Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ نتایج رسمی میزان مشارکت مردم در استان‌های مختلف ایران بالاخره پس از ۹ روز منتشر شد. آمار مشارکت در سراسر ایران زیر ۵۰ درصد بود و پیش از این، رقابت شدید بین نیرو‌های انقلابی، نیرو‌های اصلاح‌طلب و نیرو‌های مخالف نظام بود و هر کدام تفسیر خود را از کاهش میزان مشارکت در انتخابات داشتند. اصولگرایان معتقد بودند میزان پایین مشارکت ارتباطی با ردصلاحیت شورای نگهبان ندارد و عموماً به خاطر ناکارآمدی دولت و مجلس فعلی و همچنین شیوع بیماری کرونا مشارکت مردم تا این اندازه کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح‌طلبان معتقد بودند عدم حضور جدی آن‌ها در انتخابات و عدم معرفی فهرست انتخاباتی از طرف احزاب بزرگ اصلاح طلب تاثیر مستقیمی در کاهش حضور مردم در انتخابات داشته است.

نیرو‌های منتقد نظام نیز معتقد بودند عدم مشارکت مردم در انتخابات به معنی رویگردانی آن‌ها از شعار‌های جمهوری اسلامی است و به معنای موافقت اکثریت مردم با تغییر نظام است حالا با انتشار جدول تفکیکی میزان مشارکت مردم در انتخابات مشخص می‌شود این ادعا‌ها تا چه اندازه درست یا نادرست است.

ابتدا جدول میزان مشارکت را بررسی می‌کنیم. بیشترین مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد اتفاق افتاده است. در این استان بیش از ۷۰ درصد مردم در انتخابات شرکت کردند که رقمی قابل توجه است.

استان‌های خراسان جنوبی، ایلام و سیستان و بلوچستان در رده بعدی مشارکت قرار دارند. میزان مشارکت در این استان‌ها بیش از ۶۰ درصد است.

خراسان شمالی، گلستان، هرمزگان و چهارمحال و بختیاری هم در رده‌های بعدی مشارکت قرار دارند و در نهایت با در نظر گرفتن استان کرمان و استان اردبیل، جدول مناطقی که میزان مشارکت در آن‌ها بالای ۵۰ درصد است، به پایان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: آمارهای انتخاباتی که دیده نشد/ آبان پرحادثه مشارکت مردم را خشکاند؟ +جدول

به گزارش رویداد۲۴ این جدول گرچه میزان مشارکت مردم را در این استان‌ها را نشان می‌دهد، اما لزوما نمایشگر میزان وفاداری آن‌ها به برنامه‌های جمهوری اسلامی یا برنامه‌های دولت روحانی نیست در واقع میزان تبلیغات وسیع بعضی از نامزد‌های انتخاباتی در استان کهگیلویه و بویراحمد که تحت تاثیر رقابت قومیتی صورت گرفته بود، عامل اصلی این میزان از مشارکت در این استان است.

این دوره غلامرضا تاجگردون در ابتدا رد صلاحیت شده بود و سپس صلاحیت او توسط شورای نگهبان مورد تایید قرار گرفت چنانچه در این انتخابات حضور پیدا نمی‌کرد، قطعا کاهش میزان مشارکت مردم در این انتخابات اثر مستقیم می‌گذاشت.

در واقع میزان مشارکت بالای مردم در استان کهگیلویه و بویر احمد، بیش از هر چیز تایید نظر نیرو‌های اصلاح طلب است که معتقدند در صورت شکل گرفتن دوقطبی انتخاباتی میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان مشارکت مردم نیز افزایش خواهد یافت.

نکته جالب در بررسی میزان مشارکت‌ها مشارکت گسترده مردمان مرزنشین ایران در انتخابات است. چنانچه اشاره شد خراسان جنوبی، ایلام، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، گلستان و هرمزگان شاهد حضور گسترده مردم در انتخابات بودند در بیشتر این استان‌ها در حوزه‌های انتخابیه رقابت‌ها به خصوص میان نامزد‌های شیعه و سنی وجود داشته است که همین مسئله احتمال افزایش مشارکت مردم در انتخابات منجر شده است

یکی از مسائلی که اصلاح‌طلبان از آن غفلت کرده‌اند، نقش روحانیت اهل سنت در جهت‌دهی به افکار عمومی در میان مناطق است که اصلاح طلبان در انتخابات ۸۴ و ۸۸ بچه در انتخابات اخیر همواره رای بالایی را از استان سیستان و بلوچستان به حساب خود نوشته بودند و استان محل اصلی رای آوری نیرو‌های اصلاح‌طلب به شمار می‌رفت، اما نتایج این دوره اخیر نشان داد که عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات در میزان مشارکت مردم این مناطق اثر مستقیم ندارد و در واقع نقش روحانیت اهل سنت و بخصوص شخص مولانا عبدالحمید است که در بسیاری از این مناطق تعیین کننده است و در غیاب احزاب اصلاح‌طلب تهران نشین نیز این افراد می‌توانند در مناسبات محلی خود اثرگذار باشند

حال به استان‌های بپردازیم که میزان مشارکت در آن‌ها کاهش محسوس داشته است. تهران و البرز در صدر جدول قرار دارند. بار دیگر می‌توان تهران را به خاطر عدم حضور اصلاح طلبان و همچنین توجهی به اعتراضات مدنی و آزادی‌های اجتماعی مورد توجه قرار داد.

اما شاید میزان پایین مشارکت در استان البرز به مسائل دیگری مربوط باشد مثلاً رد صلاحیت دو نماینده فعلی کرج که باعث شد رقابت شهر بین چهره‌های گمنام در جریان باشد و تبلیغ وسیعی برای نامزد‌ها صورت نگیرد از طرفی کرج در آبان ماه امسال یکی از شهر‌هایی بود که با التهابات فراوان همراه بود و افرادی در این شهر کشته یا زخمی شدند.

بعد از این دو استان کمترین مشارکت در استان کردستان اتفاق افتاده است استانی که اکثریت قریب به اتفاق جمعیت آن اهل سنت هستند و لذا رقابت قومیتی و مذهبی بین اهل سنت و شیعه اتفاق نیفتاده است و همین مسئله باعث شده بر خلاف سیستان و بلوچستان، گلستان و خراسان جنوبی و هرمزگان میزان مشارکت در این استان بسیار پایین باشد.

بیشتر بخوانید: علی مطهری: حوادث آباه ماه در کم بودن مشارکت در انتخابات تاثیر داشت

اصلاح طلب تمامی انتخابات چه گذشته از سال ۸۴ تا امروز که اطلاعات آن به صورت ریزتر در سایت‌های اینترنتی برای بررسی وجود داشته، در استان کردستان موفقیت بالایی کسب نکردند و این و عدم حضور مردم در انتخابات مجلس یازدهم را اصلاح‌طلبان نوشت به نظر می‌رسد در این استان‌ها نیرو‌های منتقد نظام نفوذ بالاتری دارند و این نفوذ بالاتر الزاماً ارتباطی با دولت روحانی یا احمدی نژاد پیدا نمی‌کند.

اما نکته جالب مشارکت پایین مردم در استان اصفهان و استان مرکزی است دو استانی که در سال ۹۶ و ۹۸ و همچنین در اعتراضات متعدد کارگری در سال ۹۷ شاهد تجمعات و البته احضار‌ها و بازداشت‌های متعددی بود این دو استان همچنین به خاطر مسائل مختلف شاهد رقابت قومیتی نبودند یا این رقابت‌های قومیتی بسیار کمرنگ بود.

هرچند شهر اراک عموماً با اصلاح طلبات همراهی بیشتری داشته، اما اصفهان را به هیچ عنوان نمی‌توان پایگاه اصلاح طلبان قلمداد کرد و کاهش چشمگیر مشارکت مردم در انتخابات استان اصفهان را باید در جای دیگری جستجو کرد.

برخلاف پیش‌بینی‌ها، میزان مشارکت در قم در رتبه دهم ضعیف‌ترین مشارکت‌ها قرار گرفته است؛ در واقع بسیاری از استان‌های کشور بیشتر از قم در انتخابات حضور داشتند این مسئله احتمال زیاد به همان شیوع ویروس کرونا بازمی‌گردد؛ مسئله‌ای که هم اصلاح طلبان و هم نیرو‌های منتقد به آن توجهی نمی‌کنند.

به هرحال استان قم محلی است که به خاطر حضور بیوت مراجع از بودجه‌های مختلف بهره‌مند شده است و حتی در دولت روحانی نیز به خاطر حضور علی لاریجانی میزان زیادی از بودجه‌ها در این استان هزینه شده و بعید است مردم این استان نسبت به استان‌های دیگر از وضعیت سیاسی ناراضی باشند.

انتخابات مجلس یازدهم به پایان رسیده است با این حال مردم همچنان به مسائل مختلفی در کشور اعتماد ندارند حتی برای مقابله با ویروس کرونا نمی‌توانند به توصیه‌های بهداشتی پزشکان وزارت بهداشت توجه کنند. حالا مسئله مهم نظام بی‌اعتمادی است که امروز در کاهش چشمگیر و حضور مردم در پای صندوق‌های رای خود را نشان داده است. حالا همه ۱۵ ماه فرصت دارند. آیا فرصت برای حضور همه دیدگاه‌های سیاسی در انتخابات سال ۱۴۰۰ فراهم می‌شود یا خیر؛ مهمتر اینکه اصلاً اگر اصلاح‌طلبان در انتخابات حضور پیدا کنند آیا مردم به آن‌ها اعتماد خواهند کرد؟

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000rdj خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی

استاندار لرستان از برگزاری انتخابات در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی به‌صورت الکترونیکی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ابوطالب شفقت شامگاه چهارشنبه در جلسه هیئت استانی بررسی تبلیغات انتخابات لرستان، اظهار داشت: انتخابات در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به آمادگی ستاد انتخابات لرستان برای برگزاری دور دوم انتخابات، اضافه کرد: تجهیزات برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیکی فراهم شده‌ است.

مشارکت 47درصدی مردم لرستان در انتخابات + جزئیات

استاندار لرستان عنوان کرد: فرآیند آموزشی برگزاری انتخابات الکترونیکی برای مردم و دست‌اندرکاران اجرایی با کمک مسئولان و صداوسیمای مرکز این استان انجام می‌شود.

وی بیان کرد: برنامه‌های لازم برای انجام مناظرات تخصصی و بیان توانمندی‌های کاندیداها با حضور ناظران اصلی عضو شورای تبلیغات انتخابات در صداوسیمای لرستان تدارک‌ دیده شده‌ است.

شفقت با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در دور نخست انتخابات مجلس شاهد حضور پرشور مردم بودیم و ان‌شاءالله در دور دوم نیز شاهد حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رأی خواهیم بود.

انتهای پیام/ 645/

دیگر خبرها

  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • چرا مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس مهم است؟
  • مردم نباید به انتخابات دور دوم مجلس بی‌اعتنا باشند
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • ببینید | آمار شوکه‌کننده از میزان قطع نخاع شدن مردم به دلیل ناایمنی خودورها
  • ابتکار عمل رسانه ملی در انتخابات، مشارکت آگاهانه مردم را رقم زد
  • برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی
  • نباید کسی تصور کند «دور دوم انتخابات مجلس» فاقد اهمیت است
  • بانوان در نظام و انقلاب اسلامی جایگاه ویژه ای دارند
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد