Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@15:08:38 GMT

هشدار کرونایی به آرایشگاه ها/ خانم ها بیشتر مراقب باشند

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۰۷۴۸۸

هشدار کرونایی به آرایشگاه ها/ خانم ها بیشتر مراقب باشند

به گزارش خبرنگار مهر، این روزها که درگیر کرونا ویروس جدید شده ایم، مهم‌ترین توصیه وزارت بهداشت به مردم برای پیشگیری از ابتلاء به کرونا ویروس، رعایت بهداشت فردی و ماندن در خانه است. با این حال برخی از مردم برای امور روزانه و شخصی خود بیرون می‌روند. در این بین، حضور در آرایشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی، در زمان شیوع یک بیماری واگیر، می‌تواند خطرناک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا، بهتر است حداقل نکات بهداشتی را در موقع حضور در چنین محیط‌ها و اماکنی، رعایت کنیم.

مهدی کمری کارشناس بهداشت، با بیان اینکه تقریباً امکان تعطیلی آرایشگاه‌های زنانه و مردانه وجود ندارد، گفت: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن توصیه تعطیلی آرایشگاه‌ها تا اطلاع ثانوی، تمام دستورالعمل‌های لازم در زمینه رعایت بهداشت فردی برای مشتریان به ویژه در آرایشگاه‌های زنانه و ضدعفونی و گندزدایی مدام تمام وسایل موجود را ارائه داده است.

وی در ابتدا به نکات مهمی که آرایشگران باید رعایت کنند، اشاره کرد و گفت: آرایشگران با توجه به این که در ارتباط بیشتری با افراد مختلف هستند و آگاهی از سلامت آنها ندارد، باید بیشتر از سایرین نکات بهداشتی را رعایت کند.

کمری افزود: آرایشگران بهتر است مشتریانی را بپذیرند که با آنها سابقه آشنایی دارند و از رعایت بهداشت فردی آنها مطمئن هستند.

وی با عنوان این مطلب که افراد باید به محض ورود به آرایشگاه ضدعفونی شوند، گفت: تجمع افراد در یک محیط سربسته احتمال ابتلاء به کرونا ویروس جدید را بیشتر می‌کند بنابراین اجازه ندهید محیط آرایشگاه شلوغ شود.

کمری با تاکید بر اینکه آرایشگاه‌ها باید از تهویه هوای مناسب برخوردار باشند، تصریح کرد: تمام سطوح و ابزارها باید به درستی مدام گندزدایی کنید. الکل برای ضدعفونی دست‌ها باید در دسترس مشتریان بگذارید.

وی ادامه داد: استفاده از تجهیزات آرایشگاهی یکبار مصرف از جمله مواردی است که باید رعایت شود. پرهیز از دست دادن و رعایت بهداشت فردی را به مشتریان یادآوری کنید.

این کارشناس بهداشت، خطاب به آرایشگران، گفت: از مراجعه کنندگان خود بخواهید لوازم شخصی اصلاح و آرایش را همیشه همراه خود بیاورند. از ضد عفونی کردن محیط و صندلی و تجهیزات سالن بعد از خروج مشتری‌ها مطمئن شوید.

وی با عنوان این مطلب که مردم باید بدانند منطقی‌ترین و درست ترین اقدام در شرایط فعلی به تعویق انداختن دریافت خدمات آرایشی و زیبایی در سالن‌ها تا ریشه کنی کامل کرونا است، افزود: اگر به هر دلیلی به آرایشگاه‌ها مراجعه می‌کنید حتماً نکات بهداشتی را برای کاهش انتقال ویروس کرونا رعایت کنید.

کمری گفت: مثلاً به سالن‌های شلوغ مراجعه نکنید. از انجام مواردی که ارتباط مستقیم با رعایت بهداشت دارند و به نوعی کارهای مربوط به زیبایی است مانند کاشت ناخن، تتو و…، تا حد ممکن پرهیز کنید.

وی افزود: همراه خود مواد ضدعفونی کننده داشته باشید. از لوازم آرایشی که با چشم و دهان تماس دارد استفاده نکنید.

کمری گفت: از آرایشگر خود بخواهید قبل از شروع کار، دست‌ها را کاملاً شسته و ضد عفونی کند. بعد از اتمام کار حتماً دست و صورت خود تان را بشویید و ضد عفونی کنید.

این کارشناس بهداشت، در پایان افزود: در بازگشت به منزل هم لباس‌هایتان را عوض کنید و در صورتی که ممکن است به حمام بروید.

کد خبر 4867483

منبع: مهر

کلیدواژه: آرایشگاه ویروس کرونا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ویروس کرونا وزارت بهداشت کیانوش جهانپور سعید نمکی ماسک طبی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیماری های واگیر سلامت مردان بیماری عفونی بیمارستان تجهیزات پزشکی دیابت رعایت بهداشت فردی آرایشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۷۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • پانی پوری ؛ غذای سنتی خیابانی در هند با رعایت کامل بهداشت! (فیلم)
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • تورم بیشتر برای انگلیسی‌ها در سایه کنترل‌های جدید برگزیتی
  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده