Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعضای کمیسیون سازمان همکاری اسلامی در نشستی مشترک با دبیر کل سازمان ملل درباره تحولات مرتبط با اقلیت مسلمان روهینجا رایزنی کردند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، اعضای کمیسیون سازمان همکاری اسلامی به رهبری عربستان و عضویت ترکیه، بنگلادش، مالزی، اندونزی و هیات ناظر این سازمان در سازمان ملل دیداری را با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به منظور رایزنی درباره تحولات مرتبط با اقلیت مسلمان روهینجا در دفتر دبیرکل در نیویورک برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار، عبدالله بن یحیی المعلمی، سفیر و نماینده عربستان در سازمان ملل تلاش‌های دبیرکل در حمایت از حقوق قانونی اقلیت مسلمان روهینجا در میانمار را ستود و به حکم اخیر دیوان بین ‌المللی دادگستری اشاره کرد که در آن از دولت میانمار خواسته می‌شود به تعهدات خود در حمایت از اقلیت روهینجا عمل کند.

وی افزود، حکم دیوان بین‌المللی دادگستری محصول اقدام کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در نیویورک به ویژه گروه تماس مرتبط با اقلیت روهینجا است و بر لزوم حمایت از این اقلیت مسلمان و اعطای حقوق شهروندی کامل به آنها تاکید کرده است.

المعلمی، دبیرکل سازمان ملل را به تقویت تلاش‌های بین المللی در سایه حکم دیوان بین‌المللی دادگستری برای اعمال فشار بر دولت میانمار و بازداشتن آن از ادامه اقدامات ناقض خود علیه اقلیت مسلمان روهینجا ترغیب و ابراز امیدواری کرد، دبیرکل سازمان ملل به ترغیب کردن شورای امنیت برای برداشتن گام‌های عملی جهت برطرف نمودن دردهای مسلمانان روهینجایی ادامه دهد.

از سوی دیگر، دبیرکل سازمان ملل از حکم دیوان بین المللی دادگستری استقبال کرد و آن را تصمیمی تاریخی خواند و گفت، دولت میانمار باید به آن پایبند باشد.

وی تاکید کرد، مساله روهینجا یک مساله توافقی پیرامون نقض‌هایی است که علیه روهینجایی‌ها اتفاق می‌افتد.

گوترش حکم دیوان بین المللی دادگستری را تصمیم مهمی برشمرد و گفت، دولت میانمار به آسانی نمی‌تواند از زیر آن شانه خالی کند. وی گفت، به بررسی این موضوع با اعضای شورای امنیت ادامه می‌دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مسلمانان روهینجا حکم دیوان بین المللی دادگستری سازمان همکاری اسلامی دبیرکل سازمان ملل دولت میانمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۴۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند

سامح شکری ، وزیر خارجه مصر گفت که گسترش درگیری‌های کنونی در منطقه و دریای سرخ به خوبی نشان می‌دهد که رفتار اسرائیل در مخالفت با برقراری صلح، امنیت کل منطقه را بطور جدی تهدیدمی کند.

به گزارش مشرق، شکری در کنفرانس سران کشورهای اسلامی که در کشور گامبیا برگزار شد، طی سخنانی تاکید کرد که قاهره تجاوز اسرائیل به غزه را به شدیدترین لحن محکوم می‌کند.

وی ضمن ابراز قدردانی از نقش سازمان همکاری اسلامی تلاش ها برای برقرار آتش بس و توقف جنگ را ارزنده توصیف کرد.

وزیر خارجه مصر بر اهمیت ادامه همکاری‌ها و پیشبرد تلاش‌ها در چندین محور تاکید و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات به توقف تجاوزات ظالمانه‌ علیه مردم فلسطین منجر شود.

وزیر خارجه مصر یکی از مهمترین محورهای همکاری و تلاش ها را فشار برای اجرای قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دانست که خواستار آتش‌بس فوری در تهاجم خونینی است که در آن بیش از ۳۴ هزار غیرنظامی فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودکان هستند در طول هفت ماه جنگ اسرائیل علیه غزه کشته شدند.

شکری با تاکید بر اینکه مصر بشدت نسبت به تهاجم اسرائیل به شهر رفح که آخرین پناهگاه نزدیک به یک و نیم میلیون آواره فلسطینی است، هشدار داد و خاطرنشان کرد که قاهره علاوه بر جریان کمک‌های امدادی کشورهای اسلامی، بیشترین سهم در کمک‌رسانی به غزه را ایفا کرده است.

او در ادامه تصریح کرد: «با وجود همبستگی اسلامی و باز شدن گذرگاه رفح از سمت مصر، اسرائیل محاصره و مجازات دسته‌جمعی فلسطینیان را ادامه داده و در برابر دسترسی امن، سریع و پایدار به کمک‌های بشردوستانه موانع غیرقانونی ایجاد می کند.

وزیر خارجه مصر بر تعهد کشورش به اجرای قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت و ایجاد مکانیسم سازمان ملل در غزه برای اجرای فوری و بدون قید و شرط کمک‌های بشردوستانه به این باریکه فلسطینی تاکید کرد.

وی همچنین خواستار اتخاذ موضعی قاطعانه در برابر توهمات انحلال آرمان‌های فلسطین شد که توسط اسرائیل با کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه در پیش گرفته شده است.

سامح شکری در ادامه تاکید کرد که فلسطینیان کوچ اجباری ازسرزمین‌های اشغال شده را مغایر تمامی کنوانسیون‌های بین‌المللی دانسته و نپذیرفته و نخواهند پذیرفت.

او همچنین توضیح داد که برای دستیابی به صلح پایدار و عادلانه و تضمین ثبات خاورمیانه، هیچ جایگزینی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در قلمرو مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی مطابق با قانون اساسی و قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی وجود ندارد.

وزیر خارجه مصر در پایان سخنرانی خود در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در گامبیا، بر ضرورت مقابله قاطعانه با استانداردهای دوگانه و اجرای تعهدات بین‌المللی، از جمله قطعنامه‌های دیوان دادگستری بین‌المللی تأکید کرد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • پیشنهادات امیرعبداللهیان به دبیرکل سازمان همکاری اسلامی
  • دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی جنایات اسرائیل را مستندسازی کند
  • تاکید ایران بر پیگیری جنایات و محاکمه سران رژیم اسرائیل
  • تاکید امیرعبداللهیان بر پیگیری جنایات و محاکمه سران رژیم اسرائیل
  • تحقیق و تفحص بین المللی برای محاکمه سران جنایتکار رژیم صهیونیستی
  • پیشنهادهای ایران به سازمان همکاری اسلامی درباره غزه
  • امیرعبداللهیان با دبیزکل سازمان همکاری‌های اسلامی دیدار کرد
  • شرکت هیات افغانستان در نشست‌های بین‌المللی
  • تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه