Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتشار شایعات مختلف درباره ویروس کرونا باعث شده است که افراد از روش‌های اشتباه و خطرناکی ازجمله نوشیدن سفیدکننده برای مقابله با آن استفاده کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خلیج‌آنلاین، اخبار مربوط به ویروس کرونا همه مراسم ها، موضوع بخش اعظمی از سخنرانی ها  و گفتگوهای روزمره را به خود اختصاص داده است‌؛ در این میان هیچ شبکه تلویزیونی را نمی توان یافت که بخشی از اخبار و گزارش‌های خود را به انتشار ویروس کرونا اختصاص نداده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بیشتر بخوانید:

افزایش مبتلایان به کرونا در میان کارکنان سامسونگ و ال جی

طبق این گزارش، ویروس کرونا ماه ژانویه از شهر ووهان چین آغاز شد، به سرعت گسترش یافت و تاکنون بیش از ۸۷ هزار مورد رسمی از این ویروس در نقاط مختلف جهان مشاهده شده است که بیش از ۳ هزار نفر آنها فوت کرده اند. هم زمان با انتشار این ویروس ناشناخته در جهان، ویروس بزرگ دیگری نیز در میان مردم پخش شد که نام آن  «شایعه» است. 

شایعه سایه به سایه مشکلات حرکت می کند

زمانی که مشکلی به وجود می‌آید یا بیماری فراگیری در مقیاس گسترده در سراسر جهان پخش می‌شود، مردم به دنبال جستجوی ماهیت بیماری و راه فرار از مشکلات خود می گردند و می خواهند بدانند که چگونه می‌توانند از مهلکه نجات یابند. 

در زمینه جستجو، راه برای همه باز است، ولی بسیاری از افراد وجود دارند که می‌خواهند حرف خود را بر کرسی بنشانند بدون اینکه آن حرف درست باشد یا اینکه از صحت اخباری که به آنها می رسد مطمئن باشند. در این میان موضوعی که بسیار نگران کننده به نظر می‌آید، انتشار خبر دروغ و اخبار گمراه‌کننده است. 

اخبار دروغ و شایعات بیش از اینکه مفید باشند، باعث می‌شوند مردم رفتار نادرست از خود بروز دهند و به بحران دامن بزنند. همه اینها در حالی رخ می دهد که ما فضای مجازی را بر فضای حقیقی مقدم بدانیم، زیرا فضای مجازی نقطه آغاز همه شایعات است. دو سال پیش انتشار شایعه و ارائه اطلاعات غلط در زمینه واکسن سرخک که گفته بودند برای سلامتی کودکان مضر است، باعث شد تا بسیاری از افراد از واکسینه کردن فرزندان خود خودداری کنند و در نتیجه سرخک در بسیاری از کشورها شیوع پیدا کرد. 

آدریان پانگر، استاد دانشگاه  «نئوشاتل» سوئیس معتقد است هرگاه رسانه ها درباره تهدیدی مانند شیوع یک بیماری عفونی در جهان صحبت  می‌کنند، مردم جامعه باید تلاش کنند ماهیت این تهدید را دریابند. در ادامه چند شایعه پر تکرار شبکه های اجتماعی  بیان شده است:

سلاح بیولوژیکی به نام  «کرونا ویروس» 

نظریه مبنی بر توطئه‌ای در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده درباره اینکه کرونا ویروس یک سلاح بیولوژیک است. این شایعه از ویدئویی نشئت می‌گیرد که در شبکه اجتماعی TikTok چین منتشر شد تا دولت این کشور را به تلاش برای کاهش جمعیت چین متهم کند. 

سلاحی علیه چین

یکی دیگر از شایعات پرتکرار که در یوتیوب منتشر شده، این است که کرونا ویروس سلاحی بود که به وسیله کشورهای مخالف چین و با هدف نابودی اقتصاد این کشور کشف و منتشر شد.

بیل گیتس پیش از شیوع ویروس، انتشار آن را پیش بینی کرده بود

سومین نظریه بزرگ بر مبنای توطئه که  فیس بوک نقطه شروع آن بود، این است که بیل گیتس، مالک شرکت مایکروسافت مدت ها پیش از انتشار ویروس، از شیوع آن خبر داده بود. 

مؤسسه تحقیقاتی چین منشأ شیوع کرونا

این نظریه که تقریباً در همه شبکه های  اجتماعی سرایت کرده، بر مبنای گمانه زنی های تأیید نشده ای است که می‌گوید  مؤسسه ویروس شناسی  نقطه آغاز  ویروس کرونا  بوده است و آن را به تحقیقات این مؤسسه در زمینه دستیابی به سلاح بیولوژیک مرتبط کرده‌اند. این شایعه بیش از 4 هزار بار در فیس بوک به اشتراک گذاشته شده است.

کرونا 65 میلیون نفر را از بین خواهد برد

در اکتبر 2019 میلادی مرکز تحقیقات  «جان هاپکینز» تحقیقاتی را با هدف الگوبرداری از واکنش جهانی به یک بیماری فراگیر انجام داد. بسیاری از افراد که در اینترنت نتیجه تحقیقات را مطالعه کردند، استنباط نادرستی داشتند و فکر کردند ارزیابی های این مرکز تحقیقاتی در زمینه تعداد مرگ و میر ناشی از ویروس کروناست؛ همانند وضعیت کنونی که ما با شیوع ویروس در نقاط مختلف جهان دست به گریبان هستیم. به عبارت دیگر مطالعات مؤسسه جان هاپکینز به کرونا ویروس نشئت گرفته از ووهان ربطی نداشت، گرچه سناریوی مورد بررسی ممکن است شبیه آن باشد. 

قاچاق ویروس از کانادا برای تولید اسلحه در چین

گزارش شده است که جاسوسان چینی این ویروس را از کانادا قاچاق کردند. مبنای صفحاتی که این شایعه را منتشر می کردند فرضیه تأیید نشده ای است که نشان می دهد ویروس کرونا که در ووهان پدید آمده، بخشی از تحقیقات محرمانه چین برای دستیابی به سلاح بیولوژیک بوده و آنها این ویروس را از آزمایشگاهی در کانادا قاچاق کرده بودند. 

خفاش ها  عامل کرونا هستند

در شبکه اجتماعی BuzzFeed کلیپی به زبان هندی درباره کرونا  منتشر شد و بیش از 13 میلیون بیننده داشت. در این کلیپ ادعا شد که خوردن خفاش ها باعث شیوع ویروس کرونا شده است.

تحقیقاتی درباره ارتباط احتمالی میان خفاش ها و ویروس کرونا انجام شده است، اما باید در تفسیر نتیجه آن بسیار محتاط بود، زیرا هیچ مدرکی در دست نیست که نشان دهد خوردن خفاش ها باعث شیوع و پیدایش کروناست.

برای مراقبت در برابر کرونا سفیدکننده بنوشید! 

اطلاعات غلطی در فیس بوک منتشر شده است که بر مبنای آن نوشیدن سفیدکننده لباس می تواند به جلوگیری از ویروس کرونا کمک کند!

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: شایعه کرونا ووهان چین کرونا ویروس ویروس کرونا منتشر شد خفاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۴۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل

مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد (که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آنها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آنها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کامل‌تری از تأثیر کم‌شنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و داده‌های موجود در این زمینه تکامل یابند.

منابع: upi ، neurosciencenews

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901098

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • تبلیغات عجیب در اینستاگرام برای آرایشگاه؛ مروج کودک‌همسری بازداشت شد! + تصویر
  • موج بالای مهاجرت پرستاران؛ عمانی‌ها ۶ برابر ایران حقوق می‌دهند | مقاومت عجیب با وجود کمبود پرستار!
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • تکذیب یک شایعه عجیب درباره نام استقلال
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود