Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@20:59:23 GMT

نگاه متفاوت «چشم جنگ» به دفاع مقدس

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۵۴۷۸

نگاه متفاوت «چشم جنگ» به دفاع مقدس

«چشم جنگ» ساخته یوسف حاتمی‌کیا، مستندی است که در نگاه اول به یک عکاس جنگ، یعنی سعید صادقی، می‌پردازد.

به گزارش مشرق، «چشم جنگ» ساخته یوسف حاتمی‌کیا، مستندی است که در نگاه اول به یک عکاس جنگ، یعنی سعید صادقی، می‌پردازد؛ عکاسی که تصاویر بسیاری از ایام جنگ و رزمندگان را با دوربین خویش ثبت کرده و همین تصاویر اینک تبدیل به بخشی از تاریخ تصویری این سرزمین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با‌این‌حال پرداختن به صادقی لایه اول فیلم را تشکیل می‌دهد و آن‌چه این مستند را عمق بخشیده و معنایی خاص به آن می‌بخشد، سوژه‌ها و درحقیقت رزمندگانی هستند که در ایام جنگ تصویرشان توسط این عکاس ثبت شده و اینک او دل‌تنگ و دل‌نگرانشان شده و در پی یافتن آنان برآمده است. این‌جاست که نگاه ابراهیم حاتمی‌کیا (به‌عنوان تهیه‌کننده اثر و تصویربردار برخی صحنه‌ها) که همواره نگاهی متفاوت به دفاع مقدس و آدم‌هایش دارد و نیز یوسف حاتمی‌کیا و مهدی برجیان به‌عنوان کارگردانان، به تاروپود اثر تزریق می‌شود و درنتیجه این جست‌وجو تنها به یافتن افراد خلاصه نمی‌شود، بلکه با به تصویر کشیدن برشی از زندگی آن‌ها، وضعیت رزمندگان دیروز در جامعه امروز تا حد مقدور مورد کنکاش قرار می‌گیرد؛ رزمندگانی که امروز برخی به موفقیت‌هایی رسیده، برخی درگیر مشکلات اقتصادی هستند و برخی نیز در ایام کهن‌سالی کنار خانواده روزگار می‌گذرانند.

به این ترتیب، حتی می‌توان گفت «چشم جنگ» با این نوع روایت خود را تنها به سوژه‌های عکاسی سعید صادقی محدود نمی‌کند، بلکه جامعه پس از جنگ را چند دهه بعد از پایان آن به تصویر می‌کشد و تبعاتی از آن دوران را مورد توجه قرار می‌دهد.

و کلام آخر این‌که «چشم جنگ» از غربتی خاص برخوردار است؛ غربتی که از نمایشگاه سعید صادقی در آغاز فیلم شروع می‌شود و تا انتهای اثر ادامه می‌یابد. غربتی که رزمندگان واقعی و نه مدعیان میدان‌ندیده، آن را همواره احساس می‌کنند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 کرونا لیگ قهرمانان آسیا مستند ابراهیم حاتمی کیا سعید صادقی حاتمی کیا چشم جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است

اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه) در جلسه هماهنگی افتتاح مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان، نقش موزه‌های دفاع مقدس در بازگو کردن فداکاری‌های رزمندگان اسلام برای نسل جدید را بسیار موثر دانست و گفت: برای حفظ آثار و ارزش‌های شهدا، این مجموعه را باید در حوزه مادی و معنوی غنا ببخشیم تا جوانان، نوجوانان، دانش آموزان، دانشجویان و مردم از آن استفاده کنند.

او با اشاره به اهتمام مسئولان برای ساخت موزه دفاع مقدس در گیلان افزود: این استان مهد شهیدان و سرداران در دوران دفاع مقدس است که هر کدام گنجینه و دانشگاه معرفت هستند ولی افتتاح موزه دفاع مقدس گیلان به نسبت سایر استان‌ها با تأخیر آغاز شد، لذا باید با جدیت تمام آن را افتتاح کنیم.

استاندار تصریح کرد: باید توجه به زیست بوم گیلان یک اصل در ساخت موزه دفاع مقدس باشد و حال و هوای دوران دفاع مقدس را برای ما تداعی کند.

در این جلسه سرهنگ حسن حبیبی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان، تعدادی از مدیران و شهردار رشت نیز حضور داشتند و نقطه نظرات خود برای تسهیل در بهره برداری این پروژه را بیان کردند.

بنا بر اعلام روابط عمومی استانداری گیلان؛ مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در مسیر ورودی اصلی به استان و شهر رشت در حال ساخت است.

فاز اول این پروژه ۲ هزار متر مربع زیربنا و یک هکتار محوطه دارد و سوم خرداد امسال توسط رئیس جمهور به صورت ارتباط تصویری همزمان با ۵ استان دیگر افتتاح خواهد شد.

ساختمان مدیریت مرکز فرهنگی و ساختمان مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی دفاع مقدس، ساختمان‌های احداث شده در فاز اول هستند.

در فاز دوم و سوم نیز ساختمان‌های آمفی تئاتر و گالری‌های موزه احداث خواهند شد که در حال حاضر سازه آمفی تئاتر به پایان رسیده است.

بخشی از محوطه سازی فاز اول توسط شهرداری رشت ساخته شده و قرار است مابقی محوطه سازی نیز اجرا شود تا در آینده به عنوان یکی از پارک‌های شهر رشت بهره برداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • اوسمار: در دفاع مشکل داشتیم نه حمله
  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • دلیل غیبت سعید صادقی برابر آلومینیوم
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود
  • دفاع متفاوت برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران | در حالی که کت و شلوار  پوشیده‌اید ...| ویدئو
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است