Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیو صدر: هنوز چند ساعت از اعلام خبر ابتلای چند نفر در ایران به ویروس کرونا نگذشته بود، که گزارشاتی از تمام شدن ماسک و مواد ضدعفونی کننده در داروخانه‌ها منتشر شد.

صندوق‌داران در بیشتر داروخانه‌ها برای سوالی تکراری درباره ماسک، با یک نیشخند، پاسخی ثابت داشتند؛ «نداریم.»

در این مدت بارها انبارهای مختلف احتکار تجهیزات بهداشتی کشف شد، تا که دیروز سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی خبر داد که در بازرسی از انبارها و مراکز توزیع در یک هفته گذشته، ۱۶ میلیون و ۷۷۳ هزار و ۹۱۷ عدد انواع تجهیزات بهداشتی شامل ۶ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۶۷۳ عدد انواع ماسک، ۹ میلیون و ۸۱۶ هزار و ۴۰۰ عدد دستکش‌های بهداشتی و ۲۴۷ هزار و ۸۴۴ بطری انواع مواد ضد عفونی‌کننده احتکاری کشف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی مسعود نمکی، وزیر بهداشت هم با ارسال نامه‌ای به رییس جمهور نسبت به این موضوع اعتراض کرد، در بخشی از این نامه آمده است: «در ایامی که احتمال آلودگی مردم بدلیل عدم وجود اقلام حفاظتی و پیشگیرانه در خطرست، این شبکه فرصت‌طلب بی‌انصاف از کجا خاطر جمعی دارد که اینگونه جسورانه روبروی مردم و مسئولین می‌ایستد و به راحتی اعلام می‌کند که دویست میلیون ماسک را می‌تواند ۲۴ ساعته با فلان قیمت در فلان جا عرضه کند؟»

این کمبود ماسک و برخی لوازم دیگر بهداشتی وارد بخش‌های پزشکی شده هم شده است تا حدی که چند روز پیش انجمن علمی رادیولوژی ایران با ارسال نامه‌ای از کمبود ماسک و مواد ضدعفونی در مراکز تصویربرداری خبر داد.

اما به نظر می‌رسد این بحران ماسک، تنها مربوط به ایران نیست و کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه زیادی، در سرتاسر دنیا با این بحران روبرو شده‌اند.

افزایش ۴ برابری قیمت ماسک در وبسایت آمازون

حتی در سایت خرید و فروش آمازون، قیمت انواع مختلف ماسک در یک ماه اخیر چند برابر شده است، برای مثال در این مدت قیمت یک بسته ماسک N۹۵، از ۱۵دلار به ۸۵ دلار رسیده است. این برخلاف سیاست عدالت در قیمت‌های این شرکت است، اد رزنبرگ یکی از مسئولین آمازون در این رابطه می‌گوید: «شرکت تاکنون به ده‌ها شرکت تولیدکننده ماسک اعلام کرده که این قانون را رعایت نکرده‌اند.».

با این وجود، همچنان به دلیل تقاضای بالا و آمار زیاد خرید و فروش ماسک، هنوز آمازون نتوانسته قیمت آن‌ها را کنترل کند و ماسک‌ها با قیمت‌های چند برابری نسبت به گذشته فروخته می‌شوند.

کمبود ماسک در ۹۶درصد داروخانه‌ها در ایالات متحده آمریکا

حتی در ایالات متحده آمریکا که هنوز کروناویروس به شکل جدی شیوع پیدا نکرده و ابتلای ۶۰ نفر به این ویروس در این کشور تایید شده است، کمبود ماسک وجود دارد. انجمن ملی داروسازان آمریکا، چند روز پیش اعلام کرد که ۹۶ درصد داروخانه‌های این کشور با کمبود ماسک جراحی و ۴۰ درصد هم با کمبود ماسک‌های N۹۵ مواجه شده‌اند.

یک فروشنده داروخانه در نیویورک، در این رابطه به سی‌ان‌ان می‌گوید: «تمام ماسک‌هایی که صبح وارد انبار می‌شوند تا بعدازظهر تمام می‌شوند.»

حتی فروشگاه‌های زنجیره‌ای مواد دارویی در این کشور با کمبود روبرو شده‌اند، ایمی تیبلو مدیر روابط عمومی فروشگاه «سی‌وی‌اس» در این باره می‌گوید: «ما در تلاشیم تا تقاضای مشتریانمان را برای کمبود ماسک برطرف کنیم و در اسرع وقت به فروشگاه‌های خود ماسک عرضه کنیم.»

هنگ‌کنگ؛ ۳ ساعت انتظار در صف برای خرید ماسک

وحشت ناشی از شیوع کروناویروس هنگ‌کنگ را هم با بحران ماسک مواجه کرده است، کار در این کشور به جایی رسیده است که چندی پیش یک کارگر اندونزیایی به دلیل سرقت ماسک بازداشت شد.

براساس گزارش سی‌ان‌ان مردم در این کشور حدود ۳ ساعت در صف داروخانه‌ها برای خرید ماسک منتظر می‌مانند و حتی بعضی داروخانه‌ها برای مشتریان خود محدودیت خرید ایجاد کرده‌اند. این در حالی است که گفته می‌شود، این کشور تاکنون ۱.۴ میلیون دلار صرف خرید ماسک کرده است.

حتی این کشور در حال تاسیس یک شرکت تولید ماسک است، البته تاکنون رسانه‌های داخلی هنگ‌کنگ انتقادات زیادی از ماسک‌های تولید شده در این کارخانه انجام داده‌اند.

وقتی ثروتمندترین کشور جهان هم با کمبود ماسک روبرو می‌شود

در نروژ، کشوری که سال گذشته با اعلام بانک جهانی به عنوان ثروتمندترین کشور جهان شناخته شد، هم کمبود وجود دارد، براساس گزارش سایت خبری «سی‌سی‌ان» بیمارستان‌های این کشور با کمبود دستکش، ماسک و دیگر لوازم بهداشتی روبرو شده‌اند.

یکی از مسئولین بیمارسان دانشگاه اسلو، اعلام کرده که این بیمارستان در صورت مواجهه احتمالی با کروناویروس با کمبود تجهیزات روبرو می‌شود. براساس گزارش‌های رسانه‌های داخلی نروژ داروخانه‌ها هم از افزایش تقاضا برای خرید ماسک خبر داده‌اند.

 در این کشور تاکنون ابتلای ۴ نفر به کروناویروس تایید شده است، که ۳ مورد آن مربوط به ۲۴ ساعت اخیر است.

دندان‌پزشکان کانادایی: ماسک نداریم!

در کانادا هم اوضاع به همین شکل است، تا جایی که چندی پیش انجمن دندان‌پزشکان انتاریو اعلام کردند با کمبود ماسک مواجه شده‌اند، وزارت بهداشت انتاریو هم در پاسخ به این اعتراضات اعلام کرده است: «در حال ایجاد سیستمی برای تشخیص قسمت‌هایی که در تجهیزات با کمبود مواجه شده‌اند هستیم.»

براساس گزارش تلویزیون کانادا، ترس از شیوع کرونا منجر به خرید بیش از حد ماسک‌های پزشکی توسط شهروندان کانادایی شده است.

پاتی هاجدو وزیر بهداشت کانادا در این رابطه در نشست خبری گفته بود: «افراد زیادی بدون هیچ ضرورتی ماسک می‌پوشند، با توجه به میزان شیوع ویروس، کانادا به اندازه کافی ذخایر ماسک دارد، مشکلات کوچکی درباره کمبود در زنجیره تامین ماسک وجود دارد که آن‌ها را کنترل می‌کنیم.»

پاکستان؛ کرونا نرسیده، ماسک‌ها تخلیه شد

الجزیره گزارش داده است که با خبر تایید ابتلای ۲ نفر به ویروس کرونا در پاکستان مردم به خرید ماسک روی آورده‌اند و همین موضوع منجر به کمبود این وسیله بهداشتی در پاکستان شده است. گفته می‌شود قیمت ماسک در این کشور افزایش پیدا کرده و به حدود ۱۴دلار رسیده است.

۲ روز پیش برای اولین بار مقامات رسمی پاکستان تایید کردند که ۲ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های این کشور قرنطینه شده‌اند.

علت کمبود ماسک در دنیا چیست؟

براساس گزارش تایم، کشور چین بزرگترین تولیدکننده ماسک در دنیاست که روزانه ٢٠ میلیون ماسک تولید می‌کند، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا در این کشور، این روزها آن‌ها با درخواستی روزانه بین ۵٠ تا ۶٠ میلیون ماسک در داخل مواجه شده‌اند که این خودش یکی از دلایل کمبود ماسک است.

براساس گزارش تایم همین کمبود عرضه نسبت به تقاضا در اصلی‌ترین تولیدکننده ماسک در جهان باعث شده است که داروخانه‌ها در آلمان، ایتالیا، بریتانیا و ... با کمبود مواجه شوند.

برای مثال نیمی از ماسک‌های پزشکی ایالات متحده آمریکا از کشور چین و نیمی دیگر از مکزیک تامین می‌شود، اما در این مدت چین نتوانسته است به اندازه کافی به آمریکا ماسک صادر کند و همین موضوع این کشور را با کمبود ماسک مواجه کرده است. کشورهای دیگر تولیدکننده ماسک مثل هند، تایلند و تایوان هم میزان صادرات خود را کاهش داده‌اند.

همه این اتفاقات در حالی رخ داده‌اند که در این مدت اظهارات ضدونقیض زیادی درباره لزوم استقاده از ماسک انجام شده است، به گفته برخی متخصصان استفاده ماسک برای افراد سالم، هیچ ضرورتی ندارد و به گفته برخی دیگر ماسک، خطر ابتلا به ویروس را در مواجهه رودررو با افراد بیمار کاهش می‌دهد.

۴۷۲۳۷

کد خبر 1358654

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ویروس کرونا تولیدکننده ماسک کمبود ماسک مواجه شده اند براساس گزارش داروخانه ها خرید ماسک داده اند هنگ کنگ ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۰۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم

محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

به گزارش جماران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند.

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد.

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند.

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد.

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم.

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم.

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم.

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است.

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم.

دیگر خبرها

  • تظاهرات ضدصهیونیستی دانشجویان پاکستانی در مقابل کنسولگری آمریکا
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • تجمع دانشجویان پاکستانی در همبستگی با حامیان فلسطین در آمریکا+عکس
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • دانش آموزان نقش مهمی در رفع مشکلات کشور دارند
  • بادامچیان: انتخاب اصلح از بین افراد موجود یک تکلیف و وظیفه است
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • ابعاد حقوقی تجمع دانشگاهیان آمریکا در دانشگاه قم بررسی شد