Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش ها حاکی از بروز مشکلات برای بازرگانان پاکستانی جهت صادرات محصولات مختلف از جمله صیفی جات و میوه به غرب و آسیای میانه از طریق مسیرهای زمینی جمهوری اسلامی ایران است زیرا ویروس کرونا باعث شد تا دولت اسلام آباد تصمیم به تعطیلی گذرگاه مرزی تفتان (میرجاوه ایران) و همچنین مرز چمن با افغانستان را بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسائل مشابهی نیز در منطقه مرزی «چمن» در ایالت بلوچستان پاکستان مشاهده می شود، جایی که علاوه بر ممنوعیت تردد اتباع پاکستانی و افغانستانی، هرگونه تجارت و فعالیت های بازرگانی متوقف شده است.

رسانه های پاکستانی امروز (سه شنبه) گزارش دادند: صادرکنندگان این کشور که همواره از مسیر زمینی ایران به عنوان نزدیک ترین و به صرفه ترین مسیر جهت صادرات محصولات خود استفاده می کردند، اکنون به دلیل بسته ماندن مرزها ناشی از خطر شیوع کرونا، مجبور به تغییر مسیر از زمین به دریا هستند.

برخی از بازرگانان در پاکستان که تا هفته های گذشته میوه و سبزیجات خود را از طریق ایران به جمهوری آذربایجان و عراق صادر می کردند، اکنون محموله های خود را در ساحل کراچی بارگیری کرده و مسیر دریا را برای صادرات خود انتخاب کردند.

براساس این گزارش، تداوم تعطیلی گذرگاه های مرزی پاکستان و با کشورهای همسایه و همچنین متوقف شدن فعالیت های اقتصادی، ضررهای جدی را متوجه تجار پاکستانی کرده و آنان مجبورند به رغم ضررهای مالی، مسیر دریا را برای ادامه تجارت با کشورهای دیگر استفاده کنند.

پایگاه خبری «اکسپرس تریبیون» پاکستان در این خصوص نوشت: جدای از توقف تبادل تجاری میان ایران و پاکستان، این کشور سالانه بیش از ۸۰۰ تن انواع سبزیجات از جمله سیب زمینی و ۵۰۰ تن نارنگی کینو به عراق و آذربایجان صادر می کند.

«وحید احمد» رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه و سبزیجات پاکستان گفت: به رغم تفاوت بالای هزینه میان استفاده از مسیر زمینی و دریایی، صادرکنندگان پاکستانی مسیر دریا را انتخاب کرده اند زیرا تداوم تعطیلی گذرگاه مرزی با ایران روزانه ۴۰۰ میلیون روپیه (تقریبا ۲.۵ میلیون دلار) به تجار پاکستانی ضرر می رساند.

وی اظهار داشت: با ادامه صادرات از طریق مسیرهای دریایی می توانیم جلوی ضرر روزانه ناشی از بسته ماندن مسیرهای زمینی را بگیریم. دریا، هزینه صادرکنندگان را نسبتا افزایش داده است اما بهتر از متحمل شدن ضررهای بسیار است.

بسته ماندن تفتان برای تجار پاکستانی مشکل‌ساز شد

اما با بسته ماندن گذرگاه مرزی پاکستان با ایران نه‌ تنها تجار پاکستانی و بازرگانان محلی با چالش جدی روبرو شده اند بله نرخ اجناسی که از ایران وارد شده و جز کالای اساسی مردم در ایالت بلوچستان و سایر شهرهای پاکستان به شمار می‌رفت، بالا رفته است.

گاز مایع فشرده (ال ان جی) عمده‌ترین محصولی است که مصرف‌کنندگان پاکستانی از ایران وارد می‌کنند اما بسته ماندن گذرگاه تفتان (میرجاوه ایران) توسط مسئولان پاکستانی باعث شده تا قیمت ال ان جی در ایالت بلوچستان و سایر شهرهایی که مصرف کننده این محصول ایرانی هستند، افزایش یابد.

به گزارش روزنامه پاکستانی «اکسپرس»، تاجران این کشور از تعلیق فعالیت‌های بازرگانی در مرز تفتان ناامید شده و از آنجا که اطلاعی از زمان دقیق ازسرگیری آن ندارند، دفاتر خود در تفتان را تعطیل و به شهرهای خود از جمله کویته برگشته‌اند.

ویروس کرونا در پاکستان باعث شد تا دولت ایالتی در بلوچستان از بیم شیوع آن، مدارس سراسر این ایالت را تعطیل کرده و این وضعیت تا دو هفته آینده ادامه خواهد داشت.

وزیر بهداشت پاکستان امروز ابتلای یکی از شهروندان ساکن شمال این کشور به ویروس کرونا را تایید کرد و به این ترتیب شمار مبتلایان به این بیماری به ۵ نفر افزایش یافت.

امتحانات سالانه پایه دهم مدارس ایالت بلوچستان پاکستان به اواسط ماه آینده میلادی موکول شده و گزارش ها از شهر کراچی مرکز ایالت «سِند» در جنوب این کشور و شهر «اسکردو» در شمال پاکستان نیز حاکی است که مدارس و سایر مراکز آموزشی در این شهرها تعطیل شده است.

ویروس کرونا که رسما کووید - ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر «ووهان» چین شناسایی شد و تاکنون به حدود ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی در این خصوص وضعیت فوق العاده اعلام کرده است.

برچسب‌ها پاکستان تجارت مرز تفتان پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان تجارت مرز تفتان افغانستان پاکستان پاکستان عراق پاکستان پاکستان پاکستان عراق پاکستان پاکستان پاکستان پاکستان پاکستان پاکستان پاکستان پاکستان تجارت مرز تفتان ایالت بلوچستان تجار پاکستانی بسته ماندن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۹۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غریب‌آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه از آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی خبر داد و ‌گفت که همزمان؛ برخی اتباع ایرانی زندانی در پاکستان نیز در آستانه آزادی هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، ‌کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان، 28 ‌تبعه پاکستان که به جرم ورود غیرقانونی و صید غیرمجاز در زندان به سر می‌بردند، با استفاده از رأفت اسلامی و با تعلیق بخشی از مجازات حبس آنان، آزاد و به کشور خود بازگردانده می‌شوند. 

وی افزود: در چارچوب توافقات به عمل آمده با پاکستان، برخی اتباع ایرانی زندانی در این کشور نیز آزاد خواهند شد و این فرایند میان دو کشور تا تعیین تکلیف تمامی افراد بازداشتی در ایران و پاکستان، ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • تشدید محدودیت‌ها برای گردشگران پاکستانی در سفر به ایران
  • تشدید محدودیت ها برای زائران پاکستانی در سفر به ایران
  • ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • غریب‌آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی آزاد می‌شوند
  • ایران ۲۸ زندانی پاکستانی را آزاد می کند
  • غریب آبادی: ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان هرمزگان آزاد می‌شوند
  • ۲۸ زندانی پاکستانی در سفر اژه‌ای به هرمزگان آزاد می‌شوند
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر اژه‌ای به هرمزگان
  • آزادی ۲۸ زندانی پاکستانی در جریان سفر رئیس قوه قضاییه به هرمزگان