Web Analytics Made Easy - Statcounter

مستند جای نگرانی نیست! روایتی است از تلاش‌های علیرضا فلاحتکار، یک فعال محیط زیست که مراحل تفکیک زباله را در یکی از بهترین سایت های استان مازندران، برای دهیاران و بهورزان روستاها توضیح می‌دهد. او کوشیده علاوه بر فعال کردن روستاها، دغدغه این آسیب محیط زیستی را در افراد زنده کند تا هر چه سریعتر برای احیای این خطه عملی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم مستند ۲۵ دقیقه‌ای جای نگرانی نیست! با تصویربرداری سیامک مختاری و صدابرداری مجید ملاح تهیه شده در موسسه اومافیلم و محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است.

از آنجا که در کنار سواحل و در استتار جنگل ها کوه هایی از زباله بنا شده است مناطقی که روزگاری محل رشد و نمو انواع جانوران و پوشش های گیاهی بود امروز و پس از تبرکشی انسان به محلی برای دفن زباله تبدیل شده است.

در مازندران به دلیل آب و هوا و خاک بسیار مناسبش، تقریبا زمین خالی برای جمع آوری زباله باقی نمانده است. به همین دلیل از حدود ۲۰ الی ۳۰ سال پیش، پس از هم فکری مسئولین هر شهر، جایی برای تجمع موقت زباله تعیین شده، جایی میان جنگل‌های هیرکانی ده‌ها میلیون ساله و یا ساحل دریاچه کاسپین با ۶۵۰ گونه جانوری. زباله‌ها آرام آرام از کوه‌ها بالا رفته‌اند و چیزی نمانده که آسمان را نیز فتح کنند.

با در نظر گرفتن شیرابه های سمی ناشی از زباله ها متوجه می شویم که آسیب های محیط زیستی این خطه به همینجا ختم نمی‌شود. سطح آب های زیر زمینی مازندران به سطح زمین بسیار نزدیک است. می‌توان تصور کرد که این شیرابه‌های سمی چقدر به سفره‌های زیر زمینی آب نزدیک هستند و حتی باعث آلودگی قالیچه پهناور دریای خزر گشته‌اند. آلودگی‌های محیط زیستی این خطه تاثیرات جبران ناپذیری بر  سلامت انسان‌ها و گونه‌های حیوانی این منطقه گذاشته‌اند.

فیلم مستند جای نگرانی نیست! به کارگردانی مسعود کارگر و تهیه کنندگی سید جلال عود سیمین با موضوع تاثیر دفن زباله بر جنگل‌ها و سواحل آماده نمایش شده است.

برچسب‌ها مستندساز مازندران سازمان هنری رسانه ای اوج مستند جنگل های هیرکانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مستندساز مازندران سازمان هنری رسانه ای اوج مستند جنگل های هیرکانی مستندساز مازندران سازمان هنری رسانه ای اوج مستند جنگل های هیرکانی جای نگرانی نیست جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۲۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه بلندمدت و اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است و امیدواریم با این روند شاهد کاهش فرایند زباله‌سوزی در کشور باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، اظهار کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم.

وی افزود: لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه بلندمدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ‌سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد، گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند، همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان‌دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

کد خبر 750043

دیگر خبرها

  • پخش فصل جدید «رخ‌ مادر» از امشب
  • لزوم توجه به رویکردهای اساسی برای تفکیک زباله از مبدا
  • «رخ‌ مادر» امروز از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» روی آنتن شبکه افق/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • «رخ‌ مادر» از شبکه افق روی آنتن می‌رود/ روایتی شاعرانه از زندگی مادران شهدا
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • تفکیک زباله از مبدأ یک ضرورت است
  • چگونه تیک‌تاک از یک اپلیکیشن محبوب به تهدیدی برای آمریکا تبدیل شد؟
  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • در این جنگل، چوب ها تبدیل به سنگ شدند! /درباره یکی از جالب ترین مکان های روی زمین (+تصاویر)