Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@04:07:01 GMT

۸۰۰ هکتار از مراتع هرمزگان علیه ملخ صحرایی سم پاشی شد

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۴۱۶۶

۸۰۰ هکتار از مراتع هرمزگان علیه ملخ صحرایی سم پاشی شد

مهدی ترابی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بیشترین سم پاشی علیه ملخ در شهرستان پارسیان با ۷۷۳ هکتار بوده است.
وی بیان داشت: تاکنون ۴۸ هزار هکتار از مراتع پارسیان برای شناسایی نکات آلوده به ملخ صحرایی ردیابی شده است.

همچنین، ۲۱ هکتار از مراتع جزیره کیش و ۹ هکتار از مراتع شهرستان های  بستک و جاسک نیز سم پاشی علیه این آفت صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهارداشت: ۱۵ گروه عملیاتی در حال مقابله و ردیابی ملخ‌های صحرایی در شهرستان‌های مختلف استان هستند.
ترابی موج جدید حمله ملخ‌ها به هرمزگان را از اوایل اسفندماه عنوان کرد و یادآورشد: خسارت ناشی از حمله این ملخ‌ها به مراتع هرمزگان درحال بررسی است.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان (متولی بخش کشاورزی این استان) آمده است: درحال حاضر ۱۵ گروه دیده بان و همین تعداد اکیپ سم پاشی با خودروهای مجهز به تجهیزات مخصوص سم پاشی کار مبارزه با ملخ‌های صحرایی مهاجر را برعهده دارند.
در این اطلاعات با اشاره به تجربه های بدست آمده کارشناسان  سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در زمینه مبارزه با دسته های میلیونی ملخ های صحرایی طی سال گذشته کشاورزی( مهر۹۷تا شهریور۹۸) تاکید شده است: برای جلوگیری از وارد آمدن هرگونه خسارت احتمالی، پیش بینی های لازم صورت گرفته  ودر حال انجام است.

  معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان از بهره برداران بخش کشاورزی و زیرمجموعه های آن خواست برای مبارزه فراگیر و اثربخش با آفت ملخ صحرایی مهاجر، با کارشناسان حفظ نباتات این سازمان مستقر در محل همکاری و همراهی لازم را داشته باشند.

شهرستان ۵۰هزارنفری پارسیان(گاوبندی سابق) که شغل اکثریت ساکنان آن کشاورزی، دامداری، صید و صیادی و تجارت (دریایی) است در ۴۴۵کیلومتری غرب هرمزگان و ۱۵کیلومتری شرق عسلوییه قرار دارد.

 نخستین دسته ملخ‌های صحرایی در هرمزگان چهارم بهمن ماه پارسال در بندرنخیلو از توابع بندرلنگه درغرب هرمزگان گزارش و علت مهاجرت آنها نیز نبود بارش و غذای کافی در سواحل دریای سرخ و عربستان اعلام شد که از طریق خلیج فارس و دریای عمان وارد خاک ایران شده بودند.

 اسفند ماه پارسال نیز شاهد هجوم دومین دسته از این ملخ ها در شرق هرمزگان (بخش سندرک از توابع میناب) بودیم که با عبور از کشورعمان و همچنین آبهای دریای عمان به جنگل ها و مراتع سواحل مکران حمله کردند.

در اطلاعات منتشره سازمان حفظ نباتات ایران با اشاره به حمله ملخ ها به ۱۰ استان کشور درسال کشاورزی گذشته( مهر۹۷تا شهریور۹۸) از هرمزگان به عنوان موفق ترین استان در زمینه مبارزه با این آفت خطرناک نام برده شده است.

وسعت زمین های کشاورزی هرمزگان ۱۶۲هزارهکتار با تولید سالانه دو میلیون و ۴۰۰هزارتن محصول (با محوریت محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل) اعلام شده است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی پارسیان کیش هرمزگان بستک جاسک ملخ صحرایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی پارسیان کیش هرمزگان بستک جاسک ملخ صحرایی عربستان عمان عمان وزارت جهاد کشاورزی پارسیان کیش هرمزگان بستک جاسک ملخ صحرایی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان هکتار از مراتع ملخ های صحرایی ملخ صحرایی سم پاشی ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت جهاد کشاورزی، مهدی سرخوش اظهار داشت: میزان واگذاری اراضی ملی و دولتی به مساحت ۱۹ هزار و ۴۵ هکتار و به تعداد یک‌هزار و ۲۰۳ مورد به متقاضیان واگذاری زمین برای اجرای طرح‌های کشاورزی، وابسته و غیرکشاورزی در سطح کشور انجام شده است.

وی ادامه‌داد: از این میزان مساحت ۱۲ هزار و ۳۹۵ هکتار به تعداد ۹۱۷ مورد برای طرح‌های کشاورزی و وابسته به کشاورزی و تعداد ۲۸۶ مورد به مساحت ۶ هزار و ۶۵۰ هکتار برای طرح‌های تولیدی و صنعتی زمین واگذار شده است.

مدیرکل دفتر واگذاری و توسعه اراضی سازمان امور اراضی کشور افزود: سال گذشته در راستای نظارت بر اراضی واگذار شده، تعداد ۳۷ هزار و ۹۲۷ مورد بازدید توسط عوامل نظارتی انجام شده که نتیجه آن تشکیل ۲۷۸ جلسه هیأت‌های نظارت ماده ۳۳ استانی بود که سه هزار و ۱۸۹ پرونده در این جلسات مطرح و درباره تمدید قرارداد مربوطه، تعیین مهلت برای اجرای طرح، یا فسخ قرارداد و استرداد زمین و سایر تکالیف مقرر در قانون و مقررات حاکم تصمیم‌گیری شده است.

وی تصریح کرد: درباره موضوع واگذاری باتوجه به تکلیف ابلاغی سیاست‌های سازمان متبوع، برنامه تکلیفی برای استان‌ها با توجه به ظرفیت‌ها و شرایط و عملکرد استانی مشخص شده و ابلاغ خواهد شد.

سرخوش ادامه‌داد: مقرر شده استان‌ها با استفاده از ظرفیت تفاهم‌نامه منعقد شده با سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در خصوص برون‌سپاری وظایف غیرحاکمیتی سازمان پیگیری لازم را انجام دهند.

وی خاطرنشان‌کرد: در راستای رفع نقایص موجود، اصلاح دستورالعمل نظارت بر طرح‌ها به انضمام فرم‌های مربوطه و ضوابط اجرایی لایحه قانونی واگذاری و احیای اراضی در دستور کار این دفتر قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پهپاد کشاورزی ایرانی مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی ایران اکسپو
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی