Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@10:33:47 GMT

راز و رمزهای یک ویروس؛ چرا درآفریقا خبری نیست؟!

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۶۹۵۶

راز و رمزهای یک ویروس؛ چرا درآفریقا خبری نیست؟!

به گزارش سازمان جهانی بهداشت طی نزدیک به سه ماه گذشته بیش از  ۸۰ هزار تن در ۵۰ کشور جهان به این ویروس مبتلا شده اند. بورس های جهانی فقط در چند روز گذشته بیش از ۳۳۰۰ میلیارد دلار ارزش خود را از دست داده اند،  ولی گویی در آفریقا از کرونا خبر چندانی نیست!

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، در چین که کانون اصلی شیوع این بیماری محسوب می شود بیش از ۷۹ هزار تن در کره جنوبی بیش از ۳ هزار تن در ایتالیا ۹۰۰ تن ، در ژاپن ۲۴۰ تن ، در آمریکا ۷۰ تن ، در فرانسه ۶۰ تن ، در آلمان ۵۵ تن ، در اسپانیا بیش از ۴۰ تن و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

... به این ویروس مبتلا شده اند .

این در حالی است که از ۵۴ کشور آفریقایی فقط در کشورهای مصر، الجزایر و نیجریه یک تن به این ویروس مبتلا شده اند . فرد مبتلا در نیجریه یک ایتالیایی است که به این کشور سفر کرده است!این در حالی است که از ۵۴ کشور آفریقایی فقط در کشورهای مصر، الجزایر و نیجریه یک تن به این ویروس مبتلا شده اند . فرد مبتلا در نیجریه یک ایتالیایی است که به این کشور سفر کرده است!

نکته حایز اهمیت و قابل تامل اینکه قاره آفریقا درسه دهه اخیر و بویژه درسالهای گذشته بیشترین مراودات و مبادلات را با چین به عنوان کانون انتشار ویروس کرونا داشته ولی از ابتلا فراگیر به این بیماری مصون مانده است؛ و این پرسشی است که ذهن تحلیلگران را به خود مشغول کرده است.

این پرسش هنگامی جدیدی تر مطرح می شود که بدانیم در حدود ۲ میلیون چینی در کشورهای مختلف آفریقا کار و یا زندگی می کنند. بیش از ۱۰ هزار شرکت بزرگ و کوچک چینی در سراسر آفریقا فعالیت دارند و نزدیک به ۵۰ درصد از بازار ساخت و سازهای آفریقا را در اختیار خود گرفته اند و بیش از ۳ هزار پروژه مهم زیر ساختی درآفریقا توسط چینی ها در حال اجرا است؛ با این وجود آفریقا همچنان از ابتلا به این ویروس مصون مانده است.این پرسش هنگامی جدی تر مطرح می شود که بدانیم در حدود ۲ میلیون چینی در کشورهای مختلف آفریقا کار و یا زندگی می کنند. بیش از ۱۰ هزار شرکت بزرگ و کوچک چینی در سراسر آفریقا فعالیت دارند و نزدیک به ۵۰ درصد از بازار ساخت و سازهای آفریقا را در اختیار خود گرفته اند و بیش از ۳ هزار پروژه مهم زیر ساختی در آفریقا توسط چینی ها در حال اجرا است؛ با این وجود آفریقا همچنان از ابتلا به این ویروس مصون مانده است.

تا چند روز پیش ، روزانه ۸ پرواز بین چین و کشورهای آفریقایی انجام می شد و صدها مسافر را از چین به آفریقا و بالعکس منتقل می کرد. مسافران چینی بزرگترین گروه مشتریان خطوط هوایی اتیوپی یعنی بزرگترین شرکت هواپیمایی آفریقا را تشکیل می دهند. این میزان سفر از چین به آفریقا بهترین راه برای انتقال ویروس کرونا به این قاره بود ولی چنین نشد.تا چند روز پیش ، روزانه ۸ پرواز بین چین و کشورهای آفریقایی انجام می شد و صدها مسافر را  از چین به آفریقا و بالعکس منتقل می کرد. مسافران چینی بزرگترین گروه مشتریان خطوط هوایی اتیوپی یعنی بزرگترین شرکت هواپیمایی آفریقا را تشکیل می دهند. این میزان سفر از چین به آفریقا بهترین راه برای انتقال ویروس کرونا به این قاره بود ولی چنین نشد.

نبود امکانات تشخیص

در پاسخ به این ابهام (نبود امکانات تشخیص) ممکن است گفته شود که کشورهای آفریقایی فاقد امکانات لازم برای تشخیص این ویروس هستند ، ولی اعلامیه سازمان جهانی بهداشت با این فرضیه مطابقت نمی کند. براساس اعلام این سازمان ، کیت های شناسایی ویروس کرونا در اختیار ۱۹  کشور آفریقایی از جمله در نیجریه، گابون، کامرون، اتیوپی، کنیا، زامبیا، سیرالئون قرار گرفته است.

ضمن اینکه کشورهای قاره آفریقا پیش از این با ویروس هایی نظیر سارس و ابولا دست به گریبان بودند و تجربه بسیاری در شناسایی اینگونه بیماری ها دارند.

از سوی دیگر حتی اگر امکانات شناسایی این ویروس در آفریقا وجود نداشت، مرگ و میر ناشی از این بیماری کافی بود که موارد ابتلا به راحتی شناسایی و گزارش شود.

گرما مانع ابتلا به ویروس کرونا

برخی در پاسخ به سوال یاد شده اینگونه مطرح می کنند که گرمای محیط  مانع ابتلا و شیوع ویروس کرونا می شود و به همین دلیل کشورهای آفریقایی تا کنون از این ویروس در امان مانده اند . با این وجود این فرضیه براساس مشاهدات محیطی مطرح می شود و تاکنون بصورت علمی و آزمایشگاهی  به اثبات نرسیده است. هیچیک از متخصصین و نهادهای  بهداشتی جهان تا کنون این فرضیه را تایید نکرده اند.

اینکه کشورهای آفریقایی تا کنون از شیوع و گسترش این بیماری در امان مانده اند قطعا موجب خشنودی جامعه بشری است و در آن تردیدی نیست. نکته حایز اهمیت این است که برای این پدیده باید یک توضیح علمی و منطقی وجود داشته باشد. آیا آفریقا نسبت به این ویروس مصونیت دارد یا ... ؟!

https://www.dw.com/en/africa-has-been-spared-so-far-from-coronavirus-why/a-52382666

https://qz.com/africa/1680094/why-chinese-are-traveling-to-africa-and-why-africans-are-traveling-to-china

https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200220104049.htm

برچسب‌ها ویروس کرونا قاره آفریقا چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا قاره آفریقا چین کره جنوبی ایتالیا ژاپن آمریکا فرانسه آلمان مصر الجزایر نیجریه نیجریه مصر الجزایر نیجریه نیجریه اتیوپی اتیوپی نیجریه اتیوپی ویروس کرونا قاره آفریقا چین ویروس مبتلا شده اند کشورهای آفریقایی چین به آفریقا کشورهای آفریقا ویروس کرونا نیجریه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۶۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد

امین اسدی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بر اساس آمار وزارت بهداشت تاکنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است.

به گفته او، با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلا نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است.

اسدی با بیان اینکه شیوع تب کریمه کنگو تا پایان فصل گرما ادامه دارد، افزود: با توجه به افزایش تعداد کنه ها در فصل گرما به دامداران توصیه می شود که نسبت به سم پاشی اسطبل ها اقدام کنند و همواره از دست زدن و له کردن کنه ها با دست اجتناب کنند.

سخنگوی سازمان دامپزشکی ادامه داد: در قالب اردوهای جهادی در روستاهای کم برخوردار و مناطق صعب العبور عشایر، سم پاشی اماکن دامی بصورت رایگان انجام می شود.

به گفته او، با توجه به شیوع ویروس در فصل گرما به افراد توصیه می شود که از خوردن جگر و گوشت خام و نیم پخته خودداری کنند چراکه این ویروس مقاوم به حرارت نیست و با پختن به طور کامل از بین می رود.

اسدی گفت: افراد از خرید دام و گوشت کنار جاده بواسطه بیماری مشترک انسان و دام، به جد اجتناب کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • ساخت گونه ای جدید و بسیار خطرناک از ویروس ابولا توسط دانشمندان چینی
  • اسب تروجان
  • دینگونک؛ هیولایی مرموز که استعمارگران را می‌ترساند! (+عکس)
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • مجازات دزد آفریقایی به یک سبک وحشتناک
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود