Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@12:33:18 GMT

واکنش وزارت خارجه ایران به توافق بین آمریکا و طالبان

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۹۷۱۸۴

واکنش وزارت خارجه ایران به توافق بین آمریکا و طالبان

وزارت امور خارجه ایران در بیانیه‌ای در واکنش به توافق واشنگتن و طالبان اعلام کرد که آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.

 به گزارش مشرق، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه) در خصوص امضای توافق بین آمریکا و طالبان بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمهوری اسلامی ایران معتقد است توافق صلح پایدار در افغانستان تنها از طریق گفتگوی بین الافغانی با مشارکت گروه‌های سیاسی آن کشور، از جمله طالبان و با در نظر گرفتن ملاحظات کشورهای همسایه افغانستان به دست خواهد آمد. 

جمهوری اسلامی ایران از هر تحولی که به صلح و ثبات در افغانستان کمک کند استقبال به عمل آورده و از تلاش‌هایی که در این راستا تحت رهبری و مالکیت افغان‌ها انجام پذیرد حمایت می‌کند. 

بیشتر بخوانید: اشرف غنی: تعهدی برای آزاد کردن زندانیان طالبان نداریم ترامپ طالبان را تهدید کرد

جمهوری اسلامی ایران معتقد است حضور نیروهای خارجی در افغانستان غیرقانونی بوده و از دلایل اصلی جنگ و ناامنی در آن کشور است. خروج این نیروها لازمه دستیابی به صلح و امنیت در افغانستان است و هر اقدامی که زمینه خروج این نیروها را فراهم کند به صلح در آن کشور کمک خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران اقدامات آمریکا را، تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهایش در افغانستان می‌داند و با آنها مخالف است.

آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد.

معتقدیم سازمان ملل متحد از ظرفیت های مناسبی برای تسهیل مذاکرات بین الافغانی و نیز نظارت و تضمین اجرای توافقات حاصله برخوردار است.

جمهوری اسلامی ایران ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت سرزمینی افغانستان آمادگی دارد در راستای راهبرد امنیت ملی خود، هر گونه کمکی را برای استقرار صلح، ثبات و امنیت در افغانستان ارائه کند. امیدواریم در افغانستان دولتی بر سر کار بیاید که با همسایگان خود روابط دوستانه و برادرانه داشته و بتواند تروریسم را ریشه کن کند.

به گزارش فارس، روز گذشته توافقی بعد از یک سال مذاکره بین آمریکا و طالبان توسط ملاعبدالغنی برادر معاون سیاسی طالبان و زلمی خلیلزاد نماینده آمریکا در امور افغانستان در دوحه قطر به امضاء رسید.

این توافقنامه دارای یک مقدمه و سه بخش است. بخش نخست آن به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پرداخته شده و بخش دوم آن، بر عدم استفاده از خاک افغانستان در برابر آمریکا و متحدانش تأکید کرده است.

همچنین بخش سوم این توافقنامه نیز درباره گام‌های بعدی بوده که قرار است پس از توافق برداشته شوند.

«اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز امروز یکشنبه در نشستی خبری در کابل با اشاره به توافق آمریکا و طالبان افزود: بحث‌ها بین آمریکا و طالبان محدود است، اما بین حکومت افغانستان و طالبان وسیع است.

گفتنی است «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل روز شنبه امضای توافق صلح بین آمریکا و طالبان را تحولی مهم در راستای دستیابی به راه‌حل سیاسی پایدار توصیف کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز پس از امضا شدن توافق مذکور گفت که دولت این کشور در تلاش است تا سرانجام، طولانی‌ترین جنگ آمریکا پایان یابد

منبع: مشرق

کلیدواژه: انتخابات98 کرونا لیگ قهرمانان آسیا وزارت خارجه ایران اشرف غنی ترامپ آمریکا آنتونیو گوترش طالبان سازمان ملل متحد جمهوری اسلامی ایران بین آمریکا و طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۷۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد

الهام محمدوف سفیر آذربایجان در کابل با مولوی محمد یعقوب مجاهد سرپرست وزارت دفاع دیدار کرد.
وزارت دفاع در یک اعلامیه ازقول مولوی محمد یعقوب مجاهد نگاشته است که بازگشایی سفارت آذربایجان در کابل یک اقدام مثبت بود و ما خواهان آغاز هرچه زودتر همکاری‌های اقتصادی و تجارتی با آذربایجان هستیم.
سفیر آذربایجان نیز تاکید کرده‌است که کشورش ضمن تقویت روابط، آماده گسترش همکاری‌ها با دولت و مردم افغانستان است.

پیش از این نیز یک هیأت رسمی ازبکستان به ریاست جمشید خواجه‌یوف، معاون نخست وزیری آن کشور برای همکاری‌های اقتصادی بیشتر به افغانستان سفر کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • هشدار وقوع سیلاب در ۲۷ ولایت افغانستان
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در افغانستان
  • برگزاری آزمون ورود دختران به دوره مامایی در شمال افغانستان
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم