Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-08@23:46:15 GMT

جنگ المپیکی شدن بالا گرفت

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۳۲۲۳

جنگ المپیکی شدن بالا گرفت

ایران اکونومیست- موفقیت «سهراب مرادی» در مسابقات وزنه‌برداری غرب آسیا موجب شد تا ۲ قهرمان المپیک تا روز پایانی گزینشی‌های المپیک رقابت‌تنگاتنگی داشته باشند.

«سهراب مرادی» و «کیانوش رستمی» از جمله وزنه‌بردارانی هستند که در صورت کسب سهمیه المپیک می‌توانند امید ایران برای ایستادن در سکو این جشنواره بزرگ ورزشی باشند؛ ورزشکارانی که در ریو ۲۰۱۶ در ۲ دسته ۸۵ و ۹۶ کیلوگرم  ۲ طلای خوش‌رنگ آن آوردگاه بزرگ را برای ایران به ارمغان آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما داستان این ۲ در توکیو ۲۰۲۰ متفاوت از ریو است زیرا در توکیو ایران تنها ۲ سهمیه وزنه‌برداری دارد و باید در هر وزن یک وزنه‌بردار را اعزام کند.

 این معادله چگونه حل خواهد شد؟ بدون شک این ۲ ورزشکار در کاروان اعزامی ایران به توکیو  به‌صورت هم‌زمان حضور ندارند و تنها یکی از آنان به همراه کاروان در روز نخست در رژه تیم‌ها حاضر می‌شود اما آن وزنه‌بردار چه کسی است و چگونه می‌تواند بلیت توکیو را برای خود رزرو کند؟

 فدراسیون جهانی وزنه‌برداری برای حضور ورزشکاران این رشته ۶ گزینشی المپیک در نظر گرفته است که هر وزنه‌بردار باید در چهار گزینشی آن به روی تخته برود. این گزینشی‌های در مدت زمان ۱۸ ماه انجام می‌شوند و تمام ورزشکاران حاضر در آن تست دوپینگ نیز خواهند داد. 

در پایان این ۶ گزینشی که در سه سطح طلایی، نقره‌ای و برنزی برگزار می‌شود باید مدعیان در جمع هشت وزنه‌بردار برتر قرار گیرند یا بهترین وزنه‌بردار قاره خود شوند. آن زمان است که جواز حضور در توکیو ۲۰۲۰ از سوی فدراسیون جهانی صادر خواهد شد.  

حال با این شرایط در دسته ۹۶ کیلوگرم چه کسی به توکیو ۲۰۲۰ می‌رود؟ «کیانوش رستمی» و «سهراب مرادی» مدعیان اعزام به توکیو هستند اما امتیازات آنان فعلا به هشت نفر برتر فاصله دارد و احتمال رسیدن به جمع برترین‌های کمی سخت است اما احتمال برتر شدن در قاره وجود دارد. 

سهراب مرادی که در قهرمانی جهان سال ۲۰۱۸ با کسب مدال طلا ۱۲۲۴ امتیاز کسب کرده بود در جام فجر سال ۱۳۹۷ شرکت نکرد و در سوئیس نیز با وزنه سبک تنها ۹۰ امتیاز کسب کرد. مجموع امتیازات او تا پیش از مسابقات قهرمانی غرب آسیا ۱۳۳۳ امتیاز بود که با ۸۰۳ امتیاز مسابقات امارات به ۲۱۳۶ امتیاز رسید. مرادی ۲ گزینشی دیگر در پیش دارد. او اگر در  مسابقات کلمبیا ۱۵ کیلوگرم بیشتر از امارات بزند امتیاز کامل آن گزینشی را خواهد گرفت. به عبارتی سهراب باید در کلمبیا مجموع ۳۸۵ کیلوگرم را مهار کند 

همچنین او اگر در قهرمانی آسیا که سطح طلایی محسوب می‌شود به ۱۰ کیلوگرم بیشتر از کلمبیا بزند به امتیاز کامل و نهایت آن در گزینشی‌ها خواهد رسید. قهرمان المپیک ریو باید در ازبکستان ۳۹۵ کیلوگرم درمجموع مهار کند. سهراب مرادی در صورت موفقیت در این ۲ تورنمنت مجموع امتیازهای خود را به عدد ۳۲۹۶ خواهد رساند.

اما در این دسته کار رستمی سخت‌تر از مرادی است زیرا وی در چند گزینشی مهم اوت کرد و امتیازی به دست نیاورد. وی در مسابقات قهرمانی ۲۰۱۹ جهان در تایلند که سطح طلایی بود با اوت کردن شانس خود را کم کرد و در جام فجر سال ۱۳۹۸ نیز نتوانست امتیازی کسب کند. وی اکنون ۲ گزینشی کلمبیا و قهرمانی آسیا را در پیش دارد و باید در آن‌ها رکورد مجموع ۴۱۰ کیلوگرم را به ثبت برساند. بالاترین رکورد شخصی رستمی مسابقات قطر کاپ بود که مجموع ۴۰۳ کیلوگرم را به ثبت رساند. وی باید در کلمبیا و ازبکستان این رکورد را به میزان هفت کیلوگرم افزایش دهد. کیانوش اگر در قهرمانی آسیا و کلمبیا به رکورد ۴۱۰ کیلوگرم برسد مجموع امتیازات او به عدد ۳۲۹۵ خواهد رسید که نهایت امتیاز برای این ملی‌پوش است. 

حال اگر تصور کنیم کرونا اجازه برگزاری این گزینشی‌ها را بدهد و کیانوش رستمی و سهراب مرادی در هر ۲ تورنمنت نهایت قدرت خود را به کار بگیرند آن زمان رستمی  ۳۲۹۵ و مرادی با ۳۲۹۶ امتیاز خواهند داشت امتیازاتی که ممکن است آنان را در جمع هشت نفر قرار دهد یا برترین وزنه‌بردار قاره کهن کند. با این شرایط کیانوش رستمی عملا از کاروان ایران جا خواهد ماند و رویای سه مدال المپیکی او بر باد خواهد رفت.

 ایرنا

برچسب ها: المپیک ، وزنه برداری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: المپیک وزنه برداری کیانوش رستمی وزنه برداری سهراب مرادی وزنه بردار گزینشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۳۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟

تهیه‌کننده فیلم «لایه‌های دروغ» که سه سال قبل در جشنواره فجر رونمایی شده بود، بیان کرد که این فیلم پس از تدوین دوباره با نام «تاوان» راهی اکران شده است.

به گزارش ایسنا، سال ۱۴۰۰ و در چهلمین جشنواره فیلم فجر، فیلمی با نام «لایه‌های دروغ»، محصول مشترک ایران و فنلاند به کارگردانی رامین سهراب و تهیه‌کنندگی محسن صرافی به نمایش درآمد که بیشترین مانور رسانه‌ای آن روی اکشن بودن فیلم خلاصه می‌شد.  

این فیلم با بازی رامین سهراب، نادر فلاح، آرمان درویش، کامران تفتی، ارسلان قاسمی، ونوس کانلی، مجید سعیدی، میلاد میرزایی، روشنک گرامی و آنتی رینی ساخته شده که فیلمبرداری آن در مقطعی به دلیل مصدومیت رامین سهراب (بازیگر اصلی و کارگردان) متوقف شده بود.

سهراب با ابراز  امیدواری از اینکه تلاش کرده‌ یک فیلم اکشن مطابق با استانداردهای جهانی بسازد، در همان سال‌ها گفته بود:‌ در ایران با وجود بدلکاران زیاد، متاسفانه فیلم اکشن ساخته نمی‌شود که از جمله دلایل فقدان آن بودجه زیاد مورد نیاز برای این نوع فیلم‌ها است.

او امیدوار  بود که «لایه های دروغ» سرآغاز ساخت فیلم‌های اکشن بیشتر در ایران باشد ولی نمایش فیلمش در جشنواره فجر بازخوردهای متفاوت و حاشیه‌هایی را به دنبال داشت.  

رامین سهراب در نشست خبری فیلمش در جشنواره با اشاره به اینکه در پنج سالگی در فیلم «یاران» با بازی جمشید هاشم‌پور (۱۳۷۲) حضور داشته، گفته بود:‌ دوست دارم اکشن سینمای ایران را زنده کنم یعنی آنچه را در زمان فیلم‌های جمشید هاشم‌پور هم وجود داشت و می‌خواهم این کار را ادامه دهم تا دوباره اژدها وارد شود.

رامین سهراب

بیشتر بخوانید:

یک اکشن بین‌المللی برای جشنواره فیلم فجر 

نشست یک فیلم پر انتقاد در جشنواره

حالا با وجود تمام آن بحث‌ها و انتقادها پس از گذشت سه سال از نمایش فیلم در جشنواره فجر، «لایه‌های دروغ» با نام جدید «تاوان» روی پرده سینماها رفته است.

محسن صرافی - تهیه‌کننده این فیلم - در گفت‌وگویی با ایسنا درباره تغییر اسم فیلم و اینکه آیا بازخوردهای جشنواره منجر به این تصمیم شده است، بیان کرد:‌ بازخوردهای جشنواره بیش از آنکه مبتنی بر خود فیلم باشند، فرامتن بود و برای من قابل اعتنا نبودند. در این مدت فیلم در چند جشنواره بین‌المللی «ژانر» شرکت داشته و در بخش کارگردانی و فیلمبرداری جایزه‌هایی را هم کسب کرده است. این نشان می‌دهد، فیلم ظرفیت‌هایی داشته که باید شناسایی می‌شدند ولی ما منتقد «ژانر» در ایران نداریم.  

وی افزود:‌ این فیلم با تدوین دوباره اکران می‌شود و علاوه بر تدوین، موسیقی و صداگذاری آن نیز اصلاح شده است. این تغییرات براساس الگوهای فرهنگی و بومی انجام شده است.  

صرافی در پاسخ به اینکه آیا تغییر اسم فیلم بخاطر تداعی نشدن حاشیه‌های جشنواره فجر بوده، گفت: اصلاً اینطور نبود و به آن حاشیه‌ها اعتباری نمی‌دهم. واقعیت این است که با اگرچه «لایه‌های دروغ» ترجمه نام اصلی فیلم است، اما هم به دنبال واژه‌ای تک‌سیلابی برای اکران در ایران بودیم که بیشتر در ذهن بماند و هم اینکه اسم فیلم باید به آن بیاید. فکر کردیم اگر قرار است فیلم در ایران اکران شود، نامی را انتخاب کنیم که به این دو مورد نزدیک باشد.  

به گفته وی «تاوان» که محصول مشترک ایران و فنلاند است، اوایل ژانویه سال ۲۰۲۴ در کشور فنلاند اکران شده است.  

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حسن یزدانی و کامران قاسمپور در اردو تیم ملی/المپیکی‌ها جمع شدند
  • حاشیه‌ها «لایه‌های دروغ» را به «تاوان» رساند؟
  • درخشش دختران وزنه‌بردار خوزستانی در مسابقات کشوری (+عکس)
  • رقیب المپیکی کیانوش در جنگ اوکراین کشته شد
  • رکورد ایران در دسته ۷۶ کیلوگرم به بانوی مشگین شهری رسید
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمان در چهار وزن نخست مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه‌بردار کردستانی
  • کسب ۳ مدال طلا توسط بانوی وزنه بردار کردستانی
  • دختر مازندرانی ستاره روز نخست مسابقات وزنه‌برداری کشور
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمانی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور