Web Analytics Made Easy - Statcounter

توافق واشنگتن با طالبان در حالی صورت گرفته است که آمریکا ۱۸ سال پیش با هدف نابودی و شکست کامل طالبان به افغانستان حمله کرد، اما در نهایت مجبور به صلح با آن شده است.

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، روز شنبه نمایندگان آمریکا و طالبان افغانستان توافقی را برای صلح در افغانستان امضا کردند. آنها برای حصول این توافق ۱۸ ماه گفتگو کرده بودند و بموجب آن همه نیروهای آمریکایی طی ۱۴ ماه آتی افغانستان را ترک خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توافق چهار بند اصلی دارد که براساس آن طالبان تضمین می دهد خاک افغانستان علیه امنیت آمریکا و متحدان آن استفاده نشود و نیروهای آمریکایی طی ۱۴ ماه افغانستان را به طور کامل ترک خواهند کرد. همچنین گفتگوهای بین الافغانی ۱۰ مارس آغاز و طی گفتگوها آتش بس فراگیر برقرار می شود.

با این وجود اظهارات مسئولان دو طرف توافق پس از امضا نشان داد که هر دو طرف همچنان به یک دیگر شک دارند و چه بسا علی رغم توافق، سیاست های خصمانه طالبان علیه آمریکا ادامه داشته باشد. در همین حین،  در امضای توافق بین طالبان و آمریکا باید به دو نکته مهم توجه داشت:

اول- شکست آمریکا در افغانستان

امضای این توافق بین واشنگتن و طالبان در حالی صورت گرفته است که آمریکا ۱۸ سال پیش به حکومت طالبان در افغانستان حمله کرد و هدف از این حمله نابودی و شکست کامل طالبان بود، اما در نهایت مجبور به صلح با آن شده است.

دلیل اصلی آنکه واشنگتن در نهایت صلح با گروهی که قصد نابودی آن را داشت پذیرفت، هزینه سنگین ادامه جنگ با آن قبل از هرچیزی بود. در واقع هرچند ۱۸ سال این دو طرف در جنگ بایکدیگر بودند اما طالبان بر بخش بسیار زیادی از افغانستان سیطره داشت و افغانستان همچنان بیشترین پناهجو را در جهان دارد.

علاوه براین گرچه شرایط معیشتی طی ۱۸ سال گذشته بهتر شده و به ویژه در شهرهای افغانستان فرصت های آموزشی رشد کرده است، ولی بازهم این شرایط به شدت نامناسب و نیازمند زیرساخت های لازم است. بنابراین حضور دو دهه ای آمریکا در افغانستان به هیچ وجه نتیجه مطلوبی را برای ملت آن نداشته است.

جدای از این هزینه جنگ در افغانستان بسیار بالا بوده و آمریکا در این جنگ ۲۴۰۰ سرباز خود را از دست داده است که این آمار بسیار بالایی است. در طرف مقابل نیز بیش از ۳۸ هزار شهروند افغانستانی کشته شده اند که این خشم مردم افغانستان را به دنبال داشته است. از نظر مالی نیز به گفته خود آمریکا ۶۸۰ میلیارد دلار بار مالی داشته است.

تضعیف جایگاه استراتژیک آمریکا در آسیای میانه

خروج احتمالی نیروهای آمریکایی از افغانستان که در توافق با طالبان آمده، جایگاه واشنگتن در منطقه تضعیف خواهد شد. این چیزی است که آمریکایی ها خود به آن واقف اند، ولی پس از ۱۸ سال جنگ هزینه بر و بی نتیجه در افغانستان، هیچ گزینه دیگری برای آمریکا باقی نمانده و حتی اگر هم این موضوع موجب تضعیف جایگاه آمریکا شود چاره ای جز خروج نیروهای آمریکایی وجود ندارد.

درواقع آمریکا امید داشت با حضور در افغانستان مانع محکمی را مقابل نفوذ چین در خاورمیانه ایجاد و محور خصم ایرانی-عراقی-سوری علیه آمریکا را مهار کند، اما تمام تحولات نشان می دهد چنین دستاوردی محقق نشده است.

با این شرایط خروج آمریکا از افغانستان عملا بخش بزرگی از قدرت این کشور و توانایی مانور آن در منطقه مختل می کند و این واقعیتی انکار ناپذیر است.

از طرفی دیگر پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، میدان برای روسیه در آسیای میانه بیش از پیش باز خواهد شد و این یعنی آنکه نقش آمریکا در خاورمیانه، آسیای میانه و غرب کمرنگ خواهد شد؛ به ویژه آنکه چین نیز به طور همزمان نفوذ خود در این میدان را گسترش می دهد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: افغانستان طالبان آمریکا جنگ افغانستان نیروهای آمریکایی ۱۸ سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۳۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی

«علی انتظاری» رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به حضور گسترده نیروهای نظامی آمریکا در دانشگاه‌های این کشور برای سرکوب اعتراضات در حمایت از مردم فلسطین اظهار کرد: آمریکا دارای یک «نظام رسانه‌ای» است که در دوره‌ای بسیار دقیق و حساس عمل می‌کرد و هیچ شبهه‌ای را بی‌پاسخ باقی نمی‌گذاشت اما در حال حاضر کارآمدی این نظام را از دست داده است.

وی با بیان اینکه این اعتراضات قابل پیش‌بینی بود، ادامه داد: در حال حاضر شرایطی به وجود آمده که دولت آمریکا از نظر رسانه‌ای دچار شکست شده که این موضوع، مهم‌تر از اتفاقات دیگر است.

استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه آمریکا توانایی ساماندهی افکار عمومی را ندارد و این مساله بسیار مهم‌تر از اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکاست گفت: این اتفاق نشان‌دهنده شکست رسانه‌ای غرب است؛ افرادی که در این دانشگاه‌ها تحصیل می‌کنند، در واقع فرزندان سرمایه‌داران این کشور و قشر برگزیده آمریکایی هستند که از نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در غزه، خون‌شان به جوش آمده است.

انتظاری تصریح کرد: علی‌رغم قدرت و گنبد آهنین رسانه‌ای و همچنین نظام کنترل شدید در آمریکا، شاهد بروز چنین اعتراضاتی هستیم که در نوع خود، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه واقعیت آزادی در آمریکا، آزادی ذاتی نیست و فقط احساس آزادی وجود دارد گفت: هر زمانی که دولت آمریکا احساس خطر کند، آزادی منتفی می‌شود؛ شعارهای معترضان در آمریکا خیلی ملایم است و حتی معترضان در شعارهاشان موجودیت آمریکا را زیر سوال نمی‌برند اما با این وجود، دولت‌مردان حتی در این سطح را هم برنمی‌تابند.

کد خبر 6090000 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • هشدار صنعا به آمریکا درباره هرگونه حماقت علیه یمن
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • بازگشت مرزبانان ایرانی از افغانستان
  • اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای ۶ مرزبان در مرز افغانستان
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • آزادی ۶ مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور
  • بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان | سرنوشت مرزبانان چه شد؟