Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بحران «عدم تعادلی» نیازهای مادی و خودخواهی‌های انسانی را تقویت می‌کند و غربی‌ها را از هموطنانشان، گذشت و ایثار در مقابل ویروس کرونا دور می‌کند.

خبرگزاری فارس، گروه فرهنگ عمومی: نوع برخورد و واکنش‌ها نسبت به «ویروس کرونا» در کشورهای جهان متفاوت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگامی که شیوع آن در چین مخابره شد، مردم خبرهایی از قرنطینه شدن شهرهای پرجمعیت این کشور را شنیدند. در این میان با سرایت آن در دیگر کشورها مانند آلمان، ژاپن، فرانسه و حتی آمریکا گزارش‌هایی از حمله مردم به فروشگاه‌های بزرگ از ترس این ویروس منتشر شد. اما در کشور ما وضع به گونه‌ای دیگر است. حسن بنیانیان رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس ضمن تشریح چرایی رفتار متفاوت ایرانیان از خصلت خاص آن‌ها سخن گفت که نشان از بازگشت به خویشتن و حس همدردی ایرانیان دارد.

دلیل هجوم مردم برخی کشورها به فروشگاه‌ها از ترس کرونا!

بنیانیان با اشاره به اینکه این روزها شاهد جلوه‌های زیبایی از ایثار، گذشت و فداکاری بخش مهمی از هموطنان عزیزمان در مبارزه با ویروس کرونا هستیم، بیان داشت: از آن زمان مشاهده می‌کنیم که در بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته که این بیماری خودش را نشان می‌دهد، جمعیت زیادی به فروشگاه‌ها هجوم می‌آورند و بعضاً اخباری از غارت فروشگاه‌ها منتشر شده است.

وی افزود: طبیعی است برای جوانان و مردم ما این سؤال مطرح شود که این کشورهای توسعه‌یافته که سال‌ها علم و تکنولوژی از ما دورتر به دست آوردند چرا در مواقع حساس این رفتارها را از خودشان نشان می‌دهند که پاسخش را با مطالعات انسانی می‌توان به دست آورد.

خصلت‌های پاک ایرانیان با دین‌باوری عجین شده است

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه انسان‌ها ذاتاً فطرتشان، فطرت پاکی است، ابراز داشت: همه ما به زیبایی علاقه‌مند هستیم. همه ما به خدمت به دیگران عشق می‌ورزیم و لذت می‌بریم. وقتی این خصلت‌های پاک ما با دین‌باوری و قیامت‌باوری ما عجین می‌شود جلوه‌های زیبایی از گذشت، ایثار و شهادت را نشان می‌دهد.

جهاد ادامه دارد از مدافعان حرم تا مدافعان سلامت

وی با اشاره به تلاش‌های شبانه‌روزی مدافعان سلامت ادامه داد: در مواقع حساسی که کشور ما نیازمند این فداکاری‌ها است. در گذشته شاهد حضور عزیزانمان در جبهه‌های حق علیه باطل بودیم. دیروز عزیزانمان در مدافع حرم و امروز در قامت پزشکان و پرستاران فداکار که از جان خودشان مایه می‌گذارند به صورت شبانه‌روزی دارند با این بیماری مبارزه می‌کنند.

خصلت خاص ایرانیان در مواقع بحران 

بنیانیان با اشاره به خصلت خاص ایرانیان در مواقع بحران اظهار داشت: هم‌زمان مردم دیگری را می‌بینید که با گذشت امکانات مالی خودشان شبانه‌روز دارند زحمت می‌کشند، به هر نحو ممکن این مبارزه همگانی در مقابل این آسیب نقش مثبتی را ایفا کنند.

وی گفت: این سرمایه فرهنگی که ما داریم، یکی از ارزش‌های بسیار بزرگ فرهنگی است که باید مواظبت کنیم با تغییر سبک زندگی بدون مطالعه و تحقیق ما هم دچار بحران عدم تعادل نشویم.

بحرانی به نام بحران عدم تعادل در غرب

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: عدم تعادلی که نیازهای مادی و خودخواهی‌های انسانی را تقویت می‌کند، فردیت انسانی را تقویت می‌کند و آن‌ها را از مردمشان، هموطنانشان و گذشت و ایثار در مقابل این بیماری‌ها دور می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آلمان چین فرهنگ فرانسه حسن بنیانیان اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی رئیس کمیسیون فرهنگی فروشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۸۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • فرش، سفیر فرهنگی ایرانیان در دنیا/ هنرمندانی که رج به رج عشق می‌بافند
  • حکمرانی ولایی، نظریه جدید در مدل حکمرانی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ببینید | ظهور شتر مرغ نادر در عربستان پس از یک قرن
  • مراسم فرهنگی ایرانیان در دوبلین
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان