Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@21:45:37 GMT

آیا "لباس" منبعی برای انتقال ویروس کروناست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۲۶۲۱۸

آیا 'لباس' منبعی برای انتقال ویروس کروناست؟

 دکتر مسعود مردانی - عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه ۸۰ درصد افراد مبتلا به ویروس کرونا، بدون مشاهده هیچ گونه علامت و یا با علائم خفیف بیماری را پشت سر می‌گذارند، تاکید کرد: بهتر است افراد در دوره اوج اپیدمی بیماری، از تردد غیر ضروری خودداری کرده و در منزل بمانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماسک و دستکش‌های یکبار مصرف را در معابر رها نکنید

 این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه رها کردن ماسک و دستکش‌های یکبار مصرف در معابر می‌تواند باعث انتقال آلودگی شود، تاکید کرد: گان، ماسک و دستکش‌هایی که در این مدت برای پیشگیری از بیماری استفاده می‌شوند معمولا یکبار مصرف هستند و نباید دوباره استفاده شوند، اما از رها کردن این‌ها در معابر عمومی و سطل‌های زباله بدون در جدا باید خودداری شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: بهترین کار برای دورانداختن این دستکش‌ها و ماسک‌های استفاده شده انداختن در سطل زباله دردار و در صورت عدم دسترسی به سطل زباله دردار، انداختن آن در کیسه نایلونی و گره زدن است.

مردانی با تاکید بر ضرورت شست و شوی دست‌ها با آب و صابون بعد از دور انداختن ماسک و دستکش گفت: در مورد امحای وسایل عفونی در بیمارستان‌ها قواعد خاصی وجود دارد که در حال انجام است.

میزان ماندگاری ویروس کرونا بر روی لباس و پارچه

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره میزان ماندگاری ویروس کرونا بر روی لباس و پارچه توضیح داد: طبق مطالعات چینی ها، ماندگاری ویروس روی لباس و پارچه طولانی نیست و بیشتر روی سطوح صافی مانند پیشخوان مغازه‌ها ماندگاری دارد.

آیا لباس منبع مهمی برای انتقال ویروس است؟

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: لباس منبع چندان مهمی برای انتقال آلودگی از یک فرد بیمار به فرد دیگر نیست.

مردانی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از افراد بعد از هربار بیرون رفتن از منزل اقدام به شست و شوی لباس‌های خود می‌کنند، گفت: چنین اقدامی ضروری نیست، اما بهترین کار برای فردی که از بیرون وارد منزل می‌شود، قرار دادن لباس‌ها در کمد جلوی ورودی آپارتمان است.

وی افزود: افراد بعد از اینکار و شست و شوی دست‌های خود با آب و صابون می‌توانند لباس منزل را به تن کنند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی همچنین تاکید کرد که لباس کار کادر درمان حتما باید از لباس محل‌های دیگر مجزا باشد.

مردانی در مورد زمان مناسب شست و شوی لباس‌ها توضیح داد: افراد در صورت رعایت این نکات می‌توانند بدون شست و شوی روزانه مجدد لباس‌شان را به تن کنند و طبق روال عادی اقدام به شست و شوی آن کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کفش نیز نمی‌تواند منبع چندان مهمی برای انتقال ویروس کرونا باشد، یادآور شد: اگر کفش آلودگی ظاهری نداشته باشد، قرار دادن آن در جاکفشی‌هایی که معمولا در ورودی آپارتمان‌ها قرار دارد، مشکلی ایجاد نمی‌کند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کرونا پارسی خبر لباس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۶۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور

یکی از شرکت‌های فناور موفق به تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با یک بیستم قیمت نمونه‌های اروپایی شد.

به گزارش ایسنا، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی، مدیرعامل این شرکت در این باره گفت: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی قیمت داشته و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند، از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند. این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفلوآنزا قابل استفاده است.

شیرعلی‌زاده افزود: تا پیش از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم، اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم. این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا  ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا ۵۰۰۰ واکنش نیز می‌رسید.

به نقل از ستاد نانو، وی با بیان اینکه در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است، ادامه داد: کیت‌های آموزشی نانویی تولیدی ما عرضه شده است. این کیت‌ها هم در محیط‌های آموزشی نظیر مدرسه و هم خانه قابل استفاده هستند. این کیت‌ها برای دو گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال و همچنین بالای ۱۸ سال تولید می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی