Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:24:45 GMT

سرما، عمر ویروس کرونا را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۲۱۹۳

سرما، عمر ویروس کرونا را افزایش می‌دهد

دکتر حمیدرضا نجاری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه مدت زمان عمر ویروس کرونا به میزان رطوبت، دمای هوا و نور مستقیم خورشید بستگی دارد لذا با گرمتر شدن و بالا رفتن درجه حرارت هوا از ۲۵ درجه، شاهد کاهش عمر این ویروس خواهیم بود اما متاسفانه سرمای هوا، حیات ویروس کرونا را در محیط بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه کرونا یک ویروس نوپدید بوده و اطلاعات ما نیز تنها محدود به محل ظهور این بیماری، یعنی کشور چین است، تصریح کرد: با توجه به اینکه براساس مطالعات سازمان جهانی بهداشت، حداکثر عمر و فعالیت این ویروس تا اردیبهشت ماه سال آینده پیش‌بینی شده، شهروندان ما باید با رعایت بهداشت فردی و عمومی حرکت سریع این بیماری را کند کنند و برای مبارزه و ریشه‌کنی آن نیز نیازمند همکاری همه آحاد جامعه هستیم.

دکتر نجاری، روند میزان افراد بستری شده ناشی از مشکلات تنفسی در قزوین را رو به افزایش دانست و تصریح کرد: البته این مساله طبیعی است چرا که افراد بالاخره در جامعه زندگی و کار می‌کنند و ما نیز ملزم به اطلاع رسانی در خصوص این بیماری هستیم اما نباید با نگرانی و وحشت به این مساله نگاه کرد و به آن پرداخت چرا که می‌توان با رعایت موارد بهداشتی از شیوع آن جلوگیری به عمل آورد.

به گفته وی، با وجود آنکه در فصل سرما قرار داریم و این مساله کمک بزرگی در رشد و تکثیر ویروس کرونا می‌کند اما با رعایت موارد بهداشتی تا حدود بسیار زیادی از تکثیر این بیماری نیز جلوگیری می‌کنیم.

این متخصص بیماری‌های یادآور شد: با توجه به اینکه عفونت‌های تنفسی مانند آنفولانزا، سرماخوردگی و یا حتی سرفه فصلی بوده و قابل مهار هم هستند اما رطوبت، هوای سرد و حتی شهروندان به خصوص در فصل سرما در روند همه‌گیری آن مهم بوده که با همکاری و رعایت بهداشت فردی و محیطی می‌توان از انتقال سریع آن جلوگیری به عمل آورد.

نجاری با بیان اینکه، هوای سرد باعث بروز بیماری‌های سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود که این مساله ما را بیشتر در معرض ابتلا به ویروس کرونا نیز قرار می‌دهد، افزود: متاسفانه بسیاری از بیماری‌های تنفس از جمله کرونا، بر اثر انتشار سرفه و عطسه فرد مبتلا در هوا ایجاد شده و وقتی هوا سرد و خشک می‌شود، احتمال انتقال و سرعت بیشتر این بیماری نیز می‌رود.

تاکنون هشت بیمار قطعی کرونا در قزوین شناسایی شده که ۲ تن از آنان جان خود را از دست داده‌اند.

برچسب‌ها ویروس کرونا استان قزوین بیماری پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا استان قزوین بیماری ویروس کرونا استان قزوین بیماری ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۲۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

ایتنا - آیا یک خشم طوفانی می‌تواند بر قلب تاثیر‌ بگذارد؟
تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که بین دوره حاد خشم و افزایش خطر حمله قلبی رابطه‌ وجود دارد. محققان مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا، دانشکده پزشکی ییل، دانشگاه سنت جان در نیویورک و سایر موسسات به بررسی دلیل این ارتباط پرداخته‌اند.

برای پاسخ به این سوال، محققان باید تعدادی را عصبانی می‌کردند. آن‌ها ۲۸۰ جوان سالم را برگزیدند و آن‌ها را به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم کردند: یک گروه کنترل که با صدای بلند اعداد را می‌شمردند و از لحاظ احساسی در حالت خنثی بودند و گروه‌های دیگر که وقایعی که آن‌ها را عصبی، غمگین و مضطرب می‌‌کرد، به خاطر می‌آوردند. محققان قبل از شروع این تحقیق و در فواصل ۱۰۰ دقیقه‌ای، از شرکت‌کنندگان آزمایش خون گرفتند و جریان و فشار خون آن‌ها را اندازه‌گیری کردند.

طبق نتایج این تحقیق، که روز چهارشنبه در مجله قلب آمریکا (Journal of the American Heart Association) منتشر شد، خشم واقعا می‌تواند بر قلب تاثیر بگذارد، زیرا نحوه عملکرد رگ‌‌های خونی را مختل می‌کند.

پژوهشگران متوجه شدند که توانایی رگ‌های خونی برای گشاد‌ شدن در افراد گروه عصبانی، در مقایسه با گروه کنترل، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. این قابلیت رگ‌ها در گروه‌های غمگین و مضطرب تغییری نکرد.

گشاد شدن رگ‌ها از طریق سلول‌های اندوتلیال که داخل رگ‌های خونی را پوشانده‌اند، تنظیم می‌شود. رگ‌ها با منبسط و منقبض شدن‌، جریان خون را به قسمت‌های بدن که به آن نیاز دارند، افزایش یا کاهش می‌دهند. طبق این تحقیق، تنها مشکل گشاد شدن رگ‌های خونی بود.

اختلال در نحوه گشاد‌ شدن رگ‌های خونی از علائم اولیه آترواسکلروز به شمار می‌رود که در واقع تجمع چربی و کلسترول (پلاک) روی دیواره سرخرگ‌ها است که شریان‌ها را سفت می‌‌کند. آترواسکلروز می‌تواند به بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و اختلالات کلیوی منجر شود.

دکتر هالی میدلکاف، متخصص قلب و استاد دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای ایالات متحده، می‌گوید ‌نتایج این پژوهش به پزشکان کمک می‌کند بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی را که مشکل کنترل خشم دارند، تشویق کنند که از طریق یوگا، ورزش، درمان‌های شناختی‌رفتاری یا سایر تکنیک‌های شناخته‌شده، خشمشان را مهار و مدیریت کنند.

البته محققان تاکید می‌کنند که این پژوهش آزمایشگاهی مطالعه‌ای پایه و اولیه است و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد. برای مثال دانشمندان هنوز دقیقا نمی‌دانند خشم چگونه گشاد شدن رگ‌های خونی را مختل می‌کند و این در مطالعات بعدی بررسی خواهد شد.

ضمن اینکه محققان به‌عمد شرکت‌کنندگانی را انتخاب کردند که سالم بودند و به بیماری قلبی یا سایر بیماری‌های مزمن مبتلا نبودند، زیرا این بیماری‌ها می‌توانست نتایج را مخدوش کند. این اگرچه نقطه قوت تحقیق است، محدودیت هم به شمار می‌رود، زیرا ممکن است نتایج آن برای افراد مسن و بیمار صدق نکند.  

به باور کارشناسان این تنها قدم اول است و تحقیقات آینده باید روی جمعیت‌ مبتلایان به بیماری‌های قلبی‌عروقی، مبتلایان به دیابت و نیز افراد ساکن مناطق روستایی و از اقلیت‌های قومی و نژادی مختلف نیز انجام شوند.

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند