Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@14:48:39 GMT

با داروی ضد انعقاد وارفارین بیشتر آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۰۷۵۴۹

با داروی ضد انعقاد وارفارین بیشتر آشنا شوید

وارفارین به‌عنوان یک داروی ضدانعقاد از لخته شدن خون در رگ‌ها و شریان‌ها برای کاهش خطر سکته مغزی و قلبی استفاده می‌شود ولی توجه به برخی نکات در مصرف این دارو حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از drugs.com، وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که زمانی را که نیاز است تا لخته خون تشکیل شود را افزایش می‌‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وارفارین برای درمان یا پیشگیری از لخته شدن خون در رگ‌ها و شریان‌ها استفاده می‌شود که این موضوع می‌‌تواند خطر سکته مغزی و قلبی یا سایر وضعیت‌های خطرناک را کاهش دهد.

این دارو همچنین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش و یا قلب نیز تجویز می‌شود.

نکات مهم در مصرف وافارین 

در صورتی‌که افراد به‌واسطه شرایط پزشکی مستعد خونریزی باشند باید از مصرف این دارو پرهیز کنند. وارفارین خطر خونریزی شدید را در افراد بالای 65 سال، افرادی‌که دچار سکته مغزی شده‌اند و یا خونریزی معده یا روده دارند را افزایش می‌دهد. افرادی که نمی‌توانند داروی خود را هر روز در زمان خود مصرف کنند نباید وارفارین مصرف کنند. با توجه به این‌که مصرف داروهای دیگر با وارفارین می‌تواند باعث افزایش خونریزی شود حتماً پزشک معالج باید از تمام داروهایی که بیمار مصرف کرده یا می‌کند مطلع شود. بیمار همچنین باید از هرگونه تغییر رژیم غذایی در هنگام مصرف وافارین پرهیز کند چون برخی غذاها می‌توانند اثر وارفارین را کم کند.

در هنگام مصرف وافارین از انجام چه اموری باید پرهیز کرد؟

بیمارانی که وارفارین مصرف می‌کنند می‌بایست از فعالیت‌هایی که خطر خونریزی یا صدمه را افزایش می‌دهد خودداری کنند از آن جمله می‌توان به احتمال خونریزی در هنگام تراشیدن صورت یا مسواک زدن اشاره کرد. غذاهایی که سرشار از ویتامین K هستند (جگر ، سبزیجات دارای برگ سبز یا روغن‌های گیاهی) می‌توانند اثر وارفارین را کم کنند. مصرف همزمان وارفارین با آب گریپ فروت، زغال اخته و انار ممکن است منجر به عوارض جانبی ناخواسته شود. هرگونه داروی ضد درد، آرتروز، تب یا تورم از جمله آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و دیکلوفناک ممکن است بر لخته شدن خون تأثیر بگذارد و همچنین خطر خونریزی معده را نیز افزایش دهد.

عوارض جانبی وارفارین چیست؟

تورم، درد، کبودی غیرمعمول، دوره‌های سنگین قاعدگی یا خونریزی غیرطبیعی واژن (در زنان)، مشاهده خون در ادرار و مدفوع، سردرد و سرگیجه ناگهانی و عدم توقف خونریزی از زخم یا سوزن تزریق برخی از عوارض شایع این دارو است.

تداخلات دارویی وارفارین چیست؟

مصرف همزمان وارفارین با داروهایی همچون آلوپورینول، آمیودارون، استروئیدهای آنابولیک، داروهای خوراکی ضددیابت، سالیسیلات‌ها اثر ضدانعقادی این دارو را افزایش می‌دهد. مصرف همزمان این دارو با آنتی‌اسیدها، باربیتورات‌ها، کاربامازپین، کلستیرامین، داروهای خوراکی ضدبارداری اثر ضدانعقادی را کاهش می‌دهد.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105/
 

منبع: آنا

کلیدواژه: وارفارین دانستنی های پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۷۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان

به گزارش همشهری آنلاین، در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند.

این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت‌شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت‌شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند. به عبارتی، تعداد مردان فوت‌شده ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان است.

بر اساس این گزارش، سال گذشته ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن با ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت‌شده ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

کد خبر 847441 منبع: مهر برچسب‌ها مردان ثبت احوال خبر مهم زنان

دیگر خبرها

  • رئیسی: هدف رتبه بندی معلمان افزایش شان و منزلت معلم است (فیلم)
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • کشف ۴ میلیارد تومان داروی غیرمجاز و تاریخ گذشته در پردیس
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • ترک مصرف کافئین با ۲ روش ساده
  • کلید اصلی کاهش وزن مشخص شد!