Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@20:39:20 GMT

تحلیلی از مستاجران جدید اصفهان در بهارستان

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۰۷۶۷۴

تحلیلی از مستاجران جدید اصفهان در بهارستان

ایران اسلامی دوم اسفند ماه شاهد برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بود، انتخاباتی که در آن سرنوشت صندلی‌های سبز خانه ملت به دست ملت رقم خورد تا نمایندگان منتخب خود را برای یازدهمین دوره چهار ساله راهی مجلس کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، ایران اسلامی دوم اسفند ماه شاهد برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بود، انتخاباتی که در آن سرنوشت صندلی‌های سبز خانه ملت به دست ملت رقم خورد تا نمایندگان منتخب خود را برای یازدهمین دوره چهار ساله راهی مجلس کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات مجلس در استان اصفهان با مشارکتی ۳۶ درصدی در شرایطی رقم خورد که خبر شیوع ویروس کرونا تنها یک روز قبل از انتخابات و اتفاقاتی که در ماه‌های اخیر در کشور رخ داد در کاهش مشارکت بی‌تأثیر نبود، با وجود این مردم با حضور پای صندوق‌های رأی علاوه بر اثبات اراده و عزم خود در ورود به گام دوم انقلاب، برگ زرین دیگری را در کارنامه پر افتخار شهر گنبدهای فیروزه‌ای ورق زدند.

نتایج نهایی انتخابات مجلس یازدهم

با پایان شمارش آرای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نتایج نهایی حوزه شهرستان اصفهان مشخص شد و در شهرستان اصفهان امیرحسین بانکی‌پورفرد، عباس مقتدایی، مهدی طغیانی، زهرا شیخی حسین میرزایی به ترتیب با کسب اکثریت آرا به مجلس شورای اسلامی راه یافتند.

در دیگر شهرستان‌های اصفهان محمدتقی نقدعلی در خمینی‌شهر با 36 هزار و 55 رأی، پروین صالحی در مبارکه با 12 هزار و 75 رأی، سیدجواد ساداتی‌نژاد در کاشان و آران و بیدگل با 88 هزار و 946 رأی، سید مسعود خاتمی در گلپایگان و خوانسار با 21 هزار و 464 رأی، سمیه محمودی در شهرضا و دهاقان با 20 هزار و 542 رأی، حسینعلی حاجی‌دلیگانی در شاهین‌شهر و میمه و برخوار با  63 هزار و 5 رأی، سیدصادق طباطبایی‌نژاد در اردستان با 13 هزار و 229 رأی، سید ناصر موسوی لارگانی با 26 هزار و 902 رأی در فلاورجان، حسین محمدصالحی در فریدن، فریدون‌شهر، چادگان و بویین‌میان دشت با 26 هزار و 920 رأی، الهام آزاد در نایین و خور و بیابانک با 8 هزار و 570 رأی، در نجف‌آباد ابوالفضل ابوترابی با 57 هزار و 700 رأی و در نطنز و بادرود رحمت‌الله فیروزی‌پور با کسب 11 هزار و 251 رأی به مجلس یازدهم راه یافتند.

*در این میان انتخابات در شهرستان‌های سمیرم و لنجان به دور دوم کشیده شد.

سابقه نمایندگی منتخبان مجلس یازدهم

در بین منتخبان ملت در مجلس یازدهم، نام سید جواد ساداتی نژاد، سمیه محمودی، حسینعلی حاجی دلیگانی، سید صادق طباطبایی نژاد، سید ناصر موسوی لارگانی و ابوالفضل ابوترابی به چشم می‌خورد، آن‌ها نمایندگان فعلی شهر خود در مجلس دهم هستند که در مجلس دور یازدهم هم مشغول به فعالیت خواهند بود.

محمدتقی نقدعلی، پروین صالحی، سید مسعود خاتمی، حسین محمدصالحی، الهام آزاد و رحمت‌الله فیروزی‌پور تا پیش از این سابقه نمایندگی نداشته‌اند و برای اولین بار به مجلس شورای اسلامی راه خواهند یافت.

این بررسی نشان می‌دهد 6 نماینده از 19 نماینده فعلی استان قرار است همچنان در ساختمان بهارستان بمانند و در طرف مقابل حدود دوسوم نمایندگان با نفرات جدید تعویض شوند.

روند افزایشی حضور بانوان اصفهان در مجلس

مقایسه جنسیت نمایندگان در دو دوره گذشته مجلس با دوره یازدهم نشان می‌دهد،  تعداد بانوان در مجلس نهم 2 نفر و در مجلس دهم 3 نماینده نفر بوده است و این تعداد در مجلس یازدهم به 4 نفر می‌رسد.

تعداد نمایندگان زنی که از استان اصفهان در خانه ملت حضور خواهند داشت در طی دو دوره مجلس دو برابر شده است و بانوان توانسته‌اند صاحب جایگاه و مسؤولیت بیشتری در مجلس شورای اسلامی شوند.

میانگین سنی نمایندگان جدید و امیدواری برای جوانان

 میانگین سنی نمایندگان در مجلس اول تا دهم حاکی از آن است که مجلس اول با جوان‌ترین نماینده‌ها کار خود را شروع کرده و مجلس نهم و دهم گوی سبقت را در بالاترین میانگین سنی ربوده‌اند، با این حال بررسی سن نمایندگان مجلس یازدهم نشانگر ورود دوباره قاطبه جوانان به مجلس یازدهم به عنوان اولین مجلس گام دوم انقلاب و رو به پایین آمدن سر نمودار میانگین سنی است.

 

 

 به عنوان مثال میانگین سنی منتخبان مجلس یازدهم در شهرستان اصفهان 45 سال است که در برابر میانگین سنی مجلس دهم 5 سال جوانتر شده، از جمله اقداماتی که در شهرستان اصفهان برای روی کارآمدن جوانان و ورود به مجلس انجام شد، عدم حضور سه نفر از نمایندگان فعلی با شعار جوانگرایی در انتخابات مجلس یازدهم بود.

منتخبان جدید و ما به ازای نمایندگانی که قرار است بروند

برخلاف نمایندگان دور دهم شهرستان اصفهان که تقریباً اکثراً از چهره‌های سیاسی معروف محسوب می‌شدند، نمایندگان دور یازدهم مجلس را بیشتر چهره‌های علمی بدون سابقه خاص و برجسته‌ای در سیاست رقم می‌زند.

در ترکیب فعلی منتخبان مردم حضور زهرا شیخی به عنوان یک لنفولوژیست را شاید بتوان برابر شخصیت علمی حیدرعلی عابدی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان دانست که البته با فوق تخصص‌اش و فعالیت سیاسی و فرهنگی در عین جوانی می‌تواند به اولویت‌های حوزه زنان و سلامت هم بپردازد.

با رفتن چهره‌ای همچون حجت‌الاسلام احمد سالک که بیشتر شخصیتی سیاسی شناخته می‌شد، هیچکدام از نمایندگان جدید چهره سیاسی پررنگی ندارند و از این جهت شاید حجت‌الاسلام میرزایی به واسطه حضورش در تشکل سیاسی در زمان دانشجویی و هم نمایندگی قشر روحانیت نزدیک‌ترین شخص به نماینده ادوار اصفهان باشد.

البته عباس مقتدایی که سابقه حضور در بهارستان را دارد نیز نظر به تحصیلاتش در رشته روابط بین‌الملل بخشی از وجهه سیاسی نمایندگان را بر عهده خواهد داشت.

حضور یک عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان دارای تخصص اقتصاد اسلامی با سابقه پژوهش بر روی راهکاری عبور از تحریم‌های اقتصادی است به نظر می‌رسد می‌تواند جای خالی حمیدرضا فولادگر را پر کند که در این سال‌ها در کمیسیون‌های اقتصادی فعالیت داشت. البته رشته تخصصی طغیانی اقتصاد است و انرژی و توان عملی او در کنار تیم نخبگانی که در سراسر کشور از اتقصاددانان جوان وارد مجلس شده‌اند قطعا باعث می‌شود نتیجه‌ عملکرد و دستاوردهای متفاوتی را برای این نماینده اصفهان پیش‌بینی کرد.

اما امیرحسین بانکی که بیشتر او را به واسطه نویسندگی و پژوهش در حوزه ازدواج و جوانان می‌شناسند یک جنبه متفاوت از سایر نمایندگان فعلی و گذشته اصفهان را تقویت خواهد کرد که بیشتر به حوزه مسائل اجتماعی مربوط خواهد شد.

به نظر می‌رسد فرصت مناسبی است تا نمایندگان جدید اصفهان بتوانند با قرار گرفتن در کنار هم، در بحث قانون‌گذاری پیرامون حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، علمی و اجتماعی که هر کدام در جایگاه خودشان اهمیت بالایی دارند را به صورت مطلوبی ارتقا دهند.

انتهای پیام/۶۳۰۹۵/ج۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی اصفهان جمهوری اسلامی ایران مجلس مجلس شورای اسلامی شهرستان اصفهان یازدهمین دوره انتخابات مجلس میانگین سنی مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۷۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲ حوزه انتخابیه اصفهان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ نتیجه انتخابات ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی در سمیرم و لنجان با رقابت تنگاتنگ نامزد‌ها به دور دوم کشیده شد.


در حوزه انتخابیه سمیرم، سید محمد موسوی و رحیم کریمی و در حوزه انتخابیه لنجان نیز حسین رجایی و اکبر پولادی برای راهیابی به مجلس در دور دوم به رقابت خواهند پرداخت.


مهلت قانونی تبلیغات انتخاباتی نامزد‌ها در حوزه‌هایی که نتیجه به دور دوم موکول شده (از ساعت ۰۰:۰۰ روز پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۳ تا ۰۸:۰۰ صبح روز پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۲۰) خواهد بود.


دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۱ اردیبهشت بطور همزمان در ۲۱ حوزه انتخابیه کشور با رقابت برای ۴۴ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • نقاط قوت و ضعف مجلس یازدهم/ «نظارت» در مجلس آینده تقویت شود
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • تخلیه آب از ۸۰ منزل در شهر اصفهان انجام شد
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم پس از 21 نشست تخصصی
  • پایان نشست‌های آموزشی منتخبان مجلس دوازدهم
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم
  • آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲ حوزه انتخابیه اصفهان
  • مجلس یازدهم نگاه ویژه‌ای به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها داشت
  • مجلس یازدهم در نظارت ضعیف بود