Web Analytics Made Easy - Statcounter

ال مانیتور نوشت؛ بحران شیوع ویروس کرونا در ایران، موضوعی پیچیده و چندلایه است که پیامدهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و زیست محیطی خاص خود را به دنبال دارد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، ال مانیتور در گزارشی نوشت؛ بحران شیوع ویروس کرونا در ایران، موضوعی پیچیده و چندلایه است که پیامدهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و زیست محیطی خاص خود را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که ایران به دلیل تحریم های بی سابقه با مشکلات جدی روبه رو است،  این بحران می تواند اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار دهد.

شیوع ویروس کرونا منجر به تعطیلی مدارس و دانشگاه ها شده و محدودیت جدی را در بسیاری از رویدادهای اجتماعی ایجاد کرده است.

 اولین تاثیر این بحران که سلامت عمومی را تهدید می کند، هزینه های روانی ناشی از احساس ناامنی و اختلال است.شایعات منفی که در جامعه رواج می یابد از خود ویروس خطرناک تر هستند.

بسیاری از شهروندان برای مصون ماندن از بیماری در خانه مانده اند و با توجه به این حقیقت که 21 مارس تاریخ برگزاری سنت نوروز ایرانی است، اگر مردم  آمادگی  برگزاری آئین خود نداشته باشند نیز عواقب منفی اجتماعی و اقتصادی در این خصوص مطرح خواهد شد.

 برای ارزیابی خسارت اقتصادی شیوع کرونا باید دانست که حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی کشور از طریق بخش خدمات تولید می شود. به این ترتیب، هرگونه اختلال در ارائه خدمات و زیرمجموعه‌ها از جمله حمل و نقل ضربه بزرگی به اقتصاد وارد خواهد کرد.

خبرها در مورد اوضاع راکد بسیاری از کسب و کارهای کوچک مستقل مانند آرایشگاه، تعمیرگاه و... منتشر می شود که خطر اقتصادی بیشتر آن ها را تهدید می کند.

 از سوی دیگر، تداوم اختلال در تجارت با همسایگان، آسیب بزرگی به اقتصاد وارد خواهد آورد و  تعادل ارز خارجی را از طریق اختلال در گردش پول به کشورهای همسایه تضعیف می کند.

البته این بحران نکات مثبتی نیز می تواند  داشته باشد به عنوان مثال همبستگی و رواج کمک های خانوادگی و محلی برای حمایت از کسب و کارهای کوچک که می تواند از بازوی رفاه اجتماعی خود برای کمک به کسانی که در اثر بحران آسیب می بیندد، استفاده شود. حتی می تواند ظرفیت های جدیدی را به اقتصاد ایران عرضه کند. به عنوان مثال با توجه به شرایط موجود ، تعدادی از جلسات ، برنامه های آموزشی و حتی معاملات به صورت آنلاین انجام می شود .پدیده ای که می تواند خود را تحکیم کرده و از تأثیر منفی برخی فرآیندهای آسیب رسان مانند ترافیک و آلودگی تهران بکاهد.

مضافاً رشد بی سابقه تلاش جامعه مدنی  به ویژه در بخش بهداشت و سلامت تاثیر ماندگاری بر اقتصاد و جامعه ایران دارد.

 طرح وزیر بهداشت ایران برای اعزام 300 هزار نیرو برای ریشه کنی بیماری می تواند اعتبار دولت را بیافزاید.

 اپیدمی کرونا در ایران بحرانی چندجانبه است با این وجود، تاریخ ایران مالامال از بلایای طبیعی، تحولات سیاسی، بیماری های همه گیر و فشارهای بیگانگان بوده که هر کدام می توانست هر کشوری را تجزیه کند.اما ایران همیشه خود را نجات داده است.

حمیدرضا جلائی پور، جامعه شناس برجسته، معتقد است ایرانی ها به خاطر توانایی و امیدشان همواره از موقعیت های مایوس کننده بیرون آمده اند. بحران اخیر یکی از مواردی است که توانسته برای بازگشت کشور به شرایط عادی،  عزم ملی را جزم نماید

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا کرونا ویروس ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۷۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان

بر اساس تازه‌ترین آمارها بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده اجباری و اختیاری جدید به آمار بیمه‌شدگان تامین اجتماعی افزوده شده که به زعم کارشناسان و تحلیلگران افزایش دستمزدها در دولت سیزدهم در این زمینه تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایسنا،‌ یکی از وظایف وزارت کار صرفنظر از اجرای سیاست‌های اشتغال، حمایت از نیروهای کار شاغل است و بر همین اساس بررسی وضعیت بیمه شدگان شاغل و سهم آنها از کل شاغلان ضروری است. در تعریف، بیمه شده به فردی گفته می‌شود که با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مندرج در قانون سازمان بیمه‌گر را دارد.

بیمه شده اجباری، بیمه شده‌ای است که به دستور کارفرما یا نماینده او در محلی به نام کارگاه مشغول به کار و حق بیمه او واریز می‌شود و مزد و حقوق می‌گیرد که عمدتا اشتغال پایدار در قالب بیمه‌های اجباری است. اما در بیمه اختیاری، فرد با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است حق بیمه خود را در زمان مقرر پرداخت کند که مشاغل آزاد و خویش‌فرما از زیر مجموعه‌های بیمه اختیاری به شمار می‌روند.

طبق گزارش‌ها طی دو سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده به نحوی که در سال ۱۴۰۲ نزدیک به یک میلیون نفر بیمه‌شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده و بر اساس اعلام معاونت اشتغال وزارت کار در ۷ ماهه اول سال گذشته ۵۵۰ هزار نفر کد بیمه اجباری و حرف و مشاغل جدید به ثبت رسیده است. افزایش آمار بیمه شدگان اجباری تامین اجتماعی بیانگر رونق حوزه تولید است.

طبق گزارش‌ها در طول ۲.۵ سال گذشته بیش از ۲ میلیون نفر بیمه اجباری و اختیاری در کشور به ثبت رسیده و بر اساس تازه‌ترین آمار بیش از ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید به بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است.محمود کریمی بیرانوند - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار اواخر سال گذشته با تایید آمار بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی اعلام کرد: قطعا برایشان اشتغال ایجاد شده و مشخص است که کد بیمه جدید اجباری است یا حرف و مشاغل است.

یکی از سیاستهای اثرگذار و مثبت دولت سیزدهم افزایش حداقل دستمزد کارگران بود که موجب افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری سازمان تامین اجتماعی شد. در سه سال دولت سیزدهم حداقل دستمزد کارگران ۱۷۰ درصد افزایش یافت و به طور میانگین سالانه ۴۰ درصد حداقل دستمزد کارگران رشد داشته است.

در آغاز دولت سیزدهم حداقل دستمزد ماهانه کارگران ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان بود که با گذشته ۲.۵ سال به ۷ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسید و حداقل دریافتی کارگران به بیش از ۱۱ میلیون تومان افزایش یافت. این امر بر ایجاد انگیزه کارگران شاغل در بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی اثرگذار بود و موجب بازگشت کارگران به خطوط تولید شد.

به اعتقاد کارشناسان با افزایش دستمزدها و ایجاد روحیه کار، آمار بیمه‌شدگان اجباری نیز افزایش پیدا کرده است. افزایش تعداد بیمه شدگان اجباری به این معناست که کارفرما نیروی کار را جذب و او را بیمه کرده است.

در همین راستا ناصر چمنی ـ کارشناس حوزه کار در گفت و گو با ایسنا، حقوق و دستمزد را در بالارفتن آمار اشتغال و بیمه شدگان تامین اجتماعی موثر دانست و گفت: افزایش حقوق باعث می‌شود تا افراد به کار ترغیب شوند و بیشتر کارگاه‌ها و واحدهایی که به دنبال کارگر هستند بتوانند نیرو جذب کنند.

وی ادامه داد: بخش اعظمی از کسانی که ساعت‌های متمادی در یک بنگاه یا واحد تولیدی مشغول کار هستند، وقتی حقوق و دستمزد ناچیزی دریافت می‌کنند دیگر تمایلی به کار در خط تولید نشان نمی‌دهند و عمدتا به سمت مشاغل غیررسمی،کاذب و ناپایدار می‌روند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، این تصور وجود دارد که دستمزد پایین کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد لذا از طریق کار در مشاغل کاذب یا خدماتی نظیر تاکسی‌های اینترنتی به دنبال تامین هزینه‌های زندگی هستند. از این رو افزایش دستمزدها می‌تواند تاثیر بسزایی در آمار بیمه شدگان و اشتغال داشته باشد.

به گزارش ایسنا،‌ برابر ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان کارگاه‌های مشمول این قانون مکلفند مطابق قانون تأمین اجتماعی نسبت به بیمه کارگران واحدهای خود اقدام کنند. جذب بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده جدید در سازمان تامین اجتماعی نشان از رشد تعداد بیمه شدگان تامین اجتماعی و اهتمام دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • تاثیر عملیات وعده صادق بر اقتصاد
  • چیستی عدالت و تاثیر آن در جامعه
  • ۱۳۵ چاه غیرمجاز در کرمانشاه مسدود شد
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد