Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@03:40:59 GMT

درمان کمردردبا آب درمانی

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۱۲۱۶

کمردرد میتواند در اشکال مختلف و در اثر عوامل و بیماری های مختلفی ایجاد شود. برای درمان مواردی مانند دیسک کمر، آرتروز و یا به طورکلی فرسودگی مهره ها میتوان از آب درمانی بهره برد. آب درمانی برای دیسک کمر و کمردرد یک راه عالی توان بخشی به حساب می آید که درد اشخاص را کاهش داده و کیفیت زندگی آنها را بهبود می بخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: فواید و خصوصیات استفاده از آب درمانی برای تسکین دردها و ایجاد ارامش و موارد درمانی و روحی بسیار است و دردسترس بودن و ارزانی این تفریح مفرح بی بدیل است.

 

آب درمانی شامل استفاده از آب جهت بهبود در بیماری های دیسک کمر از جمله پارگی دیسک کمر( فتق دیسک کمر) می باشد. آب در مسایل بهداشتی شخصی فواید بسياري دارد و استفاده از فیزیوتراپی هم میتواند در کاهش درد به بیماران کمک کند. در صورت ترکیب، فیزیوتراپی و آب درمانی میتوان وضعیت ایده آلی را برای استراحت در بیماری دیسک کمرایجاد کرد.



فواید آب درمانی

خواص فیزیکی آب سبب می شود آب محیط بسیار مطلوبی برای ورزش کردن و به منظور درمان کمر درد و ديگر اسیب های اسکلتی عضلانی باشد. بعضی از مهم ترین خواص آب که ورزش کردن در آنرا اسان تر می سازند عبارتند از:

 

خاصیت شناوری: آب نیروی جاذبه را خنثی نموده و به هنگام شناور شدن بیمار در آن به تحمل وزن وی به روش ای کنترل شده کمک می کند. چنين چیزی میتواند به توسعه و بهبود توازن و قدرت شخص کمک کند. خواص شناور شدن آب همچنين بواسطه حذف نیروهای گرانشی امکان طیف گسترده تری از وضعیت های قرار گیری بدن را فراهم می کند؛ به ویژه برای ورزش هایی که در آنها  به بلند کردن پاها که در بیشتر اشخاص سنگین ترین اعضای بدن هستند احتیاج است.

 

ویسکوزیته/ گرانروی: آب به واسطه اصطکاک اندکی که دارد ایستادگی ایجاد می کند و به این ترتیب در حالیکه خطر آسیب دیدگی بیشتر را بواسطه فقدان تعادل کاهش می دهد امکان تقویت و تاثیرگذاری بر آسیب دیدگی را فراهم می نماید.

 

فشار هیدرواستاتیک:فشار هیدرواستاتیک اثرات نیرومندی تولید می کند که عملکرد قلب و ریه را بهبود داده سبب می شود ورزش های آبی روش بسیار سودمندی برای حفظ و تقویت عملکرد قلب و ریه باشند. این تأثير ناشی از فشار همچنين به بهبود جریان خون عضلات کمک می کند.

 

راه رفتن و دویدن در آب چه فرقی با راه رفتن در خشکی دارد ؟

۱- وقتی در آب راه می روید، ورزش می کنید یا می دوید وزن شما ۹۰ درصد کم می شود به عنوان مثال شخص ۸۰ کیلویی ۸ کیلو می شود.

 

۲- آب مانند کمربندی دور کمر شما و مانند زانو بندی دور مفصل ها شما را فرا می گیرد، بدین ترتیب فشاری که به عضلات و لیگامان های شما در آب وارد می شود بسیار کم تر از خشکی است. پس شما مقدار بیشتری میتوانید در آب راه بروید.

 

۳- آب ۹۰۰ بار سنگین تر از هواست. برای این که یک متر مکعب آب ۱۰۰۰ کیلو گرم یا یک تن است. در حالی که یک متر مکعب هوا قدری بیش از یک کیلو است. به این ترتیب یک ساعت ورزش در آب عضلات را بسیار قدرتمند تر از یک ساعت ورزش در خشکی می کند.

 

۴- به دلیل فشار هیدروایستاتیک آب، فشار بیشتری به قفسه سینه و سیاه رگ ها وارد می شود و عرق کردن کم تر می شود و به همین جهت گرفتگی عضلانی در ورزش های آبی کم تر از ورزش های خشکی است.

 

انواع آب درمانی

۱- آب درمانی عمومی:که تمام بدن بیمار مبتلا به کمردرد در آب قرار می گیرد.

۲- آب درمانی موضعی:که تنها عضو اسیب دیده و یا بخش از بدن در آب قرار می گیرد.

 

خطرات، هشدارها و موردهای منع انجام ورزش های آب درمانی

اشخاص مبتلا به اختلال در احساس دما، در دماهای مفرط در خطر سوختگی یا یخ زدگی قرار دارند.

 

درصورتی که به دیابت مبتلا هستید، از تمرین های گرم کردن پا و ساق پا پرهیز کنید. همچنين از روش های درمانی گرم کردن بدن بصورت کامل جلوگیری کنید.

 

غوطه ور شدن در آب گرم به مدت طولانی و سونای داغ برای اشخاص مبتلا به دیابت، اسکلروز چندگانه؛ زنان باردار و افردی که دارای فشارخون غیرطبیعی بالا یا پائین هستند، توصیه نمی شود.

 

در صورتی که به بیماری رینود( Raynaud) مبتلا هستید از آب سرد یا محیط سرد بپرهیزید.

 

چنانچه مستعد تحریک مثانه یا رکتال هستید، از حمام های آب سرد دوری کنید. اشخاص مبتلا به سیاتیک، التهاب لگن یا روماتیسم در انگشتان پا یا مچ پا، باید از حمام های آب سرد جلوگیری کنند.

 

ممکن است اشخاص مسن و بچه های خردسال از گرمای زیاد خسته شوند؛ ازاین رو باید از روش های درمانی طولانی مدت در آب گرم مثل سونا و غوطه وری در آب، دوری کنند.

 

در صورتی که حامله هستید یا بیماری های قلبی دارید، پیش از استفاده از سونا با پزشک خویش مشورت کنید. بطور کلی زمانی که به عارضه ای مبتلا می شوید از پزشک خویش سوال کنید که آیا درمان فیزیکی در آب برای شما موثر است یا خیر.
برچسب ها: کمردرد ، دیسک کمر ، آرتروز ، درمان ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کمردرد دیسک کمر آرتروز درمان ناطقان آب درمانی دیسک کمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۱۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟

جزئیات مهم‌ترین طرح درمانی برای کودکان زیر ۷ سال که از ابتدای اردیبهشت امسال شکل اجرایی به خود گرفته است.

به گزارش همشهری‌آنلاین، شاید کمی بیشتر از یکسال طول کشید که طرح دولت برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال (خدمات سرپایی و بستری) شکل اجرایی به خود بگیرد.

از اسفند ۱۴۰۱ که بسته درمان رایگان کودکان ابلاغ شد، تا اردیبهشت ۱۴۰۳ که کودکان بدون پرداخت هزینه، خدمات درمانی از بیمارستان‌ها دریافت می‌کنند. جزئیات اجرای این طرح به تمامی بیمارستان‌های مشمول طرح ارسال شده و باید تمام خدمات بدون دریافت هیچ هزینه‌ای ارائه شود، به جز یک مورد!

این گزارش را بخوانید تا بدانید، برای کدام خدمات، کودکان درمان ۱۰۰ درصد رایگان دریافت می‌کنند.

دو اظهارنظر متفاوت

با وجودی که وزیر بهداشت بار‌ها بر رایگان شدن درمان کودکان در مراکز درمانی دولتی و دانشگاهی تاکید کرده، اما برخی خانواده‌ها اعلام کرده‌اند که طی چند روز اخیر مجبور به پرداخت هزینه شده‌اند. از ۲۰ هزار تومان تا ۵۰۰ هزار تومان برای ویزیت و تجهیزات پزشکی و حتی ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان برای بستری‌های چند روزه.

نکته مهم این که در فاصله زمانی کوتاه دو معاون وزیر بهداشت در این باره اظهارنظر‌های متفاوتی کرده‌اند، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفته «پیش شرط درمان رایگان کودکان مراجعه از طریق نظام ارجاع است و این که خارج از چارچوب مراجعه کنند، شدنی نیست.»، اما سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت این نکته را تایید نکرده و گفته «گرفتن پول از کودک زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی تخلف به شمار می‌رود و درباره کودکان زیر هفت سال شرط نظام ارجاع وجود ندارد.».

اما در نهایت محمد مهدی ناصحی، مدیرعامل بیمه سلامت ایران اعلام کرده که طبق این طرح کودکان زیر ۷ سال به صورت کاملا رایگان خدمات درمانی دریافت می‌کنند و شرطی برای پذیرش آن‌ها وجود ندارد.

توان مالی طرح را در نظر بگیرید

درمان رایگان درمان کودکان زیر ۷ سال به عنوان یکی از طرح‌های خوب در کشور مطرح می‌شود، اما ۲ چالش جدی هم درباره آن مطرح است و برخی کارشناسان معتقدند می‌تواند مراکز درمانی را هم با مشکلات زیادی مواجه کنند.

اولین چالش این که مراکز درمانی همین حالا هم با مشکلاتی از جمله پرداخت نشدن به موقع مطالباتشان از سوی سازمان‌های بیمه مواجهند و افزوده شدن این هزینه‌ها هم در صورت عدم پرداخت به موقع می‌تواند منجر به چالش در ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان شود. این در حالی است که اواخر سال گذشته بود که معاون درمان وزارت بهداشت، میزان بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی را حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

دومین چالش هم افزایش تقاضای القایی درباره درمان کودکان است و بهترین راهکار برای رفع این مساله را نظام ارجاع برای می‌دانند. این که نظام ارجاع در طرح رایگان کودکان به ویژه برای دهک‌های بالاتر جامعه رعایت شود تا هزینه‌های دولت از بخش تقاضای القایی افزایش پیدا نکند.

چند نکته درباره درمان رایگان کودکان

۱. ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی برای خدمات بستری و فوریت‌های پزشکی همچنین درمان‌های سرپایی و فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توانبخشی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

۲. فقط یک خدمت درباره کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی دانشگاهی و دولتی رایگان نیست، هزینه دارو‌های سرپایی

۳. کودکان زیر ۷ سال دارای بیمه‌های پایه مانند تامین اجتماعی، بیمه سلامت و نیرو‌های مسلح می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند.

۴. اجرای درمان رایگان کودکان با جمعیت حدود ۷ میلیون نفر ۲.۵هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

۵. تنها در یک بیمارستان کودکان در تهران هزینه ماهانه خدمات رایگان بستری کودکان زیر ۷ سال چیزی حدود ۵ میلیارد تومان است.

۶. خانواده‌ها می‌توانند شکایت‌های خود را درباره تخلفات مراکز درمانی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به کودکان از طریق ۲ سامانه ۱۹۰ (وزارت بهداشت) و ۱۶۶۶ (بیمه سلامت) گزارش دهند.

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی سمنان
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • درمان سریع سرماخوردگی با بادکش | آیا بادکش با حجامت تفاوت دارد؟
  • خدمات درمانی رایگان برای کودکان؛ نمایش یا واقعی؟
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟