Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@10:40:25 GMT

چراغ شبهای روشن رشت خاموش نمی شود

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۲۲۴۶

چراغ شبهای روشن رشت خاموش نمی شود

شهر همیشه بیدار رشت، با حدود  ۷۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت که در طول روز به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر می رسید اکنون نه تنها شبهایش که روزهایش نیز سوت و کور شده . 

پیاده راه فرهنگی رشت از صدای پای کودکان و عابران تهی است.دیگر نه از موسیقی خیابانی  در کنار و گوشه شهر خبری هست ، نه از کافه گردی و دود کباب دست فروشان و بساط چای آلبالوی دکه ها و فریاد مشتری جلب کن فروشندگان دوره گرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای نمایش و سینما و کنسرت و تشکیل انجمن های داستان و شعر هم در این شهر ملقب به دروازه اروپا تعطیل شده و از گردش در خیابان و شطرنج بازی و گپ و گفت های دوستانه پیر مردها در بوستانها هم خبری نیست .باشگاه های ورزشی رشت که اغلب اوقات پر از جنب و جوش و غوغا بود نیز این روزها تعطیلند.

دیگر از ترافیک شدید خودرویی در این مادر شهر گیلان خبری نیست و ترددها به میزان چشمگیری کاهش یافته است.

سالهای پیش از اوایل اسفند نه تنها مردم رشت که ساکنان شهرها و روستاهای اطراف  برای خرید نوروز به مراکز خرید این کلانشهر می آمدند و با دستان پر از مایحتاج  و دلهایی پر از امید به خانه هاشان باز می گشتند.این روزها اما بازار خرید عید کساد شده و مردم برای در امان ماندن از ویروس کرونا خودشان را در خانه قرنطینه کرده اند .

خود قرنطینگی توصیه مورد تاکید متخصصان بیماری های عفونی است که به ویژه در این هفته که دوره اوج فعالیت ویروس اعلام شده مردم  تا حد امکان از حضور در جامعه و محلهای شلوغ خودداری کنند چرا که خانه هایشان امن ترین جا برای گذر از این ایام است.

رشت بحران های بسیاری را از سر گذرانده 

 رشت شهر فرهنگ و هنر و نوگرایی ، شهر کتابفروشی و  کافه و تئاتر ، در یکصد سال اخیر بحرانهای بسیاری را پشت سر گذاشته و با همه بلاها و سختی ها دوباره  قد علم کرده است . بحران اشغال رشت در سال ۱۳۲۰ از طرف روسها و فاجعه کمبود برنج ، بیماری های واگیر ،برف های سنگین، وزش تندبادهای گرم، حریق های وسیع ، سیل و زمین لرزه که مهیب ترینش زلزله سال ۱۳۶۹ رودبار بود که در رشت نیز خسارات جانی و مالی به همراه داشت.

محمدتقی پوراحمد جکتاجی  روزنامه نگار و پژوهشگر پیشکسوت می گوید در تاریخ آمده که زمان قاجاریه طاعون و وبا در شهر رشت شایع شد که سه چهارم ساکنان شهر را درگیر کرد.

وی یاداور می شود:دهه ۴۰ وبای التور آمده بود شهر را قرنطینه کرده بودند گروهی از نوجوانان و جوانان داوطلب شدند آموزش دیدیم ماسک زدیم تا دارو در اختیار مردم قرار دهیم و با رنگ روی در خانه هایشان علامت می زدیم که یعنی دارو دریافت کرده اند. خانه هایی که خطرناک بود جلویش آهک می گرفتند و ضدعفونی می کردند.شهر حدود سه هفته قرنطینه شده بود و بیش از ۱۰۰ نفر جان باختند.

وی با اشاره به این که شهر رشت تقریبا هر ۲۰ تا ۳۰ سال بارش برف سنگینی را تجربه می کند می افزاید :شنیده ام که  سال ۱۳۲۸ ، زمانی که من دو ساله بودم  برف سنگینی بارید به طوری که مردم مجبور بودند برای عبور از آن تونل بزنند و بعدها معروف شد به پیله برفی سال.

جکتاجی یاداور می شود: رشت همچنین در سالهای ۱۳۵۰ برف بسیار سنگینی بیش از یک متر و نیم را تجربه کرد که بسیاری از فقرا از سرما مردند و بار دیگر سال  ۸۳ شاهد برف سنگین بودیم که از آن بعنوان بحران سفید نام برده می شود .   رشت همچنین حریق های متعدد و وسیع را به ویژه در حوالی سالهای ۱۲۹۸ ، ۱۲۹۹ تجربه کرد و آسیب اقتصادی زیادی دید.

جکتاجی با اشاره به این که بلایای طبیعی خبر نمی کند می افزاید :  رشت سابق شهر بی دفاعی بود سازه ها ساده و چوبی بودند، بلافاصله با یک حریق خانه ها آتش می گرفت ، وضعیت بهداشتی گرچه به نسبت زمان خودش در رشت بهتر بود اما امکانات بهداشتی در مقایسه با امروز بسیار اندک بود و بیماری ها فراگیر.

وی همچنین از بروز یک مورد مسمومیت از غذای نذری در شهر رشت یاد می کند که مردم شهر بسیج شدند و  بیماران را به  بیمارستان پورسینا و یک بیمارستان دیگر می بردند . می گوید خود من شاهد بودم مردی بدحال بود و سرتاپای لباسش در اثر قی کردن کثیف و هیچکس جلو نمی رفت موسیو آرسن او را بغل گرفت  و به بیمارستان رساند .بار دیگری نیز در  دهه ۴۰ یا ۵۰ در پارک شهر به مناسبت جشنی بستنی داده بودند  و تعداد زیادی مسموم شده بودند.

جکتاجی تصریح می کند که بحرانهای طبیعی همیشه هستند اما هرچه به زمان حاضر می رسیم دنیای متمدن امکانات و تکنیک بیشتری را پیش روی ما می گذارد ،منتهی ما در شهر با سوء مدیریت و بی نظمی ، بی برنامگی، سهل انگاری، بافت پیچیده و هزارتویی، و بی توجهی مردم ناشی از عدم آموزش ، اطلاع رسانی و هدایت روبه رو هستیم .

وی با انتقاد از فقدان مدیریت مناسب و آینده نگری ، بی نظمی و سهل انگاری و شعار زدگی افزود: متولیان مدیریت بحران منتظر می مانند که بحران ایجاد شود،  بعد آیا فکری بشود و توفیقی حاصل گردد و  یا نه و پس از آن باز این مهم  مشمول فراموشی می شود،  بعد اگر بخواهند بودجه بگیرند به کمبود اعتبارات اشاره می کنند و تا بحران بعدی همه چیز از یاد می رود.بحثهایی مانند پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در حد شعار می ماند و اعتبارات قطره چکانی هم به درستی هدایت و مصرف نمی شود و عده ای با سمتهای متعدد  و عدم تخصص مرتبط و کافی مسئول این کار می شوند.

جکتاجی خاطرنشان کرد: موفقیت کشورهای توسعه یافته در زمینه مدیریت بحران  بیشتر از این سبب است هرکسی در راس پستی که هست خودش را مسئول تمام اختیار آن می داند و فروگذار نمی کند و اگر مدیر پدافند غیرعامل است هر لحظه فکر می کند بحرانی پیش رو است .

 ۲ هزار و ۳۰۰ تخت برای بیماران کرونایی در گیلان

نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدیریت کرونا در گیلان از افزایش ظرفیت تخت های بیمارستانی ویژه بیماران تنفسی و افراد مشکوک به ابتلا به کرونا به حدود ۲ هزار و ۳۰۰ تخت در استان خبر داد.

دکتر مهدی شادنوش روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : تمامی ظرفیت ۳۰۰ تختخوابی بیمارستان رازی در حال حاضر به این گروه از بیماران اختصاص یافته است.

 وی عنوان کرد : بیمارستان رسول اکرم (ص) متعلق به تامین اجتماعی هم از دیروز با ۲۰۰ تخت وارد مدار خدمت رسانی به بیماران مبتلا به بیمارهای عفونی تنفسی شده است.

وی افزود :بیمارستان ۸۰ تختخوبی نیروی دریایی نیز به عنوان مرکز پشتیبان آماده خدمت رسانی به مردم در شرایط کنونی است.

 وی با بیان اینکه در گام نخست۱۴۰۰ تخت برای این گروه از بیماران در نظر گرفته بودیم، افزود : این ظرفیت را هم اکنون به ۱۸۰۰ تخت رسانده ایم که البته به معنای آن نیست کل این ظرفیت  اشغال است بلکه این اقدامات برای آمادگی کامل در شرایط غیر مترقبه و غیر قابل پیش بینی است.

ما تاب می آوریم 

گروه های مردمی نیز در رشت و دیگر شهرهای گیلان خود دست به کار شده و  اقداماتی را برای پاکسازی شهر و کاهش آلودگی به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در حال انجام دارند. 

مردم استان محروم به ظاهر بهره مند گیلان انتظار دارند که مسئولان مدیریت بحران و پدافند غیرعامل و متولیان نظام سلامت نهایت تلاش خود را برای عبور از این بحران انجام دهند. 

همیاری ، همدلی و یاوری مردم با هم ، همکاری در زمینه پیشگیری از بیماری ، توجه به آموزش ها و توصیه های کارشناسان، تلاش پزشکان و پرستاران و دست اندرکاران بیمارستانها ، فعالیت تشکلها برای کمک به کاهش بحران، امدادرسانی دلسوزان عبور از این روزهای سخت را ممکن می سازد. 

چراغ گیلان و شهر رشت  با وجود همه تندبادهای روزگار همچنان روشن و فروزان می ماند چرا که مردمانش پایداری را از درختان جنگلهای هیرکانی و پویایی را از موجهای خزر  آموخته اند.

برچسب‌ها گیلان پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گیلان گیلان مدیریت بحران شهر رشت خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۲۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به رهاسازی زباله‌ها و نخاله‌ها توسط برخی هموطنان در مسیر گذرگاه‌های آبی و مسیل‌ها گفت: بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال در کشور برای پاکسازی مسیل‌ها و جمع آوری نخاله‌ها هزینه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدحسن نامی در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان ایلام با بیان اینکه مردم مولفه اصلی قدرت و اقتدار نظام اسلامی هستند، گفت: مردم همچنین در همه صحنه ها و عرصه ها به ویژه در حوزه مدیریت بحران پای کار هستند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به تشکیل قرارگاه مردم‌نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور، افزود: باید از ظرفیت مردم برای کاهش مخاطرات حوادث استفاده شود.

نامی ضمن تقدیر از تلاش و مدیریت همه دست اندرکاران استان برای مدیریت بحران در 2 سال اخیر، گفت: متاسفانه بعضی افراد با رهاسازی زباله ها و نخاله ها در مسیر گذرگاه‌های آبی و مسیل ها موجب بروز برخی مشکلات در هنگام بارش های شدید در سطح کشور می شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه رهاسازی نخاله در حاشیه شهرها، در واقع به‌مثابه نادیده گرفتن حقوق شهروندی است، افزود: بیش از 20 هزار میلیارد ریال در کشور برای پاکسازی مسیل‌ها و جمع آوری نخاله ها هزینه شده است.

 وی ادامه داد: در صورت رعایت قانون از سوی برخی افراد، این هزینه ها در راستای مدیریت بحران و کاهش مخاطرات ناشی از سیل تخصیص خواهد یافت.

نامی به ضرورت کار مردمی در حوزه مدیریت بحران برای کاهش مخاطرات حوادث غیرمترقبه اشاره کرد و گفت: قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور در راستای فرهنگ‌سازی، کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از سوانح طبیعی از ظرفیت سازمان‌های مردم‌نهاد تشکیل شده است.

 رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به استفاده صنایع از پساب طبق قانون بودجه 1403 اشاره کرد و افزود: صنایع کشور در راستای حفظ منابع آبی باید به سمت استفاده از پساب و تصفیه فاضلاب برای استفاده مجدد حرکت کنند.

نامی با تاکید بر فرهنگ سازی برای نگهداری و توسعه فضای سبز در کشور گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر کاشت درخت و نهال با توجه به لزوم توسعه فضای سبز تاکید داشته‌اند.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور به اهمیت بالای آبخیزداری در سطوح بالا و آبخوان داری در پایین دست نیز در حوزه مدیریت منابع آبی گفت: احداث سدهای زیرزمینی در مناطق خشک و نیمه خشک در سطح کشور در دستور کار قرار دارد و از وجود و ظرفیت شرکت های دانش بنیان در زمینه حفاظت از منابع آبی سطحی و زیرزمینی در کشور استفاده می شود.

وی با اشاره به اینکه هدایت زیست محیطی و آمایش سرزمین در حوزه مدیریت بحران در استان به خوبی در دست اقدام است،گفت: پیوند مدیریتی بسیار خوب در استان وجود دارد که این موضوع در مدیریت بحران و حوادث بسیار ارزشمند و فصلی مفید و پرفایده است.

نامی با اشاره به لزوم تدوین نقشه دیجیتالی شهر ایلام که لایه‌های مکان‌محور در معرض خطر سیلاب در مسیر مسیل ها در آن مشخص باشد، گفت: تهیه این نقشه لازم است تا بتوان بر اساس شیب در راستای ساماندهی این مسیل ها و مسیر رودخانه ها اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

به گزارش تسنیم، در این نشست 10 هزار میلیارد ریال برای زیرساخت های حوزه مدیریت بحران استان ایلام در بخش های مختلف اختصاص یافت.

انتهای پیام/180/

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • رئیسی: خیزش دانشجویان غربی حامی مظلومین غزه خاموش نخواهد شد
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزیران باشد / خیزش دانشجویان و نخبگان غربی با اعمال خشونت خاموش نمی‌شود
  • معرفی کرمانشاه به عنوان هاب مدیریت بحران غرب کشور
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • مدیریت بحران شهرستان خوروبیابانک ار امکانات کافی برخوردار نیست
  • در این شهر هیچ کولری روشن نمی‌شود!
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها