Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام گروسی گفت: ریزش بازار سهام آمریکا به دلیل شیوع کرونا منجر به کاهش محبوبیت ترامپ می‌شود که زنگ خطری برای وی در رقابت‌های ریاست جمهوری ۲۰۲۰ خواهد بود، این اتفاق به جهت روی کار آمدن برنی سندرز به نفع ایران می‌شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شیوع کرونا در آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی در هفته‌ی گذشته سقوط بی سابقه‌ی ارزش سهام بسیاری از شرکت‌های بزرگ و بین المللی از جمله اپل، مایکروسافت، گوگل و آمازون را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
سقوطی که در چند روز هزار میلیارد دلار به چهار شرکت بزرگ آمریکایی و صد‌ها میلیون دلار به چند صد شرکت اروپایی زیان زد و ۴۴۴ میلیارد دلار از دارایی ۵۰۰ ثروتمند دنیا را به باد داد. به همین منظور و برای چرایی تاثیرپذیری بالای شرکت‌های بزرگ آمریکایی از بحران کرونا و بررسی وضعیت موجود و پیش بینی وضعیت آتی اقتصاد آمریکا در مواجهه با این بیماری با بهرام گروسی؛ فعال و کارشناس بازار سرمایه گفتگو کردیم که در ادامه تقدیم می‌شود.

اگر به صورت تلویحی و گذرا بخواهیم اقتصاد‌های بزرگی، چون آمریکا وچین را قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا بررسی کنیم میزان آسیب پذیری این دو اقتصاد و اقتصاد کشور‌های اروپایی از بیماری جدید کووید ۱۹ را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
بعد از روی کار آمدن ترامپ از سال ۲۰۱۶ اقتصاد آمریکا با سیاست اعطای معافیت‌های مالیاتی به شرکت‌های تولیدی رو به بهبود رفت، لذا این روند بازار سهام آمریکا را به شدت رشد داد و بسیاری از شرکت‌های آمریکایی را سود آورتر کرد. جنگ تجاری بین آمریکا وچین از سال ۲۰۱۸ روند رشد اقتصادی را کاهش داد، اروپا و چین بیشترین آسیب را از جنگ اقتصادی دیدند و شاخص‌های اقتصادی اروپا از سال ۲۰۱۸ تا پایان سال ۲۰۱۹ به شدت با ریزش مواجه شد و اقتصاد چین ضعیف شد.   فاز اول مذاکره تجاری بین آمریکا و چین که ماه‌های گذشته به امضای دو کشور رسید منجر به رشد شاخص‌های اقتصادی شد و امیدواری‌ها را نسبت به آینده اقتصاد جهان بیشتر کرد. هر چند آمریکا از جنگ تجاری با چین کمترین ضربه را خورد، چرا که تعرفه‌های ترامپ بر واردات کالای چینی موجب کاهش واردات از چین به آمریکا و افزایش زیان چین و ارتقای تولید کالای داخلی آمریکا شد. PMI آمریکا چین و اروپا در سه ماه گذشته روند رو به رشدی را به خود دید و شاخص مدیران خرید که نشان دهنده وضعیت روند تولید وخدمات است در سه ماه گذشته ارتقاء یافت. بیشتر بخوانید: سقوط آزاد غول‌های اقتصادی دنیا / آمریکا در آستانه‌ بحران بی‌سابقه‌ ۲۰۲۰ / «کرونا» ترامپ را شکست می‌دهد؟!
با آغاز شیوع ویروس کرونا از اوایل سال ۲۰۲۰ و تعطیلی بازار چین و عدم آگاهی کامل جهان از چگونگی شیوع و کشندگی ویروس کرونا، بازار سهام چین بعد از سال نو چینی نزول ۸ درصدی را تجربه کرد و بازار ژاپن و شرق آسیا نیز متاثر از این مساله روند منفی اقتصادی را در پپیش گرفتند در حالی که بازار امریکا همچنان پیشتاز ودر حال صعود بود چرا که آمریکا خطر ابتلا به ویروس را برای خود متصور نبود. چین در یکی دو فصل آینده با ریکاوری اقتصاد خود از این موضوع عبور می‌کند، اما بیماری کرونا سایر اقتصاد‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد که از آن‌جمله می‌توان به اقتصاد ایران و ایتالیا اشاره کرد.
آمریکا و برخی از کشور‌های توریستی، چون ترکیه وامارات موضوع ویروس کرونا را چندان رسانه‌ای نکردند چرا که صحه نهادن بر ورود این ویروس به کشورهایشان اقتصاد این کشور‌ها که عموما وابسته به مبحث توریسم است را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. آمریکا نیز با افزایش مبتلایان مجبور به اعلام رسمی ورود ویروس کرونا شد در غیر این صورت چنین موضوعی را رسانه‌ای نمی‌کرد.

روند تاثیر گذاری ویروس کرونا براقتصاد‌های آمریکا، چین و اروپا در هفته‌های آتی را چگونه می‌دانید؟
با شیوع ویروس کرونا بازار چین به شدت ریزش کرد و بازار‌های ژاپن، سنگاپور، کره جنوبی و استرالیا که اقتصادشان از چین تاثیر می‌گیرد با ریزش‌های قابل توجهی مواجه شدند در حالی که بازار آمریکا با ثبت رکورد‌های جدیدی از افزایش شاخص‌های بورس پیشتاز بود. از چهارشنبه هفته گذشته با اعلام شیوع ویروس کرونا در آمریکا شاخص‌ها با ریزش‌های شدیدی مواجه شد که نسبت به دو هفته گذشته شاهد اصلاح یک و نیم درصدی بود که از ۲۹۵۰۰ به ۲۸۸۰۰ ر. سید. ریزش بازار آمریکا از دوشنبه هفته گذشته همچنان ادامه داشت شاخص (داو جونز) با ریزش هزار واحدی روزانه تا اول هفته جاری نزدیک به ۲۴۷۰۰ واحد سیر نزولی داشت که با افزایش شاخص به ۲۵۶۰۰ هر چند بازار‌ها بسته شد، اما به نسبت ریزش‌های هفته گذشته ریکاوری قابل قبولی نیست، اما درباره ماندگاری رشد شاخص‌ها به هیچ وجه نمی‌توان اظهار نظر کرد، جدی شدن شیوع کرونا در آمریکا و انتشار اخبار منفی منجر به افزایش ریزش‌ها و اثرات وحشتناکی بر اقتصاد این کشور می‌شود.

ویروس کرونا بسیاری از خدمات و تولیدات شرکت‌های بزرگ از جمله هواپیمایی و هتلداری را تحت تاثیر قرار داده، موضوع مهمی که زنجیر وار به پیکره اقتصاد لطمات جبران ناپذیری وارد می‌کند. روند ریزش شاخص‌های اقتصادی در اروپا به مراتب بیشترو خطرناک‌تر از آمریکاست در حالی که اقتصاد چین در روز‌های اخیر روند صعودی تری را طی کرده است.

وضعیت بازار جهانی طلا بعد از شیوع کرونا چگونه بوده است؟
طلا از جنگ تجاری سال ۲۰۱۸ از کف ۱۱۵۰ دلاری تا ۱۳۵۰ دلار رشد داشت، با تشدید جنگ تجاری اوضاع اقتصادی اروپا رو به وخامت گذاشت، چین نیز وضعیت مطلوبی نداشت لذا بانک‌های مرکزی دنیا با خریدن طلا وعدم نگهداری ارز در این مرحله وارد عمل شدند. پس از آن نیز با توجه به تشدید جنگ تجاری و سیاست‌های تسهیلی بانک‌های مرکزی دنیا، باز هم شاهد رشد قیمت انس طلا بودیم و تا قبل از شیوع ویروس کرونا انس طلا در کانال ۱۵۰۰ دلاری در نوسان بود. با شیوع ویروس کرونا طلا از نرخ ۱۵۵۰ تا نزدیکی‌های ۱۷۰۰ دلار افزایش قیمت داشت که در اوایل هفته گذشته به آرامی شروع به ریزش کرد و این مساله موجب شگفتی شد که با ریزش بازار سهام چرا بازار طلا هم دچار ریزش شده است؟ بسیاری از سرمایه گذاران به دلیل استفاده از اهرم، برای جلوگیری از نابودی سرمایه خود و افزایش اعتبار حساب‌های خود مجبور به فروش طلا شدند، به نحوی که انس طلا شاهد ریزش بی سابقه از قیمت ۱۶۵۰ تا ۱۵۶۲ دلاری در روز جمعه بود.

سقوط بازار سهام آمریکا چه اثری بر انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا خواهد گذاشت؟
شاید بیشتر توئیت‌های آقای ترامپ مربوط به موضوع افزایش شاخص در بازار سهام باشد که آن را یکی از دستاورد‌های اقتصادی خود می‌داند، چرا که از زمان روی کار آمدن آقای ترامپ بازار‌های سهام آمریکا روند رو به رشدی را تجربه کرده اند. افزایش محبوبیت آقای برنی سندرز به عنوان رقیب آقای ترامپ و تفاوت برنامه‌های اقتصادی وی با ترامپ که با اخذ مالیات از ثروتمندان به نفع طبقات ضعیف جامعه است منجر به ایجاد فشار برای فروش سهام شده و ریزش بازار سهام منجر به کاهش محبوبیت ترامپ می‌شود که زنگ خطری برای وی در رقابت‌های ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود، ریزش بازار سهام به نفع ما و روی کار آمدن آقای سندرز به بازگشت دوباره آمریکا به برجام منتهی می‌شود. بیشتر بخوانید: «کرونا» چالش جدید انتخاباتی ترامپ / چرا طلای جهانی با سقوط سهام بورس آمریکا صعود نکرد؟
آیا به طور روشن می‌توان تاثیرات منفی اقتصادی کرونا و زمان ماندگاری این تاثیرات را بیان کرد؟
درباره میزان اثر گذاری ویروس بر اقتصاد جهانی در حال حاضر نمی‌توان با قاطعیت نظر داد چرا که ویروس سارس در سال ۲۰۰۱ با شیوع در چین تنها منجر به کاهش رشد اقتصادی در یک فصل شد و چینی‌ها در فصل‌های بعدی ریزش‌ها را جبران کردند، ویروس سارس مانند ویروس کرونا همه گیر نبود لذا شیوع بی سابقه ویروس کرونا که به تعطیلی بسیاری از کسب و کار‌ها و مشاغل منجر شده حتی فروشگاه اپل و ماکروسافت را در چین تعطیل و آسیب‌های اقتصادی زیادی به صنایع مختلف وارد کرده است. تا زمانی که اخبار منفی شیوع و همه گیری ویروس کرونا وجود دارد ریزش‌ها در بازار‌های مختلف بسیار معمول است.   pmi چین که ماه گذشته ۵۰ واحد بود به طرز باور نکردنی به ۳۵ واحد کاهش داشته است، عددی که چین تا کنون آن را ثبت نکرده است، این رقم به مراتب ازرکود سال ۲۰۰۸ منفی‌تر است. تعطیلی‌های غیر قابل پیش بینی از ویروس کرونا بر این رقم تاثیر بسیاری گذاشته است، اما تسلط چین بر اوضاع و مهار نسبی ویروس تا حدی موجب بهبود روند شاخص‌ها شده در حالی که آمریکا با شیوع همه گیر کرونا در حال تکرار تجربه ریزش شاخص‌هایی است که چین طی یکی دو ماه گذشته به آن مبتلا شد.

بازار‌های فروش نفت ومحصولات پتروشیمی و فولاد منجمله بازار‌های ایران از همه گیری و تاثیرات کرونایی بر اقتصاد تا چه اندازه تاثیر گرفته اند؟
با آنکه ایران به لحاظ صادرات نفت و تحریم این حوزه از ویروس کرونا به صورت مستقیم دچار خسارتی نمی‌شود، اما کاهش قیمت محصولات پتروشیمی موضوع تاثیر گذاری بر اقتصاد ما به شمار می‌رود.

کاهش قیمت نفت به دلیل شیوع ویروس کرونا نیز از جمله موضوعاتی است که با شروع تعطیلی‌های سال نو در چین و کاهش مصرف سوخت وسایل نقلیه و صنایع در این کشور براقتصاد آمریکا تاثیر گذاشت، آمریکا به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت از این جهت هم متضرر شده بنحوی که نفت WTI آمریکا در روز‌های گذشته نزدیک به ۴۴ دلار خرید و فروش شد. تشدید بیماری کرونا با تشدید کاهش قیمت نفت ارتباط مستقیمی دارد لذا به نظر می‌رسد نفت شیل آمریکا که بین ۳۰ تا ۵۰ دلار تمام می‌شود بعد از پایان هیجانات بازار‌ها و کاهش التهابات ویروس کرونا در شش ماه آینده به ۵۰ تا ۶۰ دلار افزایش بیابد. قیمت نفت نیز می‌تواند در کاهش قیمت محصولات پتروشیمی تاثیر گذار باشد، کاهش مصرف فولاد از سوی چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده فولاد نیز درقیمت فولاد موثر خواهد بود واین مساله برای صادرات محصولات پتروشیمی و فولاد ایران تجربه خوبی نخواهد بود، امید می‌رود در هفته‌های آینده قیمت محصولات فولاد و پتروشیمی به نرخ‌های معمول خود بازگردد.

پیش بینی شما از روند بازار‌های مختلف در ماه‌های آینده بخصوص درایران چیست؟ آیا بازار سهام همچنان پیشتاز خواهد ماند؟
دو فاکتور نقدینگی و تورم در بازار سهام ایران بسیار تاثیر گذارند، دو فاکتوری که اعتماد مردم را به ارزش ریال کاهش داده و به دنبال تبدیل پول خود به ملک یا سهام هستند، لذا دردسترس بودن سهام و اینکه افراد با توانایی مالی و سرمایه‌های خرد و کلان می‌توانند در بازار سهام سرمایه گذاری کنند بازار جذابی را به وجود آورده که حتی برخی سهم‌ها به صورت حبابی تا ۲۰ برابر افزایش داشته اند، سهام‌هایی که با وجود حباب همچنان خریدار دارند، اما روند رو به رشد بازار سهام با تاثیر پذیری از بیماری کرونا می‌تواند سیر نزولی را در پیش بگیرد. کاهش نرخ دلار و مداخله بانک مرکزی در کاهش یا تثبیت نرخ دلار نیز در اصلاح بازار‌ها تاثیر گذار است، اما در مجموع با توجه به وجود فاکتورهایی، چون تورم و نقدینگی سرگردان در اقتصاد همچنان بازار‌هایی مثل سهام جذاب و ارزشمند است و سرمایه‌ها را به سمت خود جذب می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا آمریکا سهام بورس بحران اقتصادی رکود اقتصادی محصولات پتروشیمی شیوع ویروس کرونا ریزش بازار سهام روی کار آمدن سهام آمریکا هفته گذشته شیوع کرونا کاهش قیمت ماه گذشته جنگ تجاری بر اقتصاد بازار ها بی سابقه کشور ها شاخص ها ریزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۱۵۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟

 قیمت دلار که در روزهای نخست امسال و مخصوصا پایان تعطیلات نوروز به دلیل بالا گرفتن تنش‌های منطقه‌ای و حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در دمشق به اوج خود رسیده بود این روزها به شدت درحال ریزش است.

تسنیم در گزارشی نوشت: قیمت دلار در آن ایام به دلیل تشدید تنش های منطقه ای و نگرانی از شدت درگیری‌ها بین ایران و اسرائیل به ۷۰ هزار تومان هم رسید؛ دلال‌های خیابان فردوسی همان موقع اذعان می کردند که منتظر دلار ۷۵ هزار تومانی بودیم!

اما با پاسخ قاطع ایران و ناتوانی صهیونیست‌ها از ادامه درگیری، ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد. قیمت دلار که در معاملات اول صبح ۲۶ فروردین ماه (فردای پاسخ قاطع ایران به اسرائیل) در بازار غیررسمی به ۷۰ هزار تومان رسیده بود در معاملات نخست صبح امروز ۹ اردیبهشت ماه به کانال ۶۰ هزار تومان برگشته است. بعبارتی دلار در دو هفته ۱۰ هزار تومان کاهش داشته است و آنطور که فعالان حاضر در بازار ارز پیش بینی می کنند در روزهای آینده نیز بازهم شاهد ریزش سنگین قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.

مشاهدات میدانی از بازار ارز در صبح روز بعد از پاسخ ایران به اسرائیل بیانگر نگرانی دلال‌ها از عقب ماندن از بازار و فرار از ضررهای سنگین به دلیل ریزش قیمت ها بود. این وضعیت در دو هفته گذشته همچنان در بازار منوچهری و فردوسی و سبزه میدان حاکم است و دلال‌ها برای اینکه بیشتر از این ضرر نکنند دلارهایی را که قبلا در قیمت های بالا خریده بودند فروختند و فعلا هم قصد خرید ندارند.

بازار کاملا در این ۱۴ روز فروشنده بوده و کمتر خریداری حاضر به خرید ارز شده است چراکه همه چشم انتظار کاهش بیشتر قیمت ها هستند؛ فعالان بازار ارز می گویند بعد از کاهش تنش های سیاسی، هیجانات کاذب و جو منفی بازار تخلیه شد و همین امر به ادامه دار شدن سیر نزولی قیمت ها کمک کرد.

برخی دیگر البته می گویند علاوه بر کاهش سطح ریسک‌های سیاسی، وجود احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و اخبار مثبت درآمدهای نفتی هم به ریزش قیمت ها در بازار دامن زده است در عین حال سفر رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به عربستان نیز به عنوان عامل اثرگذار دیگری در روند نزولی قیمت ها در بازار طلا و ارز عنوان می شود.

قیمت دلار صبح امروز در بازار آزاد تهران به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته است؛ قیمت دلار هرات نیز که اهمیت بالایی در بازار ارز دارد و کاهش و افزایش قیمت آن بر بازار تاثیرگذار است از عصر دیروز به کانال ۶۰ هزار تومان بازگشته بود و هم اکنون به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته و با قیمت ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان معامله می شود. علاوه براین قیمت درهم امارات هم به عنوان یکی دیگر از عوامل موثر بر نرخ ارز در بازار داخلی شیب نزولی را در پیش گرفت و در کانال ۱۶ هزار تومان عقبگرد قابل توجهی را تجربه کرد.

سیگنال قیمتی از هرات و امارات باعث شده تا فعالان بازار ارز احتمال بازگشت قیمت دلار در بازار تهران را به کانال ۵۰ هزار تومان طی امروز و فردا بسیار جدی بدانند؛ علاوه بر این گفته می شود حضور جدی بازارساز و تزریق های سنگین درهم امارات موجب شده تا اکثر بازارها این روزها فروشنده شوند چراکه احتمال ریزش بیشتر قیمت ها تقویب شده است.

ریزش قیمت ها در حالی در بازار ارز ادامه دارد که کارشناسان و فعالان اقتصادی متعددی از همان روزهای پرتنش بازار و ثبت رکوردهای نجومی به مردم هشدار می دادند که عوامل بنیادی بازار از این افزایش‌های هیجانی حمایت نمی‌کند و با کاهش التهابات سیاسی، تب دلار هم به‌زودی فروکش می‌کند.

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفته است: اگر شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

جهانبخش سنجابی شیرازی دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با تأکید بر اینکه روند افزایش نرخ ارز قطعاً در میان‌مدت متوقف خواهد شد؛ گفت: با هر شدتی که هیجانات موجب شده است نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

او تأکید کرد: به‌طور قطع نوسانات چند هفته اخیر بازار ارز بیش از این که ریشه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی ـ امنیتی دارد و با همان شدتی که رشد کرده است با همان شدت نیز سقوط خواهد کرد، بنابراین مردم باید دقت کنند که حتی برای کسب سود در دام سفته‌بازها نیفتند تا آسیبی متوجه سرمایه‌هایشان نشود.

حسینی دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق زمانی نیز گفته بود: شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز، بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد. از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند. اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

سید کمال سیدعلی معاون ارزی اسبق بانک مرکزی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، گفته بود: عملیات مقتدرانه نظامی ایران در وعده صادق باعث شد شاهد تأثیر آن‌چنانی بر افزایش نرخ ارز نباشیم و حتی روند قیمتی نیز به‌خلاف فضاسازی‌ها و پیش‌بینی‌ها نزولی شد.

معاون ارزی اسبق بانک مرکزی بیان داشت: زمانی که در چند روز نرخ ارز به‌مقدار زیادی افزایش می‌یابد، نشان می‌دهد که این نوع بالا رفتن نرخ ارز ناشی از شوک‌های غیراقتصادی است، در این زمان همه به عملکرد بانک مرکزی حساس می‌شوند زیرا این بانک موفق شده بود ۱۱ ماه ۱۴۰۲ نرخ ارز را در کانال مشخصی ثابت نگه‌دارد. زمانی که تنش‌های سیاسی کاهش می‌یابد، پرش نرخ ارزی که در زمان بحران سیاسی به وجود آمده بود، تخلیه می‌شود و در این زمان است که نرخ ارز کاهش خواهد یافت.

همانطور که در روزهای پرتلاطم بازار ارز و طلا در هفته های قبل به دفعات از سوی کارشناسان اقتصادی و مسئولان اقتصادی هشدار ریزش قیمت ها به محض فروکش کردن تنش ها داده می شد، این ایام شاهد ثبت قیمت های لحظه ای و البته کاهشی از طلا، سکه و انواع ارز هستیم.

قیمت دلار هم اکنون (در لحظه انتشار این گزارش) در بازار آزاد تهران ۶۰ هزار و ۱۰۰ تومان و قیمت دلار هرات ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است. سکه بهار آزادی طرح جدید نیز بازهم روند کاهشی داشته و به کانال ۴۰ میلیون تومان بازگشته است؛ هم اکنون سکه طرح جدید با قیمت ۴۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می شود. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز که در هفته های گذشته برای ساعتی به ۴ میلیون تومان هم رسیده بود هم اکنون به کانال ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بازگشته است.

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • بورس همچنان ریزشی؛ سهامداران نگران شدند
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد