Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@13:41:00 GMT

فوت‌شدگان کرونا را چگونه غسل بدهیم تا مبتلا نشویم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۰۹۱۱۱

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین فلاح‌زاده، کارشناس مسائل شرعی با سپاس از زحمات کلیه پزشکان، پرستاران و مسئولان امور اجرایی و بهداشتی کشور برای زحماتی که این روز‌ها برای پیشگیری و درمان مبتلایان به بیماری کرونا کشیده‌اند، آخرین نظر فقهی ارائه شده درخصوص چگونگی غسل و کفن و دفن میتی که بر اثر بیماری کرونا جان خود را از دست داده است را تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در میان سوال‌های مکرری که از افراد مختلف، حوزه‌های علمیه، مراکز بهداشتی، آرامستان‌های کشور و بازماندگان افراد متوفی می‌شود، مسئله غسل، تیمم و کفن و دفن آن‌ها بار‌ها تکرار شده است. به همین دلیل جلسه‌ای در دانشگاه علوم پزشکی قم با حضور معاون این دانشگاه که اکنون ریاست کمیته آموزش بحران کرونا را در استان قم بر عهده دارد و همچنین مسئول نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی قم، نمایندگانی از دفتر مقام معظم رهبری، نماینده‌ای از بخش استفتائات دفتر مقام معظم رهبری، نماینده‌ای از موسسه موضوع شناسی احکام فقهی حوزه علمیه قم و مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی قم، در هماهنگی با نمایندگی برخی از مراجع تقلید، تشکیل شد.

به گفته فلاح‌زاده در این جلسه مقرر شد برای تجهیز افرادی که به واسطه کرونا از دنیا می‌روند، تجهیز میت - غسل، حنوط، کفن، نمازخواندن و دفن میت - تا جایی‌که ممکن باشد غسل انجام شود و اگر غسل دادن با صرف هزینه و اندکی تاخیر باشد یا آب را بتوانند در جایگاه خاصی کنترل کنند تا بیماری منتقل نشود، غسل انجام شود، اما اگر واقعا این کار سختی و مشقت دارد نوبت به تیمم می‌رسد.

این کارشناس مسائل دینی در توضیح چگونگی تیمم فردی که بر اثر بیماری کرونا فوت شده است، بیان کرد: لازم است یک نفر طلبه مرد و یک خواهر که آشنا به این مسائل باشد با هماهنگی بیمارستان‌ها و حوزه‌های علمیه حضور داشته باشند. بلافاصله بعد از مرگ آن بیمار با دست خود میت، سریع او را سه بار تیمم بدهند. نخستین بار، بدل از غسل با آب سدر، دومی بدل از غسل با آب کافور و سومی با آب خالص، و میت را با دست خودش تیمم و حنوط کنند. میت را با لباس -اگر امکان بیرون آوردن لباس نباشد- کفن کنند و در کاور بگذارند و به طور خلاصه برای او نماز میت خوانده و برای دفن انتقال داده شود.

خاطر بازماندگان مکدر نشود

به گفته فلاح‌زاده، با تیمم میت، تمام تجهیز او به طور مختصر و با فاصله زمانی بسیار کوتاه انجام داده می‌شود. او توضیح داد:، زیرا با این روش، همه واجبات شرعی انجام شده و فقط غسل تبدیل به تیمم شده است که در مواقعی که امکان غسل نباشد میت را باید تیمم داد. این شاید راهی باشد برای انجام وظیفه شرعی برای افرادی که به واسطه بیماری کرونا فوت کرده‌اند که احتمال انتقال آن به دیگر افراد دیگر زیاد است. خاطر بازماندگان آن‌ها نیز مکدر نشود؛ زیرا به مقدار واجب شرعی، میت تجهیز و اعمال به جا آمده است.

او توضیح داد: همچنین مسائلی که عزیزان پزشک بابت انتقال بیماری نگران آن هستند، با روش تیمم به حداقل تقلیل پیدا می‌کند و مسئولان می‌توانند در فاصله کوتاه در بیمارستان، در حالی که لباس خاص پیشگیری از انتقال بیماری بر تن دارند، با دست میت، او را تیمم دهند.

* ایرنا

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بیماری کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۰۹۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانیت پوچتینو: وی‌اِی‌آر بارها به من و تیمم آسیب زده

به گزارش "ورزش سه"، چلسی امشب برابر استون ویلا به تساوی ۲-۲ رسید. آنها ابتدا دو گل دریافت کردند اما به بازی برگشتند و حتی در لحظات پایانی هم توسط اکسل دیساسی موفق به زدن گل سوم شدند اما داور پس از بازبینی صحنه، آن را به دلیل خطای بنوا بادیاشیل که توپ را ارسال کرده بود، رد کرد. پوچتینو پس از بازی با عصبانیت از داوران انتقاد کرد.

عصبانیت‌تان در پایان بازی؟
چرا عصبانی نباشم؟ ما گل سوم را زدیم اما داور با VAR آن را رد کرد. فکر می‌کنم همه کسانی که بازی را تماشا کردند احساس ناامیدی می‌کنند. وقتی داور چیزی نمی‌بیند و سپس با کمک VAR می‌رود تا دوباره صحنه را ببیند باید یک تصمیم بهتر بگیرد. نه اینکه یک اشتباه بزرگ‌تر مرتکب شود.
من هیچ چیز بدی نمی‌گویم. باور‌نکردنی است، مسخره است. قبول کردنش سخت است.

از کلیت VAR ناراضی هستید؟
من قبلا هم گفته‌ام. ایده خوب است اما باید از آن درست استفاده شود. دو هفته پیش مقابل منچستر سیتی در محوطه آنها هند شد و داور پنالتی نگرفت. وی‌ای‌آر به من، تیمم، هواداران، فوتبال انگلیس و وجهه آن آسیب جدی وارد کرده است.

داور به شما چیزی گفت؟
داور فقط گفت خطا بود ولی بروید صحنه را ببینید. اگر همه برخوردهای این چنینی خطا گرفته شود، نه ما و نه هیچ تیم دیگری با ۱۱ بازیکن بازی را به پایان نمی‌رساند.

عملکرد تیم؟
عملکرد در کل واقعا خوب بود. ما بر بازی مسلط بودیم. در نیمه اول با اشتباهات فردی دو گل دریافت کردیم اما سپس به بازی برگشتیم. بازی مقابل استون ویلا واقعا سخت است.

برنامه‌ها برای تابستان؟
ما باید بازیکنان را ارزیابی کنیم و برای آینده پیش‌بینی کنیم که چکار کنیم، اما این موضوعی است که مالکان، مدیران ورزشی و ما باید با هم درباره‌اش صحبت کنیم. ما آماده صحبت هستیم و فقط باید ببینیم چه زمانی صحبت خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • عصبانیت پوچتینو: وی‌اِی‌آر بارها به من و تیمم آسیب زده
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید