Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@03:53:20 GMT

تهران و خیابان‌های نسبتا خلوت؛ اما چرا هوا آلوده است؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۱۱۰۰

تهران و خیابان‌های نسبتا خلوت؛ اما چرا هوا آلوده است؟

طی چند روز اخیر به دلیل شیوع کرونا و کاهش تردد خودروها، مصرف بنزین در تهران و کل کشور حدود 10 میلیون لیتر کاهش یافته است. با این وجود برخی از مراکز رسمی اعلام کره اند در صورت نبودن باد و باران هوای تهران آلوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: از انتهای بهمن ماه به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش رفت و آمد شهروندان میزان مصرف بنزین در کشور ۱۰ درصد کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان مصرف بنزین در کشور ۷۵ تا ۷۶ میلیون لیتر در روز است. در ابتدا تغییر قیمت بنزین میزان مصرف به ۹۵ تا ۹۶ میلیون لیتر در روز رسید. در انتهای بهمن ماه این عدد به ۸۵ تا ۸۶ لیتر کاهش یافت و از زمان شیوع ویروس کرونا میزان مصرف بنزین مجدد کاهش یافته است و اکنون شاهد تقاضای کمتر مالکان خودرو برای سوخت هستیم.

در حالی که مسئولین همواره خودروها و بنزین را عامل اصلی آلودگی تهران می‌دانند حال جای سوال است با وجود کاهش تردد خودروها در سطح تهران و همچنین کاهش مصرف بنزین علت آلودگی هوا چیست؟

 محمد رستگاری معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران دلیل آلودگی این روزهای تهران خودروهای دیزلی می‌داند و گفته است: با وجود اینکه تردد خودروها در سطح شهر کاهش یافته است، اما برخی از منابع اصلی آلودگی هوا مانند خودروهای دیزلی همچنان در سطح شهر تردد می‌کنند که این خود می‌تواند عامل تشدید آلودگی هوا شود. زمانی که با پایداری هوا مواجه هستیم حتی اگر میزان کمی آلودگی تولید شود، امکان تهویه آن وجود نخواهد داشت و به همین دلیل به تدریج کیفیت هوا کاهش پیدا می‌کند.

حسین شهید ‌زاده مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران اما علت آلودگی را میزان کم وزش باد دانسته و گفته است: طبق بررسی‌های انجام شده مشخص شد در دو روز اخیر میزان وزش باد در شهر تهران به ویژه در برخی ساعات صفر بوده و بیشترین شدتی که داشته به سه متر بر ثانیه رسیده است. هرچند تا حدودی تردد خودروها کم شده بود، اما معنی آن این نیست که باید با کاهش تردد آلودگی رفع شود چرا که ما نیازمند باد نیز هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها بر آلودگی هوای تهران اظهار کرد: حدود یک ماه گذشته استفاده از سوخت مازوت وجود داشت اما سازمان محیط زیست به موضوع ورود کرد و جلوی آن گرفته شد، اما از اینکه باز هم چنین امری صورت گرفته است یا خیر، خبر ندارم! زیرا شرکت کنترل کیفیت بر عوامل خارج از شهر تهران نظارتی ندارد.

نیروگاه‌ها و صنایع عامل اصلی آلودگی هوا

نیروگاه ها و صنایع بیشتر با گاز شهری فعالیت می کنند که درصد آلایندگی بسیار کمی دارند. در فصل زمستان اما به دلیل نیاز بیشتر بخش خانگی به گاز شهری، نیروگاه‌ها از سوخت های مازوت و گازوئیل استفاده می‌کنند. حال با توجه به کاهش چشمگیر مصرف بنزین و آلودگی هوای تهران و برخی شهرستان ها می توان به این نتیجه رسید که بنزین مصرفی سهم کمی در آلودگی هوا دارد و علت اصلی آلودگی هوای تهران و شهرستان ها مصرف سوخت مایع و گازوئیل در نیروگاه‌ها و صنایع است.

در این رستا صمدی مدیرکل دفتر مطالعات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق ایران در گفتگویی ضمن تایید این مدعا گفته است: نیروگاه‌ها به طور معمول با استفاده از گاز طبیعی فعالیت می‌کنند، اما در زمستان با در اولویت قرار گرفتن تامین گاز شهری، مصرف سوخت‌های مایع در نیروگاه‌ها افزایش و به‌ دنبال آن میزان آلایندگی نیروگاه‌ها افزایش می‌یابد.

مصرف گازوییل و مازوت به خصوص در فصول سرد سال به همراه بروز پدیده وارونگی دما (اینورژن) تاثیر بالایی در آلودگی هوا دارند. سهم نیروگاه‌ها و سایر صنایع مصرف کننده سوخت‌های سنگین در آلودگی بسیار بالا است؛ اگر چه نیروگاه‌ها درسال‌های اخیر بیشتر گاز سوز شده‌اند ولی مصرف بیشتر گاز در بخش خانگی در فصول سرد، میزان مصرف گاز نیروگاه‌ها را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: تهران آلودگی هوا هوا تردد خودروها نیروگاه ها اصلی آلودگی مصرف بنزین میزان مصرف آلودگی هوا هوای تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۱۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این حیاط خلوت چه کنیم؟!

یک فصل دیگر سرما هم تمام شد اما ورزشهای زمستانی در کشورمان همچنان مانند یک حیاط خلوت مانده و امیدی هم به اصلاح وضعیتش نیست.

سرویس ورزش مشرق- حالا که فصل سرمای دیگری را پشت سر گذاشته و وارد فصل گرمای کشور می شویم، یک مرور ساده نشان می دهد ورزش های زمستانی چگونه به یک محیط و حیاط خلوتی تبدیل شده و هیچ امیدی نیز به اصلاح آن وجود ندارد. فدراسیونی که می تواند در توسعه ورزش میان مردم در بخش های مختلف همگانی و قهرمانی نقش ویژه و راهبردی داشته باشد، اکنون کجای کار ایستاده و دقیقه چه ماموریتی را برعهده گرفته است؟

در این زمینه بیشتر بخوانید: کاش این بساط را جمع کنید! ما زیر بهمن مانده ایم؛ آقای رئیس! آقای بازنشسته! دل بکن ...

نیاز به بررسی چندانی نیست تا از وضعیت اسکی خبردار شویم. دهه هاست این ورزش به محیط انحصاری برخی قبایل و خانواده ها تبدیل شده و گذر زمان نیز نتوانسته مانع از تداوم این وضعیت شود. در دوره ریاست کنونی هم نه تنها اوضاع اصلاح نشده که چه بسا بدتر شده که البته، چه کسی است که نداند رئیس کنونی، نقش چندانی در اداره امور ندارد و از مسندی که در اختیار دارد، خرسند و راضی! آری اینگونه است که سال ها و فصل ها می گذرد و این ورزش همچنان گروگان مانده و خواهد ماند.

حالا که یک فصل دیگر نیز بی هیچ دستاورد و امیدی به اتمام رسید، بر وزیر ورزش و جوانان است که تدبیری جدی کند. به راستی، این فدراسیون، بود و نبودش چه تاثیری بر ورزش کشور دارد؟ نباید یک بار برای همیشه تکلیف این حیاط خلوت را روشن کرد؟

دیگر خبرها

  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • با این حیاط خلوت چه کنیم؟!
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر برای کاهش مصرف سوخت