Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-08@20:30:49 GMT

ویروس کرونا باعث نابودی سلول ها در ریه‌ می شود

تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۳۱۱۰۲

ویروس کرونا باعث نابودی سلول ها در ریه‌ می شود

سازمان جهانی بهداشت (WHO) به افراد بالای 60 سال و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل بیماری قلبی عروقی توصیه کرده به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماری کووید-19 از حضور در اجتماعات خودداری کنند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، شایع‌ترین نشانه‌ بیماری در فرد آلوده به کروناویروس بروز مشکلات تنفسی است چرا که بخشی از اولین تماس این ویروس با اندام‌های بدن در ریه‌ها اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 کروناویروس نیز همچون آنفلوآنزا بیماری تنفسی به حساب می‌آید و می‌تواند با عطسه و سرفه و ترشحات فرد آلوده منتقل شود.

کروناویروس چگونه سلول‌های ریه را مورد حمله قرار می‌دهد؟

اگرچه مدت زمان طولانی از زمان شیوع کروناویروس نگذشته اما کارشناسان و متخصصان به تدریج اطلاعات بیشتری از بیماری کووید-19 بدست آورده‌اند و به گفته پروفسور «مارک فیلدر» - میکروب شناس در دانشگاه کینگستون انگلیس، کروناویروس دو مجموعه سلول را در ریه‌ها مورد هدف قرار می‌دهد.

به گفته این میکروب شناس سلول‌های جامی (goblet cell) و سلول‌های مژکدار (ciliated cell) تحت تاثیر این ویروس قرار دارند.

«مارک فیلدر» افزود: سلول‌های جامی مخاط تولید می‌کنند که لایه نازک و مرطوبی را در مجرای تنفسی ایجاد می‌کند که برای کمک به حفظ رطوبت ریه‌ها حائز اهمیت است. همچنین سلول‌های مژکدار سلول‌هایی هستند که مژک‌های کوچکی دارند و این مژک‌ها حرکت موج‌دار به سمت بالا دارند و بنابراین هر ماده‌ نامطلوب و مهاجم همچون باکتری، ویروس یا ذرات غبار در مخاط گیر افتد به سمت گلو کشیده می‌شود.

وی تصریح کرد: هنگام سرفه، مخاط با سرفه بالا آمده و سپس بلعیده شده و روانه معده می‌شود. این فرآیندی است که به طور طبیعی رخ می‌دهد. اما به نظر کروناویروس ترجیحا این دو مجموعه از سلول‌ها را آلوده می‌کند که در مورد بیماری سارس هم مشاهده می‌شود.

این میکروب شناس با بیان اینکه مشکل از جایی آغاز می‌شود که ویروس این سلول‌ها را آلوده کرده و شروع به از بین بردن آن‌ها می‌کند، اظهار داشت: زمانیکه این سلول‌ها از بین می‌روند، بافت‌ها وارد ریه‌ها شده و ریه‌ها به تدریج دچار انسداد می‌شود. این انسداد به مفهوم این است که بیمار دچار ذات‌الریه شده است. همچنین مشکل دیگری وجود دارد به این صورت که سیستم ایمنی به دلیل اینکه تحت خطر قرار دارد واکنش نشان می‌دهد. در نهایت ممکن است این واکنش افراطی به از بین رفتن بافت‌های سالم نیز منجر شود.

به گفته این میکروب شناس، واکنش‌های بدن برای مقابله با ویروس می‌تواند موجب بروز التهاب در ریه‌ها شود که نفس کشیدن را سخت‌تر می‌سازد.

وی گفت: پس از آنکه ویروس در ریه‌ها به شکل ذات‌الریه ظاهر می‌شود می‌تواند مشکلاتی را در کیسه‌های هوا در رگ‌های خونی ریه‌ها ایجاد کند.

همچنین ممکن است کروناویروس دیگر اندام‌های مهم بدن را تحت تاثیر قرار دهد. کروناویروس کلیه‌ها را نیز مورد حمله قرار می‌دهد. به گفته مارک فیلدر درصورتیکه کلیه‌ها عملکرد مناسب خود را نداشته باشند ممکن است به نارسایی اندام منجر شود.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) به افراد بالای 60 سال و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای از قبیل بیماری قلبی عروقی توصیه کرده به منظور کاهش احتمال ابتلا به بیماری کووید-19 از حضور در اجتماعات خودداری کنند.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: کرونا کروناویروس کووید 19 ویروس کووید 19 میکروب شناس ریه ها سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۱۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاردین: هدف نتانیاهو اساسا غیرواقعی است

به گزارش قدس آنلاین، «سایمون تیسدال» مفسر روابط خارجه و سردبیر آمریکایی روزنامه گاردین در تحلیلی برای این روزنامه نوشت: «موضع نتانیاهو –  مبنی بر اینکه معیار واقعی پیروزی در گرو نابودی حماس است – موضعی که فورا به دنبال حملات هفتم اکتبر اتخاذ شد، اساسا غیرواقعی می‌باشد. همین مسئله بزرگترین مانع برای صلح است.»

سردبیر روزنامه گاردین در ادامه تاکید می‌کند: «از آنجایی که نابودی حماس، عملا هدفی دست‌نیافتنی بوده و است، درنتیجه نتانیاهو در دامی گرفتار شده که خود آن را ساخته و اکنون مجبور است جنگی بی‌پایان به راه بیندازد که قادر به پیروزی آن نیست.»

تیسدال می‌نویسد: «همانطور که بسیاری از اسرائیلی‌ها و دیپلمات‌های خارجی می‌دانند، مشکل اصلی اینجاست که نتانیاهو جنگ کنونی در غزه را ترجیح می‌دهد. او می‌ترسد که حتی یک آتش‌بس یا توقف جنگ – چه برسد به برقراری صلح بادوام – مرگ سیاسی او را رقم بزند و محکومیتش در دادگاه را به اتهامات مربوط به فساد تسریع بخشد. به عبارتی، در قدرت ماندن نتانیاهو یعنی محافظت و در خارج از قدرت بودن یعنی نابودی!»

این مفسر روابط خارجه با اشاره به حضور افرادی تندرو نظیر «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی می‌گوید: «بن گویر به کمتر از نابودی کامل حماس قانع نمی‌شود. رفتار چنین افرادی و حامیانشان در کابینه نتانیاهو منافع اسرائیل و امیدها برای صلح را تضعیف می‌کند. هم‌چنین کشتار و اقدامات نیروهای اسرائیلی علیه غیرنظامیان غزه از تاریخ هفتم اکتبر باعث شده تا وجهه جهانی اسرائیل مخدوش شود.»

«سایمون تیسدال» در پایان به مشکل دیگر رژیم صهیونیستی و نخست‌وزیر آن اشاره می‌کند و می‌نویسد: «جنبه دیگری که تا حد زیادی نادیده گرفته شده، سوءاستفاده علنی از قوانین جنگ و حقوق بشردوستانه بین‌المللی است. اسرائیل مکررا تعهدات قانونی خود را برای به حداقل رساندن خطرات ناشی از جنگ زیر پا گذاشته و بنیامین نتانیاهو شخصا به استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی متهم شده است.»

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • گاردین: هدف نتانیاهو اساسا غیرواقعی است
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل