Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@04:38:09 GMT

نبض صادرات در کرمانشاه جان می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۳۹۶۱۴

نبض صادرات در کرمانشاه جان می‌گیرد

کرمانشاه- باوجوداینکه مرز سومار کوتاه‌ترین مسیر را تا بغداد به‌عنوان پایتخت عراق دارد و سهولت مناسبی را برای دسترسی به بخش عربی عراق فراهم می‌کند اما از کمبود زیرساخت‌ها به‌عنوان اصلی‌ترین مشکل رنج می‌برد و در حال حاضر در بسیاری از زیرساخت‌ها ازجمله جاده، برق، مخابرات، آب و امکانات بهداشتی با مشکل مواجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین-گروه استان ها: مرز سومار در فاصله ۶۷ کیلومتری گیلان غرب و ۹۰ کیلومتری شهر قصر شیرین واقع‌شده، در آن‌سوی مرز و در عراق، نزدیک‌ترین شهر به سومار، شهر مَندلی از توابع فرمانداری بلدروز است که ۱۵ کیلومتر با سومار فاصله دارد.

بازارچه مرزی سومار فاصله حمل کالا را به بغداد کوتاه‌تر کرده و اکنون بیشتر کالاهای صادراتی به استان‌های شرقی عراق از این معبر صادر می‌شود.

لزوم توسعه زیرساخت‌ها

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمانشاه در این رابطه به خبرنگار ما می‌گوید: با توجه به اینکه یک‌سوم صادرت کل کشور به عراق از طریق مرزهای استان کرمانشاه خصوصاً مرز غیررسمی سومار صورت می‌گیرد اما  کیوان کاشفی می‌افزاید: متأسفانه زیرساخت‌های لازم برای این حجم از تردد و صادرات مناسب نیست.

سال گذشته یک‌میلیون و ۱۴۰ هزار تن کالا به ارزش یک‌میلیون و ۲۴۲ هزار دلار از مرز سومار به عراق صادرشده استوی با اشاره به این موضوع که اگر زیرساخت‌های سومار فراهم شود می‌توان میزان مبادلات تجاری این بازارچه را به ۵۰۰ کامیون در روز هم رساند می‌افزاید: مرز سومار نزدیک‌ترین نقطه به بازار هدف یعنی بغداد است لذا بیشترین صادرات از این پایانه انجام می‌گیرد که حتی از مرزهای رسمی نیز بیشتر است ولی متأسفانه زیرساخت‌های این مرز به‌هیچ‌وجه مناسب نیست و جوابگوی این حجم از صادرات نخواهد بود.

وی با تأکید بر این موضوع که درصد زیادی از صادرات به کشور عراق از طریق مرزهای رسمی و غیررسمی استان کرمانشاه صورت می‌گیرد افزود: باید تدابیری اندیشیده شود که زیرساخت‌های این پایانه‌ها و مرزها را افزایش دهیم تا بتوانیم جوابگوی این حجم از صادرات باشیم و برای کشور ارزآوری کنیم.

زیرساخت‌ها فراهم می‌شود

در همین رابطه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمانشاه در خصوص آخرین وضعیت مرز سومار و روند فراهم شدن زیرساخت‌های آن، از اختصاص بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار به‌منظور روکش آسفالت ۳۰ کیلومتر از جاده گیلان غرب به مرز سومار خبر می‌دهد.

هدایت حاتمی بابیان اینکه تلاش می‌شود تا سایر ضرورت‌ها و زیرساخت‌های موردنظر در این مرز به‌موقع فراهم شود یادآور می‌شود: سومار یکی از مرزهای مهم و رسمی صادراتی کشور است که زیرساخت موجود در آن به‌منظور تسهیل در امر مبادلات تجاری و مرزی با روند بسیار خوبی در دست اجرا است.

اجرای عملیات راه‌سازی

فریبرز کرمی مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان کرمانشاه  نیز از اجرای عملیات روکش آسفالت در ۳۰ کیلومتر از محور گیلان غرب بازارچه سومار خبر داد.

وی گفت: با توجه به رسمی شدن مرز سومار اجرای این طرح تا پیش از پایان سال مالی ۹۸ در سه‌ماهه اول سال آینده محقق خواهد شد.

وی بابیان اینکه سال گذشته یک‌میلیون و ۱۴۰ هزار تن کالا به ارزش یک‌میلیون و ۲۴۲ هزار دلار از مرز سومار به عراق صادرشده است اذعان کرد: با فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم به‌طور حتم شاهد توسعه مبادلات تجاری خواهیم بود.

سومار بستر اشتغال پایدار

 بازارچه مرزی سومار یکی از مصوبه‌های دولت و عاملی برای ایجاد توسعه، امنیت پایدار و اشتغال در سال ۱۶ فروردین سال ۹۴ با حضور مقام‌های استانی کرمانشاه و دیاله عراق به‌طور رسمی افتتاح و صادرات کالا از این مرز به عراق از سر گرفته شد که این آغازگر فصل نوینی از تاریخ این شهر مرزی بود.

برای احداث بازارچه مرزی سومار نزدیک به هفت سال مذاکره بین دو کشور انجام شد و توسط مسئولان وقت هزینه‌های زیادی صرف ایجاد زیرساخت‌ها در این مرز شد که در ابتدا تنها محموله سیمان از این معبر مرزی به عراق صادر می‌شد و اکنون با ایجاد زیرساخت‌ها، به یکی از مرزهای پررونق استان کرمانشاه برای صادرات انواع کالا تبدیل‌شده است.

در سال ۹۰ طی مصوبه‌ای با الحاق قسمتی از خاک بخش سومار از شهرستان قصر شیرین به شهرستان گیلان غرب و مرزی شدن این خطه، این امکان فراهم شد تا با احداث بازارچه سومار که مصوبه ایجاد آن مربوط به‌پیش از مرزی شدن گیلان غرب یعنی سال ۸۲ بود، این شهرستان از بن‌بستی که در آن گرفتارشده است، خارج شود.

با فعالیت بازارچه مرزی سومار، بارقه‌های امید برای مردم شهرستان گیلان غرب که در دوران دفاع مقدس کارنامه درخشانی در دفاع از این آب‌وخاک از خود به یادگار گذاشته‌اند، زنده شد تا شاید فعالیت این مرز بتواند راه درمان بیماری بزرگ بیکاری بر قامت این شهرستان باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سومار استان کرمانشاه عراق بازارچه مرزی سومار استان کرمانشاه یک میلیون زیرساخت ها مرز سومار گیلان غرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۳۹۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقسیم تهران به دو استان غربی و شرقی به کجا رسید؟

تین نیوز

استاندار تهران با اشاره به نام شهرستانهای غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک های مورد مطالعه برای تقسیم استان های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، علیرضا فخاری در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

فخاری افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت ها اهمیت بسیار زیادی دارد؛ مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

وی ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • بازدید سفیر ایران در عراق از پایانه مرزی مهران
  • سفیر ایران در عراق از پایانه مرزی مهران بازدید کرد
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • تقسیم تهران به دو استان غربی و شرقی به کجا رسید؟
  • فوت یک نفر در پی وقوع سیلاب در روستای مرزی لانو
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد