Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر علیرضا بیگلری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به برخی مباحث مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر عدم اطمینان به سلامت کیت‌های تشخیص کرونایی که از خارج از کشور وارد ایران می‌شوند، گفت: بسیاری از کیت‌هایی که وارد کشور می‌شوند، منبع مشترک ندارند، بلکه از کشورهای مختلف وارد می‌شوند و در عین حال از موسسات معتبر دنیا وارد کشور ما می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در عین حال میلیون‌ها مورد از این کیت‌ها هم در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه البته اغلب کیت‌های دریافتی ما از سوی سازمان بهداشت جهانی است، افزود: بنابراین عمدتا کیت‌هایمان، کیت‌هایی هستند که سازمان بهداشت جهانی از منابع معتبر تهیه کرده و برای ایران هم ارسال می‌کند. غالب کیت‌هایی که در کشورمان استفاده کرده‌ایم از دو منبع بوده است؛ به طوری که یا بدون واسطه از سوی سازمان بهداشت جهانی آمده و یا کیت‌های چینی هستند که اثبات شده که بهترین کارایی را دارند.

رییس انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: البته در انستیتو پاستور هم شدیدا کیت‌ها را کنترل می‌کنیم. در انستیتو دو ماه قبل از اینکه کرونا وارد کشور شود، تعداد بسیار زیادی از کیت‌های تشخیصی موجود در دنیا را امتحان کرده و کیت درست دنیا را که برای کشور ما مناسب باشد، انتخاب کرده بودیم. اگر این اتفاق نیفتاده بود، همان روزهای اول بحران غرق می‌شدیم. ما روز اول بحران کاملا می‌دانستیم که با کدام مکانیزم می‌خواهیم پیش رویم.

انجام روزانه ۱۲۰۰ تست کرونا در انستیتو پاستور

بیگلری با بیان اینکه پیش از این به طور کلی می‌توانستیم ۸۰ تست در انستیتو پاستور انجام دهیم، اظهار کرد: این درحالیست که اکنون می‌توانیم روزانه ۱۲۰۰ تست فقط در پاستور انجام دهیم. در عین حال انستیتو پاستور نزدیک به ۲۵ آزمایشگاه مرتبط با کرونا هم در دانشگاه‌های دیگر راه‌اندازی کرد که زیر نظر ما کار می‌کنند. به طور کلی هدایت آزمایشگاهی تشخیص کرونا به انستیتو پاستور محول شده است.

وحدت رویه آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا در کشور

وی ادامه داد: در عین حال سازمان بهداشت جهانی از این بابت که ایران توانست سیستمی یکپارچه را در انجام آزمایش‌های تشخیصی کرونا ایجاد کند، اظهار خوشحالی کرده است. کشورهای دیگر از کیت‌های تشخیصی مختلف استفاده کرده‌اند، اما در ایران استراتژی و پروتکل تشخیصی ما به صورت یکسان است. به این معنی که در سایر استان‌ها مانند تبریز، مشهد، اهواز، زاهدان و... همان اقداماتی را در تشخیص کرونا انجام می‌دهند که در تهران انجام می‌شود. این وحدت رویه باعث می‌شود که بتوانیم تفسیرهای یکسان درباره بیماری داشته باشیم.

بیگلری با بیان اینکه این وحدت رویه و یکپارچگی هنری بود که از سوی دانشمندان پاستور از ماه‌ها قبل طراحی شده بود، گفت: بر همین اساس ما از همان دقایق اول ورود بیماری به کشور می‌دانستیم که با کدام کیت، به چه روشی و به چه صورتی پیش رویم. به همین دلیل در روز بحران هیچ شکی به استراتژی تشخیصی‌مان نداشتیم. همه فکر می‌کردند که کیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی نقطه ضعف ما در کرونا باشد، اما در حال حاضر می‌بینید که تشخیص‌های آزمایشگاهی نقطه قوت ما محسوب می‌شود. زیرا خیلی زود توانستیم بر کار مسلط شویم و بیماران بستری در بیمارستان‌ها را با تشخیص جدا کنیم.

فرصتِ کرونا برای شبکه آزمایشگاهی کشور / افزایش آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا به ۳۰ آزمایشگاه تا پایان هفته

وی همچنین اظهار کرد: در عین حال مهم‌ترین نکته این است که توانستیم در این بحران از یک تهدید، فرصت بسازیم و بتوانیم شبکه آزمایشگاهی کشور را سروسامان دهیم. در حال حاضر در کل کشور با همین سیستم کار می‌کند و قدرت شبکه آزمایشگاهی بسیار زیاد شده است. به طوری که برآوردمان این است که تا پایان هفته تعداد آزمایشگاه‌هایی که از نظر تشخیص کرونا فعال می‌شود، به ۳۰ استان خواهد رسید. زیرا می‌خواهیم وضعیت به گونه‌ای باشد که دیگر نمونه‌ای جابجا نشود و قرار نباشد به تهران ارسال شود، بلکه در همان استان کار تشخیص انجام شود.

بیگلری با بیان اینکه طی چند روز اخیر فوق‌العاده تحت فشار بودیم و چند برابر کار می‌کردیم تا بتوانیم فشار کشور را کاهش دهیم، گفت: اما از این به بعد آزمایشگاه‌هایی که راه افتاده است، هر یک از آن‌ها می‌توانند حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ تست را خودشان انجام دهند. بنابراین ظرفیت آزمایشگاهی عظیمی برای تشخیص کرونا در کشور ایجاد شد. به طوری که در بطن یک تهدید، یک فرصت ایجاد شد. بنابراین هم از نظر آزمایشگاهی و هم از نظر سلامت کیت‌ها بررسی شده و مشکلی وجود ندارد.

وی تاکید کرد: تقریبا می‌توانیم بگوییم که حتی با بدترین سناریو که وضع بیماری تا آخر فروردین هم پیش رود، ما به اندازه کافی کیت تشخیصی در کشور ذخیره داریم.

تست سرپایی کرونا، مبنای علمی ندارد

رییس انستیتو پاستور ایران درباره انجام تست سرپایی برای کرونا ویروس جدید، گفت: تست سرپایی فعلا در پروتکل‌های ما جایی ندارد و کل دنیا هم می‌گویند که اگر کسی علائم ندارد، تست دادنش فایده‌ای ندارد. زیرا ممکن است اکنون فردی تست دهد و نتیجه تست منفی باشد، اما دو ساعت بعد در تاکسی یا خیابان آلوده شود. بنابراین افراد سالم اصلا نیازی به تست ندارند. تست سرپایی انواع مختلفی دارد مانند رپید تست یا تست مولکولی، اما این تست‌ها در حال حاضر در کشور فقط برای بیماران علامت‌داری که اندیکاسیون بستری دارند، به کار می‌رود.

بیگلری تاکید کرد: در حال حاضر تست سرپایی در پروتکل ما جایی ندارد و علمی نیست. حال ممکن است که عده‌ای برای سودجویی این موضوع را در فکر مردم اندازند، اما این اقدام علمی نیست.

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی انستیتو پاستور کیت های تشخیص تشخیص کرونا حال حاضر تست سرپایی عین حال کیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۶۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران اقداماتی که برای بررسی کیفیت و صحت نتایج آزمایش‌های انجام‌شده در آزمایشگاه‌های کشور صورت می‌پذیرد را تشریح کرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهروز همتی؛ رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران درباره کیفیت تست‌های تشخیصی در آزمایشگاه‌های کشور اظهار کرد: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی چه در بخش دولتی یا خصوصی به واسطه صدور جواب کتبی، جزو مراکزی هستند که عملکرد شفافی داشته و این عملکرد قابل راستی آزمایی است و آزمایشگاه در قبال صدور جواب باید پاسخگو باشد.

وی گفت: نتیجه هر آزمایش باید در خروجی هر دستگاه وجود داشته باشد و ما از این خروجی به نام سند یاد می‌کنیم. در واقع از لحظه پذیرش درخواست آزمایش و این که توسط چه فردی خونگیری انجام شده، توسط چه دستگاه یا دستگاه‌هایی آزمایش انجام شده و توسط چه کسی آزمایش تحویل بیمار شده همگی مستند و قابل رهگیری و اثبات است و هر گونه مخدوش بودن آن ها می‌تواند مورد بررسی و شکایت قرار گیرد.

همتی افزود: آزمایشگاه‌های تشخیص طبی کشور تحت نظارت ادارات امور آزمایشگاه‌های استان‌ها بوده و در سال چند بار در خصوص استقرار استانداردهای سخت‌گیرانه ایزو 15189 که از سال 1386 اجباری شده است، مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمدید پروانه آزمایشگاه‌ها منوط به استقرار این الزامات است.

وی ادامه داد: این استانداردها تمامی شاخص‌هایی که در انجام آزمایش‌ها دخیل هستند ازجمله پذیرش، جوابدهی، قیمت‌های اعلام شده توسط دولت، انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت در بخش‌های مختلف، ایمنی فضا و تجهیزات، استخدام و آموزش پرسنل و بسیاری از موارد دیگر را شامل می‌شود.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران یادآور شد: از چند سال پیش که پذیرش نسخ به صورت کاغذی حذف شده و پذیرش به صورت آنلاین صورت می‌گیرد، آزمایش توسط پزشک درخواست داده و توسط آزمایشگاه‌ها ثبت می‌شود و این درخواست قابل دخل و تصرف نیست.

همتی تأکید کرد: امروزه حدود 80 درصد آزمایش‌های درخواستی بیماران به صورت آنلاین بوده که در سایت بیمه‌های پایه نیز همزمان ثبت می‌شود بنابراین امکان صدور جواب‌هایی که ضروری نباشد وجود ندارد.

وی اضافه کرد: از طرفی در سال‌های اخیر جهت افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها وارد فرآیند اعتبار بخشی داوطلبانه شده‌اند. بدین صورت که آزمایشگاه‌ها خود را به صورت داوطلبانه طی فرآیند سخت گیرانه‌ای مورد ممیزی نهاد اعتباربخشی قرار می‌دهند.

فعالیت 8000 آزمایشگاه در کشور

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران بیان کرد: علیرغم این که سالانه میلیاردها جواب توسط آزمایشگاه‌های کشور صادر می‌شود، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی در بین گروه‌های مختلف پزشکی دارای کمترین شکایت در نظام پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور هستند.

وی افزود: جهت حفظ و افزایش کیفیت، آزمایشگاه‌ها سه نوبت در سال توسط نهادهای کنترل کیفیت خارجی مورد پایش قرار گرفته و نتایج این ارزیابی‌ها نیز توسط ادارات امور آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. بر اساس الزامات 15189 آزمایشگاه‌ها مکلفند بسته به نوع آزمایش، نمونه‌های بیماران را برای مدت مشخصی نگهداری کنند و اگر ادعایی مبنی بر عدم نمونه گیری در آزمایشگاه صورت گیرد این ادعا کاملاً قابل بررسی است و وجود نمونه در آزمایشگاه قابل اثبات است.

وی تاکید کرد: ذکر این نکته قابل توجه است که علیرغم تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و بالا رفتن قیمت ارز، آزمایشگاه‌ها در تلاشند تا کیفیت خدمات خود را حفظ کنند. از آنجا که نتایج آزمایش‌ها  70 درصد در تصمیم گیری بالینی تاثیر دارد، آزمایشگاه‌ها تمامی تلاش خود را در ارائه یک جواب درست و قابل قبول معطوف دارند زیرا معتقدند که افزایش کیفیت خدمات و ارائه به موقع و درست آن تاثیری انکارناپذیر در سلامت بیماران دارد و از طرفی موجب کاهش هزینه بیماران و نظام سلامت خواهد شد.

همتی تصریح کرد: با وجود مشکلات فراوانی که آزمایشگاه های کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، صحبت هایی که در خصوص نتایج آزمایشگاه‌ها می‌شود، علاوه بر اینکه زحمات 6000 آزمایشگاه تشخیص طبی در کشور را زیر سوال می‌برد بازرسی و نظارت ادارات امور آزمایشگاه های کشور و بیمه‌ها را نیز زیر سوال خواهد برد.

رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران گفت: در شرایط سختی که آزمایشگاه‌ها با آن ها روبرو هستند آزمایشگاهی‌ها بیشتر ترجیح می‌دهند که آزمایشگاه‌های خود را تعطیل کنند تا اینکه به کارهای خلاف روی بیاورند. ما شاهد آن هستیم که هر ساله تعدادی از آزمایشگاه‌ها به دلایل اقتصادی درخواست تعطیلی آزمایشگاه خود را به کمیسیون ماده 20 دانشگاه‌ها ارائه می دهند.

وی با اشاره به انتشار برخی اظهارنظرها درباره مناسب نبودن نتایج، کیفیت و انجام آزمایشات پزشکی در سطح آزمایشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: امیدواریم اساتید هنگام مصاحبه‌های خود با اشراف بیشتری موضوعات را تجزیه و تحلیل کنند و اگر مشکلی وجود دارد از طریق مجاری قانونی با آن برخورد کرده و موضوعات را به شنیده‌ها و حدسیات واگذار نکنند و صحت و سقم آن را بررسی نمایند زیرا درج این گونه مطالب موجب کدورت خاطر مسئولین فنی و بیش از هزاران  پرسنل آزمایشگاه خواهد شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • جسد‌های باستانی سالم در ایران بعد از کشف نابود شدند! | فیلم
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • آزمایشگاه های طبی کمترین شکایت را در بین حرف پزشکی دارند
  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی