Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@11:30:27 GMT

توافق‌نامه صلح آمریکا و طالبان در دوحه امضا شد

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۸۱۲۲

توافق‌نامه صلح آمریکا و طالبان در دوحه امضا شد

 توافق نامه صلح آمریکا و طالبان با حضور وزیران خارجه شماری از کشورهای منطقه و جهان و همچنین نماینده های ویژه برخی از کشورها برای افغانستان بصورت رسمی امضا شد.

وزیر خارجه آمریکا در مراسم آغاز امضای توافق نامه گفت که طالبان تعهد کرده اند که رابطه خود را با القاعده و تروریست ها قطع می کند و ما نیز نظامیان خود را از افغانستان خارج می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مایک پمیئو گفت که یک هفته کاهش خشونت در افغانستان طی دو دهه بی پیشینه بوده و اگر طالبان مایل به صلح باشد باید این روند را ادامه دهند و به خوشی مردم افغانستان که برای کاهش خشونت پایکوبی کردند، ادامه دهند.

اکنون به طالبان ارتباط دارد که گام برداشته و رابطه خود را با القاعده قطع و با داعش مبارزه کنند و زنان و مردان افغانستان که طی هفته گذشته از صلح استقبال کردند، نشانه مثبت نشان داده به کاهش خشونت ادامه دهند.

وی از دولت افغانستان نیز خواست که نشان دهد که هیأت گفت وگو کننده فراگیر است و جامعه کنونی افغانستان را زمان ساقط شدن طالبان از حاکمیت متفاوت دانست و گفت که اگر ما براساس توافق نامه پیش برویم می توانم بگویم که به هدف خود می رسیم.

وی تأکید کرد که آمریکا هرگز نباید در آینده از افغانستان تهدید شود و در غیر آن ما برای حفظ امنیت خود هرکاری خواهیم کرد و صلح را یگانه راه برای ثبات در افغانستان و امنیت آمریکا دانست.

ملا «عبدالغنی برادر» رئیس هیأت طالبان در قطر نیز در  پیش از امضای توافق نامه گفت: مذاکرات توافق امارت اسلامی و آمریکا دستاوردی بزرگ برای ملت مجاهد افغانستان بود و آن را مبارکی می گویم.

وی گفت به توافق نامه پابند هستیم.

عباس استانکزی عضو هیأت مذاکره کننده طالبان در قطر پیش از امضای توافق نامه آن را توافق نامه فتح و پایان اشغالگری عنوان کرده و آن را برای هواداران و جنگجویان خود تبریک گفت.

وی از جنگجویان این گروه خواست که در رابطه به موفقیت آنها برای خروج از افغانستان مغرور نشوند که تا خداوند از آنها ناراضی نشود زیرا این پیروزی به یاوری خداوند بدست آمده است.

وی تأکید کرد که طالبان نظام اسلامی و شرعی را در افغانستان بوجود خواهد آورد و چنانچه در ۲۰ سال مبارزه در مقابل اشغالگران جنگیدند، در بازسازی و صلح نیز سهم خواهند گرفت.

اما افغان ها با وجود آنکه امروز را بعنوان یک روز تاریخی در این کشور عنوان می کنند نسبت به نتیجه مثبت آن با شک و تردید می نگرند.

آمریکا و طالبان نزدیک به دوسال و ۱۱ دور گفت وگو موفق شدند که به توافق نهایی برسند، هرچند درجریان گفت وگوها چند بار به دلیل حملات طالبان بر نظامیان و پایگاه طالبان متوقف شد اما باردیگر گفت وگوها از سرگرفته شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آمریکا افغانستان آمریکا افغانستان افغانستان افغانستان افغانستان افغانستان افغانستان آمریکا افغانستان افغانستان آمریکا آمریکا افغانستان افغانستان افغانستان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۸۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد

دولت کانادا با اصلاح قوانین ضد تروریسم خود، در سال جاری میلادی کمک‌های توسعه‌ای به افغانستان را از سرمی‌گیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های کانادایی گزارش دادند اتاوا در نظر دارد در سال جاری کمک‌های توسعه‌ای خود را به افغانستان از سر گیرد.

مجلس عوام و سنای کانادا خرداد سال گذشته اصلاحیه‌ای را برای معافیت سازمان‌های امدادی از قوانین ضد تروریسم این کشور علیه طالبان تصویب کردند؛ بدین ترتیب، گروه‌های امدادی هنگام کمک‌رسانی به افغان‌ها به خاطر پرداخت مالیات به طالبان مجرم شناخته نمی‌شوند.

تغییر این حکم قانونی به سازمان‌های امدادرسانی اجازه می‌دهد که با کسب مجوز برای تعامل با طالبان، از مجازات کیفری مصون باشند.

به گزارش «گلوبال نیوز»، اداره امنیت عمومی کانادا در گزارشی دراین‌باره نوشت: تلاش‌ها برای عملیاتی کردن صدور مجوز ادامه دارد.

در این گزارش آمده است: «اتاوا قصد دارد این روند را تا بهار 2024 راه‌اندازی کند و برای دستیابی به ظرفیت کامل عملیاتی تا اواخر سال 2024 تلاش خواهد کرد».

کانادا: برنامه مشخصی برای کمک به افغانستان نداریم تصویب اصلاحیه قانون ضد تروریسم در کانادا برای کمک به افغانستان کانادا درخواست طالبان برای کنترل سفارت افغانستان در اوتاوا را رد کرد

«هارجیت سینگ ساجان» وزیر توسعه بین‌المللی کانادا پیش از این اعلام کرده بود قوانین ضد طالبان این کشور ممکن است با هدف تسهیل کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان دچار تغییراتی شود.

ساجان در گفتگو با «کانادین پرس» تأکید کرده بود با این حال اوتاوا طالبان را از فهرست تروریست‌ها خارج نخواهد کرد.

وی گفته بود: ما در حال بررسی گزینه‌هایی هستیم تا ببینیم چگونه می‌توانیم انعطاف‌پذیری که سایر کشورها برای کمک به افغانستان دارند را به دست آوریم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • سفر معاون وزیر خارجه آمریکا برای بررسی تحولات افغانستان
  • امضا دو تفاهم نامه علمی در همایش ملی تحول دیجیتال
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟
  • تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • آغاز اجرای طرح فیبر نوری در بیرجند