Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز متأسفانه یکی از آسیب‌های جدی در کشور افزایش سن ازدواج است. زمانی که از سن ازدواج یک جوان می‌گذرد، خانواده‌ای که او در سن بالا تشکیل می‌دهد، از استحکام کافی برخوردار نخواهد بود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، خانواده بنیان محبت و عشق است، اگر در زمان مناسب و با معیارهای مناسب تشکیل شود هیچ گاه متلاشی نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین گام انسان برای دستیابی به کمال، بطور حتم «خانواده» می باشد. اگر خانواده سالم باشد و سبک زندگی مطلوبی را اتخاذ کند، جامعه ای سالم و به دور از ناهنجاری ها خواهیم داشت.

امروز متأسفانه یکی از آسیب‌های جدی در کشور افزایش سن ازدواج است. زمانی که از سن ازدواج یک جوان می‌گذرد، خانواده‌ای که او در سن بالا تشکیل می‌دهد، از استحکام کافی برخوردار نخواهد بود. آمارها نشان می دهد ازدواج‌هایی که در سنین پایین‌تر صورت می‌گیرد، استحکام بیشتری دارند و مشکل طلاق و آسیب‌های اجتماعی در آن‌ها بسیار کمتر  و فرزندآوری در آن‌ها بسیار کیفی‌تر است. بنابراین باید به دنبال قوانین حمایتی از سوی  دولت در زمینه های ازدواج جوانان، فرزندآوری و اشتغال به فرهنگ سازی در جهت تقویت مهارت های زوجین در تحکیم بنیان خانواده تلاش شود.

اکرم حسینی مجرد، معاون پژوهش شورای فرهنگی اجتماعی زنان، ضمن اشاره به لزوم تبیین جایگاه خانواده گفت: در یک جامعه سالم باید درجه اهمیت خانواده بررسی شود، زیرا اگر به اهمیت آن پی ببریم، ضرورت تشکیل این نهاد مهم مشخص می شود. خانواده در حقیقت  بستر پاسخگویی و تامین نیازهای فطری، بنیادی و اساسی افراد است. یک جامعه سالم نیازمند خانواده های سالم در درون خود است، زیرا بنای هرگونه رشد و تعالی انسان در خانواده گذاشته می شود.

به این ترتیب ضرورت دارد که تشکیل خانواده به موقع صورت بگیرد زیرا تاخیر آن آسیب زا است.

او ادامه داد: خانواده برای آنکه از شاخصه پویایی، کارآمدی و سلامت برخوردار باشد باید به موقع و درست تشکیل شود. در واقع به همان میزان که به ازدواج به موقع جوانان باید  تاکید کرد، باید به انتخاب درست و منطقی آن ها نیز تاکید کرد. برای تشویق جوانان به ازدواج به هنگام باید ابتدا خود فرد به تقویت توانایی ها و اراده مدیریت خود بپردازد. خانواده ها باید دور اندیشی داشته باشند تا بتوانند در زمان مناسب به مهیا کردن شرایط ازدواج فرزندشان کمک نمایند. مهم تر از همه آنکه دولت باید تسهیلات ازدواج، رفاه، اشتغال جوانان را برای ازدواج فراهم نماید.

حسینی مجرد گفت: ما جوان هایمان را تک بعدی تربیت می کنیم. فراهم کردن زمینه رشد تحصیلی جوانان بسیار به جا است اما باید در کنار آن آمادگی و تقویت مدیریت خانواده را در فرزندانمان تقویت کنیم. بسیاری از طلاق ها ریشه در عدم آمادگی و مسئولیت ناپذیری زوجین دارد.

معاون پژوهشی شورای فرهنگی اجتماعی زنان با تاکید بر اینکه باید به تحکیم بنیان خانواده پرداخت گفت: «زن» اساسی ترین و محوری ترین نقش را در خانواده دارد. تنها یک زن است که خداوند کمالات و استعداد هایی رو در وجود او قرار داده تا بتواند تحکیم پایه های خانواده را محقق سازد. زمانی که خروجی یک خانواده عقلائی و کاربردی باشد و اعضای خانواده از سلامت جسمی، روانی و عاطفی برخوردار باشند میتوانیم بگوییم وضعیت آن خانواده مطلوب است.

حسینی مجرد با اشاره بر اینکه دولت باید برای حمایت از خانواده ها قوانین بر روی زمین مانده را اجرایی کند گفت: ما در حساس ترین و بحرانی ترین مرحله برای ترمیم جمعیت هستیم که اگر آن را جدی نگیریم با چالش بسیار جدی مواجه خواهیم شد. سیاست های افزایش جمعیت با تقریبا 54 بند در سال 92 توسط شورای فرهنگی اجتماعی زنان تصویب شد و در جهت جبران کاهش جمعیت به مجلس رفت تا به قانون تبدیل شود. مجلس با اعمال تغییرات بعد از 3 سال آن را به صورت قانون درآورد اما در بعد اجریی آن نظارتی نمی شود.

او ادامه داد: در این سیاست ها به فرجه برای دانشجویان خانم باردار، افزایش مرخصی زایمان کارمندان و بیمه های مختلف برای فرزندان چهارم به بعد اشاره شده بود. همانطور که می دانید بیمه تنها تا فرزند سوم را شامل میشود، در طرح افزایش جمعیت قصد داشتیم این مانع را برداریم اما با آن موافقت نشد. اجرای مرخصی زایمان را به خود دستگاه ها سپردند که بنابر در نظر گرفتن مصالح با افزایش مدت زمان مرخصی زایمان کارمندان خود موافقت یا مخالفت کند، واضح است ک اون دستگاه با این شرایط زیر بار اجرای این قانون نمی رود. امیدوارم مجلس جدید با جدیت بیشتری به قوانین حمایت از خانواده بپردازد.

حسینی مجرد اذعان کرد: در جامعه اسلامی باید جایگاه زن و خانواده به روشنی تبیین شود. آنجا که زن و مرد نقش و مسئولیت خود را از هم تشخیص ندهند، خانواده متزلزل می شود. در زمینه اشتغال بانوان اگر بنا را بر برابری زن و مرد بگذاریم خلاف فرهنگ اسلامی رفتار کرده ایم. باید فرهنگ خانه داری جا بیفتد. خانمی که دارای شغل خانه داری است و به تربیت فرزند اهتمام می ورزد شخصیت پست و فرومایه ای ندارد. در فرهنگ غرب روی این مسئله توجه خاصی دارند و مادر را دارای شان و منزلت بالایی می دانند. آموزش و پروش، رسانه، صداو سیما و نهادهای فرهنگی باید در جا انداختن این مسئله تلاش کنند.

منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سن ازدواج خانواده آسیب های اجتماعی اشتغال جوانان حسینی مجرد سن ازدواج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۲۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، شهلا نوری افزود: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

او با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است افزود: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه به صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، تصریح کرد: در سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

شهلا نوری افزود: نرخ باروری در دراز مدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

او تصریح کرد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و تصریح کرد: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

دیگر خبرها

  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • نیروی جوان جامعه عامل پیشرفت های آتی خواهند بود/ شرایط وام فرزندآوری تسهیل شود
  • سیاست‌های مشوق جمعیتی دولت در فرهنگ جوانی جمعیت اثرگذار است
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد