Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:13:16 GMT

ازبکستان برنامه گسترده خصوصی سازی را آغاز کرد

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۷۱۳۰

ازبکستان برنامه گسترده خصوصی سازی را آغاز کرد

دولت ازبکستان قصد دارد کل سهم دولت در بیش از یک هزار شرکت و همچنین بخشی از سهم دولت در شرکت های دیگر را در چهارچوب برنامه گسترده خصوصی سازی به فروش برساند.

به گزارش شینهوا ،  پیش نویس دستور ریاست جمهوری ازبکستان در این زمینه که روز جمعه منتشر شد ، دولت 49 درصد سهم خود در شرکت هواپیمایی ازبکستان ، 24 درصد در شرکت نفت و گاز و نیز 10 درصد سهم دولتی در شرکت های معادن و فلزات را به فروش خواهد رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تقریبا تمام شرکت های تولیدکننده روغن های گیاهی (غذایی) و تولیدکنندگان الکل که اکنون دولت بیش از نیمی از سهام آنها را در اختیار دارد بطور کامل خصوصی خواهند شد.

بر اساس این دستور ریاست جمهوری ازبکستان از سازمان توسعه بازار سرمایه و کمیسیون مناقصه این کشور خواسته شده که تا اول ژوئن سال جاری میلادی به همراه کارشناسان بین المللی ، برنامه فروش اولیه و ثانویه سهام IPO و SPO برای 25 شرکت دولتی را ارائه دهد .

بر اساس این گزارش ، از زمان انتخاب شوکت میرضیایف به عنوان رئیس جمهوری ازبکستان پس از مرگ اسلام کریموف در سال 2016 این کشور اقداماتی در جهت اصلاحات اقتصادی از جمله برداشتن کنترل بورس ارزهای خارجی ، کاهش موانع مالیاتی و برخورد ترجیحی با سرمایه گذاری خارجی انجام داده است.

پایگاه خبری اینتل نیوز در همین ارتباط گزارش داد که ازبکستان قصد خصوصی سازی برخی از شرکت های مهم را دارد که به مثابه جواهرات دولتی هستند. این کشور 100 درصد سهام دولتی در یک هزار و 117 شرکت عمدتا بانکهای دولتی  و شرکتهای بخش نفت و گاز و تولیدکنندگان الکل را به بخش خصوصی واگذار خواهد کرد. فروش جزئی سهام نیز در برگیرنده برخی شرکتهای مهم دولتی از جمله بزرگترین شرکت معدنی و همچنین شرکت مخابرات ، شرکت هواپیمایی و شرکت دولتی نفت و گاز خواهد بود.

بر اساس این گزارش ، علاوه بر فهرست خصوصی سازی یک فهرست معتدل تر نیز وجود دارد که سازمان مدیریت اموال دولتی (SAMA) امیدوار است از طریق آن سرمایه گذاران راهبردی خارجی را در چهارچوب ساختار مشارکتهای بخش عمومی و خصوصی جذب کند.

ازبکستان بر خلاف روسیه و قزاقستان و سایر جمهوری های عضو سابق اتحاد شوروی در برنامه خصوصی سازی دهه 90 میلادی شرکت نکرد و کنترل دولتی بر شرکتهای مهم که کارکنان زیادی دارند را حفظ کرد.

در کنار تلاشهای اصلاحی سازمان "ساما" ، بانکهای ازبکستان نیز فرایند تغییرات را آغاز کرده اند و با مشاوره هایی در این زمینه در حال معرفی ساختارهای مدرن بانکداری با محوریت مشتری هستند. اجرای برنامه خصوصی سازی در ازبکستان زمانبر خواهد بود زیرا این کشور فاقد پرسنل مجرب کافی برای اجرای اصلاحات با سرعت مورد نظر رئیس جمهوری است اما این فرایند اکنون وارد فاز اجرایی شده است.

برچسب‌ها ازبکستان خصوصی سازی اشتغال زایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ازبکستان خصوصی سازی اشتغال زایی ازبکستان ازبکستان ازبکستان ازبکستان ازبکستان ازبکستان ازبکستان روسیه ازبکستان ازبکستان ازبکستان خصوصی سازی اشتغال زایی خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۷۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»

نشست سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی (اکو) با موضوع «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نمایندگان عالی رتبه کشورهای عضو سازمان از جمله دبیرکل اکو، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان حضور داشته و سخنرانی کردند. 

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با تاکید بر اینکه پیوندهای نزدیک فرهنگی و تاریخی کشورهای عضو و قابلیت های فراوان  آن‌ها در تمامی حوزه ها، بستر مناسبی را برای همکاری فراهم نموده است که گردشگری از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. 

وی افزود: به‌رغم شکل‌گیری مرزهای جغرافیایی، همگرایی منطقه‌ای و کم کردن فاصله‌ها در بسیاری موارد موانع بی‌شماری را از سر راه ملت‌های منطقه برداشته است.  

دیپلمات کشورمان با تاکید بر این مهم که جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به سیاست حسن همجواری و پیوند دوستانه با همسایگان خود است، از همکاری‌های منطقه‌ای استقبال می‌کند.

اسکندری با اشاره به تجربه پایتخت گردشگری اکو در اردبیل در سال ۲۰۲۲ و شهر ساری در سال۲۰۲۳، همکاری کشورهای عضو در معرفی قابلیت های گردشگری یکدیگر را موجب شکل‌گیری همکاری‌های موثر در میان بخش‌های خصوصی فعال در گردشگری کشورهای عضو برشمردند و بر اهمیت نقش مدیران گردشگری در بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین نقش حیاتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد.

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه ایران نیز مانند سایر کشورهای عضو از قابلیت‌های گردشگری در حوزه های مختلفی برخوردار می باشد، بر نقش گردشگری سلامت به ویژه در بخش درمان، گردشگری فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات فارسی، گسترش بازارهای خرید مرزی و انجام کمپین‌های تبلیغاتی بر روی مقاصدی که پیشینه تاریخی مشترکی با یکدیگر دراند را از جمله راهکارهای گسترش و تعمیق روابط فیمابین کشورهای عضو برشمرد. 

همچنین اسکندری به منظور بهبود شرایط در آینده سازمان پیشنهاداتی را به شرح ذیل مطرح کرد:

۱. راه‌اندازی پلتفرم های مشترک دیجیتالی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۲. افزایش همکاری و تعامل میان اعضاء در جهت تقویت بازاریابی و تبلیغات به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو
۳. تقویت شبکه حمل و نقل میان کشورهای عضو
۴. استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت به ویژه در حوزه درمان
۵. برگزاری تور های آشنا سازی تورگردانان با ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو. 

در پایان نشست اعضا با صدور بیانیه‌ای «شهرسبز» را به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۴ نامیدند.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقه‌ای بین دولتی اقتصادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی تشکیل و کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای این سازمان می باشند و هفت کشور قزاقستان، آذربایجان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۱۹۹۲ میلادی به طور داوطلبانه به سازمان همکاری اقتصادی پیوستند ‌و در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش فوری به تغییر نام باشگاه استقلال
  • کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، متشکل از چند شرکت خصوصی ایرانی است!
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی