Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمدحسین کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره نحوه مواجهه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تعطیلی کلاس‌ها به‌دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: به استادان اجازه دادیم تا پایان اسفندماه سال جاری در صورت آماده بودن محتوا، کلاس‌ها را به‌صورت مجازی برگزار کنند. آموزش مجازی نیازمند محتوای آماده است تا بتوان در سیستم بارگذاری و سپس برای تدریس، استفاده کرد، این موضوع به تجربه احتیاج دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد قابل توجهی از استادان ما به‌صورت عمومی با سیستم آموزش الکترونیکی آشنا هستند و محتوای آماده دارند.

وی ادامه داد: استادان ما اختیار دارند محتوای مورد نظر خود را در سیستم بارگذاری کرده و تا پایان اسفندماه سال 98، دروس را به‌شکل مجازی ارائه دهند. در حال حاضر تعداد زیادی از استادان دانشگاه امیرکبیر در حال استفاده از این سیستم هستند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مورد استادانی که مایل به آموزش آنلاین نیستند، خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی کلاس‌ها به‌صورت جبرانی بعد از تعطیلات عید برگزار می‌شود. ممانعتی برای برگزاری حضوری کلاس‌ها در سال آینده وجود ندارد، فرجه‌ای تعریف کرده و بعدازظهرهای پنج روز ابتدایی هفته و همچنین صبح و بعدازظهر پنج‌شنبه‌ها را برای برگزاری کلاس‌های جبرانی در نظر می‌گیریم.

کریمیان درباره آمادگی دانشگاه امیرکبیر برای ادامه آموزش آنلاین در صورت ناتوانی در کنترل کرونا تا پایان فصل بهار بیان کرد: از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، مشکلی نیست. البته همزمانی در برگزاری چندین کلاس به‌صورت آنلاین، اهمیت زیادی دارد. سیستم دانشگاه امیرکبیر 30 کلاس همزمان را پشتیبانی می‌کرد، اکنون سیستم را ارتقا داده‌ایم و روز به روز رَم و حافظه را تقویت می‌کنیم. اگر حجم بالا برود، سِرور دیگری اضافه خواهیم کرد.

کرایه سِرور، مشکل پهنای باند را حل می‌کند

وی افزود: اوج همزمانی کلاس‌های آنلاین که معمولاً رخ نمی‌دهد، 140 کلاس است؛ چون همه به‌طور همزمان وارد سیستم نمی‌شوند؛ اما باز هم مشکلی نداریم. هم می‌توان با قیمت مناسب، سِرور کرایه کرده و هم می‌توان یکی از سِرورهای دانشگاه را خارج و به سیستم آموزش آنلاین اضافه کرد.

کریمیان در مورد گلایه معاون آموزشی دانشگاه تهران از محدودیت پهنای باند گفت: اگر سِرور کرایه کنیم، پهنای باند اضافه نیز به ما می‌دهند که اتفاقاً قیمت زیادی ندارد؛ اما در این صورت محتواها و اطلاعات ما به سِرور جدید منتقل می‌شود که اتفاق خوبی نیست. اگر نکات فنی را رعایت کنیم، نتیجه مطلوبی می‌گیریم. البته دولت نیز باید در چنین شرایطی دست دانشگاه‌ها را باز بگذارد و خدمات را با قیمت مناسب ارائه دهد تا به آموزش عالی کمک شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر یادآور شد: آموزش الکترونیکی را پیش از عید 99 آغاز کرده و استادان را تشویق به استفاده از ظرفیت تکنولوژی برای برگزاری کلاس‌های مجازی کرده‌ایم تا اگر اتفاقی افتاد و ترم بعد نیز شرایط به حالت عادی برنگشت، بتوانیم تمام کلاس‌ها را با سیستم ال‌ام‌اس (Learning Management System) برگزار کنیم. این موضوع را در نامه‌ها لحاظ کرده و تأکید کرده‌ایم که ممکن است کرونا بعد از عید نیز ادامه داشته باشد و به همین دلیل استادان باید آمادگی لازم را داشته باشند.

کریمیان با اشاره به مقایسه کیفیت آموزش مجازی در چین و ایران، گفت: آموزش مجازی هیچ‌وقت نمی‌تواند جای آموزش حضوری را بگیرد و اصلاً چنین اتفاقی ممکن نیست. بخشی از دروس را می‌توان همیشه به‌صورت مجازی ارائه داد؛ اما نمی‌شود تمام برنامه‌ها را به‌شکل آنلاین تدوین کرد. آموزش مجازی به دلایل مختلفی کیفیت آموزش حضوری را ندارد، به‌طور مثال کلاس‌های تربیت بدنی، کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها را نمی‌توان الکترونیکی برگزار کرد؛ چون عملی هستند.

وی ادامه داد: بعضی از دروس با آزمایشگاه‌ها در ارتباط مداوم هستند و برخی دروس نیز پروژه‌های حضوری دارند. اگر بحران کرونا ادامه‌دار باشد، می‌توانیم دروس نظری را بعد از عید 99 نیز به‌صورت آموزش الکترونیکی ارائه دهیم؛ اما دروس عملی همچنان باقی می‌مانند. البته دروسی نظری هستند که تاکنون استقبالی از ارائه الکترونیکی آنها صورت نگرفته است.

برگزاری کلاس‌های تصویری، مصرف اینترنت را 4 برابر افزایش می‌دهد

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: نهادهای مختلف باید برای ارائه هرچه بهتر آموزش الکترونیکی دست به دست یکدیگر دهند. اگر حمایت‌های لازم صورت نگیرد، برخی دروس باقی می‌مانند. هیچ مشکلی نداریم و می‌توانیم همین روند را ادامه دهیم؛ اما فراموش نکنیم چین در نهایت یک ترم دیگر می‌تواند آموزش مجازی را با چنین گستردگی دنبال کند.

کریمیان تأکید کرد: آموزش الکترونیکی ما در حال حاضر به‌شکل «صدا» (voice) ارائه می‌شود، اگر بخواهیم کلاس‌ها را به‌صورت تصویری برگزار کنیم، مشکلی وجود ندارد؛ اما حجم اطلاعات رد و بدل شده به چهار برابر افزایش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی به پهنای باند و حافظه زیادی نیاز است. اگر به ما کمک نکنند، امکان برگزاری کلاس‌های مجازی به‌شکل تصویری وجود نخواهد داشت.

وی افزود: ممکن است دانشجو نیز از کلاس تصویری استقبال نکند. کلاس یک ساعت و نیمه صوتی، در نهایت 30 تا 40 مگابایت از حجم اینترنت دانشجو را مصرف می‌کند؛ اما اگر قرار باشد کلاس به‌صورت تصویری برگزار شود، حجم بسیار زیادی مصرف خواهد شد و امکان دارد اینترنت دانشجو جوابگو نباشد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره تحمیل هزینه به دانشجو برای خرید بسته‌های متعدد اینترنتی گفت: هزینه زیادی به دانشجو تحمیل نمی‌شود؛ چون هزینه رفت و آمد دانشجو حذف شده و از طرفی پول اینترنت برای حفظ سلامتی دانشجو هزینه می‌شود و نفعی به دانشگاه نمی‌رسد. استاد نیز برای بارگذاری محتوا، اینترنت مصرف می‌کند تا سلامتی عمومی حفظ شود.

انتهای پیام/

168 / 320 معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر دانشگاه امیرکبیر کریمیان دانشگاه امیرکبیر سید محمدحسین کریمیان کرونا ویروس کرونا آموزش مجازی آموزش آنلاین تعطیلی دانشگاه ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر دانشگاه امیرکبیر کرونا ویروس کرونا آموزش مجازی آموزش آنلاین تعطیلی دانشگاه ها معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر آموزش الکترونیکی دانشگاه امیرکبیر برگزاری کلاس آموزش آنلاین آموزش مجازی پهنای باند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۱۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی و آموزش مجازی کشور بر لزوم عزم راسخ این دانشگاه در راستای ادامه آموزش‌های ترکیبی و بر حرکت در مسیر هوشمندسازی تأکید کرد.

وی اضافه کرد: دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی جزء نخستین دانشکده و گروه‌هایی بود که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان راه‌اندازی شد و به واسطه اینکه موسس این دانشگاه دکتر احمدعلی فروغی از این رشته برخاسته بودند، سرمایه‌گذاری ویژه‌ای بر روی این رشته و دانشکده انجام شد و پس از آن با رشته‌های دندانپزشکی و حقوق توسعه پیدا کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: رشته های روانشناسی و علوم تربیتی از نخستین رشته‌هایی است که تا مقطع دکتری در این واحد تدریس می‌شد و نخستین استاد تمام ما، فارغ‌التحصیل از همین دانشگاه بود.

نجفی متذکر شد: دانشگاه آزاد در استان اصفهان ۹۰ هزار نفر و در واحد اصفهان (خوراسگان) ۳۰ هزار دانشجو دارد و از این تعداد حدود ۳ هزار دانشجوی خارجی داریم و دنبال آن هستیم که از ملیت‌های دیگر به ویژه جنوب شرق آسیا هم جذب دانشجو داشته باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از دانشکده‌های بزرگ ما دانشکده تعلیم و تربیت است، ادامه داد: ما در این دانشگاه علاوه بر کلینیک روانشناسی، از وجود مزرعه تحقیقاتی، دامداری، کارخانه لبنیات، درمانگاه دندان‌پزشکی، شرکت‌های دانش‌بنیان معتبر و فعال در حوزه‌های مختلف و سرا‌های نوآوری با حوزه‌های فعالیت متنوع از جمله هوش مصنوعی بهره می‌بریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان اشاره کرد: در زمینه آموزش مجازی موفق شدیم که در ابتدای کرونا با کسب اجازه از ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی کار خود را آغاز کنیم و از همان ابتدا با تلاش همکاران در واحد سامانه آموزش مجازی اختصاصی برای خود راه‌اندازی کردیم.

نجفی بیان کرد: تجارب خوبی در زمینه آموزش‌های ترکیبی داریم و در مسیر پیشرفت هستیم و درصددیم کلاس‌ها به سمت هوشمندسازی و متاورس برود، البته طبیعی است که گاه مقاومت‌هایی نیز از سوی برخی افراد صورت می‌گیرد، اما دنبال حرکت به این سمت هستیم و در این راه موفقیت‌های چشمگیری نیز به‌دست آورده‌ایم.

وی یادآور شد: در برگزاری کلاس‌ها از طرح نشاط و اجرای کلاس در محیط کارگاهی و اماکن مرتبط بهره بردیم و نقطه آغاز این طرح از دروس معارف و اجرای آن در اماکن فرهنگی بود و می‌خواهیم این طرح را به سایر دروس و رشته‌ها حتی درس‌های فنی و مهندسی نیز تسری دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی در دو سامانه مودیان و جامع تجارت لازم نیست
  • ثبت همزمان صورتحساب طلافروشان در ۲ سامانه‌ لغو شد؟
  • عدم الزام فعالان حوزه طلا و و جواهر به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی در ۲ سامانه مودیان
  • عدم الزام فعالان حوزه طلا و جواهر به ثبت همزمان صورتحساب الکترونیکی در ۲ سامانه مودیان
  • تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد فراهم است
  • تاکید جانشین فراجا بر بازرسی همیشگی از ۷ شاخص در انتظامی کشور
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا: ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی