Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-06@20:45:44 GMT

پاسخ به چند سوال مهم کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۸۹۹۲۵

پاسخ به چند سوال مهم کرونایی

رویداد۲۴  آیا فریز کردن و دمای خیلی پایین کرونا ویروس را از بین می برد؟ آیا با افزایش دما و گرم تر شدن هوا این ویروس از بین می رود؟ از زمانی که شیوع کرونا ویروس در ووهان چین شروع شد و به سایر نقاط جهان رسید، نظرات و صحبت های زیادی در مورد تاثیر دما بر این ویروس شده است.

از آنجایی که این ورژن کرونا ویروس برای علم امروز جدید است، محققان در حال تحقیق برای بالا بردن اطلاعات خود نسبت به آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر درمانی برای مبتلایان به این نوع ویروس وجود ندارد، به همین دلیل بسیاری از متخصصین و دانشمندان بر روی روش های پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس تمرکز کرده اند.

دانشمندان آلمانی به تازگی تحقیقاتی در مورد مدت زمان ماندگاری ویروس کرونا بر روی سطوح مختلف و چگونگی از بین بردن آن انجام داده اند. این دانشمندان معتقدند که ویروس کرونا منجر به بروز سندروم حاد تنفسی SARS و سندروم تنفسی خاورمیانه MERS می شود.

در ادامه به چند سوال مهم در مورد ویروس کرونا پاسخ داده می شود.

کرونا ویروس تا چند وقت روی یک سطح زنده می ماند؟

زنده ماندن ویروس کرونای انسانی روی سطوحی مانند میز یا دستگیره درب، بسته به جنس آن سطح و شرایط موجود، بین 2 ساعت تا 9 روز است.

در دمای 4 درجه سانتیگراد، برخی انواع خاص کرونا ویروس می توانند تا 28 روز هم زنده بمانند. این ویروس در دمای 30 تا 40 درجه سانتیگراد مدت زمان کمتری زنده می ماند.

در دمای اتاق، کروناویروسی که عامل سرماخوردگی های معمولی است، در رطوبت 50 درصد مقاوم تر است و در رطوبت 30 درصد مقاومت کمتری دارد.

تحقیق این دانشمندان نشان داد که کروناویروس انسانی در دمای اتاق و روی سطوح تا بیش از 9 روز زنده می ماند. در دمای 30 درجه سانتیگراد یا بالاتر دوره ماندگاری ویروس کاهش پیدا می کند.

اگر بخواهیم مقاومت این ویروس با ویروسی مانند مرس MERS را مقایسه کنیم، باید گفت ویروس مرس در دمای 20 درجه سانتیگراد و روی سطح استیل، تا 48 ساعت زنده می ماند.

آیا قرار دادن غذاها در فریزر به از بین بردن این ویروس کمک می کند؟

ویروس کرونا به گرما حساس است. این ویروس در یک محلول 4 درجه سانتیگراد نسبتا پایدار است و در دمای منفی 65 درجه می تواند تا سال ها زنده بماند.
با افزایش دما پایداری ویروس کاهش پیدا می کند، اما برای غیر فعال سازی ویروس در دمای بالا باید مدت زمان و دمای مناسب مد نظر قرار گیرند.

نکته مهم که با این توضیحات نتیجه گرفته می شود این است که احتمالا یخچال و فریزر شما در از بین بردن ویروس کرونا موفق نیستند.


چطور ویروس کرونا را غیرفعال کنیم؟

این دانشمندان در بخش بعدی تحقیق خود، در مورد چگونگی غیر فعال کردن این ویروس بررسی هایی انجام دادند. طبق بررسی های انجام شده مشخص شد که عواملی مانند پراکسید هیدروژن یا آب اکسیژنه، اتانول و هیپوکلریت سدیم (ماده شیمیایی در سفید کننده ها) به سرعت و با موفقیت کامل این ویروس را غیر فعال می کند. به عنوان مثال آب اکسیژنه 5 درصد به مدت 1 دقیقه می تواند این ویروس را از بین ببرد.

این محققان اذعان می کنند استفاده از ضدعفونی کننده های موضعی و سایر مواد که به عنوان ضدعفونی کننده در بین مردم کاربرد دارند، اثری روی این ویروس ندارند.

شستن دستها با آب و صابون و به مدت 20 ثانیه (به این شرط که تمام بخش های سطح دست را کاملا به آب و صابون آغشته کنید و به خوبی بشویید) روشی مناسب برای اطمینان خاطر از تمیز بودن دست هاست.


آیا آنتی بیوتیک ها برای پیشگیری یا درمان بیماری کرونا موثر هستند؟

خیر، آنتی بیوتیک ها هیچ تاثیری روی ویروس ها نمی گذارند و برای باکتری ها موثر هستند. کرونا ویروس جدید 2019-nCoV یک ویروس است، بنابراین آنتی بیوتیک برای درمان یا پیشگیری از آن کاربردی ندارد. اما اگر به خاطر کرونا بستری شوید، احتمالا آنتی بیوتیک هم برای شما تجویز می شود، چرا که احتمال عفونت باکتریایی وجود دارد.


آیا خشک کننده های دست در از بین بردن ویروس کرونا موثر هستند؟

خیر، این خشک کننده های برقی هیچ تاثیری در از بین بردن ویروس مرگبار کرونا ندارند. بهترین روش برای تمیز شدن دست ها استفاده از ضدعفونی کننده های الکلی یا شستن دست ها با آب و صابون است. پس از شستن دست ها لازم است آنها را با دستمال کاغذی یا خشک کننده ای دارای هوای گرم خشک کنید.

بیشتر بخوانید: عمر ویروس‌های کشنده در جهان؛ کرونا چقدر می‌ماند؟!

استفاده از دماسنج های دیجیتال برای تشخیص فرد مبتلا تا چه اندازه موثر است؟

دماسنج دیجیتال افراد مبتلا به تب را کشف می کند (دمای بالاتر از دمای طبیعی بدن) و عفونت ویروس کرونا نیز با تب شروع می شود.

اما اگر فرد به کرونا مبتلا شده باشد، اما هنوز تب نکرده باشد، این دماسنج ها هم توانایی تشخیص ندارند. به یاد داشته باشید بروز علائم بیماری از جمله تب بین 2 تا 10 روز طول می کشد.


آیا خوردن سیر به پیشگیری از کرونا کمک می کند؟

سیر یک ماده غذایی سالم است که دارای خواص ضدمیکروبی است. با این حال شواهدی وجود ندارد که نشان دهد خوردن سیر از بروز این بیماری پیشگیری می کند.



منبع: سلامت نیوز لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rbA خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اخبار سلامت ویروس کرونا درجه سانتیگراد زنده می ماند آنتی بیوتیک کرونا ویروس بین بردن کننده ها دست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که تغییرات آب و هوایی - و پنجره‌های بسته – می‌تواند به گسترش ویروس‌های معلق در هوا مانند ویروسی که باعث عفونت COVID-19 می‌شود، کمک کند.
محققان گزارش می‌دهند که به نظر می‌رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

به گزارش ایتنا، آلن هادرل، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول، گفت:« ما می‌دانستیم که SARS-CoV-2 مانند سایر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما بود از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می‌تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس‌های موجود در هوا را افزایش دهد. به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای400 ppm از کربن دی اکسید است.

بر اساس نتایج منتشر شده در 25 آوریل در ژورنال  Nature Communications، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس‌های معلق در هوا را افزایش داد. محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد - مشابه غلظت یک اتاق شلوغ – ویروس حدود 10 برابر بیشتر زنده می‌ماند.

هادرل در یک انتشار خبری دانشگاه گفت:« این رابطه روشن می‌کند که چرا رویدادهای پاندمیک کننده ممکن است تحت شرایط خاصی رخ دهند .ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می‌دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می‌کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوا بیشتر زنده بمانند.»

هادرل همچنین گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود. نتایج همچنین نشان می‌دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس‌های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علم آب و هوای اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد. هادرل گفت: «بنابراین این یافته‌ها پیامدهای گسترده‌تری نه تنها در درک ما از انتقال ویروس‌های تنفسی، بلکه اینکه چگونه تغییرات در محیط ما ممکن است احتمال همه‌گیری‌های آینده را تشدید کند، دارد.»

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعاتی ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • برای بیست و پنجمین بار می‌گویم، از لیورپول نپرسید
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است