Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادق زیباکلام همچنان با نبوغ تمام به سیاست استتار به سبک کبک در نوشته‌هایش ادامه می‌دهد. او در نوشته‌ای مدعی شده نمایندگان اصولگرا چگونه می‌خواهند پاسخگوی وضعیت اقتصادی باشند؟(!)

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***********

کیهان

 سفره مردم را کوچک کردید طلبکار هم هستید؟!

صادق زیباکلام همچنان با نبوغ تمام به سیاست استتار به سبک کبک در نوشته‌هایش ادامه می‌دهد. او در نوشته‌ای مدعی شده نمایندگان اصولگرا چگونه می‌خواهند پاسخگوی وضعیت اقتصادی باشند؟(!)

وی ضمن یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: تردیدی نمی‌توان داشت که مجلس یازدهم قریب به ۳ ماه دیگر با یک هجمه سنگین علیه دولت و شخص آقای روحانی کار خود را آغاز خواهد کرد. در واقع از هم اکنون قابل پیش‌بینی است که بسیاری از چهره‌های اصلی تندرو که وارد مجلس یازدهم شده‌اند و حتی چهره‌های معتدل همچون آقای قالیباف فرصت را از دست نداده و هر جا که تریبونی پیدا کنند به دولت روحانی انتقاد کرده است. آنها این سیاست را بعد از تشکیل مجلس هم ادامه خواهند داد و جدا از زیر فشار قرار دادن وزرای کابینه و شخص رئیس‌جمهور ممکن است که حتی درصدد استیضاح وی برآیند.

آنها تلاش خواهند کرد که شماری از وزرا و ایضا شماری از استانداران، مسئولان و مدیران شرکت‌های بزرگ دولتی را تغییر دهند. اما سؤال اینجاست که به هر حال این سیاست را نمی‌توان تا آخر دنیا ادامه داد. مجلس دهم در خردادماه آینده به پایان می‌رسد و دولت روحانی نیز در سال ۹۹ به پایان خود نزدیک می‌شود.

باید از تندروها پرسید که پس از آقای روحانی چه می‌خواهند بکنند؟ بالاخره طی یک سال و نیم دیگر مجلس دهم و رئیس‌جمهوری به نام حسن روحانی وجود نخواهد داشت. پس از اینها تندروها با بحران عمیق اقتصادی که کشور را در خود فرو برده چه می‌خواهند کنند؟

با رشد منفی ۹ که در پایان سال ۹۸ به آن خواهیم رسید؛ با تورم بالای ۴۰ درصد با یکی از بزرگترین آمار بیکاری و بالاخره با بودجه‌ای که قریب به یک سوم آن از همین حالا معلوم نیست از کجا باید تأمین شود، تندروها در ۹۹ و نهایتاً ۱۴۰۰ چه کاری می‌خواهند، انجام دهند.

شش ماه، یک سال، دو سال ۳ سال می‌توان به این سیاست ادامه داد اما بالاخره پس از آقای روحانی و مجلس دهم می‌خواهند مشکلات را بر گردن کدام چهره، شخصیت و نهاد بیندازند؟

هنر آقای زیباکلام معمولاً این است که خود را پشت این یا آن چهره سیاسی (هاشمی، خاتمی یا روحانی) پنهان کند. و حال آن که او باید حساب چک‌های برگشتی خود در بزک شیطان بزرگ و اعتماد به آن را که در قالب خسارت‌های بزرگ اقتصادی نمود پیدا کرده، پس بدهد.

در همین حال دولت و آقای روحانی پس از ۶ سال، طبعاً محل نقد و مطالبه هستند و نمی‌توان از نمایندگان منتخب جدید انتظار داشت که مانند ۴ سال گذشته به جای نمایندگی مردم، تبدیل به وکیل‌الدوله شوند.

یعنی آقای زیباکلام موضوع به این بداهت را در دموکراسی و تفکیک قوا نمی‌فهمد؟! طبیعی است که نمایندگان مجلس از مدیران دولتی حساب بکشند، به مسیر قانون و برنامه برگردانند و بازخواست کنند؟

یعنی به فهم آقای زیباکلام نباید مدیران اقتصادی دولت را درباره تورم ۵۲ درصد، گرانی ۱۲۷ درصدی مسکن فقط در یک سال، ۴ برابر شدن قیمت خودرو و مسکن در ۶ سال (به‌ویژه پس از برجام)، تشدید شکاف طبقاتی و... مورد سوال قرار داد؟

تازه آقای زیباکلام از کی این قدر زیرک شده که رشد منفی اقتصادی و تورم بالای ۴۰ درصد را به جای پرسش از دولتی که برایش گفتمان‌سازی انحرافی کرده، به مجلس که هنوز سرکار نیامده نسبت می‌دهد؟!

اما آنچه او متوجه نیست یا عمدا کتمان می‌کند این است که بسیاری از این مشکلات اقتصادی ناشی از سوءمدیریت و کم‌کاری یا سیاست‌زدگی برخی مدیران دولتی آلوده به غربگرایی و اشرافی‌گری است و با تغییر روندها و برنامه‌ها و گماشتن مدیران متناسب، تدریجا چاره‌جویی کرد، طبعا میان مدیریتی که دو میلیون مسکن مهر می‌سازد و ۱۰ میلیون نفر را صاحب خانه می‌کند با مدیر چند هزار میلیاردی که با وقاحت می‌گوید در پنج سال مدیریتش حتی یک خانه هم نساخته، تفاوت از زمین تا آسمان است.

ایضا میان نمایندگانی که چنان وزیر بی‌کفایت و پرخسارتی را پس از استیضاح با رای بالاتر به وزارتخانه بدرقه کردند، با نمایندگانی که هم پرسشگر و مطالبه‌گرند و هم به تدوین برنامه‌های عملیاتی و کاربردی در حوزه‌های مختلف اقتصادی (از جمله بخش مالیات و مسکن و مبارزه با قاچاق و...) اهتمام دارند.

بله اگر بنا بر وابستگی ماندگار به نفت باشد، باید برای بودجه عزا گرفت اما اگر ظرفیت‌های بزرگ انسانی و سرمایه‌ای کشور به خدمت گرفته شود و چرخ امید و همت به حرکت درآید، بسیاری از مشکلات اقتصادی قابل حل است.

دولت‌های روحانی و خاتمی رکورددار بیشترین کاهش مشارکت

کمترین میزان مشارکت‌های‌ انتخاباتی در دولت‌های خاتمی و روحانی اتفاق افتاده است.

وب‌سایت الف با طرح این پرسش که کمترین میزان مشارکت انتخابات مجلس در کدام دولت‌ها رقم خورده؟ نوشت: بیشترین درصد مشارکت و کمترین آن در زمان ریاست جمهوری چه کسانی رقم خورده است؟ آیا رؤسای جمهور وقت توانسته‌اند با کار و تلاش، اعتمادسازی و تحقق وعده‌های خود شرایطی را رقم بزنند که به جلب مشارکت بیشتر در انتخابات مجلس منجر شود.

- انتخابات مجلس چهارم در سال ۷۱ در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی برگزار شده است که به نسبت انتخابات مجلس سوم ۲٪ کاهش مشارکت داشته است ولی در عوض در سال ۷۴ انتخابات دوره پنجم مجلس با ۷۱٪ مشارکت برگزار می‌شود که تاکنون بالاترین میزان مشارکت در دوره‌های مختلف مجلس را از آن خود ساخته است. این انتخابات با ۱۳٪ رشد مشارکت به نسبت مجلس قبل برگزار گردید.

- در دولت آقای محمد خاتمی دو انتخابات مجلس برگزار شد. مجلس ششم در سال ۷۸ و مجلس هفتم در سال ۸۲.

میزان مشارکت در مجلس ششم ۶۷‌٪ یعنی ۴٪ کمتر از مجلس پنجم بود. اما در مجلس هفتم که در همین دولت برگزار شد، شاهد کاهش مشارکت ۱۶ درصدی مردم به نسبت مجلس ششم بودیم و تنها ۵۱ درصد واجدین رای در آن شرکت کردند.

- در دولت آقای محمود احمدی‌نژاد میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس نسبت به دوره قبل در هر دو انتخاباتی که در زمان او انجام شد روند صعودی دارد.

انتخابات مجلس هشتم (سال ۸۶ و با ۵۵٪ مشارکت) در زمان ریاست جمهوری او برگزار شد که به نسبت انتخابات قبلی که در دولت قبل برگزار شد ۴٪ رشد در مشارکت نشان می‌دهد.

انتخابات مجلس نهم (در سال ۹۰ و با مشارکت ۶۴ درصدی) نیز به نسبت مجلس هشتم ۹٪ رشد مشارکت دارد. بنابراین تنها در دولت احمدی‌نژاد است که مشارکت در انتخابات مجلس روند کاهشی ندارد.

اما بخش پایانی این گزارش مربوط به دولت آقای حسن روحانی است که بیشترین کاهش مشارکت در انتخابات مجلس در این مقطع (۹۴ و ۹۸) در آن رخ داده است.

انتخابات مجلس دهم در سال ۹۴ با مشارکت ۶۴ درصدی، ۲٪ کاهش مشارکت به نسبت مجلس قبل نشان می‌دهد و مجلس یازدهم نیز که در اسفند ۹۸ برگزار شد با ۴۲٪مشارکت، پایین‌ترین میزان مشارکت در طی ۴۰ سال را ثبت کرد. این انتخابات به نسبت انتخابات مجلس دهم ۲۰٪ کاهش مشارکت دارد.

بنابراین می‌توان گفت بیشترین کاهش مشارکت در دولت‌های تدبیر و امید (روحانی) و اصلاحات (خاتمی) رخ داده است.

چرا سازمان هلال احمر بعد از ۳ ماه فاقد رئیس است؟!

سه ماه بدون رئیس ماندن سازمان هلال احمر، موجب اعتراض عضو فراکسیون امید شد.

سهیلا جلودارزاده در گفت‌وگو با سایت «الف»، با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در این شرایط حساس کشور رئیس ندارد، گفت: در شرایط فعلی کشور که با شیوع کرونا مواجه هستیم و همچنین شاهد برخی حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله در برخی نقاط کشور هستیم، ضرورت دارد تا هرچه سریع‌تر رئیس جمعیت هلال احمر منصوب شود.

وی تصریح کرد: سازمانی که رئیس آن مشخص نیست نمی‌تواند بهره‌وری لازم را در رابطه با مشکلات موجود کشور داشته باشد و اگر مدیر آن منصوب شود قطعا روند خدمت‌رسانی به مردم بهتر، با جدیت و با قاطعیت انجام خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: امروز از زمین و آسمان این اضطرار وجود دارد و رئیس سازمان باید هرچه سریع‌تر انتخاب شود.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر، جای سیاست نیست و باید مدیری برای این سازمان انتخاب شود که بتواند به مردم خدمت کند، افزود: با عنایت به غیرسیاسی بودن این سازمان و الزام رعایت اصول بی‌طرفی جمعیت هلال احمر، شایسته است مدیر این جمعیت فردی فراجناحی، غیرسیاسی و مورد اقبال بدنه مدیریتی و کارشناسی جمعیت باشد. ضمن اینکه تجارب و تخصص مواجهه با سیل، زلزله و... در پرونده مدیریتی ثبت کرده باشد.

جلودارزاده با اشاره به وظایف این سازمان در شرایط بحرانی و حساس کشور از رئیس‌جمهور خواست تا هرچه سریع‌تر از بین مدیران این سازمان یک فرد شایسته را به‌عنوان رئیس آن منصوب کند.

یادآور می‌شود علی‌اصغر پیوندی رئیس پیشین سازمان هلال احمر، آذرماه امسال به علت تخلفات مالی بازداشت شد. وی قصد سفر به ژنو را داشت که متوجه ممنوع‌الخروجی خود شده و بازداشت می‌شود.

پیوندی قبل از آن هم برای ادای توضیح درباره پرونده موجود، از سوی مراجع قضایی احضار شده و به قید وثیقه آزاد شده بود. گفته می‌شود پرونده وی به مفاسد مالی مربوط به سازمان تدارکات پزشکی و واردات برخی اقلام دارویی مربوط می‌شود. برخی منابع رسانه‌ای هم اتهام پیوندی را اختلاس عنوان کرده‌اند.

قبل از پیوندی، «معاون حقوقی و امور مجلس» و همچنین «مدیر کل دفتر برنامه و بودجه» سازمان بازداشت شده بودند.

پیوندی از مهرماه ۹۶ با حکم رئیس‌جمهور رئیس هلال احمر شده بود. او متولد سرخه است اما نسبت خانوادگی داشتن با روحانی را تکذیب کرده است.

 کاهش مشارکت انتخاباتی آورده ۶ سال سوء مدیریت اصلاح‌طلبان

عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان می‌گوید با وضعیت سوء مدیریت دولت و فشار معیشتی بر مردم، کاهش مشارکت در انتخابات قابل پیش‌بینی بود.

علی صوفی وزیر دولت اصلاحات به خبر آن‌لاین گفت: کاهش مشارکت در انتخابات موضوع غیر منتظره‌ای نبود و از همان سال ۹۶ که اعتراضات به وضعیت اقتصادی و معیشتی شکل گرفت می‌شد حدس زد که وضعیت مشارکت در یازدهمین انتخابات مجلس با آنچه در ادوار قبل شاهدش بودیم متفاوت باشد. در حقیقت از سال ۹۶ مردم در اعتراضات علیه گرانی و اوضاع بد معیشتی شعار می‌دادند.

مشاور خاتمی در پاسخ این سؤال که چرا لیست اصلاح‌طلبان (با سرلیستی مجید انصاری) نتوانست برخلاف سال ۹۴ رأی بیاورد، به ضعف پایگاه رأی مستقل اصلاح طلبان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۴ مردم در انتخابات مشارکت کردند و هم اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان با تمام نیرو وارد صحنه شدند.

این بود که نرخ مشارکت افزایش پیدا کرد و آرا در یک فضای رقابتی متوجه دو لیست اصلاح‌طلب و اصولگرا شد. در آن انتخابات اصولگرایان همان رأی سنتی خودشان را داشتند که به هر حال قابل توجه است اما آن چیزی که سرنوشت انتخابات را مشخص کرد رأی اصلاح‌طلبان در کنار آرای خاکستری بود.

وی با اشاره به نارضایتی مردم گفت: آرا اصلاح‌طلبان به شدت پایین آمد. مثلاً آرای آقای محجوب با اینکه خانه کارگر یک آرای مشخصی دارد و باید در اینجا خودش را نشان می‌داد ولی مثلاً آرا آقای محجوب خیلی پایین آمده است. یعنی خانه کارگر هم در انتخابات با وجود اینکه کاندیداهای همیشگی خودش را داشت، اما کارگران به آنها رأی ندادند.

صوفی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با وجود معرفی چند فهرست ۳۰ نفره از سوی گروه‌های اصلاح‌طلب و با حضور کسانی چون انصاری، محجوب، جلودارزاده، مقیمی، وکیلی و...) مدعی شد: اصلاح‌طلبان اصلاً لیست ندادند، اصل مسئله این است که اصلاح‌طلبان به این جمع‌بندی رسیدند که ما براساس راهبردی که اعلام کرده بودیم کاندیداهایمان، کاندیدای اصلاح‌طلب باشد و به هر تعداد هم کاندید اصلاح‌طلب داشته باشیم لیست می‌دهیم، اما اصلاً کاندید  اصلاح‌طلبی برای ما نمانده که لیست بدهیم. بنابراین اصلاح‌طلبان کلاً کنار کشیدند.

اما یک عده احزاب اصلاح‌طلب وارد صحنه شدند که رنگ و بوی همان سال ۹۴ را بدهند یعنی در این صحنه انتخابات دو تفکر نمود یافت، یک تفکر اینکه مشارکت در انتخابات باید مشروط به حضور کاندیداهای اصلاح‌طلب باشد و یک تفکر هم همان حضور بی‌قید و شرط بود؛ یعنی به هر شکلی در انتخابات حضور پیدا کردن، یا به عبارتی حضور بی‌قید و شرط همان چیزی که ما در سال ۹۴ آن را اعلام کردیم و برای همین لیستی دادیم که از جنبه‌های اصلاح‌طلبی قابل توجیه نبود ولی به هر حال مجبور شدیم و با وجودی که کاندیداهای اصلاح‌طلبمان را رد صلاحیت کرده بودند آن لیست را معرفی کردیم.

او در ادامه آشفته‌گویی، پا را فراتر گذاشته و با ادعای مهندسی انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ گفت: رد صلاحیت آقای هاشمی در انتخابات ۹۲ یک نوع مهندسی انتخابات بوده و اینکه اصلاح‌طلبان را مجبور کردند که به حمایت از آقای روحانی غیراصلاح‌طلب تن دهند، این چیزی بوده که اینها آن را برگ برنده خود می‌دانستند.

فکر نمی‌کردند که در این حد هم مردم به صحنه بیایند و از مورد حمایت‌های اصلاح‌طلبان، حمایت کنند. آنها کار را تمام شده می‌دانستند و اینها را هم رقیب خودشان نمی‌دانستند یعنی حسن روحانی و آقای عارف را رقیب خودشان نمی‌دانستند.

ادعای اخیر صوفی در حالی است که هاشمی هرگز خود را اصلاح‌طلب نمی‌دانست و اصلاح‌طلبان هم او را اصلاح‌طلب نمی‌شمردند بلکه در گذشته از آن مرحوم به‌عنوان عالیجناب سرخپوش قتل‌های زنجیره‌ای یاد کرده بودند.

صوفی توضیح نمی‌دهد که چرا در سال ۹۲ و ۹۶ از نامزدهای مدعی اصلاح‌طلبی مانند عارف و جهانگیری حمایت نکردند؟ آیا نامزد در صحنه انتخابات نداشتند یا پایگاه رای حداقلی برای حمایت از نامزد منسوب به طیف خود؟

وی با این حال در ادامه مدعی شده: سال ۱۴۰۰ هم ممکن است که اینها کمی سخت‌تر عمل کنند و ریسک سال ۹۲ را هم نکنند، یعنی حتی اگر دکتر عارف هم کاندید شود ممکن است به شکلی عذر او را هم بخواهند. یا اگر آقای جهانگیری می‌خواهد کاندید شود به او اجازه ندهند.

یادآور می‌شود صوفی چند ماه قبل ضمن گفت‌وگویی تصریح کرد که محبوبیت روحانی زیر ۱۰ درصد رسیده است.

ایران

ضیا نبوی آزاد شد

 خبر اول اینکه، ضیا نبوی فعال سیاسی دیروز پس از ۶ روز بازداشت آزاد شد. به گزارش ایلنا، ضیا نبوی، فعال سیاسی و دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی دیروز، دوشنبه ۱۲ اسفند ۹۸ بعد از ۶ روز بازداشت توسط نهادهای امنیتی آزاد شد. وی روز ششم اسفندماه توسط نهادهای امنیتی به دلایل نامعلوم بازداشت شده بود.

ضیا نبوی، پیش‌تر در ۲۵ خرداد ۸۸ یعنی سه روز پس از برگزاری انتخابات دوره دهم ریاست‌ جمهوری در ستاد انتخاباتی مهدی کروبی از سوی مأموران امنیتی بازداشت شده بود و از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «پیرعباسی»، به اتهام محاربه از طریق ارتباط مؤثر با سازمان منافقین به ۱۵ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد که بعد از تحمل هشت سال و هفت ماه حبس چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ از زندان سمنان آزاد شده بود. انصاف نیوز هم خبر داده که نبوی با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شده است.

نشست چهارجانبه عربی علیه ایران

 خبر دیگر اینکه، کمیته چهارجانبه عربی قرار است نشستی در راستای مقابله با سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران برگزار کند. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، کمیته چهارجانبه عربی روز چهارشنبه آینده نشستی در راستای بررسی بحران کشورهای عربی با ایران و راه‌های مقابله با جمهوری اسلامی ایران در سطح وزرای خارجه برگزار می‌کند.

این نشست به ریاست امارات و با مشارکت عربستان، مصر و بحرین و همچنین حضور احمد ابولغیط، دبیرکل اتحادیه عرب برگزار می‌شود. کمیته چهارجانبه عربی قرار است در این نشست گزارشی را که دبیرخانه عمومی اتحادیه عرب در رابطه با بحران ایران و راه‌های مقابله با نفوذ ایران در کشورهای عربی تهیه کرده است بررسی کند.

در این نشست همچنین قرار است ابتکار عملی را که کمیته چهارجانبه عربی در نشست‌های پیشین خود برای مقابله با سیاست‌های ایران طراحی کرده است بررسی کنند.

 فرد مرتکب اقدام موهن در حرم حضرت معصومه(س) هم بازداشت شد

 دست آخر اینکه، روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب قم در اطلاعیه‌ای خبر داده:  با توجه به انتشار فیلم اقدام غیرمتعارف یک فرد در حرم حضرت معصومه(س) و وصول گزارش به سامانه گزارش‌های مردمی قرارگاه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی دادسرای قم، با دستور دادستان مرکز استان و با تلاش عوامل نیروی انتظامی این فرد شناسایی، دستگیر و بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، برای این فرد پرونده قضایی تشکیل ‌شده و در حال رسیدگی می‌باشد. به گزارش ایرنا، اقدام غیرمتعارف این فرد در مالیدن زبان خود به ضریح حرم حضرت معصومه(س) برای اثبات آلوده نبودن آن و انتشار فیلم این اقدام در فضای مجازی، در شرایط همه‌گیری ویروس کرونا در کشور، واکنش‌های زیادی به همراه داشت. پیش از این فردی که در حرم مطهر امام رضا(ع) هم اقدام مشابه انجام داده بود، بازداشت شده بود.

خراسان

ماموریت غیرضروری به تهران را متوقف کنید

یک مقام مسئول در نامه روزهای اخیر خود به مدیران ارشد استانی در سراسر کشور، متذکر شده با توجه به دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت در خصوص پیشگیری از انتشار و شیوع ویروس کرونا در کشور، مدیران مربوط از هرگونه مراجعه حضوری به ستاد سازمان ها و وزارتخانه‌ها در تهران خودداری و ماموریت‌های تعیین و ابلاغ شده از گذشته را تا حد ممکن لغو کنند تا خطری متوجه کارمندان و مدیران دستگاه ها نباشد.

کارمندان را تشویق ویژه کرده‌اید، مستندات بدهید

با توجه به وصول گزارش هایی در خصوص ضرورت بررسی پایه های تشویقی برخی دستگاه‌ها، یک نهاد نظارتی در ابلاغیه جدید خود از تعدادی مدیران خواسته است در صورت اعطای پایه های تشویقی ناشی از ارزشیابی در سه سال متوالی یا پنج سال متناوب، در اسرع وقت به ارسال گزارش فهرست مشمولان و امتیازات ارزیابی کارکنان آن مجموعه به تفکیک امتیازات مکتسبه در سال های مذکور اقدام کنند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا لیگ قهرمانان آسیا اخبار ویژه روزنامه ها روزنامه های کشور کمیته چهارجانبه عربی مشارکت در انتخابات سازمان هلال احمر انتخابات مجلس بازداشت شده جمعیت هلال احمر کاهش مشارکت آقای زیباکلام اصلاح طلب ریاست جمهوری میزان مشارکت نسبت مجلس اصلاح طلبان آقای روحانی رئیس جمهور بازداشت شد برگزار شد مجلس دهم ضیا نبوی آزاد شد دولت ها مدعی شد سال ۹۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۱۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان

کمیسیون‌های تخصصی مجلس این هفته جلسه داشتند که در این گزارش موضوعات مطرح شده در برخی از نشست‌های این کمیسیون‌ها را می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، کمیسیون‌های تخصصی مجلس این هفته جلسه داشتند که در این گزارش خلاصه برخی از مهمترین نشست‌های کمیسیون‌ها و موضوعات رسیدگی شده در این جلسات با حضور مسئولان مربوطه را می‌خوانیم:

*هلال احمر 3 میلیون داوطلب شناسنامه‌دار دارد

کمیسیون بهداشت و درمان مجلس این هفته جلسه داشت که رئیس و برخی از مسئولان جمعیت هلال احمر میهمان اعضای کمیسیون بهداشت بودند که دراین جلسه گزارشی درباره اقدامات صورت گرفته در تعطیلات نوروز و برنامه‌های سال جاری این سازمان به اعضا ارائهدادند .

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت درباره جزئیات این جلسه گفت: مسئولان مربوطه در این جلسه درباره اینکه جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی در حوزه بین الملل توفیقات بسیار خوبی را داشته است، توضیحاتی ارائه کردند و گفتند که هلال احمر بیش از گذشته با تکیه بر حضور و فعالیت ها در حوزه بین الملل در سیل پاکستان و اربعین اقدامات موثر خوبی را انجام داد به عنوان مثال آموزش مدیران صلیب سرخ در پی عملکرد بسیار خوب هلال احمر بر عهده ایران گذشته شد.

وی با بیان اینکه در این جلسه درباره تقویت نیروی انسانی سازمان مذکور بحث و گفت‌وگو شد، عنوان کرد: در برهه ای از زمان 480 هزار داوطلب شناسنامه دار داشتیم اما در حال حاضر این تعداد به 3 میلیون نفر رسیده است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت:در مورد ایجاد انگیزش در بین فعالان جمعیت هلال احمر اقدامات خوبی در حوزه معیشت، اقتصاد و بیمه انجام شد و استمرار آموزش ها مدنظر قرار گرفت؛ جمعیت هلال احمر در حوزه بین الملل با وجود ایجاد کنگره های بین المللی توانست 86 کشور را در مورد نقض حقوق بشر در غزه همراه کند که این اقدام یکی از کارها و رویدادهای بزرگ جمعیت است.

اسحاقی اظهار کرد: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران توانسته با هماهنگی صلیب سرخ در مسیر انجام وظایف محوله خود و مقابله با حوادث داخلی در جامعه بین الملل حرف برای گفتن داشته باشد؛ نیروی انسانی هلال احمر می تواند در صورتی که انبارهای جمعیت تقویت شود و ما توجه ویژه ای نسبت به انبارگردانی و موجودی انبارها داشته باشیم در بحران ها موثرتر و بهتر عمل کند و چه بسا با وجود این امکانات، تجهیزات و اقلام در اختیار می تواند نسبت به تمامی وزارت خانه ها و دستگاه های متولی در مدیریت بحران فعالیت بهتر و چشمگیرتری داشته باشد.

وی تصریح کرد: نباید برخوردی که با وزارت خانه ها و سازمان های دیگر در گمرک داریم با جمعیت هلال احمر هم داشته باشیم در این رابطه باید تلاش کرد که 900 خودروی جمعیت از طریق گمرک در اختیار ناوگان نجات قرار گیرد و موانع سد راه ترخیص این خودروها برداشته شود.

*پیگیری سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از مالیات بر ارزش افزوده 

همچنین اعضای کمیسیون شوراهای مجلس هم این هفته جلسه داشتند که در این جلسه بررسی نحوه اجرای ماده 38، 39 و 42 قانون مالیات بر ارزش افزوده موضوع سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از ارزش گمرکی و ارزش افزوده در دستورکار اعضا قرار داشت.

ولی‌الله بیاتی سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس در این باره گفت که در این جلسه با حضور مسئولان اجرایی ذی ربط، دیوان محاسبات و کارشناسان مرکز پژوهش‌ها این موضوع ارزیابی شد و گزارشی از سوی مسئولان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، سازمان امور مالیاتی، گمرک کشور، شهرداری تهران و دیوان محاسبات کشور دریافت شد و هریک نقطه نظرات خود را بیان کردند.

سخنگوی کمیسیون شوراها ادامه داد:در این جلسه مقرر گردید که عملکرد این مواد در سال های 1401 و 1402 بصورت مکتوب توسط سازمان مالیاتی کشور و دیوان محاسبات به این کمیسیون ارسال شود و بعد از دریافت اطلاعات، کمیسیون این اطلاعات را به تفکیک استان ها به نمایندگان خواهد داد تا نمایندگان نظارت بر هزینه کرد این درآمد ها که به شهرداری ها پرداخت شده، داشته باشند.

*بررسی موضوع مربوط به تراز تجاری غیر نفتی با حضور وزیر صمت 

بنابراین گزارش، مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در تشریح جزئیات جلسه این هفته کمیسیون متبوعش، اظهار کرد: در این نشست موضوع تراز تجاری غیر نفتی با حضور وزیر صمت بررسی شد.

وی با بیان اینکه در این جلسه برخی از نمایندگان در رابطه وظایف سازمان توسعه تجارت مطالب را مطرح کردند، افزود: متاسفانه سیاست گذاری های تجاری و صنعتی ما در مجموع مشوق صادرات نیست به ویژه در بحث رفع تعهد، به نوعی سیاست ها اجرایی می شود که مانع صادرات بوده و به هیچ وجه انگیزه لازم را ایجاد نکرده و از سویی دیگر مشوق واردات است.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: این رویکرد باعث شده کسانی هم که صادرات داشته اند در صادراتشان کم اظهاری کنند و کمتر ارز به کشور وارد کنند و از سویی دیگر کسانی که واردات داشته اند بیش اظهاری کرده و بیشتر ارز بگیرند.

طغیانی با اشاره به اظهارات وزیر«صمت» در این جلسه گفت: وزیر صمت در این جلسه تاکید کردند که با مباحث صورت گفته در کمیسیون همراه هستند. همچنین در این جلسه به سه دسته از موضوعات و مشکلات اعم از مداخله دولت در قیمت گذاری بازارها، مشکلات ارزی و رفع تعهدات و مداخلات بانک مرکزی در بازار ارزو همچنین عدم پرداخت تسهیلات به تولید، اشاره شد.

*مدل قیمت‌گذاری گواهی اسقاط خودرو تغییر می‌کند/ مصوبه‌ای در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان

بنابراین گزارش اعضای کمسیون اصل نود نیز این هفته 2 جلسه داشتند که علی خضریان سخنگوی این کمیسیون با اشاره به جلسه اول کمیسیون متبوعش با وزیر «صمت» درباره اسقاط خودرو، گفت: در این جلسه مقرر شد مدل قیمت گذاری منصفانه گواهی اسقاط تا یک ماه آینده از سوی وزارت صمت ارائه و این آیین نامه مورد بازنگری قرار گیرد. همچنین در جلسه بعدی مصوباتی درباره قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان داشتند و مقرر شد که جهت بررسی کیفیت نان، هرچه سریعتر دستورالعمل پخت نان کامل به صورت فراگیر ابلاغ و بر اجرای آن نظارت کامل اعمال شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس در توضیح جزئیات این جلسه گفت: در این جلسه مصوباتی به تصویب اعضای کمیسیون رسید تا در اسرع وقت و با قید فوریت، اقدامات قابل نظارت با محوریت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور توسط دستگاه‌های مسئول انجام شود.

خضریان در تشریح مصوبات متبوعش اظهار کرد: تدوین استاندارد نان کامل و ابلاغ آن، تدوین شیوه نامه پخت نان کامل و نظارت بر اجرای آن توسط نانوایی‌ها، فرهنگ‌سازی مصرف نان کامل، حمایت از راه اندازی کارخانجات آرد کامل در سطح استان‌های کشور، توسعه استفاده از آرد کامل در صنف نانوایی، افزایش تعداد نانوایی‌هایی که از آرد کامل استفاده می‌کنند، اقتصادی کردن تولید آرد کامل و پخت نان کامل از جمله مصوبات اصلی کمیسیون بود.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • همدلی خیران هلال احمر آذربایجان شرقی در سیل سیستان و بلوچستان
  • کرمانشاه به مرکز امداد منطقه غرب کشور تبدیل شود
  • امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ نفر در سیل و آب‌گرفتگی ۱۲ استان
  • امدادرسانی به بیش از ۳۰۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۱۲ استان
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • مصوبات کمیسیون‌ها درباره اسقاط خودرو و قیمت‌گذاری آرد و نان
  • ادامه امدادرسانی هلال احمر در ۱۱ استان متأثر از سیل
  • ادامه امدادرسانی هلال احمر در ۱۱ استان متاثر از سیل
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟