Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از تربت حیدریه، از چند روز پیش با شیوع ویروس کرونا در کشورمان مکرر، گزارش‌هایی از کمیابی یا چند برابر شدن قیمت بعضی از اقلام بهداشتی نظیر ژل ضدعفونی و ماسک منتشر شده اما حالا ظاهرا قیمت بعضی اقلام خوراکی اعم از صیفی جات هم چند برابر شده است.

با شیوع ویروس کرونا برای برخی از مردم  این تصور به وجود آمده که اقلامی مثل لیموترش، سیر و زنجبیل باعث افزایش ایمنی بدن می شود که حالا استقبال مردم از این موارد باعث افزایش بی‌سابقه قیمت این صیفی‌جات در روزهای اخیر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش های‌ مردمی درباره بالا رفتن قیمت سیر، پیاز، لیمو ترش و زنجبیل در روزهای اخیر خبرنگار ایلنا در بازار حضور یافت و از چند میوه فروشی پیگیر قیمت این اقلام شد.

 بنابر مشاهدات خبرنگار ایلنا، قیمت پیاز از کیلویی حدود ۲۰۰۰ تومان حالا به ۷۵۰۰ تومان رسیده است و قیمت لیموترش با افزایش چهار برابری نسبت به هفته گذشته به کیلویی حدود 40 هزار تومان رسید، سیر هم کیلویی تا 45 هزار تومان در بازار فروخته می شود.

هر دانه لیمو ترش ۴ هزار تومان!؟

یکی از شهروندان تربت حیدریه حاضر در یکی از فروشگاه های میوه و تره بار از قیمت گلایه دارد می‌گوید: شما خودتان ببینید من همین حالا تعدادی لیموترش خریداری کرده‌ام که وقتی با قیمت بالای آن مواجه شدم کمتر برداشتم و بسیار تعجب می‌کنم . قیمت هر یک عدد از این لیموها ۴۰۰۰ تومان است که واقعاً عقلانی نیست!

صاحب‌ میوه فروشی جلو می‌آید و می‌گوید: ما لیمو ترش را در هفته گذشته تا کیلویی 10 هزار تومان فروش داشته ایم اما ناگهان این قیمت افزایش پیدا کرده و به حدود ۳۵ هزار تومان رسیده است.

عباسپور درباره افزایش قیمت سیر هم این طور بیان می کند: الان سیر را کیلویی 30 هزار تومان می فروشم که خرید خود من 22 هزار تومان است، وقتی مشتری از قیمت بالا ناراضی است به برخی مغازه‌های دیگر می‌رود و وقتی قیمت فروش را تا 45 هزار تومان برای یک کیلو سیر می بیند بر می گردد و با همین قیمت از ما خرید می کند.

او می‌افزاید: البته ما که بیشتر از نرخ مصوب نمی توانیم سودی از فروش دریافت کنیم.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر افزایش قیمت زنجبیل گفت: زنجبیل را هفته گذشته ۵۵ هزار تومان می فروختیم اما این هفته ۶۵ هزار تومان شده است.

او این را هم گفت که پیازی که در منطقه خودمان تولید می شود تا ۴ برابر افزایش قیمت داشته و حالا به قیمت هشت هزار تومان رسیده است.

مهدی عباسپور مدیر صمت تربت حیدریه بیان کرد: چهارشنبه گذشته همکاران ما در واحد نظارت و بازرسی به میدان میوه و تره بار مراجعه کردند و برای تعدادی از افرادی که این ارزاق را بیشتر از نرخ سود مصوب به فروش می رساندند، پرونده تخلفات تشکیل دادند و به مراجع قضایی ارجاع داده شده است.

وی تاکید کرد: به رغم این تمهیدات نظارتی امکان دارد قیمت عرضه این محصولات از مبدأ افزایش پیدا کند که در این صورت با احتساب سود قانونی قیمت نهایی افزایش پیدا می کند که در این صورت تا حدودی از دست ما خارج است.

مهدی عباسپور گفت : چهار مورد پرونده در روز چهارشنبه برای گران فروشی سیر و لیموترش در میدان میوه و تره بار تربت حیدریه تشکیل شده است که ارزش ریالی آن ها ۲۸ میلیون و ۲۰۰ ریال بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه با اشاره به اینکه وظیفه کنترل قیمت بازار با صنعت و معدن است، افزود: مشکلی برای تولید این محصولات کشاورزی در منطقه وجود ندارد و محصولاتی مانند سیر و پیاز در منطقه خودمان تولید می شود.

مدیر جهاد کشاورزی در خصوص تعیین قیمت این محصولات از کشاورز به خریداران ‌تصریح کرد: جهاد کشاورزی در ۱۶ محصول کشاورزی اساسی مانند گندم ، جو و غیره قیمت تضمینی دارد که در صورت پایین بودن قیمت خرید بازار ، وزارت جهاد کشاورزی ورود می کند و خرید تضمینی انجام می دهد اما در اقلامی مانند پیاز، سیر و لیمو ما ساز و کاری برای تعیین قیمت فروش در مبدأ را نداریم و این موضوع به تقاضای بازار و توافق میان خریدار و کشاورز بستگی دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افزایش قیمت کشاورزی میوه و تره بار ویروس استقبال مردم خبرنگار ایلنا جهاد کشاورزی تربت حیدریه هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۲۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: بحرانی ترین کسری مخزن آبهای زیرزمینی این منطقه مربوط به دشت «رخ» تربت حیدریه بوده، به طوریکه میزان برداشت آب از این دشت ۵۲ میلیون متر مکعب بیشتر از تغذیه آن است.

 مهدی طلعتی افزود: در شرایط کنونی کسری مخزن دشت «زاوه» تربت حیدریه ۴۷ میلیون متر مکعب و دشت «رشتخوار» ۳۰ میلیون متر مکعب است.

وی بیان کرد:  هرچه برداشت بیشتر باشد، حجم آبخوان کوچکتر می شود و به عبارتی این وضعیت موجب بحرانی شدن مخازن آبهای زیرزمینی شده است.

او با تایید اینکه اگر این روند ادامه یابد و نتوان مدیریت کرد شرایط برای زندگی انسان و حیات وحش سخت خواهد شد، اظهار کرد: مدیریت آب صرفا به یک اداره مربوط نمی شود و موضوعی فرابخشی است، باید سایر نهادها مانند جهادکشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و نهادهای اجتماعی و غیره کمک کنند.

طلعتی تصریح کرد: نمی‌توان گفت از فردا برداشت آبی از دشت رخ صورت نگیرد؛ چون معیشت و زندگی مردم به کشاورزی و آب وابسته است.

خشکسالی و تغییر اقلیم

مدیر امور آب تربت حیدریه افزود: موضوع مدیریت آب بسیار حساس است و باید با دقت بسیار و ظرافت فراوان اقدام کرد تا به زندگی و معیشت مردم آسیبی وارد نشود.

وی عنوان کرد: بخش عمده ای از مشکل هم به خشکسالی ها و تغییر اقلیم باز می‌گردد که می توان با مقایسه وضعیت آب و هوایی تربت حیدریه با ۲۰ سال قبل به تغییرات فراوان رخ داده پی برد.

طلعتی با اشاره به پدیده تغییر اقلیم در تربت حیدریه ادامه داد: میزان بارش برف در این منطقه بسیار کاهش یافته و از سویی میزان دمای منطقه و استان خراسان رضوی در مدت ۳۰ تا ۴۰ سال اخیر ۲ درجه افزایش یافته است.

مدیر امور آب تربت حیدریه گفت: این ۲ درجه موجب می‌شود، میزان بارش برف کاهش یابد اما باید با کمک کشاورزان و مدیریت مشارکتی مشکل و تبعات آن را تا حد ممکن کاهش داد.

تربت حیدریه با جمعیت حدود ۲۲۵ هزار نفر، در جنوب خراسان رضوی و در فاصله ۱۵۰ کیلومتری از مشهد واقع شده است.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۰ درصدی طرح احداث محل های اسکان پرستاران بیمارستان امام حسین (ع)تربت حیدریه
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • اعطای بورس به رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور سراسری ۱۴۰۳ برای تحصیل دردانشگاه تربت حیدریه
  • واگذاری اراضی طرح ملی مسکن روستایی در تربت حیدریه
  • اجرای ۴۲۰ میلیارد ریال طرح مرتبط با شرکت برق تربت حیدریه
  • جریمه نقدی برای متهم پرونده قاچاق دارو در تربت حیدریه
  • کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه از ۵۰ میلیون مترمکعب فراتر رفت
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد