Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی گفت: از آنجایی که فضای مجازی در کشور ما بسیار بی در و پیکر بوده و نظارت صحیحی روی آن صورت می‌گیرد تسلط شایعات درباره کرونا ویروس بسیار بیشتر از اخبار صحیح است.

مجید ابهری، آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص انتشار اخبار جعلی درباره کرونا در دنیا و افزایش چشمگیر این اخبار در ایران اظهار داشت: این روزها به جای مقابله با این بیماری در کشور ما به سمت مقابله با انتشار اخبار جعلی پیش رفته اند و این به خاطر کثرت اخباری است که به دروغ در حوزه کرونا منتشر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: شایعه و اخبار دروغ بیشتر از ویروس کرونا خطرناک و آسیب زاست؛ با گسترش این بیماری در سرتاسر جهان آنگونه که انتظار می رفت اکثر کشورها به این ویروس مبتلا شده اند و تعداد مختلفی از فوت شدگان و مبتلایان از هر کشور اعلام می شود.

این آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی با اشاره به فعالیت گسترده شبکه های خبری خارج نشین در موضوع کرونا علیه ایران عنوان کرد: این روزها خبرهای جعلی و کذب درباره کرونا توسط دو گروه در جامعه منتشر می شود که گروه اول افرادی هستند که آگاهی چندانی نسبت به این بیماری نداشته و هر خبری را فارغ از راست یا دروغ بودن آن تکرار کرده و خود و دیگران را دچار اضطراب و استرس می کنند.

ابهری در خصوص فعالیت بنگاه‌های شایعه پراکن در جامعه نیز اظهار داشت: گروه هایی به صورت هدفمند به دنبال افزایش نارضایتی اجتماعی و ناکارآمد نشان دادن کشور در مقابله با ویروس کرونا هستند که در همین راستا اقدام به انتشار گسترده شایعات در فضای مجازی می کنند و در همین راستا مردم باید در مقابل این گروه ها بایستند و همچنین دروغ ها و شایعات را منتشر نکنند.

وی با تأکید بر لزوم حفظ آرامش از سوی مردم عنوان کرد: اعتماد به نفس و قدرت روحی و روانی بهترین واکسن در مقابل این بیماری و هر بیماری دیگری است و باید مردم ما به این باور برسند که نظام بهداشت و درمان ایران یکی از قدرتمندترین نظامهای درمانی در کشور بوده و مردم ما به چندروز کمبود اقلام در کشور توجهی نکنند.

آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی در ادامه افزود: عده ای که اکثرا مافیا بوده و با دشمن دستشان در یک کاسه است این روزها با احتکار خوراک خبری برای این رسانه های معاند ایجاد می‌کنند؛ این رسانه ها با انتشار این اخبار تلاش می کنند مردم را به احتکار بیشتر سوق بدهند این در حالی است که کشور های اروپایی هم با کرونا درگیر شده اند اما همچنان این رسانه ها خبری درباره آنها منتشر نمی کنند.

ابهری همچنین عنوان کرد: کبود اقلام بهداشتی و مشکلات ناشی از کرونا ویروس در همه کشورها به و جود آمده و در ایران این مشکلات به نسبت بسیار کمتر است؛ اما نکته قابل توجه این است که این کشورها توانسته اند از طیق مدیریت اخبار در فضای مجازی فضای التهاب را مدیریت کنند مثلا چین هر خبر شایعه درباره کرونا را از خروجی های شبکه های اجتماعی خود حذف می کرد و این به توصیه سازمان جهانی بهداشت صورت می گرفت.

وی با تأکید بر اینکه انتشار اخبار دروغ و جعلی پیرامون کرونا روحیه مردم را ضعیف تر می کند خاطرنشان کرد: برای بازگرداندن امنیت روانی و آرامش به جامعه توصیه می شود که نهادهای متولی با شبکه‌های شایعه پراکن با قدرت برخوردکنند؛ از آنجایی که فضای مجازی در کشور ما بسیار بی در و پیکر بوده و نظارت صحیحی روی آن صورت می‌گیرد تسلط شایعات درباره کرونا ویروس بسیار بیشتر از اخبار صحیح است.

آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی همچنین مطرح کرد: شبکه های اجتماعی هدایت افکار عمومی را به دست گرفته و مردم و نیازهای آنها را به هر طرف که می خواهند سوق می دهند در همین راستا لازم است فضای مجازی کنترل شود تا بتوان بیماری کرونا را در کشور کنترل کرد.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

کلیدواژه: انتشار اخبار درباره کرونا فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۸۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟

به گزارش خبرآنلاین ،یک نسل گسترده از جوانان در حال شکل گیری است. به طور جهانی، حدود ۲ میلیارد نفر بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ متولد شده‌اند و جزء "نسل Z" هستند. در آمریکا و بریتانیا، این گروه یک پنجم از جمعیت را تشکیل می‌دهند که با جمعیت بومرها رقابت می‌کنند؛ در حالی که در هند و نیجریه، جوانان به طور قابل توجهی بیشتر از سالخوردگان هستند. برای هر نسل، یک روایت ساده وجود دارد: بومرها مقارن با فراوانی پساجنگ و میلنیال‌ها همزمان با تجربه بحران مالی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹. برای نسل Z، دیدگاه متداول این است که گوشی‌های هوشمند آن‌ها را ناراحت کرده و آینده‌ی تلخ‌تری را پیش روی آن‌ها قرار داده است.

در جوامع غربی، بیشتر مردم معتقدند که کودکان امروزی نسبت به والدینشان در گذشته، شانس بهتری در زندگی نخواهند داشت. جوانان نیز از مسائلی مثل مشکلات در خرید مسکن و تغییرات آب و هوایی نگرانند. علمای اجتماع نگران هستند که نسل Z، که بیشترین زمان خود را در فضای مجازی سپری کرده‌اند، اکنون تحت تأثیر اضطراب و افسردگی قرار دارند. برخی سیاستمداران در آمریکا و بریتانیا به ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند و محدودیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال فکر می‌کنند.

همه‌ این موارد می‌توانند باعث شود که به نسبت به نسل Z احساس امیدواری کمتری داشته باشیم. اما وقتی به دنیا و به معیارهای گسترده‌تری نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که جوانان زومر از سرنوشت تلخی رنج نمی‌برند. در بسیاری از جنبه‌ها، آن‌ها به خوبی عمل می‌کنند:

حدود چهار پنجم جمعیت ۱۲ تا ۲۷ ساله جهان در اقتصادهای نوظهور زندگی می‌کنند و به لطف رشد و گسترش فناوری، از وضعیت بهتری نسبت به والدین خود برخوردارند.
اما در برخی مناطق، نگرانی وجود دارد که پیشرفت سریع دهه‌های گذشته ممکن است تکرار نشود. این اضطراب در چین مشهود است.
نسل Z به درستی مهارت‌هایی کسب می‌کنند که قابل بازاریابی هستند. بیشتر از آن‌ها به دنبال مطالعه رشته‌های علوم مهندسی و پزشکی هستند؛ در حالی که علوم انسانی از رواج خارج شده‌اند.

به طور واضح، نسل Z در حال تحول دادن جهان کاری است. آن‌ها قدرت مذاکره دارند - و این را می‌دانند. بسیاری از میلنیال‌ها در سایه بحران مالی جهانی بزرگ شدند و از درخواست افزایش حقوق اجتناب می‌کردند. به‌نظر می‌رسد که نسل Z کمتر نگرانی درباره ترک شغل برای فرصت بهتر یا زندگی لذت‌بخش دارند.

نسل Z، با توجه به علاقه بیشترشان به مسائل اجتماعی و محیط زیست، ممکن است تأثیرات مهمی در جوامع بگذارند. این جوانان کمتر به سرگرمی‌های شبانه‌روزی و مصرف مواد مخدر توجه می‌کنند و زندگی غیرمسئولانه‌ای ندارند. البته این تفاوت‌ها ممکن است باعث افزایش احساس تنهایی و کاهش ارتباطات حضوری و کاهش روابط جنسی شود. همچنین، نرخ‌های گزارش شده از اضطراب و افسردگی در برخی مناطق در حال افزایش است، اگرچه این افزایش ممکن است ناشی از افزایش آگاهی از مشکلات روانی باشد.

نسل Z به طور چشم‌گیری در جهان کاری و اجتماعی تأثیر گذاشته‌اند. آن‌ها دارای مهارت‌ها و قدرت‌هایی هستند که به آن‌ها امکان می‌دهد نقش مهمی در جوامع و بازار کار ایفا کنند. این جوانان دارای اراده‌ی قوی‌ای هستند و ترجیح می‌دهند از فرصت‌های بهتری در زندگی استفاده کنند. از طرف دیگر، افراد میانسال ممکن است به دلیل تجربیات گذشته‌ی خود نگران شکل‌گیری جوانان Z و تأثیراتی که بر جوامع دارند، باشند. اما در آخر، اگر این تحولات به نفع جامعه باشد و فرصت‌های بهتری برای همه افراد ایجاد شود، آن‌ها هم می‌توانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

نسل Z به طور گسترده‌تری به فضای مجازی و فناوری‌های روزمره وارد شده‌اند. سرعت فراگیری تلفن‌های هوشمند و برنامه‌های رسانه اجتماعی سبب شده تا این جوانان به دنبال راه‌هایی برای مدیریت بهتر و سازنده‌تر از فضای مجازی بگردند. اینکه آیا این فضای مجازی به نفع آن‌ها است یا ممکن است بر روی روانشان تأثیر منفی بگذارد، یک موضوع مورد بحث است. به هر حال، آن‌ها به تدریج به شکل‌گیری روش‌هایی برای استفاده بهینه از فضای مجازی می‌پردازند تا از مزایا و معایب آن به بهترین شکل ممکن استفاده کنند.

در گذشته، فناوری‌های نوین همیشه همراه با مشکلاتی مواجه بوده‌اند. به همین ترتیب، استفاده از فضای مجازی نیز نیازمند تعادل و مدیریت صحیح است.

با انجام اقداماتی مانند اطلاع‌رسانی به جوانان درباره مخاطرات موجود در فضای مجازی، ارائه آموزش‌های مرتبط با مدیریت زمان و تنظیم حدود استفاده از رسانه‌های اجتماعی، می‌توان از بروز مشکلات روانی و اجتماعی جلوگیری کرد و از مزایای این فناوری به بهترین نحو بهره برد.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899177

دیگر خبرها

  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده