Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند نکته ورزشی و عمومی بنظرم رسیدم پیرو مطلب قبلی منتشره در سایت در باب بیماری کرونا ویروس توضیح دهم.

اول آنکه کرونا ویروس از دسته خانواده ویروس های عامل سرماخوردگی است و تمامی ویروس ها چون موجود زنده نیستند بلکه ژنوم دارند و وارد سلولهای بدن می شوند و عملکرد و برنامه ریزی سلول زنده میزبان را مختل می کنند تقریبا داروی ضد ویروس وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمامی راه کارهای بشر علیه این میکروارگانیسم ها ساختن واکسن بوده یا درمان های علامتی. برای درک بهتر بیماری ایدز هم حاصل ویروس HIV است. در این شرایط این میکروارگانیسم ها با بهم ریختن سد دفاعی بدن را ضعیف و آماده حمله برای سایر میکروب های زنده می کنند. برای همین خاطر هم است که در مراحل اولیه سرماخوردگی ممکن است پزشک برای شما فقط درمان علامتی بگذارد یا اگر تشخیص دهد دچار عفونت باکتری به دنبال ویروس شده اید اقدام به درمان آنتی بیوتیکی بکند. اما فلوچارت تشخیص و درمان بیماری COVID 19 در سطوح ارائه خدمات سرپایی و بستری درآخرین پروتکل جدید وزارت بهداشت درتاریخ ششم اسفند ماه 1398نحوه برخورد با این بیماری به شرح زیر است لطفا کمی زمان بگذارید و مطلب را مطالعه بفرمایید:

تعریف موارد بیماری مورد مشکوک بیمار با شرح حال سرفه خشک یا لرز یا گلودرد همراه با تنگی نفس با یا بدون تب بیمار با علائم تنفسی فوقانی/تحتانی با تظاهرات رادیولوژیک با تشخیص پزشک در CT scan یا گرافی قفسه صدری مورد محتمل هر مورد مشکوک که در عرض 14 روز قبل سابقه تماس نزدیک با مورد قطعی COVID-19 را داشته باشد هر مورد مشکوک که در عرض 14 روز قبل سابقه حضور در مناطق با اپیدمی COVID 19 را داشته باشد فرد مبتلا به عفونت حاد ریه با تشخیص پزشک که علیرغم درمان های مناسب، پاسخ بالینی نامناسب داشته و به شکل غیر معمول وسرعت غیرقابل انتظاری وضعیت بالینی بیمار حادتر و وخیم تر شود مورد قطعی جداسازی ویروس COVID-19 از فرد با علائم تنفسی (آزمایش یا کیت تشخیصی) گروه های در معرض خطر ابتلا به بیماری COVID 19 عارضه دار

دو گروه زیر به عنوان افرادی که در معرض ابتلا به بیماری COVID 19 عارضه دار قرار دارند، در نظر گرفته شده است، که در این راهنما به عنوان افراد در معرض خطر از آنها نام برده شده است:

بیماران با نقص ایمنی تحت درمان با کورتیکواستروئید شیمی درمانی بدخیمی ها پیوند اعضاء مبتلایان به HIV بیماران با بیماری زمینه ای بیماری قلبی – عروقی فشارخون بیماری های تنفسی زمینه ای دیابت شاخص توده بدنی بالای 40 (چاقی مرضی)

خاطر نشان می شود که یافته های اپیدمیولوژیک نشان داده است که سن بالای 50 سال همواره در معرض آسیب بیشتری قرار دارند و باید در مراقبت آنان دقت بیشتری شود. بدیهی است که استفاده از ماسک برای تمام افرادی که دچار علائم تنفسی شده اند، برای کاهش میزان انتقال به سایرین توصیه می شود، اما چند نکته مهم را باید بدانید:

اما اگر جز گروه افراد با ریسک بالا نیستید در صورت بروز تب بالای3/37 و گلو درد و سرفه خشک شدید نگران نباشید می توانید به مراقبت های اولیه و درمان های معمول سرماخوردگی ویروسی، داروهای سرماخوردگی بزرگسالان، ضد سرفه، ض د تب و غیره و استراحت در منزل بپردازید. حتی نیاز به پیگیری بیشتر ندارید. اگر تنگی نفس بروز کرد به مراکز درمانی برای گرفتن عکس قفسه سینه و آزمایشات اولیه خون مراجعه کنید. گروه در معرض خطر چه باید بکنند؟ این افراد بیشتر باید مراقب باشند در صورت علامتدار شدن، تب، سرفه خشک، گلودرد، دراولین قدم باید عکس قفسه سینه بگیرند یا درمانهای ضد ویروسی و آنتی بیوتیک  طبق پروتکل و زیر نظر پزشک دریافت کنند. در صورت بروز تنگی نفس و وجود شواهد درگیری ریوی طبق نظر پزشک در هر فرد با ریسک بالا یا پایین بیمار ملزم به دادن تست های تخصصی وایرال با کیت جهت تایید تشخیص قطعی کرونا می باشد. در صورت تایید تست بیمار باید بستری، قرنطینه و درمان بگیرد. لطفا از زدن دگزامتازون، هیدروکورتیزون، بتامتازون و متیل پردنیزولون در این شرایط بدون مشورت پزشک جدا بپرهیزید.

توصیه های مواجهه با همه گیری و اقدامات پیشگیرانه

اولین و جدی ترین این هست که فقط برای موارد ضروری از منزل خارج شوید. اگر از منزل خارج شدید قبل از ورود و دست زدن به دستگیره منزل با محلول ضد عفونی کننده دستها را استریل کنید و به هیچ وجه به خط T صورت شامل چشم ها، بینی، و دهان دست نمالید. درب ورودی منزل شما خط قرمز محیط امن محسوب می شود. اگر محلول شوینده در دسترس ندارید اولین کار بعد از ورود به منزل بدون تماس دست ها ورود به سرویس و شستن دستها به مدت 20 ثانیه است. دستگیره ها و کلیدهای برق و شیرآلاتی که با دستهای شما در تماس بودند نیاز به تمیز شدن دارند ترجیحا الکل یا محلولهای ضدعفونی دیگر. سوییچ و موبایل را فراموش نکنید. البسه ایی که بیرون پوشیده اید را به محل های دیگر منزل نبرید و آنها را هر دو یا سه روز شستشو دهید. از مسافرت پرهیز کنید. در این شرایط خرید مواد غذایی بسته بندی کارخانه ایی توصیه می شود. از خرید مواد غذایی با فرآیند تولید با دخالت دست اجتناب کنیم یا لااقل بعد از 72 ساعت مصرف کنیم. 

توصیه های بهداشت روانی

در این موارد دچار انکار وضعیت یا بزرگنمایی نشوید، به توصیه های منابع خبری و پزشکان معتمد گوش فرا دهید، در روز یک یا دو نوبت اخبار را پیگیری کنید. از شایعات بپرهیزیم. مراقب افراد مسن و در معرض خطر با رعایت نکات ایمنی باشیم. در اوقات ماندن در منزل به کارهای عقب افتاده و دیدن فیلم یا خواندن کتاب بپردازیم. به نیمه پر لیوان نگاه کنیم و زندگی در شرایط غیر معمول را تمرین کنیم.

نکات تغذیه ایی 

ایمنی بدن خود را بالا ببرید چون تنها راه درمان است. حتما از وضعیت سطح ویتامین دی بدن خود مطلع باشید. اگر پایین است درمان کنید. با توجه به آزمایش خود می توانید با پزشکان آنلاین یا پزشکانی که مشاوره های تلفنی میدهند درمان را جویا شوید. اگر مطلع نیستید در این شرایط فقط یک عدد ویتامین دی با دوز 5000 واحد مصرف کنید. وضعیت کم خونی خود را اصلاح کنید. این در صورتی است که مراجعه به واحدهای بهداشتی شلوغ نداشته باشید. از سبزیجات با رنگ تیره که دارای آنتی اکسیدان هستند با شستشو و ضدعفونی کردن استفاده کنید: هویج، لبو، فلفل دلمه ایی، کلم بروکلی و غیره.

 از رفتن به رستوران اکیدا خودداری کنید. تبلیغات مبنی بر چک دمای بدن هیچ کدام شما را از انتقال بیماری ایمن نگاه نمی دارد زیرا افراد ناقل که بیماری را منتقل می کنند هیچ علامتی ندارند. ورزشکاران از مصرف مکمل های غیر معتبر که ممکن است حاوی مقادیر کورتون باشند بپرهیزند. از مصرف  ویتامین سی بیش از یک عدد روزانه اجتناب کنید. در صورت بروز تب از مواد غذایی با پروتئین غنی مثل گوشت مرغ پخته استفاده کنیم. شیر و تخم مرغ برای ورزشکاران اجباری است. ورزشکاران مایعات زیاد مصرف کنند حداقل دو تا سه لیتر روزانه. منابع کربوهیدراتی مثل خرما (بشرطی که پوست گیری شود یا تولید قبل از همه گیری بوده باشد)، سیب زمینی پخته، مواد قندی شیرین برای بازسازی ذخایر گلیکوژنی و جلوگیری از خستگی ورزشی توصیه می شود. زمان طلایی مصرف پروتئین و کربوهیدرات، نیم ساعت تا دو ساعت اول بعد ورزش است.  خوردن دم نوش چای سبز بیش از دو نوبت توصیه نمی شود. تاثیر سایر دم نوش ها اثبات نشده در مصرف آنها اغراق نکنیم.

نکات ورزشی

بهتر است اگر ورزش حرفه ایی نمیکنید در منزل بمانید و بیشتر نرمش، طناب زدن، ورزش های با دمبل، کش های ورزشی را انجام دهید. اگر به سالن های ورزشی میروید حین استفاده از وسایل به ناحیه T صورت دست نزنید. بعد از شستشو آب بخورید. لباسها را حتما بعد از خارج شدن از سالن در یک پلاستیک جداگانه حمل کنید و به لباسشویی بیندازید. ورزشکاران اعزامی مسابقات باید باید از فدراسیون گواهی سلامت بگیرند.

قانون  Neck Check

این قانون برای ورزشکاران در هر شرایط بیماری است]  به این معنی است که اگر علائم بالای گردن باشد یعنی آبریزش بینی، اشک ریزش، گلودرد بدون تب، به ورزشکار اجازه داده می شود تا ده دقیقه با نصف شدت معمول بازی کند، اگر علائم  بدتر نشد ورزش را تا حد تحمل ادامه می دهد. در صورت تب بالای 38درجه سانتی گراد، بدن درد، خستگی، ضربان قلب استراحت بالا،  از هر گونه فعالیت ورزشی خودداری نماید تا برطرف شدن کامل علائم، بازگشت به ورزش نیز باید تدریجی صورت گیرد.

 

دکتر هانیه احمدی متخصص پزشکی ورزشی

منبع: طرفداری

کلیدواژه: معرض خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن

تکثیر بیش از حد باکتری های طبیعی موجود در دهان سبب ایجاد التهاب لثه خواهد شد که در صورت عدم تشخیص و درمان این ناراحتی، رفته رفته موجب استخوان محافظ دندان کاهش و تحلیل می رود و موجب به وجود آمدن عفونت لثه می شود. عفونت لثه ها، بیماری است که علایم ناراحت کننده و دردناکی دارد اما زمانی بروز می کند که بیماری تا حد زیادی پیشرفت کرده است.

به گزارش نمناک، باکتری ها ی که مسسب عفونت لثه می شوند به استخوان های محافظ دندان آسیب می رسانند و زمینه لق شدن یا افتادن دندان را فراهم می آورند حتی اگر دندان های شما سالم باشند اما مراقبت کافی نشوند، ممکن است لق شده و بیفتند. 

علت لق شدن دندان ها در سنین بزرگسالی

هر دندان طبیعی تا حد جابجایی طبیعی دارد و لقی طبیعی که در دندان پزشکی موبالیتی می گویند هیچ اشکالی ندارد.

بیماری لثه مشکلات پریو و مشکل در بافت های نگهدارنده دندان یعنی لثه و استخوان آلوئول موجب لقی دندان ها می شود. در درمان های ارتدنسی برای دندان های لق شده دندان ها پس از تثبیت در محل جدید مجددا سفت می شوند.

برخی بیماری های عمومی سیستمیک با تحلیل استخوان اطراف ریشه دندان آلوئول موجب لقی دندان می شود.

ضربه به دندان موجب شل شدن آن می شودکه این مورد خود بخود رفع می شود اما اگر رفع نشد باید حداقل 6 ماه بیمار تحت نظر دندان پزشک یا متخصص باشد تا در صورت نیاز، درمان انجام شود تا دندان عفونت نکند.

با تجمع تدریجی جرم بر دندان، لثه و مقداری از استخوان نگهدارنده تحلیل می رود و دندان لق می شود. لقی دندان در اثر جرم و پلاک میکروبی است و در مراحل اولیه بیماری های لثه و بافتهای اطراف دندان دیده نمی شود.

دندان هایی که لق شده به نظر می رسند گاهی بلندتر شده و فاصله قابل ملاحظه ای بین دندان و ریشه آن پدید می آید. این عارضه نشانه یک بیماری لثوی به نام التهاب لثه است که دندان را در معرض خطر قرار می دهد.

عوامل بروز و تشدید لق شدن دندان ها

علل متعددی سبب بروز عفونت لثه ها می شود که عبارتند از :

زمینه ژنتیک

برخی از بیماران به صورت ژنتیکی دچار این بیماری هستند و عفونت لثه ها در اعضای خانواده شان وجود دارد بنابراین لازم است از نظر وضعیت سلامت خانوادگی بررسی شوند.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

رعایت بهداشت دهان و دندان سبب کاهش خطرات بروز عفونت لثه ها می شود. بارها در بخش سلامت دهان و دندان در نمناک اشاره شده است که پلاک های دندانی در خط لثه جمع شده و موجب تحریک لثه و حساس شدن آن می شود که بعضی اوقات خونریزی هم پیدا می کند. جرم های دندان مستقیما عامل بروز بیماری نیستند، اما محیط مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها فراهم می کنند.

دیابت و سایر بیماری ها

افرادی که سلامت بدنی بیشتری دارندکمتر دچار التهاب و ورم لثه می شوند. مثلا افراد دیابتی نسبت به باقی افراد کمتر در معرض این بیماری قرار دارند. عفونت دندان بر وضعیت سلامت عمومی تاثیرگذار است و افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی عروقی، دیابت و خانم های باردار بیشتر به این بیماری دچار می شوند.

استعمال دخانیات

استعمال دخانیات عامل بسیار مهمی در پیشرفت عفونت لثه هاست.

سن

افراد در سنین 30 تا 40 سال بیشتر دچار عفونت لثه می شوند و برای رفع این مشکل به دندان پزشک مراجعه می کنند.

استفاده از مسواک زبر

استفاده از مسواکهای خیلی زبر و مسواک زدن محکم باعث آسیب به بافت لثه و بروز عفونت لثه خواهد شد.

عفونت ویروسی

عفونت ویروسی یکی از علل تورم لثه است که باعث تشکیل پلاک دندانی می شود. پلاک دندانی، مایع و گلبول های سفید خون را در آن منطقه زیاد می کند و باعث ورم لثه می گردد.

علایم هشدار لق شدن دندان

عفونت لثه ها، بیماری موذی و ناراحت کننده و دردناکی است اما زمانی بروز خواهد کرد که بیماری تا حد زیادی پیشرفت کند. خونریزی های مکرر و درد لثه ها هنگام مسواک زدن اولین نشانه هایی است که باید آن را جدی گرفت.

برخی از بیماران، زمان زیادی به خونریزی لثه دچار هستند ، اما تا زمانی که درد یا آبسه به سراغشان نیامده به دندان پزشک مراجعه نمی کنند. درباره قرمزی و انقباض لثه ها نیز درمان مناسب باید صورت گیرد. کسانی که دخانیات مصرف می کنند بیشتر به عفونت و تورم لثه ها دچار می شوند و مصرف دخانیات می تواند نخستین علایم هشدار مانند خونریزی لثه را پنهان کند.

درمان مناسب لق شدن دندان

درمان مناسب این مشکل، کاهش باکتری ها و عوامل زمینه ساز بیماری است.

تکنیک های مسواک زدن را توسط دندان پزشک بیاموزید.

با یک مسواک نرم، با کیفیت، مخصوصا مدل شارژی دوبار در روز دندانها را مسواک بزنید تا ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.

کشیدن نخ دندان و استفاده از دهانشویه ها و دستگاه تمیز کننده بین دندانی، شانس ابتلا به این بیماری را می کاهد.

در صورت تشخیص عفونت لثه ها، تمیز کردن کامل ریشه و عاج دندان ها برای از بین بردن باکتری های سطح و حفره های بین دندانی ضروری است.

بیمار سه تا 6 ماه بعد به دندان پزشک مراجعه نماید تا روند گسترش بیماری بررسی و درمان های مناسب صورت پذیرد.

پیشگیری از لق شدن دندان ها

اصول بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.

دو بار در روز به مدت دست کم دو دقیقه دندان ها را مسواک بزنید.

به طور منظم به دندان پزشک مراجعه کنید.

اگر این بیماری در افراد خانواده وجود دارد آن را نادیده نگیرید.

قرمزی، تورم و خونریزی لثه ها را درمان نمایید.

وقتی مراقبت وجود ندارد

پارادونت مسئول ثبات دندان هاست. همزمان استخوان کندویی که دندان در آن کاشته می شود، رشته هایی که در آن به هم ارتباط پیدا می کنند و بافتی که اطراف همه اینهاست یعنی لثه، هم دخیل هستند. مشکل پارادونت، این است که باکتری های موجود در پلاک دندانی می توانند باعث ایجاد التهاب شوند.

لثه متورم حساس می شود، و به محض مسواک زدن از آن خون جاری می شود. و چنانچه در بخش های قبلی سلامت نمناک گفته شد ممکن است کیسه هایی پر از باکتری بین دندان ها و لثه به وجود آیند و استخوان کندویی ماده خود را از دست می دهد.

برخی اوقات اگر درمان انجام نشود عموما طی چند سال، بخشی از ریشه دندان محو می شود؛ دندان ها بلندتر و کشیده تر شده و فاصله بین آنها بیشتر به نظر می رسند.

جرم گیری دشمن لقی دندان

تنها دندانپزشک است که می تواند شما را از شر رسوب ها و باکتری ها رها کند. اگر پارادونتیت پیشرفت کرده است، جرم گیری زیر لثه الزامی است، صیقل دادن دندان ها هم مانع از جذب باکتری ها می شود.

بعد از انجام این اقدامات، اگر دندان های تان همچنان لق بودند، می توان از روش های جراحی برای دندان هایی که اولویت بیشتری دارند، استفاده کرد.

معمولا افراد هر تغییر رنگی که در دندان ها ایجاد می شود را جرم می نامند و برای رفع آن دندان های خود را جرم گیری می کنند در حالی که یکسری از تغییر رنگها بر روی دندان در واقع پوسیدگی هایی هستند که معمولا به صورت سیاه رنگ مشاهده می شوند و در مراحل پیشرفته به شکل حفره در می آیند.

یکسری از تغییر رنگها در ساختمان خود دندان وجود دارند که دائمی بوده و با جرم گیری از بین نمی روند این تغییر رنگها ناشی از مصرف دارو در زمان رشد جوانه دندان بوده و یا ناشی از نقص تکاملی دندان ها و کمبود املاح مختلف در زمان تشکیل دندان و یا ناشی از افزایش فلوراید آب است.

برخی تغییر رنگها ناشی از موادی است که مصرف می کنیم و رسوباتی که بر روی دندان تشکیل می شود. این رسوبات به صورت رنگدانه و جرم هستند که لثه را تخریب کرده و باعث لقی دندان ها می شود.

جرم های تشکیل شده بر روی دندان ها به مرور باعث آزردگی لثه و عقب نشینی لثه می شود. لثه ای که عقب نشینی کرده با جرم گیری جایگزین می شود و اینگونه از دید بیماران پنهان می ماند. هنگامی که بیمار برای جرم گیری مراجعه می کند لثه تحلیل رفته و بیمار احساس می کند جرم گیری باعث از بین رفتن لثه شده است.

موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که موقع جرم گیری در هر صورت خونریزی اتفاق می افتد این امری طبیعی است ولی بیمار آن را به دلیل صدمه دیدن لثه هایش می داند و فکر می کند همین خونریزی ها به علت کنده شدن لثه ها از روی دندان است.

جرم دندان مانع رسیدن سرما و گرما به دندان می شود و دندان به مرور حساسیت خود را از دست داده و هنگامی که به جرم گیری می رویم ناگهان دندان درمعرض سرما و گرما قرار می گیرد و بیمار فکر می کند که جرم گیری باعث تخریب دندان و حساس شدن آن و تخریب لثه ها شده است.حساس شدن دندانها بعد از جرم گیری به مرور رفع می شود. بعد از جرم گیری حتما از دهانشویه مناسب استفاده کنید.

راهکاری نوین برای درمان عفونت لثه

پیوره، از شایع ترین بیماری های دهان و دندان هاست که سبب بروز عفونت در ناحیه لثه ها و سایر نسوج نگه دارنده دندان، می شود و موجب افتادن دندان خواهد شد. عفونت لثه به دلیل باکتری های بافت های اطراف دندان است که موجب عفونت و در نتیجه تورم می شود.

این باکتری ها به استخوان های محافظ دندان آسیب وارد می کنند و باعث افتادن دندان می شوند. در این شرایط احتمال حمله قلبی و سکته مغزی افرایش می یابد.

محققان با مطالعه روی خواص ضد میکروبی نیترید سیلیکون توانستند نوعی سرامیک با خواص کاهش هسته سلول های باکتریایی را شناسایی کنند. نتایج تحقیقات جدید ثابت کرد نیترید سیلیکون برای بیماری های حاد لثه مناسب است. 

قرار گرفتن این ماده روی لثه به مدت 6 روز سبب تغییر متابولیسم باکتری های عامل این التهاب می شود. گرچه درمان های دیگر برای بهبود این بیماری مؤثر هستند، اما نتایج تحقیقات جدید ثابت می کند که نیترید سیلیکون برای بیماری های حاد لثه بسیار عالی خواهد بود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پزشک متخلف در یکی از روستا‌های تالش دستگیر شد
  • پزشک متخلف در یکی از روستاهای تالش دستگیر شد
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • مسوولان برای درمان سراغ پزشکان معروف می روند
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • ارائه ۱۰ میلیارد تومان خدمات از سوی کمیته امداد در سال گذشته
  • هشدار شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز در خصوص بیماری بابزیوز در دام‌ها
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن