Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مقایسه‌ای که میان ویروس کرونا و سایر بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا توسط کارشناسان انجام شده، چنین برآورد می‌شود که با شروع فصل گرما این ویروس هر چه زودتر رخت بربندد مثل فصل آنفلوآنزا که به طور معمول در بازه زمانی شروع پاییز و پایان بهار است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ ویروس کرونا از دسامبر ۲۰۱۹ آغاز شد و تاکنون که ماه فوریه نیز رو به پایان است، ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس با شیوع گسترده خود تبدیل به یک دغدغه بزرگ و به نوعی اولویت کشور‌های جهان شده است. در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا با کرونا ویروس دست به گریبانند و می‌توان گفت تقریبا همه جهان را به تعطیلی کشانده است، اتفاق نادری که در تاریخ بی سابقه بوده است.

پس از چین که خاستگاه و مرکز شیوع ویروس کروناست، دو کشور ایتالیا و کره جنوبی در افزایش آمار مبتلایان پیشتاز بوده‌اند. این روند همچنان ادامه دارد و روزانه به طور صعودی به شمار جان باختگان و مبتلایان ویروس کرونا افزوده می‌شود. اما قرار است شیوع این ویروس تا چه زمان ادامه داشته باشد؟

ویروس کرونا که اکنون COVID-۱۹ نامگذاری شده است، در ایتالیا و کره جنوبی بسیار مشکل ساز بوده است. کره جنوبی بالاترین آمار شیوع در خارج از چین را داشته و ایتالیا با ۶۵۰ مورد ابتلا و ۲۱ فوتی بیشترین آمار را در اروپا به خود اختصاص داده است؛ و حالا انگلیس هم میزبان این مهمان ناخوانده چینی است.

با شروع فصل گرما ویروس کرونا خاموش می‌شود؟

در مقایسه‌ای که میان ویروس کرونا و سایر بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا توسط کارشناسان انجام شده، چنین برآورد می‌شود که با شروع فصل گرما این ویروس هر چه زودتر رخت بربندد مثل فصل آنفلوآنزا که به طور معمول در بازه زمانی شروع پاییز و پایان بهار است.

اما باز هم نمی‌توان نظر قطعی در این باره صادر کرد و به گفته متخصصان این حوزه سه ماه زمان کوتاهی برای اظهار نظر قطعی در مورد فصل کروناست. به طور کلی آنچه آن‌ها درباره کووید ۱۹ می‌توانند بگویند این است که آیا می‌توان بر مبنای رفتار ویروس آنفلوآنزا، سرانجام ویروس کرونا را هم پیش بینی کرد یا خیر؟

دلایل مختلفی در آلودگی به آنفلوآنزا و سرماخوردگی در فصل تابستان دخیل است، اما مهمترین آن‌ها این است که هوای گرم و مرطوب می‌تواند تا حد قابل توجهی میزان انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی را کاهش دهد. ناگفته نماند که حداقل باید یک سال از زمان شیوع این بیماری بگذرد تا بتوان این فرضیه را اثبات کرد بنابراین اظهار نظر در این باره هنوز زود است.

اگرچه این احتمال وجود دارد که ویروس در دمای گرمتر زنده نماند. اکثر مردم در معرض ویروس جدید قرار نگرفته‌اند و هنوز هیچ تضمینی برای عدم ابتلا وجود ندارد، پس نمی‌توان تنها به این استناد کرد که با فرا رسیدن فصل گرما این ویروس حتما از بین رفته و دیگر کسی به آن مبتلا نمی‌شود.

مردم اقدامات لازم برای پیشگیری از کرونا را انجام دهند

در حال حاضر کارشناسان به مردم توصیه می‌کنند اقدامات لازم برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا را حتما مورد توجه قرار دهند از جمله اینکه به هیچ وجه قبل از حصول اطمینان درباره تمیزی دستها، چشم‌ها، بینی یا دهان را لمس نکنند.

اما در کنار نظریه فصل گرما، اظهار نظر دیگری هم در این باره وجود دارد؛ برخی از اپیدمیولوژیست‌ها معتقدند هر اپیدمی دوران خود را دارد و پس از سپری این دوران، خاموش می‌شود.

طبق اظهارات یکی از آن‌ها در این باره، از آنجا که بیماری کرونا حالت پیشرونده دارد، یک اپیدمی پیشرو محسوب می‌شود، اما اپیدمی‌های پیشرونده در مدت زمان مشخص و تعریف‌شده‌ای افزایش می‌یابند و سپس به سطح ثابتی رسیده و در نهایت رو به خاموشی می‌گذارند. طبق برآوردی که این اپیدمیولوژیست انجام داده احتمالا طی سه تا چهار هفته پیش رو به روند کاهشی و خاموشی ویروس کرونا خواهیم رسید.

کووید ۱۹ پدیده عجیب و غریبی نیست

به گفته او کووید ۱۹ پدیده بسیار عجیب و غریب و غیر قابل درکی در دانش پزشکی نیست، اپیدمی‌ها می‌آیند و می‌روند. زیرا انسان به لحاظ بیولوژیک و طبیعت، مکانیزم‌های دفاعی و پیشگیرانه‌ای در برابر این بیماری‌ها دارد، اما تلاش برای یافتن رویکردی منطقی برای خاموش کردن اپیدمی‌ها ادامه خواهد داشت تا بتوان بار ناشی از این اپیدمی‌ها را به حداقل رساند.

حال باید منتظر ماند و دید تا چه اندازه این پیش‌بینی‌ها که بر مبنای تجربه و دانش پزشکی است به وقوع می‌پیوندد. اما طبق اظهارات متخصصان، کرونا ویروس‌ها نسبت به گرما و حرارت ناتوان بوده و قدرت فعالیت ندارند

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا کرونا در ایران ویروس کرونا اپیدمی ها فصل گرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۹۷۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

فرارو- موج گرما در هند فعالیت‌های مختلف را در بخش بزرگی از کلکته، پایتخت ایالت بنگال غربی تضعیف کرده است، اما یک دامپزشک از افزایش تقاضای بی‌سابقه برای خدمات وی در این دوره خوشحال است.

به گزارش فرارو، کلینیک دامپزشکی او مملو از صاحبان حیوانات خانگی است که نگران خونریزی از بینی حیوانات، بثورات پوستی شدید یا سایر علائم ناشی از گرمای سوزانی هستند که بیش از یک هفته است که بخش زیادی از جنوب آسیا را فرا گرفته است.

این دامپزشک ۵۷ ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: تعداد زیادی از حیوانات به مدت سه یا چهار روز در بیمارستان بستری هستند و زمان زیادی طول می‌کشد تا آن‌ها به وضعیت طبیعی خود بازگردند.

وی افزود: روزانه موارد زیادی از گرمازدگی حیوانات دریافت می‌کنیم که بی سابقه است. وی افزود: گرما باعث افزایش بیماری‌های مرتبط با کم آبی در حیوانات خانگی می‌شود.

حتی گربه‌ها و سگ‌هایی که به اندازه کافی خوش شانس هستند که صاحب دارند، مستعد ابتلا به گرمازدگی و بیماری هستند.

موج گرما از روز‌ها قبل کلکته را فراگرفته است، زیرا دمای هوا اخیراً به ۴۳ درجه سانتیگراد رسیده است، در روزی که به گفته اداره هواشناسی این شهر به عنوان گرمترین روز برای این دوره از سال از سال ۱۹۵۴ طبقه بندی شده است.

خیابان‌های معمولاً شلوغ پایتخت سابق دوران استعمار در بعدازظهر تقریباً خالی از سکنه می‌شوند و ۱۵ میلیون ساکن آن سعی می‌کنند تا حد امکان از نور خورشید دور بمانند.

یک معلم می‌گوید که قبلاً گربه‌هایش را این‌قدر عبوس و گوشه‌گیر ندیده بود. او با ناراحتی می‌گوید: آن‌ها از خوردن غذا خودداری می‌کنند و در گوشه‌های تاریک و سرد اتاق پنهان می‌شوند و هرگز بیرون نمی‌آیند.

بر اساس برآورد‌های مقامات شهرداری ۷۰۰۰۰ سگ ولگرد در شهر وجود دارد که در خیابان‌های شهر زندگی می‌کنند و تنها توسط ساکنان محله تغذیه و مراقبت می‌شوند.

بسیاری از این حیوانات در زیر اتومبیل‌های پارک شده پناه می‌گیرند، در حالی که برخی از آن‌ها خوش شانس هستند که عابران با روی آن‌ها آب می‌پاشند تا خنک شوند.

یک موسسه خیریه محلی حیوانات ولگرد گفته که گرمای بیش از حد هوا باعث شده تا حیوانات خیابانی به سختی روی پا‌های خود بایستند، زیرا خیابان‌ها بسیار گرم است.

به گفته این موسسه، تعداد زیادی سگ و گربه برای درمان به کلینیک‌های دامپزشکی منتقل شدند، اما تعداد زیادی از آن‌ها جان باختند.

این موج گرمای استثنایی در حال حاضر جنوب و جنوب شرق آسیا را تحت تاثیر قرار داده است.

یک پناهگاه حیوانات در نزدیکی بانکوک، پایتخت تایلند، جایی که دمای هوا از ۴۰ درجه سانتیگراد نیز فراتر رفته است، می‌گوید که حیوانات خانگی اکنون غذای کمتری می‌خورند و در حرکت کردن مشکل دارند.

ماه‌های منتهی به باران‌های موسمی یا فصل بارانی در منطقه معمولاً گرم است، اما امسال دمای هوا در این کشور‌ها بسیار بالاتر از میانگین است. کارشناسان می‌گویند تغییرات آب و هوایی باعث می‌شود امواج گرما بیشتر، شدیدتر و طولانی‌تر شوند.

بر اساس گزارش سازمان ملل، آسیا بیشترین آسیب را در سال ۲۰۲۳ تحت تأثیر رویداد‌های شدید آب و هوایی دیده است، زیرا سیل و طوفان باعث خسارات جانی و اقتصادی زیادی در این قاره شد.

به گفته سازمان جهانی هواشناسی، آسیا همچنین شاهد افزایش سریع‌تر دما از میانگین جهانی است.

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • (ویدئو) رنج حیوانات خانگی و خیابانی در پی گرمای بی‌سابقه در آسیا
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • (ویدئو) حمام رایگان در خیابان برای مقابله با گرما
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • (ویدئو) مرگ صد‌ها هزار ماهی بر اثر گرما در ویتنام
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟