Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@14:13:26 GMT

توافق آمریکا و طالبان در غیاب دولت افغانستان

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۴۳۹۶

توافق آمریکا و طالبان در غیاب دولت افغانستان

کمتر از 5 ساعت تا آغاز مراسم امضای توافق میان آمریکا و طالبان در دوحه باقی مانده؛ اما همچنان از حضور نمایندگان دولت افغانستان در قطر خبری نیست.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، در حالی که برخی گزارش‌ها از حضور هیاتی به نمایندگی دولت افغانستان در مراسم امضای توافق میان طالبان و آمریکا خبر می‌داد، اما به‌نظر می‌رسد این هیات در دوحه حضور نخواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که طالبان در روزهای گذشته از تمایل خود به گفت‌وگو با دولت افغانستان به‌عنوان یک طرف سیاسی سخن گفته بودند.

کمتر از 5 ساعت به آغاز مراسم توافق میان آمریکا و طالبان در دوحه باقی مانده و تاکنون هیات طالبان و نمایندگان آمریکا در هتل شرایتون، محل برگزاری این مراسم حضور دارند.

توافقنامه آمریکا و طالبان قرار است ساعت 17 امروز با حضور برخی ناظران بین المللی در دوحه قطر امضا شود.

تا این لحظه افراد زیادی در محل برگزاری این مراسم حضور یافته‌اند. گفته می‌شود عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز که روز گذشته به قطر رفته است، در این مراسم به‌همراه «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه این کشور شرکت می‌کند.

نکته جالب توجه‌ای که در این میان به چشم می‌خورد، تاکید چندباره سران طالبان در مصاحبه با خبرنگاران حاضر در محل برگزاری این مراسم، بر خروج نیروهای آمریکایی و خارجی پس از امضای این توافق است.

در همین حال «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو که به کابل سفر کرده، امروز در دیدار رییس اجراییه افغانستان، بر ادامه حضور ناتو در این کشور تاکید کرد.

این توافقنامه پس از 11 دور گفت‌وگوهای محرمانه میان نمایندگان دو طرف طی یک سال ونیم، ‌حاصل شد. با این حال مفاد آن نه تنها منتشر نشده بلکه توافق‌های طالبان و آمریکا نیز در مورد مسایل مختلف از جمله  ادامه حضور نظامی این کشور در افغانستان کاملا مبهم است.

بر اساس گزارش‌ها، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا وعده خروج بخشی از نیروهای این کشور از افغانستان را داده و درصدد است با مخدوش کردن مصوبات اجلاس «بن» بخصوص قانون اساسی افغانستان که پس از سقوط رژیم طالبان حاصل شد آن را عملیاتی کند. 

اما به دلیل مبهم بودن توافقنامه، محافل داخلی در افغانستان نیز در مورد تبعات و پیامدهای آن به شدت نگران هستند‌. ‌گفته می‌شود حتی شخص رئیس جمهوری این کشور نیز از جزییات مفاد توافقنامه آمریکا و طالبان مطلع نیست و طالبان هم  تاکنون هیچ نرمشی در مورد مواضع خود در مورد مسایل سیاسی و اجتماعی افغانستان از جمله ادامه جمهوریت و وضعیت زنان نشان نداده است.

در چنین شرایطی کشورهای مختلف با اعزام نمایندگان خود برای حضور در مراسم امضای توافقنامه آمریکا و طالبان بدعت خطرناکی را از سوی آمریکا تایید کردند که می‌تواند استقلال و حاکمیت ملی کشورها را به راحتی متزلزل و تهدید کند.

زیرا آمریکا با نادیده گرفتن استقلال و حاکمیت ملی افغانستان با یک گروه شبه نظامی مخالف دولت این کشور توافقنامه امضا کرده است که سال 2001 برای نابودی آن به افغانستان لشکر کشی و آن را اشغال کرد.

اما اکنون با این گروه (طالبان) در حال همکاری برای اجرای سیاست‌هایی است که نه تنها نوع حکومت بلکه جایگاه اقوام و گروه‌های سیاسی و مذهبی افغانستان کاملا مبهم است.

با وجود این اظهارنظرهای متناقض مقامات آمریکایی و سران طالبان، می‌توان پیش‌بینی کرد خطر عدم حضور دولت افغانستان در مذاکرات صلح آمریکا و طالبان تابعات جبران ناپذیری را برای آینده این کشور به‌دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/ ر

منبع: فارس

کلیدواژه: نمایندگان دوحه دولت افغانستان طالبان آمریکا و طالبان دولت افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم

نتیجه ۲۰ سال اشغال‌گری آمریکادر افغانستان این بود که به مرگ بیش از ۷۰ هزار نظامی افغانستانی و ۴۶ هزارغیرنظامی این کشور منجر شد. همچنین بسیاری از مردم افغانستان، به خصوص زنان و کودکان، مستقیماً طی حملات هوایی و پهپادی آمریکا به مناطق مسکونی و غیرنظامی کشته شدند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • حضور ویرانگرِ آمریکا در افغانستان + فیلم
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • سومین دور مذاکرات مربوط به توافقنامه امنیتی آمریکا و اوکراین