Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید عسگری نژاد، رئیس گروه بهره برداری از تأسیسات آبی شرکت منابع آب ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه تعداد سدهای مهم در حال بهره برداری کشور ۱۹۳ است که ظرفیتی معادل ۵۰.۵ میلیارد متر مکعب دارد، گفت: مقادیر ورودی آب به سدهای کل کشور از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۹ اسفند ۹۸ معادل ۱۸.۵ میلیارد متر مکعب بوده است که در مقایسه در مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: میزان خروجی آب از سدهای کشور از ابتدای سال آبی تا تاریخ ۹۸.۱۲.۹ معادل ۱۷ میلیارد متر مکعب بوده است این در حالی است که مقادیر خروجی نسبت به سال گذشته در بازه زمانی مشابه یک درصد افزایش را تجربه کرده است.

به گفته این مقام مسئول در تاریخ ۹۸.۱۲.۹ موجودی آب مخازن سدهای کشور معادل ۲۹.۸ میلیارد متر مکعب است که این موجودی نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر میزان پرشدگی مخازن سدهای کشور در تاریخ ۹ اسفند سال جاری حدود ۵۹ درصد است.

رئیس گروه بهره برداری از تأسیسات آبی شرکت منابع آب ایران با اشاره به اینکه موجودی مخازن کشور نسبت به هفته گذشته ۲ هزار و ۱۵۰ میلیون متر مکعب افزایش داشته است، اظهار داشت: ۳۷ سد کشور بیش از ۹۰ درصد پرشدگی دارد و ۴۵ سد هم کمتر از ۴۰ درصد پرشدگی دارد.

نقش پررنگ سدها در مدیریت سیلاب

این مقام مسئول ادامه داد: در چند مرحله سیلاب مهم که در سال آبی جاری اتفاق افتاد سدهای کشور نقش پررنگی در مهار، ذخیره سازی و تنظیم آب ناشی از جریانات سیلابی ایفا کردند.

عسگری افزود: برنامه ریزی منابع و مصارف سدها با دو رویکرد کلی تأمین حداکثری در شرایط خشکسالی و ذخیره سازی حداکثری در شرایط ترسالی انجام می‌شود. به این معنا که در شرایطی که آورده‌های پیش بینی شده به مخزن به دلیل وقوع خشکسالی محقق نشد برنامه ریزی به شکلی بازنگری می‌شود که بتوان به حدی که تهدیدی برای مسائل فنی، کمی و کیفی آب شرب وجود نداشته باشد از ذخایر آب مخازن بهره مند شد.

به گفته این مقام مسئول در شرایط ترسالی و وقوع سیلاب‌ها نیز مهار آب و حداکثر ذخیره سازی توسط مخازن سدها انجام می‌شود که بتوان از منابع آب ذخیره شده برای تأمین مصارف در ایام آتی بهره برد و همچنین جریانات لحظه‌ای و تداوم سیلاب‌های مخرب را توسط مخزن مهار و مدیریت کرد.

کد خبر 4866587 عرفانه تاجیکی

منبع: مهر

کلیدواژه: سدسازی ذخیره آب سدها بارش برف بارش باران ویروس کرونا بانک مرکزی ایران قیمت دلار قیمت نفت بورس تولید نفت بازار سهام وزارت جهاد کشاورزی گمرک ایران قیمت یورو وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت سکه بهار آزادی بورس تهران نظام بانکی میلیارد متر مکعب سدهای کشور تاریخ ۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۲۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، امیر جمشیدی ظهر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در فروردین ماه ۱۴۰۳، ۴۳۵ هزار و ۲۲۹ تن کالا به ارزش ۱۵۵ میلیون و ۶۲۴ هزار دلار از طریق گمرکات مازندران وارد کشور شد.

جمشیدی اظهار داشت: ذرت دامی با ارزش ۹۶ میلیون دلار، جو دامی با ارزش ۲۰ میلیون دلار، چربی‌ها و روغن های حیوانی و نباتی با ۲۵ میلیون دلار، کک نفتی با ارزش ۳ میلیون دلار و چوب با۳ میلیون دلار مهم‌ترین اقلام عمده وارداتی به گمرکات مازندران در مدت یادشده هستند.

وی بیان داشت: امارات حدوداً ۲۲۶ هزار تن کالا به ارزش ۷۸ میلیون دلار، روسیه ۷۷ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ دلارمیلیون، ترکیه با ۱۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۱ میلیون دلار، انگلستان با سه هزار تن کالا به ارزش ۳ میلیون و ۵۹۱ هزار دلار و سنگاپور با ۸ هزار تن کالا به ارزش ۲میلیون دلار پنج کشور اول طرف معامله در حوزه واردات به گمرکات مازندران بودند که در مجموع ۴۱۵ هزار تن از وزن و ۱۴۹ میلیون دلار از ارزش کالاهای وارداتی گمرکات مازندران در فروردین ماه سال‌جاری مربوط به این کشورها است.

واردات کالا از این پنج کشور ۹۵ درصد از کل وزن و ۹۶ درصد از کل ارزش واردات گمرکات مازندران را دربرمی‌گیرد.

وی با اشاره به واردات کالاهای اساسی از گمرکات مازندران اظهار داشت طی این مدت ۴۱۳ هزارتن کالای اساسی شامل ذرت دامی، جو دامی، چربی ها وروغن های حیوانی و نباتی و خوراک آماده دام به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۶۶۶ هزار دلار از طریق کمرکات نوشهر، امیرآباد و فریدونکنار وارد کشور شده که از نظر وزنی ۶۳ درصد و از نظر ارزشی ۲۷ درصد رشد را نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ نشان می دهند.

کد خبر 6093106

دیگر خبرها

  • ایجاد ۵ هزار مترمکعب ظرفیت مخازن آب در طرح جهاد آبرسانی به روستا‌های کردستان
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد/ ورودی مخازن همچنان دارای ۸ درصد
  • بهره برداری از سدهای کمندان و تاج امیر در سال جاری
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟