Web Analytics Made Easy - Statcounter

انصراف محمد توفیق علاوی از تشکیل کابینه بار دیگر عراق را وارد چرخه وضعیت مبهم سیاسی در آینده کرده که یکی از تبعات آن می‌تواند شکل‌گیری مجدد تظاهرات خیابانی و تشدید اوضاع نابسامان سیاسی و اقتصادی در این کشور باشد. ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۹ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ٬  شب گذشته محمد توفیق علاوی گزینه معرفی شده از سوی جریان سائرون و ائتلاف فتح پس از آنکه تلاشهایش برای جلب اعتماد برخی گروههای سیاسی از جمله سنی و کرد به نتیجه نرسید طی نامه‌ای به برهم صالح رئیس جمهور این کشور از نامزدی برای این پست انصراف داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استعفا پس از آن صورت گرفت که نشست پارلمان عراق پس از چند بار تعویق قرار بود روز یکشنبه (11 اسفند) برگزار شود اما به‌ دلیل به حدنصاب نرسیدن تعداد نمایندگان حاضر در صحن پارلمان(108 نفر از مجموع 329 نماینده) برگزار نشد.

علاوی در نامه‌ای که در این خصوص به برهم صالح نوشته، آورده است: زمانی که مأمور تشکیل کابینه شدم به ملت عراق وعده داده بودم در صورتی که تحت فشارهای سیاسی قرار بگیرم از مأموریت تشکیل کابینه کنار خواهم کشید. گروهی که غرق در فسادند و با طائفه‌گرایی تجارت می‌کنند، اولین متضررین این روند سیاسی خواهند بود.

«توفیق علاوی» از تشکیل دولت جدید عراق کنار کشید+ متن استعفا

 

برهم صالح نیز در بیانیه‌ای ضمن پذیرش درخواست انصراف علاوی گفت که به ‌استناد بند 76 قانون اساسی عراق گفتگو‌های خود را با گروه‌های سیاسی برای انتخاب نخست وزیر جدید از امروز دوشنبه آغاز خواهد کرد.

رئیس جمهوری عراق در ادامه تاکید کرد شرایط دشوار کنونی کشور مستلزم موضع‌گیری ملی و مسئولانه همگان است تا شخصیت جایگزین نخست‌وزیری در سطح مردمی و پارلمانی از مقبولیت مطلوب برخوردار باشد و دولت موقتی تشکیل دهد که به مسئولیت خود در قبال شهروندان پایبند بوده و انتخابات پارلمانی زودهنگام را برگزار کند.

بر اساس قانون اساسی، رئیس جمهور موظف است تا 15 روز آینده نخست وزیر جدید را معرفی کند.

واکنش‌ها

مقتدی صدر به عنوان حامی اصلی توفیق علاوی که پیش از این حتی تهدید کرده بود اگر وی رای نیاورد منطقه خضرا و پارلمان را به محاصره در خواهد آورد در این خصوص در صفحه مجازی خود در توییتر ضمن تقدیر از علاوی، کناره گیری او را از سمت نخست وزیری نشانه علاقه او به عراق دانسته و عنوان کرد که با کناره گیری خود نشان دادی دنبال خیر و صلاح عراق هستی.

وی در ادامه نسبت به آنچه او زیاده خواهی‌ها و سهم خواهی‌های احزاب سیاسی عراقی دانست، انتقاد کرد.

واکنش مقتدی صدر به استعفای علاوی

 

دفتر عادل عبدالمهدی نخست‌وزیری عراق نیز با صدور بیانیه‌ای موضع‌گیری جدید «عادل عبدالمهدی» درخصوص تداوم اداره دولت پیشبرد امور و اعلام آن به گروه‌های سیاسی را تکذیب کرد.

در بیانیه دفتر نخست‌وزیری عراق آمده است، اخبار دست به دست شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر موضع‌گیری جدید عبدالمهدی و اعلام آن به فراکسیون‌های سیاسی درباره تداوم اداره دولت پیشبرد امور بی پایه و اساس است.

این بیانیه پس از آن منتشر شد که برخی اخبار از تمایل عبدالمهدی برای ادامه وضعیت فعلی حتی پس از پایان مهلت دولت پیشبرد امور در روز دوم مارس حکایت می‌کرد.

دلایل عدم همراهی کُردها و اهل سنت با علاوی

آنچه به طور رسمی منتشر شده نشان می‌دهد که کُردها و اهل سنت تمایلی به نخست وزیری محمد توفیق علاوی با توجه به روند در پیش گرفته شده از سوی وی نبودند.

نارضایتی آنها از سهم مورد انتظارشان در دولت و عدم توجه علاوی به این مسئله بود اگرچه مسائلی را نیز مطرح می‌کردند و دلایلی نیز برای مخالفت خود ذکر می‌کردند.

از جمله اینکه:

«محمد الکربولی» از سران ائتلاف القوی العراقیه به ریاست محمد الحلبوسی در این خصوص عنوان کرده است که اختلاف این تشکل سیاسی با علاوی بر خلاف آنچه در رسانه‌ها مطرح شده به برنامه دولت علاوی مربوط می‌شود.

او گفت که موضوع این نیست که ما می‌خواهیم وزرای خودمان را به او تحمیل کنیم، بلکه مسئله این است که برنامه دولت وی مبهم است و در آن به مطالبات مناطق سنی نشین که از جنگ با تروریسم آسیب‌های بسیار دیده‌اند و نیز مسائل مهمی مانند بازگشت آوارگان و تعیین تکلیف افراد مفقود الاثر در این برنامه دیده نمی‌شود.

گزارش|نخست‌وزیر جدید عراق و خواسته‌های نامعقول برخی جریانات سیاسی

 

همچنین «حسن السعدون» از سران حزب دموکرات کردستان نیز در این خصوص اعلام کرده بود  که کُردها می‌خواهند که تمایزات کُردها به عنوان یک اقلیم که در قانون اساسی گنجانده شده در کابینه لحاظ شود.

اگرچه پشت پرده این مخالفتها را باید در موارد دیگری دید. همانطور که در بخشی از متن نامه انصرافی علاوی روشن است که عنوان می‌کند:

هنگامی که مکلف شدم به ملت قول دادم در صورتی که شاهد فشارهای سیاسی به‌منظور تحمیل دستور کار مشخص بر دولت باشم ، این تکلیف را ترک خواهم کرد، حال آنکه عزم خود را برای تشکیل آن جزم کرده تصمیم داشتم دولتی مستقل برای کار و فعالیت به‌دور از تعهدات حزبی و یا فشارها تشکیل دهم تا خواسته‌های ملت را جامه عمل بپوشانم.

من کاملاً اطلاع دارم پافشاری بر این شرط مرا مکلف خواهد کرد تا کار دولتم را ادامه دهم زیرا در این صورت طرف‌هایی که غرق فساد هستند و با طایفه‌گرایی و مسائل نژادی تجارت می‌کنند، اولین طرف‌های متضرر خواهند بود، بنده اگر امتیازدهی می‌کردم، بی‌شک اکنون به‌طور مستقیم کار خود را به‌عنوان نخست وزیر آغاز کرده بودم.

گزینه های احتمالی

پس از اعلام کناره گیری علاوی گمانه زنی‌ها برای تعیین گزینه جدید آغاز شده و احتمالاً طی روزهای آینده بر تعداد نامزدها افزوده شود.

اما در حال حاضر می‌توان با استناد به اظهارات حیدر الملا فعال سیاسی و نماینده سابق مجلس عراق گفت که نام دو کاندیدا بر سر زبانها افتاده: یکی، مصطفی الکاظمی رئیس دستگاه اطلاعات عراق و دیگری نعیم السهیل رئیس دفتر ریاست جمهوری. هر چند از گذشته نیز برخی نامها مانند عبدالوهاب الساعدی فرمانده مبارزه با تروریسم در عراق نیز مطرح بوده است.

انصراف محمد توفیق علاوی از تشکیل کابینه بار دیگر عراق را وارد چرخه وضعیت مبهم سیاسی در آینده کرده که یکی از تبعات آن می‌تواند شکل گیری مجدد تظاهرات خیابانی و تشدید اوضاع نابسامان سیاسی و اقتصادی در این کشور باشد.

وضعیتی که با همفکری بیشتر جریانات شیعه، دست برداشتن برخی جریانات کُرد از زیاده خواهی و نیز همراهی بیشتر جریانات اهل سنت به همراه تدبیر مرجعیت اعلای این کشور می تواند به سامان شود.

گزارش از علی حیدری

انتهای پیام/

R1396/P/S8,90/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: محمد توفیق علاوی تشکیل کابینه کناره گیری نخست وزیری نخست وزیر ک ردها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۳۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است

یک رسانه عبری زبان اعلام کرد نتانیاهو دیگر نمی‌تواند تصمیم گیری در مورد مسایل پیش روی خود را به تعویق انداخته و برای ادامه بقای سیاسی خود وقت بخرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، امیر بار شالوم در یادداشتی که در شماره امروز زیمان اسرائیل منتشر شد، اعلام کرد امروز السنوار هم همانند جامعه اسرائیل می‌داند که مانورهای نتانیاهو با توافق مبادله اسرا صرفا برای بقای سیاسی خویش است.

او در این زمینه نوشت: قدرت ضعیف شاید این توصیفی باشد که می‌توان برای شرایط فعلی یحی السنوار بکار گرفت، انتشار تصاویر ویدیویی از دو ربوده شده که خواستار انجام توافق مبادله هستند، جنگ روانی کاملا آشکار و مشخصی است اما با این حال این پرسش همچنان مطرح است که چرا اکنون و چرا با این ضرب آهنگ مطرح شد؟

السنوار هم همانند اسرائیلی‌ها می‌داند که نخست وزیر بنیامین نتانیاهو از مانور بر سر توافق برای ادامه بقای سیاسی خود و کابینه‌اش استفاده می‌کند، به بیانی واضح تر او در میدان مین سیاسی قرار دارد و هر لحظه دامنه فعالیتش کاسته می‌شود.

 میدان مین اول: توافق مبادله اسرا 

حماس با قساوت شدیدی جامعه اسرائیل را مورد خطاب قرار داده است و صدایش فراتر از رهبران اسرائیل است، زیرا امروز تمام تمرکز بر روی سر نتانیاهو است، همه به نتانیاهو برای پذیرش توافق مبادله اسرا فشار می‌آورند و فقط بلوک راستگرای کابینه یعنی بتسلئیل سموتریچ و ایتمار بن گویر در نقطه مقابل آن قرار دارند، آنها پایان هفته گذشته با تمام زحمت تلاش کردند تا به نتانیاهو گوشزد کنند تا بین توافق مبادله اسرا و ادامه بقای کابینه یکی را انتخاب کند.

السنوار از ابزاری استفاده می‌کند که به آن تسلط کافی دارد، همان ابزاری که اسماعیل هنیه سلف او در نوار غزه هم در زمان خود از این حربه استفاده کرده بود، پیام‌های ویدیویی مربوط به شالیط فشارهای مردمی‌شدیدی را برای آزادی وی به راه انداخت، خود السنوار هم آزادی خود را در سال 2011 مدیون همین حربه و توافق مبادله اسرا است.

میدان مین دوم: انجام عملیات در رفح

بار دیگر خطی مرزی در کابینه کشیده شده است که در یک طرف آن سموتریچ و بن گویر قرار دارند و در سوی دیگر آن بقیه وزرای کابینه و اعضای نهادهای امنیتی حضور دارند، ارتش اسرائیل، شاباک و موساد هم به نفع انجام توافق و تاخیر عملیات در رفح فشار وارد می‌آورد.

هرتسی هالیوی رئیس ستاد ارتش اعلام کرد، ارتش اسرائیل می‌داند چگونه عملا با هر تصمیمی از سوی بخش سیاسی تعامل کند، اما در کابینه جنگ پیامی که برای نخست وزیر ارسال شد کاملا شفاف و مشخص بود، اکنون در به توافق برسید و بقیه مسایل می‌توانند منتظر بمانند، این در حالی است که آرییه درعی رهبر شاص هم که می‌تواند مهم‌‌ترین نظر را در کابینه داشته باشد نیز این رویکرد را تایید می‌کند.

آمریکایی‌ها فشارهای خود را برای جلوگیری از انجام عملیات در رفح افزایش دادند.

به اندازه‌ای که همه از آن آگاهی دارند، واشنگتن به دنبال کسب سلسله موفقیت‌‌هایی است که پیش نیاز تحقق هر یک از آنها تحقق امر دیگری است.

به بیانی دیگر اگر توافق آزادی گروگان‌ها به انجام برسد، این کار منجر به آتش بس در غزه خواهد شد و آتش بس در غزه زمینه را برای امضای توافق آتش بس توسط حزب الله فراهم خواهد کرد و باعث می‌شود تا آرایش استقرار نیروهای این گروه هم دستخوش تغییر شود در حالیکه در مرحله آخر سازش با ریاض قرار دارد.

میدان مین سوم: روز بعد از پایان جنگ

به رغم شدت درگیری‌های و به رغم تبدیل شدن شمال نوار غزه به منطقه‌ای مناسب برای عملیات نظامی و سیاسی اسرائیل اما در تمامی گفتگوها و مناقشات اخیر در کابینه اشاره‌ای به روز بعد از پایان جنگ نشده است، نهادهای نظامی و منیتی به طور مستمر این مسئله را بررسی می‌کنند و تلاش دارند که از نقطه‌ای باید این روند صورت بگیرد اما نخست وزیر تا به حال جلسه‌ای برای این امر تشکیل نداده است.

به بیانی دیگر بعد از گذشت بیش از شش ماه از جنگ، کابینه اسرائیل هنوز هدف سیاسی این جنگ را اعلام نکرده است.

نویسنده این نوشتار در پایان آورده است: در سایه این روند، راه به سوی تشکیل کابینه موقت نظامی چندان طولانی نیست، حتی در جنگ اول لبنان برنامه در سال 1985 آن بود که برای مدت زمان کوتی در جنوب لیطانی مستقر باشیم تا بتوانیم ازنیروهای متحد خود حمایت کنیم اما در پایان چه شد، به هر شکل همه از این امر اطلاع دارند.

تخریب فنس‌های اطراف اقامتگاه نتانیاهونتانیاهو از صدور حکم بازداشتش وحشت‌زده استشنبه اعتراض؛ هزاران صهیونیست خواهان برکناری نتانیاهو شدندوضعیت نتانیاهو 200 روز بعد از طوفان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ نزاع در کابینه رژیم صهیونیستی
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • اشاره گادی آیزنکوت به کناره‌گیری از کابینه جنگ رژیم صهیونیستی
  • پیامدهای استفاده از پلاستیک در مزارع
  • هشدار یمن درباره پیامدهای آتش‌افروزی آمریکا
  • فشار بن گویر بر نتانیاهو: نخست وزیر قول حمله به رفح و عدم پایان جنگ را داده است
  • بعید است دفاعیات نتانیاهو به جلوگیری از حکم دیوان لاهه کمک کند | پیامدهای حکم لاهه برای نتانیاهو
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است