Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@00:20:37 GMT

برترین‌های تئاتر مشهد در سال ۹۸

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۳۸۲۱۶

برترین‌های تئاتر مشهد در سال ۹۸

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، سیدجواد اشکذری درخصوص بهترین نمایش سال ۹۸ مشهد، اظهار کرد: بدون شک بهترین تئاتر از بین تئاترهایی که من در سال ۹۸ دیده‌ام، نمایش «ما داریم از این خونه می‌ریم» به کارگردانی حسین اکبرپور بوده‌است؛ به نظر من این‌ نمایش، در کارنامه حسین اکبرپور و تئاتر مشهد کاری رو به جلو و رو به پیشرفت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این نمایش سبک زندگی و ارتباط بین اعضاء خانواده که یکی از بحث‌های مهم اجتماعی است، نمایش داده می‌شود؛ همچنین این نمایش، کاری کاملا مدرن است؛ به علاوه کارگردانی و متن بسیار خوبی دارد و بازیگران آن در یک چارچوب مناسب ایفای نقش می‌کنند.

اشکذری افزود: به نظر من بهترین تئاترها در بخش کارگردانی، نمایش «اتاق ورونیکا» و «ما داریم از این خونه می‌ریم» هستند؛ که کارگردان هر دوی آن‌ها حسین اکبرپور است. از نظر من اکبرپور در شرایط مناسبی متن‌ها را کار می‌کند به طوری که بعد از چند تجربه متفاوت در موضوعات مختلف، طراحی صحنه، طراحی اجرا و عناصر، بسیار با متن مطابقت دارد.

رئیس سابق انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی بیان کرد: هارمونی به شدت قوی بین عناصر وجود دارد که ارتباط مستقیم با ساختار دراماتیک دارد و این ارتباط اتمسفر خوبی برای تماشاگر ایجاد می‌کند. اکبرپور توانسته‌ با مخاطب خاص و مخاطب عام خود که خیلی تئاتر نمی‌بینند و به دنبال هجویات و طنز هستند؛ ارتباط برقرار کرده و بر اندیشه‌های آنان تاثیر مثبت ‌بگذارد. همه‌ این‌ها نتیجه، انتخاب درست رویکرد اجتماعی او در کارگردانی است به طوری که رویکرد اجتماعی متن در اجرا نیز مشاهده می‌شود.

وی بیان کرد: در زمینه متن نمایش‌ها، می‌توان تئاترهای «رومولوس»، «بازجویی‌ها»، «افسانه ماردوش»، «ما داریم از این خونه می‌ریم» و «آدیداس» را جزء بهترین‌ها نام برد. هر کدام از این نمایش‌ها در سبک و سیاق مربوط به خود قوی، نافذ و درجه یک عمل کرده‌است و هر کدام در نگاه خود از نظر ساختار دراماتیک موفق بوده‌است به طوری که مقایسه آن‌ها سخت است.

این پیشکسوت تئاتر اضافه کرد: منوچهر اکبرلو سال‌های زیادی است که نمایش‌نامه می‌نویسد؛ او در «افسانه ماردوش» نگاه جذاب و پرکنشی به داستان شاهنامه دارد و در واقع یک افسانه به‌روز شده را بیان می‌کند که بسیار جذاب بود.

اشکذری گفت: علی حاتمی‌نژاد نویسنده نمایش «بازجویی‌ها»، نگاه تحلیلی بسیار خوبی به ارتباط آدم‌ها دارد؛ این متن بسیار به‌روز نوشته شده‌است و به نوعی مخاطبان، خود را در سبک زندگی چهار خانواده‌ای که در نمایش کنار هم هستند، خواهند دید. در نمایش «رومولوس»، نوشته فواد زیدانلو نگاهی انتقادی- سیاسی- اجتماعی وجود دارد که مفاهیم آن به‌روز شده ولی در جامعه‌ای در زمان پادشاهان روم قدیم اتفاق می‌افتد و در حوزه طنز متنی بسیار موفق دارد.

وی بیان کرد: در متن نمایش «آدیداس» نوشته مهدی ضیاءچمنی، یک نگاه مدرن و یا حتی پست‌مدرن به ارتباط آدم‌های دو نسل وجود دارد؛ این ارتباط به نظر من جذاب بوده و با وجود  این‌که نمایش ساده‌ای است، مفهوم پیچیده‌ای را بیان می‌کند؛ همچنین متن نمایش «ما داریم از این خونه می‌ریم»، نوشته بهزاد آقاجانی متن بسیار خوبی دارد.

رئیس سابق انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی اضافه کرد: برای بهترین بازیگران مرد در تئاتر سال ۹۸ می‌توان جلال کریم‌زاده در نمایش «افسانه ماردوش»، محمد جهان‌پا در نمایش «آدیداس»، مسعود میرنیک‌زاد برای نمایش «جام آلبالو» و علی‌رضا روان‌دل برای «بازجویی‌ها» را عنوان کرد.

اشکذری عنوان کرد: جلال کریم‌زاده از عهده‌ یک کاراکتر فانتزی در فضای افسانه‌ای به خوبی برآمده‌است و محمد جهان‌پا کاملا توانسته نقشی را که نماینده نسل مقابل جوانان است، را با سکوت‌های به‌جا و نگاه‌های از بالا به پایین خود به تصویر بکشد.

رئیس سابق انجمن هنرهای نمایشی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به اینکه نقش مسعود میرنیک‌زاد در «جام آلبالو» با سایر نقش‌های او متفاوت است و این نقش خود را نیز به خوبی اجرا کرده‌است؛ نشان داده که انعطاف‌پذیری بالایی در ارائه نقش و کاراکتر دارد.

وی ادامه داد: به نظرمن بهترین بازیگران زن در بین تئاترهایی که آن‌ها را تماشا کرده‌ام؛ ندا محمدی در نمایش «ما داریم از این خونه می‌ریم»، منیره آلاداغی در نمایش «اتاق ورونیکا»، میترا بابایی برای نمایش «عشق جلاد» و زینب مشعل‌دار برای نمایش «ویترین» و «عمارت سعادت‌آباد» هستند.

این پیشکسوت تئاتر مشهد بیان کرد: ندا محمدی بسیار در المان‌های روان‌کاوانه‌ زن در نمایش «ما داریم از این خون می‌ریم» کار می‌کند و توانسته نقش را به خوبی بازی کند؛ میترا بابایی بازی حسی بسیار قوی‌ای دارد و در ملودرام‌های عاشقانه نقش دخترانی که زخم‌خورده عشق هستند را به خوبی اجرا می‌کند.

اشکذری اضافه کرد: زینب مشعل‌دار نیز همیشه خوب بازی کرده و بسیار بر طنز مسلط است و قدرت بداهه‌گویی بالایی دارد؛ بدون شک یکی از بهترین‌های مشهد است. منیره آلاداغی نیز بازیگر حسی بسیار خوبی است که همیشه نقش خود را به خوبی اجرا می‌کند؛ آلاداغی بازیگری گزیده‌کار است به طوری که کم بازی می‌کند اما همان را به خوبی بازی می‌کند.

کد خبر 489272 برچسب‌ها استان خراسان رضوی تئاتر - بازیگر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان خراسان رضوی تئاتر بازیگر خراسان رضوی بسیار خوبی سال ۹۸ نظر من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۸۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «نظامِ ابن عربی» به نویسندگی محسن رهنما با کارگردانی یاسمین عباسی و تهیه‌کنندگی رضا عباسی از دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۹ در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه است.

«نظامِ ابن عربی» در روز‌های آغازین اجرای خود میزبان پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی شد و این گروه نمایشی، اجرای خود را به این پژوهشگر و نویسنده تئاتر تقدیم کردند.

پروفسور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی پس از تماشای این اثر نمایشی گفت: «این اثر را مونودرامی تک‌بازیگر دیدم که مسئله عشق ممنوع را به تصویر کشاند.»

عرفان رجایی به‌عنوان بازیگر و سارا واحدی در جایگاه پرفورمر، در این اثر نمایشی حضور دارند.

در خلاصه این نمایش آمده است: «جوانی آبادانی و دانشجوی حکمت و فلسفه، سال‌هاست که از عشق پری، دختری اصفهانی سرگردان جاده‌هاست. او تحت تاثیر عشق عارف حکیم محیی‌الدین ابن عربی به دختر دانشمند ایرانی اصفهانی به نام نظام، تصمیم می‌گیرد در آخرین سفرش به اصفهان تمام نامه‌ها و عکس‌های عاشقانه‌اش با پری را در صحن مسجد جامع اصفهان بساط کند و روایت‌گر داستانی عاشقانه باشد، اما...»

ایلیا شیرازی (دستیار اول کارگردان)، نوید شایان مهر (دستیار دوم کارگردان)، امید محمدی (هماهنگی و برنامه‌ریزی)، ابوالفضل فتحی (منشی صحنه)، علی حیدری (طراح صحنه)، مرتضی نجفی (طراح نور)، شقایق مهاجری (طراح لباس)، سارا میرزازاده اصل (طراح گریم)، مرتضی آکوچکیان (طراح گرافیک)، رضا خزاعی (آهنگ‌ساز)، یاسمین عباسی (تنظیم‌کننده)، علی حیدری (کاخن و آواز)، رها خلیلی (انتخاب قطعات فلامنکو و سولیست و گیتار)، اسماعیل رضوی (مدیر تولید)، حمیدرضا شیرازی (سرمایه‌گذار)، فراز مقدم (نورپرداز، ویدئومپ و ساخت تیزر)، فاطمه عرب، یزدان موسی خانی (عکس)، رسول سلیمیان، حجت جعفری و یعقوب احمدزاده (اجرای دکور)، نیلوفر حیدری (دستیار طراح صحنه)، حمیدرضا کوچکی و نیلوفر حیدری (مشاوران طراح صحنه) و علی کیهانی (مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی که کاری از گروه تئاتر ناگهان است، می‌توانند به سایت تیوال و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • تئاتر ۲ روز تعطیل می‌شود
  • حضور فرهاد ناظرزاده‌کرمانی در اجرای نمایش «نظامِ ابن عربی»
  • تقدیم اجرای «نظامِ ابن عربی» به فرهاد ناظرزاده‌کرمانی
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید