Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-07@13:10:56 GMT

سرانه جذب توریسم و گردشگری در ایران مطلوب نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۳۷۶۸

سرانه جذب توریسم و گردشگری در ایران مطلوب نیست

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از اینکه زیر ساخت های اساسی از جمله هتل سازی در کشور وضعیت مطلوبی ندارد گفت: متاسفانه کل هتل های کشور ما به اندازه یکی از شهرهای اروپایی نیست.

 

به گزارش خبرنگار پول نیوز؛ بر اساس لایجه بودجه پیشنهادی سال 99 کشور که اخیرا از سوی رئیس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده، و هم اکنون در حال بررسی درکمیسیون تلفیق مجلس است سهم وزارت گردشگری برای سال آینده با 13 درصد افزایش در مقایسه با سال جاری، 1279 میلیارد و 735 میلیون و 900 هزار تومان در نظر گرفته شده است که به تفکیک جذب گردشگران ورودی به کشور: ۳۲۲ میلیارد و ۹۷۹ میلیون تومان، توسعه گردشگری داخلی: ۱۳۶ میلیارد و ۵۴۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، توسعه سرمایه‌گذاری و اقتصاد گردشگری: ۳۵ میلیارد و ۷۷۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان، توسعه گردشگری پایدار و الکترونیک: ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و آموزش‌های مهارتی در سه حوزه؛ ۵ میلیارد و ۴۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان برخی از مفاد این بودجه پیشنهادی از سوی دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این بودجه، اعتبارهزینه‌ای پیش‌بینی شده برای وزارت گردشگری حدود ۵۴۷ میلیارد تومان است که نسبت به بودجه هزینه‌ای امسال که ۴۴۴ میلیارد تومان بوده، که حدود ۲۳ درصد رشد داشته است اما در چند سال اخیر با توجه به حجم سرمایه گذاری که در این بخش صورت گرفته عملکرد مطلوبی نداشته ای.

از سویی برخی از مسئولان دستگاه های مرتبط اعمال تحریم های غرب علیه ایران و سمپاشی های متعدد علیه فضای عمومی جمهوری اسلامی است اما در نگاه کلی بنا به گفته کارشناسان این صنعت پول ساز نبود بسترهای بالفعل گردشگری در ایران سبب شده تا این صنعت باچالش های جدی کلان و سوء مدیریت ها نسبت به عدم شناخت پتانسیل های گردشگری است.

 

در این باره عزیز اکبریان رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی پول نیوز؛ در پاسخ به این سوال که چرا سرانه جذب توریسم و گردشگری در ایران رقم مطلوبی ندارد اظهار کرد: ما دو مقوله در این خصوص داریم که نخست بحث گردشگری است که باید گفت متاسفانه زیرساخت‌های گردشگری کشور نسبت به سرانه ورود گردشگر ضعیف است.

وی دومین مقوله را عدم وجود هتل ها و فضاهای استراحتگاهی دانست و خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین فاکتورها برای افزایش درآمد دولت از این حوزه استفاده از ظرفیت های عنوان شده است چرا که این موضوع به دلیل اینکه هر دو جنبه داخلی و خارجی را داراست میتواند یک منبع درآمدی برای دولت باشد.

نماینده مردم کرج و اشتهارد و فردیس در مجلس با انتقاد از اینکه زیر ساخت های اساسی از جمله هتل سازی در کشور وضعیت مطلوبی ندارد گفت: متاسفانه کل هتل های کشور ما به اندازه یکی از شهرهای اروپایی نیست ضمن آنکه در حال حاضر ۷۵ درصد کل مشاغل جهان در قالب این صنعت در گردش است که هم تولید اشتغال خواهد شد و هم اینکه سرانه سرریز ارز به خزانه دولت افزایش خواهد یافت.

اکبریان در پایان با توصیه به دولت اعلام کرد: دولت باید با عزم جدی تری به حوزه گردشگری ورود کند و با ارائه تسهیلات کافی به بخش خصوصی بتواند نسبت به ایجاد زیرساخت های گردشگری فضا را برای ورود گردشگر فراهم کند تا در نهایت دولت بتواند از این صنعت که جزو پولسازترین صنایع جهان محسوب می شود هم سرانه تولید اشتغال را در کشور افزایش دهد و هم اینکه کسب درآمد کند.

حال بنا به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بررسی لایحه سال ۱۳۹۹ در موضوع پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نشان می‌دهد که حدود ۵۰ درصد از بودجه این پژوهشگاه که باید زمینه تقویت بنیه علمی برنامه‌ها و سیاست‌های گردشگری و میراث فرهنگی را فراهم آورد، به موضوع اکتشاف و باستان‌شناسی تاریخی اختصاص می‌یابد که نوعی موازی‌کاری با حوزه معاونت میراث فرهنگی وزارتخانه تلقی می‌شود و با وظایف تعیین شده پژوهشگاه در اساسنامه مغایرت دارد.

این گزارش تصریح می‌کند نکته قابل توجه در مورد برنامه جذب گردشگران ورودی این است که با توجه به هدف کمی ۸ میلیون گردشگر ورودی در لایحه سال ۱۳۹۹ اعتبار پیش‌بینی شده برای جذب هر گردشگر در حدود ۱۰ هزار تومان (یا به‌عبارتی کمتر از یک دلار است) که این هزینه شامل همه فعالیت‌های تعریف شده برای جذب گردشگران ورودی است و با میانگین هزینه‌کرد کشور‌های رقیب خصوصاً در حوزه بازاریابی برای جذب گردشگر بسیار فاصله دارد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گردشگری دولت زیرساخت مجلس کمیسیون صنایع و معادن جذب گردشگر هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۳۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!

نتیجه یک پژوهش جدید نشان می‌دهد که محبوب‌ترین نقاط برای گردشگران در اروپا در عین حال بیشترین مراکز مورد علاقه جیب‌بُرها در این قاره هم هستند.

به گزارش زی‌سان به نقل از یورونیوز؛ این تحقیق از سوی شرکت بیمه «کوت زون» در بریتانیا انجام شده است. محققان پنج مکان محبوب گردشگران در هر کشور را از نظر موارد گزارش‌شده از جیب‌بُری از سوی بازدیدکنندگان بررسی کردند. 

نتیجه این بررسی‌ها نشان داد که ایتالیا را می‌توان «بهشت جیب‌بُرها» نامید چراکه بیشترین موارد جیب‌بُری در مکان‌های محبوب گردشگران در این کشور گزارش شده است.

پس از ایتالیا که یکی از مقصد‌های اصلی گردشگران در قاره اروپا است کشور‌های فرانسه و اسپانیا در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» نشان داده است که گردشگران هنگام بازدید از برخی از جاذبه‌های گردشگری قاره اروپا به طور خاص باید مراقب خطر جیب‌بُری باشند. 

به عنوان مثال خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از جاذبه‌های گردشگری شهر رم، پایتخت ایتالیا از دیگر شهر‌های این کشور بیشتر است. فواره معروف تروی در رم به طور خاص از جمله مکان‌هایی است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

گردشگران هر سال بنا به سنت حدود یک میلیون یورو سکه به داخل حوض این فواره پرتاب می‌کنند.

برج ایفل در پاریس

پاریس، پایتخت فرانسه نیز یکی از مقاصد مهم گردشگران در اروپا است. با این حال پاریس دومین شهر از نظر خطر جیب‌بُری در اروپا است.

جیب‌بُرها در محوطه اطراف برج ایفل که از جاذبه‌های گردشگری محبوب پاریس به شمار می‌رود حضور پررنگی دارند. کلیسای نوتردام و موزه‌های لوور و اورسی از دیگر اماکنی هستند که گردشگران به طور خاص هنگام بازدید از آنها باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

این در حالی است که پاریس طی ماه‌های آینده به دلیل برگزاری بازی‌های المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۴ بیشتر از سال‌های قبل میزبان گردشگران خواهد بود. 

در این میان نکته جالب این است که یکی از شاهکار‌های تاریخ سینمای فرانسه اثر روبرت برسون «جیب‌بُر» نام دارد. این فیلم در سال ۱۹۵۹ ساخته شد. 

جایگاه برابر آلمان و اسپانیا

کشور‌های اسپانیا و آلمان در بررسی‌های شرکت بیمه «کوت زون» از نظر خطر جیب‌بُری در مناطق مورد علاقه گردشگران جایگاه یکسانی به دست آوردند. 

بارسلون به عنوان یکی از شهر‌های پرخطر از نظر جیب‌بُری محسوب می‌شود و به همین دلیل خیابان معروف «لا رامبلا» در صدر فهرست اماکن مورد علاقه جیب‌بُرها قرار گرفته است. کلیسای معروف «ساگرادا فامیلیا» در بارسلون نیز از جمله اماکنی است که گردشگران هنگام بازدید از آن باید مراقب جیب‌های خود باشند. 

از سوی دیگر خطر جیب‌بُری هنگام بازدید از دروازه براندنبورگ در برلین، پایتخت آلمان مانند دیگر جاذبه‌های گردشگری اروپا بالا است.

آمستردام؛ کانون جیب‌بُری در هلند

منطقه معروف «رد لایت» در آمستردام، پایتخت هلند یکی از محبوب‌ترین محل‌ها برای گردشگرانی است که به این شهر سفر می‌کنند. این در حالی است که گردشگران در این محله از هر محله دیگری در کل هلند بیشتر در معرض خطر جیب‌بُری هستند.

واقع شدن این محله در مرکز شهر بی‌شک در این امر بی‌تاثیر نیست. احتمالا یکی از دلایلی که مقام‌های آمستردام به دنبال انتقال این محله به خارج از شهر هستند همین حضور جیب‌بُرها است.

دیگر جاذبه‌های گردشگری هلند نیز که به عنوان محل‌های پرخطر از نظر جیب‌بُری شناخته می‌شوند هم در آمستردام واقع شده‌اند. خانه آن فرانک، دختر نوجوانی که در دوران اشغال هلند به دست نازی‌ها کشته شد نیز از جمله جاذبه‌های گردشگری است که خطر جیب‌بُری در آن بالا است.

کارشناسان حوزه گردشگری به گردشگران توصیه می‌کنند که همواره مراقب اموال خود باشند و اشیاء گران‌قیمت را در هتل یا محل اقامت باقی بگذارند.

tags # سرقت سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در کشور به بهره برداری رسید
  • اژه‌ای: وضع بنادر و انبار گمرکات با نقطه مطلوب فاصله دارند
  • با نقطه مطلوب وضعیت بنادر ،‌گمرکات و انبارها فاصله داریم
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!