Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@13:42:18 GMT

گام‌های استوار مردم بانه در مقابله با کرونا

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۰۸۰۸۵

گام‌های استوار مردم بانه در مقابله با کرونا

شیوع ویروس کرونا میهمان ناخوانده چینی ها این روزها دامن گیر مردم ایران حتی شهرها و روستاهای دور افتاده کشور شده و تعدادی از مردم در ۲۸ استان کشور را درگیر کرده و ۹۸۷ نفر مبتلا شده و ۵۴ نفر نیز تا ظهر یکشنبه ۱۱ اسفند بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته‌اند.

مردم استان کردستان نیز از خطر ابتلا به این ویروس در امان نبوده و براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آزمایش هشت نفر از بیماران تاکنون مثبت بوده و حدود ۵۰ نفر نیز بخاطر مشکوک بودن در بیمارستان ها تحت نظر هستند ضمن اینکه یک نفر نیز جان خود را از دست داده که هنوز علت دقیق مرگ او که از اهالی شهرستان سقز است، مشخص نشده هر چند او از بیماران مبتلا به کرونا بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان بانه از مهمترین شهرهای مهمان پذیر استان کردستان هر سال در روزهای پایانی اسفند خود را برای پذیرایی از مهمانان نوروزی آماده میکند اما امسال بدلیل شیوع ویروس کرونا بخش زیادی از اقدامات دستگاه‌های اجرایی و مردم برای مقابله با این ویروس معطوف شده است.

لزوم رعایت نکات بهداشتی برای رانندگان

یک راننده اژانس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه احتمال ابتلا به ویروس کرونا زیاد شده موظف هستیم نکات بهداشتی را با دقت رعایت کنیم.

ادریس طاهری با بیان اینکه رانندگان مانند پرسنل بیمارستان ارتباط مستقیمی به افراد دارند، افزود: مواد ضدعفونی کننده همراه خود دارم و هر ۲ ساعت یک بار صندلی و دستگیرهای خودرو را ضد عفونی می‌کنم تا هم سلامت خود و هم آرامش خاطر مسافرین را فراهم کنم.

وی اظهار داشت: در هنگام کار از ماسک و دستکش یک بار مصرف استفاده می کنم با توجه به اینکه دسترسی به این اقلام برای ما مشکل است درخواست می‌کنم مسوولان ناوگان حمل و نقل عمومی در این زمینه کمک کنند چرا که ما بیشترین ارتباط را با شهروندان داریم و احتمال ابتلای به بیماری در بین رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی زیاد است.

شب نشینی‌ها ممنوع

یک بانوی خانه دار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: مردم بانه به شب نشینی و مهمانی ها شبانه عادت دارند اما در ایام اخیر بدلیل شیوع ویروس کرونا برای پیشگیری از انتشار این ویروس همه شب نشینی‌ها و مهمانی‌ها را برای خود ممنوع کردیم حتی فامیل‌های نزدیک هم با هم رفت و آمد ندارند.

رابعه کریمیان با بیان اینکه این روزها تلفنی از حال اقوام و بستگان با خبر می‌شویم، افزود: تمام نکات بهداشتی را در منزل رعایت می‌کنیم و با وجود افزایش قیمت اقلام بهداشتی برای پیشگیری مجبوریم به هر قیمتی تهیه کرده و استفاده کنیم.

وی اظهار داشت: نوعی خود قرنطینه در منازل بسیاری از اهالی شهر حاکم است و تنها مواقع ضروری از منزل خارج می‌شویم و هنگام بازگشت ضمن شستشوی کامل دست ها، البسه خود را تعویض و دیگر وسایل را ضد عفونی می‌کنیم.

بازار سیاه اقلام پیشگیری از کرونا

مسوول یک داروخانه در بانه هم می‌گوید: اقلام پیشگیری از ویروس کرونا وارد بازار سیاه شده و بدست دلالان می‌چرخد ماسک در هیچکدام از داروخانه ها موجود نیست و برای تهیه مواد ضدعفونی کننده و دستکش هم با مشکل مواجه هستیم.

سعداله سحرخیز با بیان اینکه تهیه ماسک حتی برای پرسنل داورخانه سخت است، افزود: هیچکدام از داروخانه ها نمی‌توانند بیش از ۱۰ کارتون ماسک ذخیره کنند اما شرکت‌های توزیع کننده ماسک ذخیره زیادی دارند که به نظر می‌رسد این اقلام توسط افراد خاص که به آسانی به آن دسترسی دارند خریداری و وارد بازار سیاه می شود.

وی با اشاره به وجود دلالان اقلام بهداشتی از جمله ماسک و دستکش در بازار اظهار داشت: برخی از افراد برای خرید ماسک با قیمت چند برابر به ما مراجعه می‌کنند که با توجه به اینکه فاکتور خرید رسمی ارائه نمی‌دهند از خرید این اقلام معذوریم.

سحرخیز ادامه داد: آخرین قیمت ماسک فیلتر دارد ۶ هزار تومان بود که الان به ۲۷ هزار تومان افزایش یافته که با توجه به اینکه نمی‌توانیم به این قیمت به مردم بفروشیم لذا خرید هم نمی‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه روزانه بیش از ۵۰۰ نفر برای تهیه ماسک به داورخانه مراجعه می‌کنند،  گفت: قیمت دستکش همچنان ثابت مانده ولی برای تهیه مواد ضدعفونی کننده با مشکل مواجه هستیم و روزانه تعداد محدودی محلول با سهمیه توزیع می شود که در زمان محدودی به فروش می‌رسد.

وی با بیان اینکه بدلیل تجربه سال‌های گذشته تاکنون به بحران کمبود اقلام پیشگیری از بیماری های ویروسی مواجه نشدیم، افزود: این بحران همه گیر و کمبود این اقلام جهانی شده و حتی کشورهای پیشرفته نیز با کمبود ماسک و اقلام ضدعفونی کننده در بازار مواجه هستند.

اقدامات پیشگیرانه دستگاه‌های اجرایی بانه

سرپرست فرمانداری بانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تاکنون موارد مثبتی از ابتلا به بیماری کرونا مشاهده و گزارش نشده است، گفت: گام‌های مهمی در مقابله با شیوع ویروس کرونا انجام شده و همه دستگاه های اجرایی اقدامات پیشگیرانه خود را در راستای وظایفی که دارند، انجام می‌دهند.

محمد امین زاده افزود: نصب بنرهای در مورد اقدامات پیشگیرانه در مقابله با ویروس کرونا، ارائه نکات بهداشتی از طریق مراکز بهداشتی به مردم آماده سازی بخشی از بیمارستان رازی برای مواقع ضروری و اطلاع رسانی از طریق پیامک به مردم از جمله اقداماتی است که در راستای پیشگیری از ویروس کرونا انجام شده است.

وی اظهار داشت: برگزاری تمام تجمعات از جمله مراسم ها، نمایشگاه ها، نماز جمعه و جماعت، مراسم ترحیم و عزاداری و برنامه‌های ورزشی و فرهنگی تا اطلاع ثانوی ممنوع شده و همچنین در راستای مقابله با شیوع ویروس کرونا ملاقات عمومی بیماران در بیمارستان‌های رازی و صلاح الدین ممنوع است.

امین زاده ادامه داد: در روستاها نیز از طریق دهیاران اطلاع رسانی شده و آموزش های لازم برای رعایت نکات بهداشتی با همکاری خانه های بهداشت و دهیاران به روستانشینان ارائه شده است.

وی با بیان اینکه ضدعفونی مکان‌های عمومی در دستور کار ستاد مقابله با ویروس کرونا قرار گرفته است، یادآور شد: در جایگاه‌های سوخت، سوختگیری توسط متصدیان انجام می‌شود همچنین دستگاه‌های خود پرداز بانک‌ها نیز به صورت مستمر ضدعفونی می‌شوند.

سرپرست فرمانداری شهرستان بانه اضافه کرد: اماکن عمومی شهرستان شامل قلیان سراها، قهوه خانه ها، تالارهای عروسی، سالن همایش و مراسم عمومی، باشگاه ها و استخرهای شنا از روزهای نخست شیوع ویروس کرونا تعطیل شده است.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه فعالیت نانوایی ها، رستوران ها و سالن های غذا خوری ضروری است دستورات لازم مبنی بر رعایت تمام نکات بهداشتی به این واحدها ابلاغ شده ضمن اینکه نظارت دقیقی بر فعالیت شان داریم و با متخلفین به شدت برخورد می‌شود.

سپرست فرمانداری بانه تاکید کرد: با همت خیرین شهرستان ۱۰۰ میلیون ریال ملزومات بهداشتی برای پرسنل بیمارستان ویژه بخش کرونا خریداری و اهدا شده است.

امین زاده به وجود فعالیت افرادی که منازل خود را به صورت شبانه اجاره می‌دهند نیز اشاره کرد و افزود: پلمب خانه های استیجاری غیر مجاز در دستور کار قرار گرفته به آنهایی هم که با مجوز اداره میراث فرهنگی منازل خود را اجاره می‌دهند ملزم به رعایت نکات بهداشتی شده‌اند.

آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور ۹۷۸ نفر است که ۱۷۵ نفر ظرف روزهای گذشته بهبود یافته و ۵۴ نفر هم فوت کرده‌اند.
بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۶۶۳ تن را گرفته است.
این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان نبینند.
تاکنون ۶ نمونه از ویروس کرونا در جهان کشف شده و با این مورد آخر، تعداد آنها به هفت مورد رسیده‌ است؛ این ویروس جزو خانواده بزرگی از ویروس‌هاست که از سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود؛ این ویروس در معمولی‌ترین حالت باعث سرماخوردگی می‌شود و نشانه‌های ابتلا به آن در انسان تب، سرفه و تنگی نفس است.
کرونا مثل سایر ویروس‌های تنفسی است که در افراد دارای نقص ایمنی مانند بیماران دیابتی، دیالیزی و دارای بیماری‌های خود ایمن می‌تواند خطرناک باشد و مرگ‌ و میر آن تاکنون بیشتر از سه درصد مبتلایان نیست.   

 شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا کردستان بانه بهداشت و سلامت پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا کردستان بانه بهداشت و سلامت ویروس کرونا کردستان بانه بهداشت و سلامت شیوع ویروس کرونا ضدعفونی کننده نکات بهداشتی خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۸۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار، در خصوص مخاطره‌ شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری هشدار داد.

برات الله زیدآبادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به گسترش آنفلوانزی فوق حاد پرندگان در مناطق مختلف جهان و بروز این بیماری در حیوانات پستاندار مانند گاو شیری نشان می‌دهد که این ویروس جهش یافته است و همین موضوع نگرانی‌هایی را در جامعه بین‌المللی ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: ویروس آنفلوانزا انواع مختلفی دارد؛ بعضی از آن‌ها فقط پرندگان را مبتلا می‌کند و برخی علاوه بر پرندگان سبب بیماری انسان هم می‌شوند. به این دلیل است که آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام شناخته شده است.

  رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار ضمن اشاره به افزایش موارد بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاوهای شیری، گفت: گاوهای بیمار ممکن است دارای علامت یا بدون علامت باشند  ولی ویروس بیماری عمدتاً در شیر و بافت پستانی یافت می‌شود و دوره کمون بیماری بسته به روش مواجهه، دز ویروس و مرحله شیرواری از ۱۲ تا ۲۱ روز متغیر است.

 وی همچنین در مورد علائم بیماری آنفلوانزا در گاوهای شیری اظهار کرد: کاهش تولید شیر در سطح گله، کاهش مصرف خوراک همزمان با کاهش حرکات شکمبه و نشخوار، ترشحات شفاف‌بینی، ضعف، تب، دهیدراتاسیون و مدفوع چسبناک یا شل غیرطبیعی از علائم این بیماری است.

 زیدآبادی ادامه داد: شیر گاوهایی که به فرم شدید بیماری مبتلا هستند مانند آغوز، غلیظ‌تر بوده یا اصلاً شیر تولید نمی‌کنند. همچنین گاوهای مسن در اواسط شیردهی از گاوهای جوان و تازه‌زا یا تلیسه حساس‌تر هستند.

 رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: پاستوریزاسیون احتمالاً ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در شیر غیرفعال می‌کند و مبارزه با این بیماری زمانی موفق است که تمام کسانی که با پرندگان و دام‌ها در ارتباط هستند (روستاییان، کارکنان مرغداری‌های صنعتی و سنتی، کارکنان کشتارگاه‌ها، و مصرف‌کنندگان و...) آگاهی خود را افزایش دهند. ضوابط بهداشتی را رعایت نمایند و با شبکه دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ذرات ویروس شناسایی شده در شیر قادر به آلوده کردن انسان باشد وجود ندارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • جمع آوری ۱۰ هزار تن اقلام بهداشتی و درمانی برای مردم غزه
  • اسب تروجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • ۸ سد کردستان سرریز شد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • افزایش ۱۰ درصدی حجم آب سد‌های کردستان