Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@15:57:02 GMT

افزایش بیش از ۴۰ درصدی مصرف آب در کرمانشاه

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۱۴۴۶۲

افزایش بیش از ۴۰ درصدی مصرف آب در کرمانشاه

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا در مجموع مصرف آب در استان افزایش ۴۰ درصدی داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، رضا داودی امروز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه از افزایش مصرف آب طی روزهای اخیر خبر داد و اظهار داشت: به دلیل شیوع بیماری کرونا و توصیه‌های بهداشتی طی چند روز گذشته یک شوک هیدورلیکی به شبکه‌های آب استان وارد شد و در برخی از نقاط شهر چون تولید آب بر اساس فصل زمستان تدارک دیده شده بود لذا با کاهش آب مواجه شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه افزود: با توجه به این وضعیت روز جمعه نهم اسفند ماه مصرف آب غیرمتعارف شد به گونه‌ای که در الگوی مصرف تابستان قرار گرفتیم و از مصرف خود در سنوات گذشته خارج شد.

این مسئول بیان داشت: بر این اساس از روز شنبه منابع جدیدی وارد مدار بهره برداری کرده و الگوی تابستان را اجرا کردیم.

داودی با بیان اینکه ۵ حلقه چاه جدید را برای برطرف شدن کمبود آب وارد چرخه کردیم، ادامه داد: در حال حاضر مشکل قطعی آب تا حدودی برطرف شده است و در شرایط پایداری قرار گرفتیم و افت فشار و قطعی آب در هیچ نقطه‌ای از شهر نداریم.

وی افزود: در حوزه چاه ۱۲۰ لیتر بر ثانیه اضافه شده است و بیش از ۱۰۰۰ لیتر بر ثانیه نیز مصرف آب را افزایش ظرفیت دادیم در حالی که در پیک‌مصرف تابستان نیز این وضعیت را نداشتیم.

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه در ادامه تاکید کرد: به دلیل شیوع بیماری کرونا اکیپ‌هایی برای جلوگیری از قطعی آب در سطح شهر کرمانشاه به صورت ۲۴ ساعته در حال رصد هستند و به درب منازل مراجعه می‌کنند تا مشکلات را رفع کنند.

این مسئول گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا در کل بیش از ۴۰ درصد افزایش مصرف داشته‌ایم که از شرایط تابستان نیز غیر متعارف تر است.

افزایش ۲.۵ درصدی مصارف خانگی و شستشوی بهداشتی

داودی تصریح کرد: در طی این مدت و با وجود بیماری کرونا مصارف خانگی و شستشوی بهداشتی در استان ۲.۵ برابر افزایش یافته و الگوی کرمانشاه را حتی نسبت به تابستان نیز تغییر داد.

وی ادامه داد: اگر هر فردی در روز ۱۶ بار دست‌ها را شستشو دهد و بیش از ۲ تا ۳ لیتر مصرف آب داشته باشد مصرف هر فرد حدود ۴۰ لیتر اضافه مصرف دارد و با جمعیت یک میلیونی یعنی ۴۰ میلیون لیتر اضافه مصرف بابا شستشوی دست اتفاق افتاده است.

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در کرمانشاه کمبود آب داریم، بیان داشت: این کمبود آب به علت کمبود ۸۰ هزار مترمکعب مخزن است.

۵ درصد محلات کرمانشاه مشکل کمبود آب دارند

این مسئول گفت: در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد شهر کرمانشاه مشکل کمبود آب نداریم و فقط ۵ درصد از محلات با این مشکل مواجه هستند.

وی گفت: به دلیل اینکه منابع پایدار و کاملی نداریم منطقه شمال شرق و جنوب غرب با مشکل کم آبی مواجه هستند.

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه اشاره‌ای نیز به وضعیت موجود فاضلاب کرمانشاه داشت و افزود: در حال حاضر بیش از ۶۵ درصد شبکه مدرن و مهندسی فاضلاب کرمانشاه اجرا شده است و ۳۵ درصد مابقی شبکه‌های سنتی هستند که عموماً در بافت‌های فرسوده قرار دارد.

این مسئول اظهار داشت: حدود ۲۰ هزار انشعاب غیرمجاز آب در استان وجود دارد که ۷۰ درصد آن مربوط به شهر کرمانشاه است.

داودی گفت: البته اصلاح شبکه در بافت‌های قدیمی بسیار هزینه بر است و در شرایط بحران باید به روس تونلینگ استفاده کنیم‌که بسیار روش سختی است.

وی خاطر نشان کرد: مشکل تصفیه خانه کرمانشاه نیز از دیگر مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم و در حال حاضر یک تصفیه خانه داریم که ۳۲ درصد آن مجهز است و این برای جمعیتی بالغ بر ۳۲۴ هزار نفر با ظرفیت ۶۰ هزار متر مکعب تعبیه شده است.

لزوم افزایش ظرفیت تصفیه خانه‌ها برای رفع مشکل فاضلاب کرمانشاه

معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه تصریح کرد: در زمینه ایستگاه‌های پمپاژ نیز از سه ایستگاه موجود کنونی دو ایستگاه نیازمند بازسازی است و یک ایستگاه جدید نیز باید احداث شود.

داودی گفت: برای رفع مشکل فاضلاب کرمانشاه باید ظرفیت تصفیه خانه‌ها را افزایش دهیم که به این منظور نیازمند احداث ۲ مورد تصفیه خانه با ظرفیت ۱۴۵ هزار متر مکعب برای جمعیت ۷۸۰ هزار نفر هستیم.

این مسئول بیان داشت: برای ساماندهی فاضلاب شهر کرمانشاه بیش از هزار میلیارد تومان نیاز است که این مبلغ تنها با بودجه سالیانه فقط یک یا دو درصد این مبلغ تأمین می‌شود و با اعتبارات قانون بودجه برای ما مقدور نیست این پروژه را اجرا کنیم.

وی استفاده از ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری را یکی از راهکارها برای احداث این تصفیه خانه دانست و بیان داشت: همچنین به دنبال منابع مالی دیگری برای اجرای پروژه فاضلاب شهر کرمانشاه هستیم که یکی از آنها فروش پساب شهر کرمانشاه است که پتروپالایش آناهیتا به عنوان مشتری اصلی ۵۰۰ لیتر در ثانیه از این پساب را نیاز دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فاضلاب کرمانشاه شهر کرمانشاه شیوع بیماری حال حاضر تصفیه خانه کمبود آب مصرف آب ۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۴۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه گفت: سال گذشته ۱۳۵ چاه غیرمجاز در شهر کرمانشاه مسدود شد که میزان آب‌های زیرزمینی را به میزان ۰.۰۵ درصد افزایش داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، افشین یگانه در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی  عملیات پاسخ به بحران استان که امروز در استانداری برگزار شد با اشاره به وجود چاه‌های غیرمجاز در استان اظهار داشت: در استان کرمانشاه دشت‌های ممنوعه‌ای وجود دارد و میزان آب‌های زیرزمینی به میزان قابل توجهی کاهش یافته بود.

وی عنوان کرد: در همین راستا مصوب شد شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، نیرو انتظامی، دادستانی و سایر دستگاه‌ها توانستند سال گذشته 135 چاه غیرمجاز در شهر کرمانشاه را مسدود کنند و بر این اساس حدود پنج صدم درصد میزان آب زیرزمینی رشد داشت.

یگانه با بیان اینکه جایگزین کردن پساب فاضلاب در مصارف صنعتی از دیگر مصوبات ستاد در استان بود گفت: دستگاه‌های مرتبط از جمله آب منطقه‌ای، شرکت آب و فاضلاب و سازمان صمت با برگزاری جلسات متعدد به نتایجی رسیدند و به طور نمونه پساب فاضلاب اسلام‌آباد غرب به عنوان خوراک پتروشیمی این شهرستان مصرف می‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: برای مجموعه صنایع بزرگ استان که در شرق شهرستان کرمانشاه قرار گرفته‌اند از جمله پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و شرکت فولاد مقرر شد یک کنسرسیوم با محوریت شرکت پتروشیمی اوره و آمونیاک شکل بگیرد و فاضلاب تصفیه خانه شهر کرمانشاه توسط یک خط لوله به این صنایع انتقال یابد و از همین امسال اقدامات در حال انجام است.

وی با اشاره به افزایش ضریب نفوذ بیمه‌ای عنوان کرد: ضریب نفوذ بیمه در سال 1401 حدود 20.97 بود که بعد از آن به 23.76 درصد در سال 1403 افزایش یافته است و امسال نیز به عنوان محور اصلی در نظر گرفته شده است.

یگانه با بیان اینکه در آخرین سیل رخ داده در سال 98 بخش قابل توجهی از شهر کرمانشاه درگیر شده بود و این در حالی بود که میزان بارش 1401 و 1402 بیشتر از سال 98 بود گفت: با مصوبه ستاد استان با محوریت آب منطقه‌ای حدود 30 کیلومتر از نقاط بحرانی رودخانه‌های استان لایروبی شد و این اقدام بعد از 13 سال انجام شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: براساس گزارش هواشناسی بارندگی استان بیشتر از میانگین بلندمدت بود و همین لایروبی مانع از بروز سیل شد.

وی عنوان کرد: شرکت‌هایی که بیش از 100 نفر کارکنان داشتند به مقیاس بزرگ سازماندهی شدند و در مراحل بعدی تحت آموزش قرار می‌گیرند و در مواقع بحران تحت عنوان تیم‌های واکنش سریع در کنار سایر دستگاه‌ها قرار بگیرند.

یگانه گفت: سال 98 که بیشترین بارندگی رخ داد در منطقه بوزین و مره خیل حدود 12 روز برای اطفای حریق طول کشید اما با اقدامات انجام شده و همکاری سایر دستگاه‌ها و تشکل‌های مردمی، حریق سال گذشته در همین منطقه در کمتر از 24 ساعت اطفا شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: انتظار می‌رود برای خرید و تجهیزات اطفای حریق توجه ویژه‌ای به این استان شود زیرا جنگل‌های زاگرس برای کشور اهمیت خاصی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اقتصاد ژاپن دست پُر آمد
  • افزایش ۲۴ درصدی ترانزیت کالا در بنادر غرب هرمزگان
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • رفع تنش آبی ۱۰ روستا از مجتمع نرژی چقابور
  • افزایش ۶۸ درصدی جابه‌جایی کانتینر یخچالی در بنادر شرق هرمزگان
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • هشدار نشریه اقتصادی درباره رکود تورمی در آمریکا
  • برگزاری ماراتن کنکور در کرمانشاه با پیشتازی بانوان
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد