Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد ساجدی کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برگزاری پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک برجام گفت: آخرین دور از مذاکرات نمایندگان ایران با ۱+۴ از دو منظر قابل بررسی است؛ نخست اینکه این نشست ادواری بود و ارتباطی با رویداد های اخیر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان پس از رایزنی هایی که در  وین داشت، اظهار کرد که اگر خواسته های ایران جامعه عمل نپوشد، تهران از پیمان NPT خارج خواهد شد.

ساجدی با اشاره به اظهارات طرف های دیگر برجامی مبنی بر اینکه ایران از منافع توافق هسته ای بهره مند نشده است، تصریح کرد: ایران از منافع برجامی بهره مند نشده و به همین دلیل بر سر مواضع خود پایدار مانده است؛ از طرف دیگر اروپایی ها هم به واسطه فشارهای واشنگتن برای انجام اقدامات مورد تعهد خود در توافق هسته ای سردرگم شده اند.

این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات اروپایی ها مبنی بر اینکه ایران از منافع توافق هسته ای بهره مند نشده است به انجام اقدام عملی از سوی آنها منتهی خواهد شد، تصریح کرد: بعید می دانم  که اقدام عملی در این زمینه انجام شود؛ زیرا اروپایی ها به دلیل تهدیدهای ایالات متحده جرات نمی کنند توافق برجام را اجرایی کنند؛ آنها سعی می کنند هم ایران به خواسته های خود برسد و هم اقدامی انجام ندهند که آمریکا تهدیدهای خود را عملی کند.

او در پایان تاکید کرد: تنها نگرانی اروپایی ها این است که ایران خروج از NPT  را رقم نزند ولی از طرفی دیگر به دلیل تهدیدهای واشنگتن قادر نخواهند بود  اقدام عملی در این راستا انجام دهند؛ چراکه اگر قصد انجام کاری را برای بهره مندی ایران از منافع برجامی داشته باشند، اجرای تعهداتشان نخستین گام خواهد بود.

در آخرین نشست طرف های برجامی که در سطح معاونین وزرا امور خارجه و در وین برگزار شد، طرف های اروپایی اعتراف کردند که ایران نتوانسته از منافعی که در توافق هسته ای پیشبینی شده است بهره مند شود.

بیشتر بخوانید: زمان دلجویی اروپایی‌ها از آمریکا به سر آمده است

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم، خروج این کشور از برجام را اعلام کرد و چهاردهم آبان همان سال دوره تازه تحریم‌های ضد ایرانی را که عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، کشتیرانی و بانکی را شامل می‌شود به اجرا گذاشت.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: توافق هسته ای تحریم های آمریکا ایران از منافع توافق هسته ای اروپایی ها بهره مند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۱۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت‌وگوی تلفنی هنیه و رئیس اطلاعات مصر درباره مذاکرات/هیئت حماس به‌زودی در قاهره

جنبش حماس امروز (پنج‌شنبه) از رایزنی تلفنی رئیس دفتر سیاسی این جنبش با رئیس دستگاه اطلاعات مصر درباره آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات آتش‌بس در غزه خبر داد.

به گزارش ایسنا، جنبش حماس در بیانیه‌ای در این باره اعلام کرد: «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تماس تلفنی با سرلشکر «عباس کامل» رئیس اطلاعات مصر در خصوص مذاکرات برای توقف تجاوز به مردم ما در غزه گفت‌وگو کرد.

طبق گزارش خبرگزاری «سما»، هنیه در این گفت‌وگوی تلفنی از نقش مصر قدردانی کرده و بر روحیه مثبت حماس در بررسی پیشنهاد آتش‌بس تاکید کرد.

وی همچنین به عباس کامل اعلام کرد هیئت مذاکره‌کننده جنبش حماس برای تکمیل مذاکرات جاری با هدف دستیابی به توافقی که خواسته‌های فلسطینی‌ها را برآورده کرده و تجاوزات را متوقف کند، به‌زودی به مصر بازخواهد گشت.

این رایزنی تلفنی پس از آن انجام شد که منابع خبری صبح امروز نسخه‌ای از چارچوب اصلی توافق پیشنهادی میان طرف‌های فلسطینی و صهیونیستی برای تبادل اسرا و توقف جنگ در غزه را منتشر کردند.

طبق این گزارش، این توافق دربرگیرنده سه مرحله است که مرحله نخست آن به مدت ۴۰ روز است که قابلیت تمدید دارد.

مرحله دوم به مدت ۴۲ روز تمدید می‌شود و شامل نهایی شدن توافق در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اجرایی شدن آن است.

مرحله سوم نیز به مدت ۴۲ روز ادامه داشته و شامل تبادل تمامی اجساد و بقایای شهدای مقاومت و فلسطین و کشته‌های اسرائیلی پس از دستیابی به آنها و شناسایی‌شان می‌شود.

قطر، مصر و آمریکا ضامن اجرای این توافق خواهند بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رده‌بندی جدید لیگ‌های اروپایی؛ سری آ پس از 17 سال در بین دو لیگ برتر اروپا!
  • حماس: برای رسیدن به توافق به قاهره می‌رویم
  • خبر‌ها درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره همزمان با طرح اسرائیل برای حمله به رفح
  • مهلت یک هفته‌ای اسرائیل برای تصمیم‌گیری درباره توافق آتش‌بس
  • گفت‌وگوی تلفنی هنیه و رئیس اطلاعات مصر درباره مذاکرات/هیئت حماس به‌زودی در قاهره
  • منتظر پاسخ هستیم و در عین حال دستمان روی ماشه است
  • انتقاد از زیاده خواهی برخی طرف های مقابل در مذاکرات | جزئیات گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با بورل پیش از سفر گروسی
  • ان‌بی‌سی: دولت آمریکا با آتش‌بس غزه در پی مهار اعتراض‌های دانشجویی است
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم