Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@08:51:54 GMT

پسماندهای تهران را دریابید!

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۵۶۵۰

نگاهی به الگوی انتشار کروناویروس نشان می‌دهد که این ویروس به سرعت منتشر شده و سرعت شیوع آن بالاست. بنابراین باید با افزایش دستورهای بهداشت فردی و جمعی تلاش کنیم، تا سرعت انتشار آن را کم و کمتر کنیم. یکی از فضاهایی که می‌تواند مستعد افزایش شیوع این ویروس باشد، مرکز دفن زباله‌های شهر تهران است که روزانه هزاران تن زباله را می‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، شهرام فیروزی، کارشناس شهری، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «این روزها که میهمان ناخوانده‌ای به نام کروناویروس در کشور ما وجود دارد، بر همه واجب است که اقدامات پیشگیرانه‌ای برای کاهش انتشار انجام دهیم. ما باید همه توان خود را برای مقابله با این ویروس به‌کار بگیریم و با همدلی و همبستگی این روزهای سخت را پشت سر بگذاریم. نگاهی به الگوی انتشار کروناویروس نشان می‌دهد که این ویروس به سرعت منتشر شده و سرعت شیوع آن بالاست. بنابراین باید با افزایش دستورهای بهداشت فردی و جمعی تلاش کنیم، تا سرعت انتشار آن را کم و کمتر کنیم.

یکی از فضاهایی که می‌تواند مستعد افزایش شیوع این ویروس باشد، مرکز دفن زباله‌های شهر تهران است که روزانه هزاران تن زباله را می‌پذیرد. در این مرکز ۷خط پردازش وجود دارد که پسماند، پس از ورود، توسط نیروی انسانی جداسازی می‌شود و به فروش می‌رسد. این خطوط در اختیار پیمانکاران بوده و منافع آن به شهرداری می‌رسد. قسمت دیگری هم که جدا از خطوط پردازش وجود دارد و بسیار خطرناک است، مرکز جمع‌آوری و امحای پسماندهای بهداشتی و درمانی و عفونی مراکز درمانی است.

شهروندان تهرانی این روزها به‌دلیل استفاده زیاد از مواد ضد‌عفونی کننده و ماسک‌ها و دستکش‌ها، شیوه الگوی مصرف‌شان تغییر کرده‌ است. در واقع این روزها بیش از آن که زباله‌های خشک از منازل شهروندان به سمت مراکز پسماند روانه شود، زباله‌های بهداشتی است که می‌بایست در شرایط ویژه بهداشتی و با لحاظ پروتکل‌های بهداشتی دفن و امحا شود. در این روزها که شرایط بحرانی تقریبا در همه شهرهای کشور حاکم بوده، مدیریت‌های شهری کشور حتی در شهرهای بزرگ نیز نتوانسته‌اند اقدامات مؤثری برای دفن و امحای زباله‌های معمولی انجام دهند یا دست‌کم توصیه‌هایی در این زمینه صورت نگرفته است. شهرداری‌ها می‌بایست برای چنین روزهایی اقدامات ویژه‌ای در دستور کار قرار دهند؛ چرا که با توجه به روند معمولی جمع‌آوری پسماند، تمام مواد پلاستیکی در خطوط پردازش که به‌صورت دستی و از سوی بیش از هزار نیروی کار جمع‌آوری می‌شود، دوباره در چرخه تولید قرار گرفته و به‌صورت مواد پلاستیکی وارد چرخه کالا می‌شوند. به‌ نظر می‌رسد که هم‌اکنون با توجه به تولید زیاد مواد پلاستیکی و استفاده گسترده شهروندان از دستکش ، ماسک و پدهای الکلی و غیره بهتر است شهرداری نیز دست از منافع خود برداشته و با امحای بهداشتی پسماندهای تولیدی شهروندان، فضای امنی به‌ وجود آورد. از طرفی وضعیت جداسازی پسماند در مرکز پردازش بسیار نگران‌کننده است. بیش از هزار نفر در مرکز پردازش به‌ صورت دستی در حال جداسازی پسماند خشک و ‌تر هستند. این شیوه فعالیت سنتی و دستی که در ۷خط پردازش در حال اجراست، ۲ نگرانی عمده را به‌ وجود می‌آورد.

نکته اول: استفاده مجدد از پسماندهای پلاستیکی و فروش آن توسط پیمانکار و ورود مجدد آنها به چرخه تولید که امکان افزایش خطرات ویروس کرونا را به همراه دارد. لذا اگر شهرداری دست از منافع حاصل از این جداسازی پسماند بردارد، می‌تواند شیوه امحاء ویژه و بهداشتی برای زباله‌های خشک جمع‌آوری شده از منازل شهروندان را به‌ وجود آورد.

نکته دوم: در خطوط هفت‌گانه پردازش که روزانه پذیرای میلیون‌ها کیلو پسماند شهر تهران است، هزاران کارگر در فاصله اندک از هم حضور دارند که با کمترین تدابیر بهداشتی در حال تفکیک پسماندند. اگر هر کدام از آنها در ارتباط مستقیم با این مواد آلاینده قرار گیرند و به این ویروس مبتلا شوند، می‌توانند ده‌ها نفر را آلوده کنند و احتمالا موج‌های ثانویه شیوع را باعث شوند.

مورد دیگری که وجود دارد، حضور کودکان کار، به‌ویژه زباله‌گردها هستند. آنها این روزها با توجه به شرایط اقتصادی، تلاش بیشتری می‌کنند. این گروه در شرف آلودگی هستند و می‌توانند این ویروس را به همه انتقال دهند. بنابراین توصیه می‌شود:

۱- چشم‌پوشی از منافع حاصل از پسماندهای خشک به‌ویژه پلاستیکی و تعطیل کردن خطوط پردازش و در نهایت امحای بهداشتی و تحت پروتکل‌های بهداشتی با نظارت کارشناسان بهداشت

۲- رعایت و نظارت دقیق‌تری بر حمل و دفع و دفن بهداشتی پسماندهای عفونی و درمانی و بیمارستانی و امحای آنها با پوشش خاک و آهک

۳-افزایش تعداد ناظرین در سطح شهر و جلوگیری از فعالیت کودکان کار و همچنین شست‌وشوی دائمی و مکرر سطل‌های زباله در سطح شهر

۴-استفاده از ظرفیت خانه‌های سلامت و به‌کارگیری آنها برای آموزش‌های خانه‌به‌خانه با هدف شیوه امحای زباله‌ها. بهتر است که زباله‌هایی نظیر ماسک، دستکش و پدهای الکلی به‌صورت مجزا در کیسه‌های نایلونی با درهای زیب‌لاین و سایر روش‌ها پلمب شود.

۵-جمع‌آوری پسماندهای عفونی شهروندان در ساعات خاص و به روش کاملا مجزا و امحای آن به‌صورت ویژه

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس زباله ها جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۵۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فاروق سلیمانی گفت: کارگاه‌های آموزشی مدیریت پسماند در راستای اجرایی نمودن طرح تفکیک از مبدا در سطح شهر و مدارس برگزار شد.

وضعیت زباله سطح شهر و معضلات موجود، کاهش تولید پسماند، تفکیک از مبدا و بازیافت و پلاستیک برای دانش آموزان از جمله مباحثی بود که در این کارگاه‌های آموزشی ارائه شد و دانش آموزان با راهکار‌های حفظ محیط زیست و جداسازی زباله‌ها آشنا شدند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: روزانه بیش از ۱۷۰ تن زباله در شهرستان مهاباد تولید می‌شود که حدود ۴۰ درصد آن، زباله خشک می‌باشد که در صورت انجام تفکیک از مبدا قابل بازیافت می‌باشد.

دیگر خبرها

  • سند جامع مدیریت پسماند ایلام تهیه می‌شود
  • بررسی روند امحا و دفن زباله در ۴ شهر فارس
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • هر ثانیه ۲۰ کیلو گرم پسماند در مشهد تولید می‌شود
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت پسماند به مناسبت گرامیداشت هفته زمین پاک
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک