد بازرگانان بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است.

جزیره هرمز علاوه بر داشتن موقعیت استراتژیک دارای مناطق بکر گردشگری و تاریخی بوده که هر گردشگر تنها با یک سفر به آن در برنامه مسافرت های هر ساله خود قرار می دهد؛ تنوع سنگ ها و کانی ها مختلف، هرمز را به ظرفیتی بالقوه برای گردشگری به خصوص زمین شناسان مبدل ساخته است.

جزیره هرمز، جلوه ای چشم نواز از نقاشی خداوند بر روی زمین

در جای جای این جزیره سنگ ها و کانی های مختلف با بیش از هفتاد طیف رنگی وجود دارد که در لایه های متفاوتی روی و یا کنار همدیگر قرار گرفته اند و جلوه ای چشم نواز از نقاشی خداوند بر روی زمین را به وجود آورده است.

طیف های رنگی زرد، سرخ، نقره ای، سیاه، سفید، آبی، صورتی و خاکستری تنوعی از رنگ ها در کنار یکدیگر را پدیده آورده که در کنار ساحل زیبا و بکر آن می توان در کمال آرامش به تماشا زیبایی های منحصرد به فرد این جزیره پرداخت.

 

ازمساحت های چند کیلومتری برای رسیدن به جزیره هرمز دریا را به رنگ قرمز می توان مشاهده کرد که این امر ناشی از وجود کوه ها و خاک های دارای اکسید آهن است و از این به عنوان یکی از معادن بزرگ خاک سرخ جهان می توان نام برد.

خاک سرخ هرمز ارزش اقتصادی بالایی دارد به طوری که در سال های گذشته هزاران تن از این خاک ارزشمند را به صورت فله ای به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شد و از آنجا در بسته بندی های شکیل به کشورهای اروپایی برای استفاده در صنایع مختلف فرستاده می شد.

دندان تیز شیوخ عرب برای خاک های رنگی هرمز

خاک سرخ جزیره هرمز با ترکیب بسیار خوب از نوع درجه یک و دو بوده که در صنایع مختلف از جمله رنگ سازی، لاستیک سازی، سرامیک، کاغذ سازی، لوازم آرایشی، کودها و ششه سازی و... کاربردهای فراوانی دارد.

هر چند که فر آوری خاک های این جزیره نه تنها در استان بلکه در کشور نیز مورد غفلت قرار گرفته بود؛ اما شیوخ کشورهای حاشیه خلیج فارس از این فرصت بهره می جستند و خاک این جزیره با کمترین قیمت خریداری کرده و به کشورهای اروپایی در نهایت سود می فروختند.

با برداشت بی رویه خاک این جزیره به صورت فله ای و توناژ بالا صدای بومیان و دوستداران طبیعت را در آورد و باعث ایجاد واکنش مسئولان استانی و کشورری برای جلوگیری از صادرات بی رویه این محصول گران بها شد.

هر چند که جلوی صادرات خاک جزیره هرمز در سال گذشته گرفته شد؛ اما بنا بر رصدها خاک سرخ این جزیره به صورت قاچاق از کشور خارج می شد که خود درد عظیمی برای کشور و نابودی حیات این جزیره به شمار می رود.

خاک هرمز تنها برای مصارف صنعتی صادر می‌شود

علی مریدی، مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگویی در رابطه با استحصال و صادرات خاک جزیره هرمز به کشورهای عربی گفت: براساس قانون، سازمان محیط زیست و وزارت کشاورزی صادرات خاک‌ را برای مصارف صنعتی مجاز کرده اند.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خاک جزیره هرمز به دلیل این که مصرف دارویی و رنگ آمیزی دارد برای کار‌های آزمایشی صادر می‌شود و از لحاظ قانونی مشکلی ندارد.

مریدی عنوان کرد: قاچاق خاک از کشور ممنوع است و هیچ فردی به هر نوعی حق خروج خاک‌های حاصل‌خیز را ندارد و با افراد متخلف برخورد شدید قانونی می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: برداشت بی رویه خاک موجب فرسایش آن می‌شود و به همین دلیل اقداماتی از سوی سازمان محیط زیست برای حفاظت صورت می‌گیرد.

تاراج اموال ملی برای افزایش صادرات

با فشارهای رسانه ای مبنی بر صادرات و قاچاق خاک جزیره هرمز و تاراج اموال ملی برای افزایش صادرات دادگستری هرمزگان به این موضوع ورود کرده و در راستای صیانت از حقوق عامه به دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان و مدیرکل بازرسی مأموریت داده شد که ضمن حضور میدانی در محل و بررسی جوانب امر صادرات خاک رنگی در جزیره هرمز رسیدگی کنند.

هر چند که با ورود دستگاه قضایی به جلوگیری از صادرات خاک جزیره قشم نور امیدی در دل ها روشن شده اما امید است که این امر به صورت جدی دنبال شود و مانند طرح هایی که سال های متعددی مردم و بومیان درگیر آن بوده نشود.

خاک های رنگی جزیره هرمز ظرفیت بالقوه ای و مانند ارثیه آباد و اجدادی بومیان این منطقه به شمار می رود که باید از آن صیانت کرد تا علاوه بر اشتغال زایی بومیان که با خاک های آن صنایع دستی فاخری را تولید می کنند برای بکر ماندن جزیره و جذب گردشگر بیشتر نیز از این منطقه حفاظت و جلوی تاراج اموال ملی به بهانه صادرات گرفته شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خاک جزیره هرمز صادرات خاک خلیج فارس محیط زیست اموال ملی خاک سرخ فله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۲۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هواشناسی هرمزگان پنجم اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس،  مجتبی حمزه نژاد افزود: این ناپایداری‌های موقتی در برخی نقاط ساحلی و مناطق دریایی استان بویژه تنگه هرمز هم دور از انتظار نیست.

وی گفت: سامانه همرفتی تا روز جمعه در پاره‌ای نقاط استان تقویت می‌شود و احتمال سیلابی شدن موقت رودخانه‌های فصلی بویژه در منطقه حاجی آباد و بشاگرد وجود دارد.

کارشناس هواشناسی هرمزگان گفت: دریا با افزایش سرعت باد جنوب غربی-شمال غربی متلاطم خواهد بود و شدت وزش باد، شب در محدوده تنگه هرمز به بیش از ۴۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

حمزه نژاد توصیه کرد شناور‌های سبک بعدازظهر و شب از رفت و آمد دریایی خودداری کنند.

بیشتر بخوانید؛ صدور هشدار نارنجی هواشناسی در هرمزگان

وی افزود: روز پنجشنبه با تغییر سوی جریانات، افزایش سرعت باد‌های شمال شرقی در تنگه هرمز و نقاطی از دریای عمان پیش بینی می‌شود.

امروز از دمای هوا در طول روز در بیشتر مناطق کاسته خواهد شد.

دیگر خبرها

  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • افزایش سرعت بادجنوب غربی/ تنگه هرمز متلاطم است
  • ثبت صادرات ۶ میلیارد دلاری در خوزستان
  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان پنجم اردیبهشت
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • اعتراف به قتل قدیمی در بزم شبانه
  • موانع پیش‌روی صادرات خراسان رضوی باید برطرف شود
  • تثبیت مالکیت اراضی کشاورزی خوزستان به ۷۰ درصد رسید
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی