Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی گفت: در دولت اول روحانی به اسم کنترل تورم، عملا بانک ها سودهای واهی دادند و بازار سرمایه که شامل مسکن، سهام و... بود در رکود قرار گرفت ولی با تغییر رئیس کل بانک مرکزی مسیر عوض شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از رادیو گفتوگو یک کارشناس اقتصادی گفت: در دولت اول روحانی به اسم کنترل تورم، عملا بانک ها سودهای واهی دادند و بازار سرمایه که شامل مسکن، سهام و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. بود در رکود قرار گرفت ولی با آمدن آقای همتی مسیر عوض شد.

مصطفی صفاری با بیان اینکه واسه گر مالی پس اندازها را به سرمایه تبدیل می کند، این سطوح اقتصادی را شامل بانک ها، بیمه ها و بازار سرمایه یا سهام خواند و افزود: «یک دیدگاه بانک محور است که هیئت مدیره درباره سرمایه گذاریِ آن تصمیم می گیرد و متاسفانه بیشتر فسادهای بانکی از چنین بانک هایی نشأت گرفته است.»

این کارشناس فرابورس دومین حالت تبدیل پس انداز به سرمایه را شامل مسکن یا ایجاد مغازه دانست و افزود: «همچنین بازار ثانویه یا بورس که قبلا ایجاد شده، پس اندازهای مردم را به سرمایه گذاری دعوت می کند.»

صفاری گفت: «در دنیا برای تامین نقدینگی از طریق بازار سرمایه عمل می کنند؛ لذا دو دیدگاه ایجاد می شود که آیا اقتصاد یک کشور بانک محور است یا سرمایه محور و تا قبل از حضور دکتر همتی در بانک مرکزی، تفکر بانک محور بود که پس اندازها را به سمت بانک ها سوق می دادند و این روند بدلیل نرخ بهره های دروغین منجر به ورشکستگی بانک ها می شد.»

این استاد اقتصاد دانشگاه ادامه داد: «در دولت اول روحانی به اسم کنترل تورم، عملا باعث شدیم بانک ها سودهای واهی دهند و بازار سرمایه که شامل مسکن، سهام و... بود در رکود قرار گرفت و با آمدن آقای همتی مسیر عوض شد.»

صفاری یادآور شد: «امروز تورم وجود دارد ولی نرخ واقعی بهره منفی است؛ این سرمایه داران به سمت بورس و ملک کشیده شدند ولی سرمایه گذاری در حوزه ملک مشکلاتی دربر داشت؛ چراکه از طرفی سرمایه گذاری در این حوزه فزونی یافت ولی تقاضا برای خرید ملک افزوده نشد.»

وی با بیان اینکه امروز مسکن در حال رکود تورمی به سرمی برد، روند سرمایه گذاری فعلی را به سمت بازار بورس خواند و تصریح کرد: «از اواسط سال شاهد حجم بالای نقدینگی هستیم که حجم معاملات روزانه به شدت افزایش پیدا کرده است.»

صفاری در عین حال گفت: «آیا حجم نقدینگی جوابگوی سهام موجود در بازار هست یا باعث شده قیمت این سهام به شدت بالا رود؟»

این کارشناس بورس در پاسخ گفت: «حجم ورودی به بورس به شدت افزایش یافته اما خبر خوب اینست که اقتصاد بسته ایران به سمت اقتصاد باز در حرکت است.

در ادامه همایون دارابی، کارشناس بورس با اشاره به اینکه مسئولان و کارشناسان اقتصادی معتقدند با مازاد نقدینگی روبرو هستیم و از منظر تولید گران و استارتاپ ها، بزرگ ترین مشکل تامین سرمایه است، اظهار کرد: «این ها معتقدند با کمبود سرمایه مواجهیم و نمی توان تامین مالی کرد!»

مدیر صندوق های بانک آینده با بیان این مطلب افزود: «اگر کالایی زیاد باشد قاعدتا باید قیمت آن کاهش یابد؛ کما اینکه نرخ بهره در بسیاری کشورها به صفر رسیده ولی در ایران این نرخ تا 25 درصد و بالاتر رسیده است.»

دارابی ناکارآمدی بازارها در هدایت نقدینگی را پاسخی بر این پارادوکس عنوان کرد و افزود: «در ایران بازار مولدی که نقدینگی را از سطح جامعه جمع کند و در راستای اهداف عالی اقتصاد مصرف کند، وجود ندارد.»

وی ادامه داد: بسیار واسطه ها نتوانستند دو بخش دارایی سرمایه را به بخش مولد متصل کنند و لذا امروز با انباشت نقدینگی روبرو هستیم و از طرفی بخش هایی با کمبود شدید نقدینگی روبرو هستند.

دارابی با بیان اینکه امروز مهم ترین مشکل صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و دیگر صنایع نبود سرمایه کافی است، اظهار کرد: ما باید واسطه های نقدینگی یعنی بانک ها و بورس را کارا کنیم که طی سال های گذشته نتوانستند بطور بهینه رابطه مناسب را برقرار نمایند.

وی در عین حال تاکید کرد:بازار سرمایه بخش عمده پتانسیل های خود را فعال نکرده است و اگر بخواهیم اقتصاد پیشرفته و توسعه یافته داشته باشیم، راهی نداریم جز اینکه مشارکت مردمی را به سمت تولید و خدمات هدایت کنیم تا بازار سرمایه نقش مهم خود را ایفا کرده و مجموعه اقتصاد کشور را پیش براند.

دارابی افزود: بر این اساس خواهیم توانست اقتصاد را مردمی کرده و آن را رو به پیشرفت هدایت کنیم و بدین منظور کارایی بازار سرمایه باید بیش از آنچه در گذشته شاهد بودیم، افزایش پیدا کند.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: اقتصاد همتی صفاری بازار سرمایه سرمایه گذاری سودهای واهی شامل مسکن بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۳۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم

محمود گودرزی مدیرعامل بورس تهران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در رابطه با قرارداد‌های آتی تک سهم تاکنون بیش از ۳۰ نماد در بازار ابزار‌های نوین خودمان در قالب قرارداد آتی تک سهم شروع به کار کردند نکته‌ای که وجود دارد این است که omsهای متنوعی بتوانند اضافه شوند در حال حاضر دو تا از oms مجوز گرفتند به مرور که چند oms دیگر هم اضافه شوند به امید خدا ما نماد‌های پایه‌ایی که بخواهند در بازار قرارداد آتی تک سهم فعالیت داشته باشند را اضافه خواهیم کرد.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: فکر می‌کنم به امید خدا تا پایان سال بتوانیم به بیش از ۴۰ نماد به عبارتی حداقل نماد‌هایی که گردش بالایی دارند این فرآیند را افزایش دهیم.

گودرزی در رابطه با اهمیت قرارداد آتی تک سهم هم بیان کرد: دو طرفه شدن بازار مهم‌ترین فاکتور و عامل ایجاد این بازار است و فکر می‌کنم بازار آتی تک سهم می‌تواند کمک شایانی کند که حتی در بازار نزولی هم معامله‌گران سود داشته باشند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • آینده بورس در چند پرده
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم